Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 18
  • Переглядів: 18

Як стати людиною, або Згадуючи Рене Декарта

Категорія:

«Уточнюйте значення слів, і ви позбавите людство половини його оман» – радив геніальний француз Рене Декарт. Тож почнімо з найголовнішого поняття – людина.  Цим словом прийнято позначати всіх істот виду Homo sapiens. Але це не правильно, тому що до рівня людини ще треба дорости. «Людина – це звучить гордо!», «Шукаю людину!» – пам’ятаєте?  Не всякий гомо сапієнс є людиною.

160810kateryna-kosyanenko-moyi-mamayi-2007.jpg

Українські брахмани у Просторі волі (Катерина Косьяненко. "Мої Мамаї")
Українські брахмани у Просторі волі (Катерина Косьяненко. "Мої Мамаї")

Гомо сапієнс – біологічний автомат

Почнімо з етимології терміну гомо сапієнс. Давнє слово «гомо» означає «оселя». Це значення збереглося в англійському home, що означає «дім, оселя, місце проживання». Латинське слово «сапієнс» означає мудрість. Відтак «гомо сапієнс» – це «оселя мудрості», тобто плоть, в якій живе мудрість.

Мудрість – це спроможність виробляти цілісні, правильні, гармонійні рішення. Носієм мудрості є духовна сутність людини, її вольовий початок. Тому «гомо сапієнс» означає «оселя духу», «плоть, в якій перебуває дух».

Проте якщо в плоті – фізичному тілі – перебуває дух, то це ще не означає, що дух керує цим тілом.  Дуже часто навпаки – тіло керує духом, особливо, якщо гомо сапієнс не усвідомлює себе духовною істотою.   В цьому випадку життєдіяльність відбувається «на автоматі» – за допомогою вроджених і набутих інстинктів та рефлексів. В цьому сенсі поведінка гомо сапієнс принципово не відрізняється від поведінки тварини.

Людина – свідомий гравець

Якщо ж гомо сапієнс усвідомлює себе носієм духовної сутності, то це вже людина, або ж Homo ludens, тобто «оселя гравця». Слово «людина» буквально означає «гравець», «актор» – носій вольового початку, спроможний робити свідомий вибір.

Людина керує своєю плоттю з усіма її інстинктами  та рефлексами, які разом називаються «психікою» або «душею». Не біоробот (тварина, психофізична система) керує людиною, а людина керує своїм біороботом.

Ознакою людини є наявність духовних якостей:  відчуття совісті-свідомості («со» – єдність, «вість» – знання), прагнення до пізнання себе і світу, самовдосконалення, спільного блага. Тобто діяльність людини виходить за межі базових тваринних інстинктів.     

На вищому рівні ознакою людини є усвідомлення себе триєдиною істотою, яка складається з плоті (фізичного тіла), душі (психіки) і безсмертного духу, що розвивається шляхом багаторазових земних втілень – шляхом реінкарнації (палінгенезії).  

Наступний крок людської реалізації – робота з очистки психіки від паразитичних програм, підвищення рівня власних вібрацій і піднесення у Простір волі.  

Таким чином, людина – це духовна істота, яка прагне реалізації свого потенціалу.  Якщо їй це вдається – вона переходить на наступний рівень.

Шляхетна людина, реалізована людина, арій

Реалізована людина є результатом тривалих і цілеспрямованих зусиль з самовдосконалення. Ознаками реалізації є:

  • здорова плоть (відсутність хвороб, висока працездатність, фізична краса);
  • чиста, гармонійна психіка, бадьорість, спроможність навчатися, відсутність ненависті, заздрості, страху, гордині та інших паразитичних програм;
  • гармонійний простір подій, гарні стосунки з ближніми, ясний світогляд, вільне життя, цікава творча робота, спроможність втілювати задуми.

Така просвітлена, очищена людина є носієм духовного світла, у неї в душі сяє божественне Сонце.

Для позначення такої шляхетної, сонячної людини вживається слово «ар’я» – шляхетний, сонячний. Релігією шляхетних людей – аріїв – є аріянство. Символом арійської людини є лебідь. Давнім словом для позначення світлої, сонячної людини є Либідь.

Оскільки рівень шляхетної людини є над рівнем людини, то для нього ще вживається термін надлюдина. Вона стабільно усвідомлює себе втіленою духовною істотою і носієм Образу Божого, Божої Іскри.  

Що досконаліша система, то в неї сильніше бажання вдосконалюватися.  Тому арійська людина прискорено розвивається. Її мета – стати боголюдиною, в цьому житті чи в наступних життях.   Тому арій прагне до ясного усвідомлення себе втіленою божественною істотою – частинкою Творця Всесвіту.   Якщо арію це вдається – він переходить на наступний рівень.

Боголюдина, хрестос, спас, мамай, будда, син Божий

Шлях перетворення надлюдини на боголюдину називається спасіння. Той, хто досягнув спасіння, називається «спас». Інші терміни – будда («пробуджений»), хрестос (постійно хороший і красивий), мамай. Маючи божественну свідомість, боголюдина керує не лише собою, а й навколишнім світом – людьми і природними стихіями: «Сидить мамай, в кобзу грає – що замислить, то все має».     

Найяскравіший приклад боголюдської реалізації нам подав Ісус Хрестос, якого у нас ще називають Хрестом–Спасом.

На український арійських іконах боголюдину зображали у вигляді Козака Мамая. Слово «козак» (вільна шляхетна  озброєна людина) швидко перетворилося на етнонім. Тому як самі українці, так і інші народи  називали українців козаками. Кубанці донині називають себе народом козаків, тобто для них «козаки» – це національність.

Відтак ім’я Козак Мамай означає Українець Боголюдина. Ікона з Козаком Мамаєм була мало не в кожній українській хаті. Ця ікона була світоглядним концентратом аріянства – традиційної української релігії, метою якої є перетворення шляхетної людини (арія) на боголюдину (мамая).

Оскільки боголюдиною став Ісус Галілеянин, то зображення Козака Мамая водночас було аріянською іконою Ісуса Хреста.  

Як стати людиною?

Щоб стати людиною, треба стати на шлях самовдосконалення – триєдиного розвитку плоті, душі (психіки) і духу (світогляду й волі). Для цього поступово переходимо на живу їжу, розвиваємо фізичне тіло, вживаємо чисту українську мову, звільнюємо психіку від інформаційного бруду і паразитичних програм, постійно навчаємось, розширюємо світогляд, розвиваємо позитивне мислення, робимо шляхетні справи, дбаємо про ближніх і рідну природу.

Докладніше про це у статтях:  

Наші інтереси: 

Вдосконалюємо себе – вдосконалюємо Україну! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У гомо сапієнс побут і обставини керують Свідомістю.
У реалізованої Людини Свідомість керує побутом і тілом.

Знаючи це правило можна зрозуміти чому виникають протиріччя при трактуванні Релігійних текстів. ЛюдиноТіло розуміє все по своєму,а ЛюдиноДух так як є насправді.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Вартість цієї статті в тому, що автор дуже просто і зрозуміло накреслив маршрут вдосконалення особистості від біоавтомату до боголюдини.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дяка Ігору за статтю!

Доповнення -
1) до розділу "Шляхетна людина, реалізована людина, арій" (доречно нагадав щойно Алекс Гун у своїй поезії "ПРААРІЯ")
"*В тибетських, індійських, перських джерелах арій (ар'я, ар'ян, дарій) — одне з основних понять. Якщо звести воєдино, що в них сказано, то матимемо приблизно таке: арій (ар'я) — спрямована душа, кожний, хто прагне шляхетних справ, хто робить велику роботу, що просуває людей до блаженства; добра й шляхетна людина, борець; той, хто знаходить священний світ просвітленості, прагне до Бога і звеличує Його; він — воїн Світла, що іде до Істини; людина, чия мета в житті — духовна досконалість; послідовник ведичної культури. "

2) до розділу "Як стати людиною?"
Заповіт Арійській людині - "...Тоді ти станеш людиною..."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Стаття прекрасна! Мені завжди подобається читати такого типу "повідомлення для людства"))... така інформація надихає.
Настанови для розвитку повинні звучати. Хоч є люди, які можуть стверджувати, що все це знають... а чи розуміють чи усвідомлюють - ні. Пастки тим і пастки, що не помітні. Але їх можна виявляти коли подивитись на себе збоку, проаналізувати свою реакцію на інформацію... і так можна рухатись далі, по збуваючись, розчиняючи гординю до себе самого (або бруд).
У розділі "Шляхетна людина, реалізована людина, арій" я б ще один критерій додала, щоб було більш конкретно і зрозуміло)) : "кожен арій обов'язково матеріально і фінансово забезпечений")). Бо якщо ні, то треба шукати причини в собі і ліквідувати їх. Правильний розвиток - всесторонній розвиток!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У гомо сапієнс побут і обставини керують Свідомістю.
У реалізованої Людини Свідомість керує побутом і тілом.

Знаючи це правило можна зрозуміти чому виникають протиріччя при трактуванні Релігійних текстів. ЛюдиноТіло розуміє все по своєму,а ЛюдиноДух так як є насправді.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Стаття пробуджує до роздумів: Чи є більшість населення людьми? Може це гуманоїди?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

=)

Жнива почалися, браття!

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

* * *
До Декарта й після Хіггса – площина,
Де бозони, як бізони в нетрях.
І шукає свої сутінки шпана,
Й не розпізнає синдроми тетріс.

Хейтнапалм у спину – отака війна
В сутності гібридів підкилимній.
Опус Деї краще, ніж Плачу стіна
У небесному Єрусалимі.

Це не суїцид – це твій самозабан!
Свічка у печалі вечоровій…
І в космічній посмішці Альдебаран
Для усіх, хто сталкери по крові.

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

творю козацький рай!