Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 17
  • Переглядів: 19

Велика гра неоантропів

Категорія:

Щоб зрозуміти логіку еволюції людського роду, треба пильніше приглянутися до способу життя і психології неоантропів – перших людей, перших божественних гравців (слово людина означає «гравець»). Якщо ми розгадаємо цю велику таємницю неоантропів 50-тисячолітньої давності, то побачимо, які еволюційні зміни нас чекають тут і тепер.

Попередні статті:

Ми вже з’ясували, що неоантропи були «праноїдами», тобто засвоювали енергію ефірних потоків, а внутрішня симбіотична мікрофлора синтезувала для них з повітря всі необхідні речовини для побудови фізичної оболонки. Проте ця самодостатність виникала не зразу після народження: протягом року немовлята живилися грудним молоком. А що далі? 

Під кінець першого року життя у дитини починала швидко знижуватися здатність до засвоєння молока, оскільки організм різко скорочував виробництво лактази – фермента, що розщеплює лактозу (молочний цукор). Ця особливість збереглася в тих сучасних людей, які не мають арійського гена, що відповідає за вироблення лактази протягом усього життя [1].   

Різке зниження засвоюваності молока після року життя – це захисний механізм, cпрямований на виживання. Річ у тім, що жінка в ідеалі має народжувати щороку. А щоб старші діти не конкурували з новонародженими за материнське молоко, у них просто відключається здатність до його засвоєння. Згідно з «правилами експлуатації» організму, після року життя неоантропи мали переходити на прану. 

Що ж таке відбувалося після першого року життя, що відкривало можливість переходу немовляти на автономне живлення? Відповідь: дитина вже вміла повзати, бігати і ходити, тобто могла самостійно рухатися, дедалі швидше та інтенсивніше. Завдяки скороченню м’язів вона виробляла найкраще «паливо» для фізичного тіла – лактат. 

Глюкоза і лактат

Загальновідомо, що універсальним енергетиком є глюкоза – C6H12O6. При споживанні солодких плодів вона відразу ж всмоктується у кров і використовується для живлення організму, а також синтезу всього необхідного. Вся інша їжа, яка не є глюкозою (в т. ч. крохмаль, білки та жири), проходить розщеплення і врешті-решт все одно перетворюється на глюкозу – печінкою, частково нирками. Глюкоза забезпечує енергією роботу мозку, м’язів і всіх інших органів. При енергетичному використанні глюкози, наприклад, для роботи м’язів, вона розщеплюється на  піруват – C3H4O3 (т. зв. «піровиноградну кислоту») – остаточний продукт розпаду глюкози. 

Проте нещодавно вчені виявили, що організм може продукувати дещо краще за глюкозу. Якщо виконується інтенсивна робота і потрібне «швидке паливо», то глюкоза попередньо розщеплюється на дві молекули лактата (т. зв. «молочну кислоту»). Не важко побачити, що лактат –  C3H6O3 – це розділена навпіл молекула глюкози. 

Завдяки значно меншому розміру, молекули лактата легко приникають через мембрани клітин і забезпечують швидкий енергообмін. Завдяки високій швидкості виробництва, транспортування і згорання, лактат є найкращим енергетиком, який із задоволенням споживається всіма органами тіла. «В організмі людини надлишок молочної кислоти використовується як джерело енергії в скелетних м'язах, легенях, серці і головному мозку. Причому дослідники наполягають, що для мозку, серця і легенів лактат служить чудовим паливом і утилізується навіть раніше, ніж глюкоза, оскільки швидкість поглинання та окислення молочної кислоти в два-десять разів вище в порівнянні з глюкозою» [2].

Більше того, лактат активно використовується тканинами для «ремонту» пошкоджених ділянок, зокрема, для відновлення і збільшення м’язової маси після інтенсивних фізичних навантажень. 

Відомо, що організм будь-якого живої істоти працює так, що абсолютний пріоритет при розподілі харчування й енергії закріплений за мозком. «Тому як тільки молочна кислота з'являється в крові, 90% використовується як джерело живлення для мозку» (там же). 

Звідки ж лактат – це найенергетичніше паливо – потрапляє у кров? Він продукується під час роботи м’язів, особливо якщо це інтенсивна робота, найкраще – під час дуже швидких, вибухових навантажень, близьких до максимальних. У цьому випадку лактат забезпечує роботу працюючих м’язів, а його надлишок викидається у кров і відразу ж засвоюється всіма підсистемами організму, передусім головним мозком. Тож виходить, що інтенсивна робота м’язів сприяє розвитку мозку, адже найкраще розвиваються ті підсистеми, які отримують найкраще живлення. 

Новітні дослідження показали, що саме лактат є головним чинником метаболізму вуглеводнів. Виявляється, що саме з нього печінка формує запаси глікогену (резервного палива, яке легко розщеплюється на глюкозу): «Організм виробляє більшу частину глікогену в печінці з молочної кислоти, а не безпосередньо з глюкози. Вчені називають процес утворення глікогену в печінці з молочної кислоти “парадоксом глюкози”» [3].

Таким чином, для свого живлення організм використовує два джерела енергії: глюкозу і лактат. Глюкоза – це повільне паливо, яке використовується тоді, коли організм працює без напруження, у нормальному режимі. Коли ж виникають більш-менш екстремальні ситуації фізичного або розумового навантаження, негайно виробляється швидке паливо – лактат, яке тут же й використовується. 

Геймери кам’яної доби

Це дозволяє зрозуміти дещо дуже важливе про життя неоантропів. Після досягнення річного віку вони доволі швидко втрачали здатність до засвоєння материнського молока, тож переходили на автономне живлення. Всі необхідні речовини, в т.ч. глюкозу, для них синтезувала з повітря їхня внутрішня мікрофлора. Швидко зростаючий мозок дитини вимагав якісного живлення. По мірі дорослішання людина все активніше включалася у гру, мозок працював дуже інтенсивно, отже – вимагав лактату. 

Це нагадує сучасних комп’ютерних гравців – т. зв. геймерів. Процес гри дуже інтенсивний – і для гравців, і для їхніх комп’ютерів, тому ця техніка вимагає багато оперативної пам’яті, швидких процесорів і потужних блоків живлення електроенергією. Геймерські комп’ютери значно потужніші за звичайні.  

Оскільки лактат утворюється при значних фізичних навантаженнях, то це значить, що неоантропи весь час змушені були перебувати в русі.  Перші 25 тисячоліть свого земного існування раса гравців провела надзвичайно інтенсивно. 

Creedence Clearwater Revival: Run Through The Jungle - Біжи крізь джунглі (1970)

Як відомо, найбільш захоплю­ючою грою є війна (тому й досі ми говоримо «виграти війну»), бо вона створює найгостріше протистояння з антитезою, без якої неможливе повноцінне розгортання Тези. Антитезою для раси неоантропів були неандертальці, з якими неоантропи кілька тисячоліть вели напружені війни.

Жорстке протистояння з расою неандертальців стало для неоантропів головним стимулом розвитку швидкого мислення, стратегічного планування, злагодженої організації, розвитку фізичного тіла, опанування нових навиків і технологій. Приблизно 30 тисячоліть тому раса неандертальців була ліквідована.

 

Факт довготривалості війни вказує на те, що вона була напруженою, з великими перемогами і великими поразками. Ті, що гинули у війні, негайно йшли на «перезавантаження» – і вже за рік народжувалися у нових тілах. Ніхто не сумував, всі перебували у стані бадьорості, як це завжди буває під час напруженої і цікавої гри: чоловіки радійсно воювали, жінки радісно народжували дітей.      

Вся життєво важлива інформація трималася в оперативній пам’яті і при необхідності миттєво використовувалася. Для повільної довгострокової пам’яті не було ні часу, ні необхідності, адже корпус нормативних знань про фізичний світ був незначним. 

Біогенетичний доказ

Підтвердженням цієї тези є розвиток сучасних дітей, які до трирічного віку мають тільки зародки довгострокової пам’яті. Саме тому людина, як правило, не пам’ятає себе до трьох років. При цьому мозок дитини надзвичайно швидко росте: вже до 1-го року його обсяг становить 60% щодо мозку дорослої людини. У процесі навчання, особливо після першого року, він працює надзвичайно інтенсивно, адже дитина починає активно рухатись і самостійно досліджувати навколишній світ. 

Це прискорене навчання мозку забезпечується лактатом, який виробляється під час фізичного напруження. Тому діти так люблять бігати і взагалі рухатися – це приносить їм неймовірне задоволення, тому що їхній мозок отримує лактат, який смачніший за найсмачніші ласощі. До річного віку мозок дитини в основному живиться глюкозою, що утворюється при засвоєнні материнського молока. Після року дитина починає сама собі «готувати десерт» – лактат, який є винагородою за фізичну активність.  

Наведений вище доказ про високу рухливість неоантропів ґрунтується на тому, що людина в процесі свого розвитку скорочено і прискорено відтворює процес розвитку своєї раси (т. зв. «біогенетичний закон Геккеля»). Спостерігаючи за своєю дитиною, ви спостерігаєте за розвитком багатотисячолітньої лінії своїх предків. 

Отже, неоантропи в основному діяли на оперативній пам’яті, адже потрапили в новий незнайомий світ, сповнений небезпек і пригод. Швидка оперативна пам’ять вимагає швидкої енергії. Тож головним енергетиком неоантропів був лактат, для виробництва якого вони активно рухались – бігали за великими тваринами або втікали від них, будували житла, змагалися між собою у фізичній та розумовій силі.

Eric Mcfadden: Run Through The Jungle - Біжи крізь джунглі

Відповідно, вони були фізично розвиненими, з гармонійними тілами і швидким мисленням. Але таке напружене життя не могло тривати вічно, адже «риба шукає, де глибше, а людина – де краще». А краще вважається там, де легше.   

Продовження: За межами раю: борійці, або атланти


Посилання: 

1. Вадим Ростов. Молоко і раси
2. Катерина Люльчак. Лактат: найкраща енергія для мозку
3. Томас Фейхі. 10 речей, які треба знати про молочну кислоту: старі міфи і нові реалії

Якщо вам сподобалась ця публікація, ви можете підтримати розвиток нашого проекту: 
Модернізуймо Народний Оглядач!

Наші інтереси: 

Досліджуємо біохімію свого організму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Нинішні комп’ютерні геймери мобілізують внутрішні ресурси, інколи навіть вмирають від виснаження. Для гарної гри біля комп’ютера має бути турнік або брусся - для вироблення лактату. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

?Чи є у викопних лемурійців і сучасних негроїдів спільні ґени?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Спільні гени є. Але вони вказують тільки на те, що в обох моделях використовувалися подібні деталі. Докладніше: У людей і мавп немає спільних предків, прабатьківщина людства - Європа.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Запасу глікогену вистачить для виснаженої людини максімум на 10 годин.Немовірним є  відкриття про те ,що глюкоза ділиться на молочну кислоту і перуати.Фізичне навантаження змушує м`язи виробляти молочну кислоту. Молочна кислота печінкою може перетворюватись у глюкозу. У глюкозу можуть перетворюватись і вільні амінокислоти. Плюс синтез мікрофлори в організмі.Такий собі вічний двигун.Тепер зрозуміла глибина вирау :рух це життя. Все гініальне просте.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

?Що таке перуати?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Вибачте піруват. Друга частина розщеплення глюкози (бісфосфогліцерад, фосфогліцерад, фосфоенолпіруват, піруват).

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Я спочатку був вражений, познайомившись з цим вічним двигуном.  Але потім побачив, що розщеплення і синтез глюкози - це ази біохімії. Новим відкриттям є тільки те, що лактат - це не "відходи виробництва", як досі думали, а подрібнена глюкоза.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Енергія береться з ефірного вітру. Ми живемо в ефірних потоках - треба тільки розгорнути вітрила. 

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Згідно правила збереження матерії і духу виникає запитання. ?Якщо 50 років назад на Землі з'явились нові гравці, то звідки вони прийшли?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

З духовного світу, тобто з простору вищого рівня. Див. фільми Матриця, 13-й поверх, Екзистенція, Початок.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Піруват - піровиноградна кислота, кінцевий продукт розпаду глюкози. 

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Статті такого змісту читаю завжди залюбки!

Пропозиції:

1) У речення "Річ у тім, що жінка в ідеалі має народжувати щороку" потрібно вставити перехресний линк на статтю "Жінки з Тернопільщини народжують щороку".

2) Краще «Організм у печінці більшу частину глікогену виробляє з молочної кислоти, а не безпосередньо з глюкози. Вчені називають процес перетворення молочної кислоти в глікоген “парадоксом глюкози”».

Думки:

1) "...під час дуже швидких, вибухових навантажень, близьких до максимальних." Нагадує рубання дров! Правда? ;) 

2) Про гемерів гарний приклад. Під час гри вони часто забувають про звичайну їжу! Очевидно, тут вмикаються інші джерела енергії! Хоча вони ж не перебувають у русі "близькому до вибухових навантажень"?! Що діється?!

3) Дивлюся на теперішнє молоде підростаюче покоління і думаю собі, що у них іде процес відновлення практики користування оперативною пам’яттю. Згадайте приклад про 14-річного школяра (Ходити до школи – це ходити в пекло): "Пошукай в інтернеті, не забивай мізки".

4) Тепер не буду стримувати своїх дітей, які щовечора влаштовують такі собі перегони по кімнатах! :) Це вони лактат готують для себе! Тепер аналізую і бачу, що ті з них, хто більше рухається, дійсно краще розвинені в розумовому плані.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Нинішні комп’ютерні геймери мобілізують внутрішні ресурси, інколи навіть вмирають від виснаження. Для гарної гри біля комп’ютера має бути турнік або брусся - для вироблення лактату. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Воїн Світло.
0
Ще не підтримано

Можна ще перед комп'ютером "сидіти" в позі вершника (без стільця).

Пройти будь-яке випробування - піти на випробування. Це неминуче.

Зображення користувача Петро Підкова.
0
Ще не підтримано

Про дрова Ви гарно підмітили. Особісто в мене була подібна ситуація. За дві години рубання сокирою, тиск НОРМАЛІЗУВАВСЯ. 

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

  !Надзвичайно важлива стаття! Було цікаво, Дякую!

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав про війну неоантропів з неандертальцями. Гра була справді напружена і захоплююча! 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

?Тобто першолюди знищували неандертальців заради розваги?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

З одного боку, це була війна за життєвий простір. Два види зіткнулися в одній екологічній ніші. Скоріше неандертальці, як чисельніший, давніший і агресивніший вид, нападали на людей і псували їм життя. Провокували на війну. 

 

Проте, з іншого боку, війна раніше сприймалася саме як розвага - подібно як сьогодні бокс чи інші єдиноборства. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Арій Хрестовий у коментарях до статті "Найочікуваніша кінострічка року" висловлює здогад: "Цілком можливо, що книги Толкіна ґрунтуються не реальних подіях."

І запитує: "Але коли ці події могли відбутись?"

Тепер ми знаємо відповідь! ...

Порівняйте кадри з фільму, де б’ються орки з ельфами, людьми і гномами у фільмах "Володар кілець" та "Гобіт" з наведеними фото у статті "Велика гра неоантропів"! Як на мене, це і можуть бути саме ті часи.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Але першолюди не вміли керувати кіньми і обробляти метал, а персонажі Толкіна активно використовують металеві знаряддя і коней. Тому, якщо такі події відбувались, то скоріш в Арійську епоху.

 

ПісляСлово. А неандертальці справді схожі на орків :)

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Звертаю увагу, що лактат - це не тільки найкращий енергетик, а й найкращий будівельний матеріал для відновлення плоті. Це гарно показано у фільмі Апокаліпсис / Apocalypto (2006). Там поранений воїн Лапа Ягуара протягом доби утікає від погоні і в такий спосіб відновлює тіло. Принаймні, під кінець рана його вже мало турбує. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А куди 21 коментар подівся? Були цікаві....

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це якась помилка - гравці не бачать коментарів. Виправляємо.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Домо Вина.
0
Ще не підтримано

Якщо жінка годує молоком то як вона може завагітніти щороку?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Треба запитати тернопільських жінок, як вони це роблять, коли народжують щороку.

Цитата:
Якщо жінка годує молоком то як вона може завагітніти щороку?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Звісно для годування дітей грудним молоком жінка повинна вагітніти раз на два роки, бо у вагітної жінки зникає молоко, всі ресурси організму скеровуються на розвиток плоду.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Чому екзоскелет був зайвим для неоантропів? Бо вони мусили дуже інтенсивно рухатися, виробляючи лактат для поліпшення розумової активності.
З часом, з розвитком здатності до розумової активності, рухова активність знижувалася. Людей ніхто з Раю не виганяв, вони з нього вийшли самі, бо шукали легшої життєвої дороги.
У наші часи спостерігаємо ще більше зниження рухової активності - адже ігри переходять/переводять у віртуальну площину (причина та ж - пошук легшого життєвого шляху). Наразі, людський інтелект тяжіє до поступової самозаміни на штучний (ШІ) - щоб передати "зайві" (на думку загалу) функції кому? Та рабу-робу-рОботу! Відповідно, зростає потреба ослабленого надмірно низькою рухомістю біологічного тіла (Нітроген і Карбон) в екзоскелеті. "Рухаючись" у цьому напрямку Русичі ("ТіХтоРухаються") поступово вироджуються... Чи це надовго? Радіймо! Думаю, екзоскелет - перехідний етап на шляху забезпечення ШІ здатністю до пересування. Екзоселет - копія біологічного тіла, що, як відомо, завжди гірша, ніж оригінал. Адже, знову ж таки відомо, що Рух - основа Життя Всесвіту, тому Людський інтелект потребуватиме знову зрухомлення своєї оболонки. Інше питання - Якою буде нова оболонка?! Поживемо - побачимо!
У світі Пандори (х/ф "Аватар") скелет народу Наві є набагато міцніший від людського, бо в ньому замість кальцію був інший елемент - кремній. (Та й знов кремній! Згадаймо - кремнієві сокири, Кремнієва долина, кремнієві процесори).
Але! Зважаймо, що все рухається по висхідній спіралі. Тому, слід враховувати й наступне - а що прийде на заміну кремнію, екзоскелету? Вчені вже пророчать нову еру - еру на основі вуглецевих нанотрубок. Отже, поки ми звертали увагу на кремній, карбон знову стане "в тренді", отже і потреба в екзоскелеті так само відпаде. Розвиваймо свою оболонку, хай якою вона не є! Радіймо! ))))

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Чи можна вважати, що неандертальцями стали здічавілі інтеліси, що втекли від своїх хазїв-сапієнсів і зрадили їм? Якщо так, то тоді сапієнси не допрацювали і підставили наступні свої покоління.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Неандертальці існували задовго до появи інтелісів. Це зовсім різні біологічні види.

Сергій Ждан wrote: Чи можна вважати, що неандертальцями стали здічавілі інтеліси, що втекли від своїх хазїв-сапієнсів і зрадили їм? Якщо так, то тоді сапієнси не допрацювали і підставили наступні свої покоління.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Наразі ми кажемо, що для перемоги нам треба піднятись у простір волі і перемог. Але виходячи з досвіду неоантропів: "Факт довготривалості війни вказує на те, що вона була напруженою, з великими перемогами і великими поразками. Ті, що гинули у війні, негайно йшли на «перезавантаження» – і вже за рік народжувалися у нових тілах. Ніхто не сумував, всі перебували у стані бадьорості, як це завжди буває під час напруженої і цікавої гри: чоловіки радійсно воювали, жінки радісно народжували дітей", існує інший спосіб: не боятись і навіть прагнути почесної смерті та більше народжувати і відповідно виховувати дітей. Це схоже на іншу філософію довгої війни

Все починається з Любові.

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Якщо неандертальці існували задовго до появи інтелісів і сапієнсів,то нашими предками треба вважати не лише мавп, але і трипільців - борійців - неоанропів. Ми - зовсім інший продукт небесної лабораторії.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Якщо ми все-таки сапієнси, то неандертальці виродились у різних мавп або й гірше (орків чи гієн).

Все починається з Любові.