Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 12

Третій параметр: під прикриттям виборів до ВР України триває соціальна селекція

Спецтема:

Президентські вибори 2019 року стали інструментом виявлення націотворчої структури українського суспільства за двома параметрами: 1) стійка спроможність до самостійного мислення, 2) належність до українського етнічного ядра. Парламентські вибори є засобом добору за третім параметром.

Тест 1: самостійне мислення

Як ми вже знаємо, у першому турі виборів президента України відбулось виокремлення соціальної групи, яка відреагувала не на потоки чорного піару проти Петра Порошенка, а на його реальні досягнення. Ці досягнення  наче спеціально приховувалися, причому не лише конкурентами Порошенка, а й ним самим. Відтак це нагадувало не агітаційну кампанію, а конкурсне випробування, в якому конкурсантам цілеспрямовано створені труднощі. Їм запропонували загадку, яку вони мали самостійно розгадати.

В якості підказки були запропоновані гасла «Думай!» і «Армія, Мова, Віра». Очевидно, що вони не були спрямовані на здобуття масової підтримки. Переважна більшість електорату цікавиться значно простішими речами, наприклад, зниженням тарифів і підвищенням виплат. Згадані гасла були спрямовані на шляхетних і відповідальних людей, спроможних до стратегічного мислення, – а таких завжди мізерна меншість. Відтак апелювати до них для перемоги на виборах, де все вирішує механічна більшість, просто безглуздо. Отже, вони не призначалися для виборів.  

За Петра Порошенка проголосували 16% виборців. Ця група складається з двох нерівних частин. До самостійного мислення спроможні лише 5% людей – це усталена соціологічна константа. Наприклад, згідно з соціологічним дослідженням, 5% населення України є принциповими противниками системи гарантованого працевлаштування – вони самі знають, що робити. Це самостійні українці, спроможні відповідати за свій вибір.

До цих 5% САМОСТІЙНИХ приєдналися 11% РОЗУМНИХ – достатньо розумних для того, щоб прислухатися до авторитету самостійних. Інакше кажучи, кожен з 5% переконав ще двох чи більше, що й дало в результаті 16%. Усі інші піддалися масовому психозу і влилися в натовп, для якого авторитетом є ЗМІ, соціальні мережі, фейкові сайти або пенсіонери на сусідній лавці.

Тест на відбір самостійних і розумних відбувся непомітно – так, як це й потрібно для справжнього тестування. Аномальну, м’яко кажучи, виборчу кампанію Порошенка аналітики списали на повний провал його інформаційної політики з причини некомпетентності або ідіотизму його піарщиків. Що ж, буває. Проте другий тур показав ще більшу аномалію.

Тест 2: етнічний інстинкт

У другому турі проти президента Петра Порошенка вигулькнув абсолютно неймовірний персонаж – комік Володимир Зеленський. Претендентом на  вищий політичний пост виявився повний політичний невіглас, адже він жодного дня не займався політикою і навіть нею не цікавився. Претендент на посаду президента України відверто позиціонувався як 100% єврей, з маленьким зростом (166 см), семітським антропологічний типом і відсутністю голосу. Це було відверте протиставлення типовому етнічному українцю, який є високим, з європейським антропологічним типом і співучим, гарним голосом.

Проте шалена пропаганда переконувала, що для українців найкращим вибором є не високорослий (184 см) український політик Порошенко, а єврейський комедіант Зеленський. В результаті 73% виборців погодилися на те, що наступні 5 років виконуватимуть накази людини, яка не є ні політиком, ні навіть актором (це так званий «типаж», який завжди грає одну роль – простого єврейського пацана).  

З цим не погодились 25% виборців. Чому? Тому що у них спрацював етнічний інстинкт – підтримувати своїх і остерігатися чужих. Це базовий інстинкт самозбереження для всіх живих істот. У масштабах суспільства свої називаються «етносом», що означає «група своїх людей». Серед своїх спокійно і комфортно, серед чужих – тривожно і небезпечно. Етнічна приналежність – це реалізація природного інстинкту, який працює в будь-якої людини. Ослаблення етнічного інстинкту є загрозою для існування етносу. 

Хто такі 25%? Це українське етнотворче ядро – стійка група, з якої починається становлення етносу і яка під час кризових випробувань стоїть до кінця. Саме з цієї групи починається післякризове відродження етносу.

Чому саме 25%? Тому що суспільство складається з 16 соціотипів, які об’єднуються в 4 групи психологічного комфорту – квадри. Соціотипи представлені у суспільстві приблизно рівномірно, тому кожна квадра, в першому наближенні, складає приблизно 25% від загальної чисельності.

Психологічна цілісність етносу забезпечується наявністю домінуючої квадри. Її члени і є тим етнотворчим ядром, яке формує стрижень колективної етнопсихіки.

Відтак 25% виборців, які між українцем Порошенком і євреєм Зеленським обрали українця – це українське етнотворче ядро. Логічно припустити, що на 90 чи більше відсотків його складають українці з соціотипами IV квадри.

Таким чином, сенс другого туру виборів полягав у виокремленні українського етнічного ядра. Його можна було б виявити й іншим способом – через масове соціонічне тестування населення. Проте в сучасних умовах це значно простіше зробити на виборах за допомогою тесту з одного запитання: Хто для тебе свій?

Протонація, «ЄС» і «Свобода»

У результаті президентських виборів засвітилось дещо більше, ніж етнічне ядро. Намітилась вертикальна структура: етнічні українці (25%), майже половину з них складають розумні українці (11%),  половина з яких – самостійні розумні українці (5%). У цій групі концентрація самостійно мислячих складає 5:25=0.2 (20%), що уп’ятеро більше, ніж в суспільстві в цілому (5%). Тобто етнічне ядро має значно вищий потенціал для творчих дій.  

Понад те, у цих людей є політичні амбіції повернути собі вплив на розвиток держави, оскільки, на їхнє переконання, до влади прийшли ідіоти. Етнос з вертикальною соціальною структурою і політичними цілями – це вже протонація. Нацією вона стане тоді, коли об’єднається в політичну організацію.

Очевидно, що створена Петром Порошенком «Європейська Солідарність» не є такою організацією. Він взагалі не помітив народження протонації. Групу 25% Порошенко сприйняв лише як частину потенційного електорату на парламентські вибори, про що свідчить нова назва його партії – «Європейська Солідарність» (ЄС). Це популістична спроба сподобатися всім – і в Україні, і в Європі.

Якби було взято курс на свідоме націотворення, то партія мала б назву «Національна Солідарність» з відповідною програмою – і тоді б її рейтинг постійно зростав. Натомість орієнтація на мультикультурний і антинаціональний Євросоюз призвела до того, що Порошенко втратив дві третини свого електорату. На парламентських виборах його підтримають тільки тому, що в Україні досі нема справжньої націоналістичної партії.

Ви запитаєте: А як же ВО «Свобода»? Де-факто керівництво цієї партії у другому турі підтримало політичного невігласа єврея Зеленського, тому нема підстав вважати «Свободу» націоналістичною організацію.   

Для того, щоб протонація перетворилася на націю з власною етнічною державою, з середовища етнічного ядра необхідно виокремити потенційне керівне ядро. За яким параметром? Це загадка. Відгадка криється в різнорідній реакції групи 25% на підготовку до парламентських виборів.  

Тест 3: Простір перемоги

Селекція триває. Це видно з того, що у групі 25% спостерігається два діаметрально протилежні ставлення до політичної ситуації в Україні.

Переважна більшість вважає, що перемога Зеленського – це катастрофа, що «зелена команда» керується Москвою і тягне Україну в імперське стійло. З цієї позиції інтерпретується вся інформація, пов’язана з новообраним президентом. Що б він не робив – усе погано, а будь-яка «муха» роздувається до розмірів «слона».

Водночас у середовищі 25% є невелика спільнота, для якої «зелена аномалія» є джерелом натхнення і стимулом до ще активнішої творчості. Ці люди бачать не лише ризики, а й нові можливості. Поточний тріумф охлократії сприймається ними як вихідна точка для руху до аристократії, а м’який розвал індустріальної системи – як умову розгортання постіндустріальних тенденцій.

Підставою для такого підходу є наявний у відкритому доступі фактаж. Але його бачить тільки спільнота позитивного мислення, натомість всі інші цього не бачать і, що важливо, не хочуть бачити.

Чим визначається розділення групи 25% на «позитивних» і «негативних»?

Наш земний світ нагадує гру, що має 4 рівні – так звані «простори подій». У кожному просторі своя якість життя. Повнота буття досягається у найвищому з них – Просторі волі. У дещо нижчому – Просторі пригод – з’являється дедалі більше обмежень. У Просторі боротьби доводиться постійно ризикувати і долати перешкоди, а у найнижчому – Просторі страждань – будь-який рух стає вкрай тяжкою справою.  

Так от, ті, що сприймають навколишні події позитивно, перебувають у просторах позитивних подій. Натомість негативісти перебувають у просторах боротьби і страждань. Простори подій – це і є третій критерій селекції 2019 року.

Навіщо потрібні світлі реалісти

Простір боротьби, в якому перебуває більшість населення, передбачає постійну боротьбу – без перемоги. Тому що така засаднича властивість цього простору. Для здобуття перемоги треба піднятися у Простір волі, тому що перемога здобувається лише тут – у просторі успіху і процвітання.

Швидко підняти у Простір волі всю протонацію нереально – тому треба виокремити потенційне керівне ядро, яке вже перебуває в цьому просторі або близько до нього. Характерною ознакою перебування у просторах позитивних подій є позитивне мислення і оптимістичний погляд на життя, що в нашій ситуації є проявом реалізму.

Світлий реалізм окремих розумних українців є індикатором для їх об’єднання у спільноту, спроможну правильно організувати новітню українську націю і привести її до перемоги. У формуванні спільноти світлих розумних українців полягає головний сенс нинішніх парламентських виборів.

Продовження: 

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 

 

В тему: 

П’ять рівнів української кризи: Конфуцій таки мав рацію (+аудіо)

Квадри, системні ролі, етносоціоніка, форми державного правління

Від руху 25% до Вільної Аристократичної Республіки Аріїв: шість компонентів Великого Переходу

Президентські вибори 2019 року зазнали втручання інопланетян – докази

Нація, яку підтримають ельфи: три базові принципи розгортання Руху-25

25% виборців - це нова українська протонація (відеоканал Гартленд)

«Козаки» і «свинопаси»: що насправді відбулося на виборах і як діяти далі (+аудіо)

Час аристократії (+аудіо)

Як закріпитися у Царстві божому

Як перемагати у Просторі пригод

Наші інтереси: 

Виявлення цільової групи "Народного Оглядача": світлі розумні українці IV квадри.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі !

Це нагадує закон Паретто (правило 80/20)

Я не меч, я тримаю меч.

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Яку різницю визначиш, Ігоре, між негативістами i песимістами, позитивістами й оптимістами (визначення індустріальних словників знаємо) ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Позитивістам властива схильність акцентувати увагу на позитивних моментах будь-якої справи, прихильно ставитись до нових ідей, перебувати в пошуках чогось нового, цікавого, несподіваного, вірити в можливість вирішити найскладніші проблеми.

Для негативістів властива більша обережність щодо нових речей, навіть скептицизм, вони краще бачать проблеми і можливі “глухі кути” розвитку. Через це вони менш продуктивні в творенні нового.

Зірка Вітошинська каже:
Яку різницю визначиш, Ігоре, між негативістами i песимістами, позитивістами й оптимістами (визначення індустріальних словників знаємо) ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Значить, ці визначення не дуже відрізняються від оптимістів / песимістів...

Ігор Каганець каже:
Позитивістам властива схильність акцентувати увагу на позитивних моментах будь-якої справи, прихильно ставитись до нових ідей, перебувати в пошуках чогось нового, цікавого, несподіваного, вірити в можливість вирішити найскладніші проблеми.
Для негативістів властива більша обережність щодо нових речей, навіть скептицизм, вони краще бачать проблеми і можливі “глухі кути” розвитку. Через це вони менш продуктивні в творенні нового.

Зірка Вітошинська каже:<blockquote class="bb-quote-body">Яку різницю визначиш, Ігоре, між негативістами i песимістами, позитивістами й оптимістами (визначення індустріальних словників знаємо) ?</blockquote>

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

А можна трохи конкретніше, які нові можливості виникли цього і минулого місяця, бо мені трохи невтямки.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Наростаючий "тріумф охлократії" неминуче дійте до остаточного абсурду і краху. Тоді народ захоче змін і його погляди звернуться до аристократії. Але до цього треба пережити кілька років турбулентності.

Про конкретніші можливості я напишу в наступній статті.

Українець каже:
А можна трохи конкретніше, які нові можливості виникли цього і минулого місяця, бо мені трохи невтямки.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

?Цікаво, чи є серед кандидатів у народні депутати до Верховної ради "ті, що сприймають навколишні події позитивно, перебувають у просторах позитивних подій"?
Хто вже їх бачить - складаємо тут список і вручаємо їм свій голос.
Га? Як вам пропозиція? ))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Наразі треба голосувати за Європейську Солідарність

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, вони будуть дещо стримувати загальне безумство.

Володимир Самотий каже:
Наразі треба голосувати за Європейську Солідарність

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Якщо в організмі є вірус його треба знищити. Інакше він може знищити організм. В людському суспільстві є вірус і він має свою локацію - Росія. Лише знищення цієї пухлини відкриє людству новий шлях.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вірус проникає у клітину, тому знищити його можна лише разом з клітиною. Єдиний спосіб боротьби з негативними вірусами - оздоровлювати організм і посилювати його імунітет.

У випадку з Росією краще говорити не про віруси, а про агресивних паразитів. Якщо їх ізолювати від "донора" - вони самі засохнуть.

Володимир Самотий каже:
Якщо в організмі є вірус його треба знищити. Інакше він може знищити організм. В людському суспільстві є вірус і він має свою локацію - Росія. Лише знищення цієї пухлини відкриє людству новий шлях.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі !

Це нагадує закон Паретто (правило 80/20)

Я не меч, я тримаю меч.