Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стартап "Фітнес-трансформація": прокачай себе та допоможи дітям!

Світ:

"Не лінуйся, але і не напрягайся", – програма «Фітнес трансформації» пропонує курс місячних тренувань із зворотнім зв'язком.

1.jpg

Почати колись треба!

Слово «стартап» увійшло в наше життя зовсім раптово, але ґрунтовно. Але ми поступово забуваємо, що стартап - це в першу чергу інновації. Це якась нова ідея, яка виходить від ініціативних людей. І ось такій характеристиці вже відповідає вкрай мало молодих українських бізнесів.

Антиутопія скасовується

Багато фантастів, описуючи наше з вами безрадісне майбутнє, стверджують, що вже скоро людина майже перестане виходити з дому. Вимальовується образ аморфного громадянина, який вже давно забув, що таке фізична праця, а навіть в магазин за їжею спускатися йому не треба. Все доставляють прямо до клавіатури та екрану комп'ютера, за яким і проходить життя.

Поки, звичайно, все не так страшно, але з сучасним ритмом життя часу на щось, крім роботи, їжі та сну дійсно залишається мало. А якщо ще і робота сидяча, то пиши пропало. Економічна криза, в свою чергу, змушує громадян гарувати майже цілодобово, не залишаючи часу для себе.

Як з цим боротися? Здавалося б, ідея лежить на поверхні. Треба якось змусити людину встати з дивана і зайнятися спортом хоча б в межах його квартири. У кого є зайві гроші і місце в будинку, той може собі дозволити бігову доріжку та інші тренажери. А у кого немає?

І ось тут в справу вступають всі ті ж сучасні технології. Ідею, що лежить на поверхні, першими підхопила група українських програмістів, які створили сервіс «Фітнес трансформація». Що це таке?

Не лінуйся, але і не напрягайся

Програма «Фітнес трансформації» пропонує курс місячних тренувань, які допоможуть не стати тим самим аморфним громадянином з антиутопії. Спокійно, з дому виходити буде не треба.

Творці сервісу пропонують нам зареєструватися і кожен день отримувати завдання по тренуваннях, а у відповідь висилати відео-звіти, які доводять, що ви не «сачкували». У програмі обіцяно індивідуальний підхід з урахуванням віку, ваги і придбаних від нашого важкого життя болячок.

Ідея своєчасна. І при цьому, не витратна ні за часом, ні за фінансами. Абонемент в спортзал коштує разів в три дорожче, а туди ще й треба ходити. Що завжди непросто, будемо відверті. Комусь через завантаження на роботі, а хтось просто соромиться здатися неспортивним серед тих, хто ходить в зал регулярно. Звичайні людські страхи, нічого такого в них нема.

А що з мотивацією? Мотивацію зайнятися собою в наш час знайти непросто. Автори проекту пропонують подвійну. З одного боку, за підсумками курсу тренувань, який стартує з нового року, будуть вручені призи найактивнішим фізкультурникам.

Але призи - це справа така, факультативна. Набагато важливіше, що проект задуманий, як благодійний. Дохід від нього піде на допомогу дитячим будинкам, що в умовах вічного кризи в країні, важливо.

Схема проста. Як писали Ілля Ільф і Євген Петров: «Ретельно пережовуючи їжу, ти допомагаєш суспільству». Так і тут. Кожен ваш скинутий кілограм жиру або нарощений кілограм м'язів допомагає дітям, а значить і суспільству в цілому.

Нам здається, що саме такій ініціативі цілком підходить модне слівце «стартап». Ідея хороша, і, головне, свіжа. Користь і для учасників процесу, і для суспільства, очевидна. Тому варто підтримати і заради себе, і заради оточуючих.

Прямолінійна мотивація в стилі «Ти обов'язково повинен схуднути і привести себе в форму» в наші дні вже працює погано. Звичайно, втомлена після робочого дня людина, яка хоче всього лише пару годин відпочити, нічого нікому не винна. Так і надірватися недовго.

Але ось виділити 40 хвилин в день, щоб і себе «прокачати» і в громадській ініціативі взяти участь, можна завжди. Не потрібно згортати гори, досить просто трохи напружитися.

Подробиці проекту можна дізнатися на офіційному сайті.

Приєднуйтесь, не на часі зараз лінуватися!

Наші інтереси: 

Гарна ідея, якщо врахувати, що дехто з більшою охотою візьметься за роботу, якщо знає що це принесе користь комусь іншому.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Хода і "п´ять тибетців" + стояння на ліктях гарний доважок до вирощування рослин на городі чи в дворі приватної садиби! )) Але інколи так хочеться "бути як Брюс Лі" )))

Друже Явсе, а пам´ятаєш "Думки раціоналізатора" (Аркадій Райкін)? ;-)

Трохи процитую:
"Монолог відомого і шанованого всіма поколіннями артиста Аркадія Райкіна присвячений раціоналізаторськими ідеям. Не дивлячись на досить забавну форму викладу думок героя, в них закладений дуже серйозний принцип раціонального використання і перетворення енергії м'язової сили людини. Наприклад: всі люди, замість зарядки вранці, можуть рити ставок для водоплавної птиці, учасники марафонського забігу - розносити пошту на далекі відстані, а балерина - крутити динамо на одній нозі, виробляючи електрику."

)))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Якось дивно спостерігати за гомосапієнсами,котрі в дорослому віці бігають,скачуть,їздять на всяких девайсах,сидять у дивних позах,тягають без причини тягарі у спортзалах і т.п....:)

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

Та що ж тут дивного? Прагнути до кращого ніколи не пізно.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Так пані Оксано,прагнути до кращого це чудово.Але чи не здається Вам дивною поведінка групи людей,коли Ви наприклад спостерігаєте як табун домогосподарок скаче під якусь музику у спортзалі бо потрібно спалити зайві калорії.Чи коли "здорові" хлопці качаються у спортзалі тягаючи залізо із місця на місце.Чи не краще тягати цеглу на будівництві свого будинку чи при завантаженні танків на заводі...
Я сам коли займаюсь якоюсь незрозумілою фізкультурою,думаю що це є дивною поведінкою,і помітив,що скопати вручну одну сотку городу,якось приємніше ніж стояти на голові...:)

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Так. Весело б було організувати громадські роботи для тих, хто бажає скинути калорії :)

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Копання городу рискалем доступне тільки для представників середнього класу, які володіють земельними ділянками. А щодо будівництва, то розвантаження цегли, мабуть, корисна справа, а от вдихання пилюки цементу і азбесту - ні. То може краще просто прогулятись парком?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

Дивно, пане Явсе Світ, що ви порівнюєте копання городу, тягання цегли і веселі спортивні вправи (танці) під музику.
Я сама, раніше із задоволенням "скакала у табуні домогосподарок", бо не мала городу, який треба копати ( але і копати город теж не цілорічно потрібно!).
Зараз, коли маю той "город і лопату", по , повірте, із більшим задоволенням знову ж поскакала б в табуні... Це зовсім інша атмосфера і зовсім інші групи м'язів працюють. Знаю що кажу, бо порівнюю, маючи власний досвід.
Мені здається, що копаєте ви сотку вручну раз на рік (максимум), тому і таке задоволення від цього отримуєте.
"Скакання в табуні" - це класно!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Ви мене неправильно зрозуміли.Це природно коли людині приносять радість як і танці так і помірна фізична праця.Просто танцями ситий не будеш,а радісна праця на землі здатна зменшити залежність від індустріальної машини.Хіба не про це ми весь час говоримо на сайті.І для цього потрібно працювати не один раз на рік як ви говорите.Одна справа писати про різні цивілізаційні переходи,а інша справа робити це на практиці.

Але мова навіть не про це.У нас збочене розуміння фізичної активності.Наприклад що значить "спалювання зайвих калорій".Що це таке,звідки вони беруться,навіщо витрачати свій час щоб їх позбутись.Чи їх під дулом пістолета заставляють ковтати сучасним людям.Можливо це питання належить до іншої сфери.Якщо людина на протязі років постійно бореться із зайвими калоріями то це не спорт,а психіатрія...Теж саме стосується "спортсменів хіміків"...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

З приводу постійного прагнення спалити "зайві калорії" – повністю згідна.
Але якщо вже хтось "наковтався зайвого",то хай хоч так спалить!
Не всім бути ідеальними...

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Для інтенсивної прокачки крові по організму і вироблення лактату потрібні інтенсивні, вибухові навантаження на межі можливого. Тут потрібні спеціальні вправи, прогулянками в парку не обійдешся.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вправи дійсно повинні бути спеціальними.Бо я колись жив у гуртожитку по сусідству із професійними важкоатлетами.Бачив їхні тренування і підготовки до змагань.Не вартує той лактат такої долі.Можливо сучасна індустрія спорту це щось інше ніж просто вибухові навантаження на межі можливого.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Хода і "п´ять тибетців" + стояння на ліктях гарний доважок до вирощування рослин на городі чи в дворі приватної садиби! )) Але інколи так хочеться "бути як Брюс Лі" )))

Друже Явсе, а пам´ятаєш "Думки раціоналізатора" (Аркадій Райкін)? ;-)

Трохи процитую:
"Монолог відомого і шанованого всіма поколіннями артиста Аркадія Райкіна присвячений раціоналізаторськими ідеям. Не дивлячись на досить забавну форму викладу думок героя, в них закладений дуже серйозний принцип раціонального використання і перетворення енергії м'язової сили людини. Наприклад: всі люди, замість зарядки вранці, можуть рити ставок для водоплавної птиці, учасники марафонського забігу - розносити пошту на далекі відстані, а балерина - крутити динамо на одній нозі, виробляючи електрику."

)))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Смішок (анекдот):
"Приїхала комісія із області у колгосп і дивляться як селянин косить траву.
Тут самий головний говорить мов давайте селянину косу модернізуємо.Адже одним рухом він косить траву,а інший рух безкорисний.Дали йому подвійну косу у дві сторони (буквою Т) і наказали нею працювати.
Через місяць повертаються і бачать як їх піддослідний кидає все із рук і починає втікати.Ну якось вони спіймали селянина і запитують що сталося.Він відповідає,що почав втікати бо подумав,що на цей раз вони додумаються йому до дупи граблі причепити,аби ще одночасно і згортати скошену траву".

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Так ото ж! )))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)