Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

П'ять причин, через які нам не слід поспішати з євроінтеграцією

Спецтема:

Я не проти Євросоюзу і євроінтеграції. Я за те, щоб відносини України із західними партнерами будувалися на паритетних засадах, а не перетворювалися на відвертий пресинг. Але ретельний аналіз виявляє причини, за якими Україні в даний момент краще продовжити переговорний процес, а не задовольнятися тим, що їй диктують. Курс на розумну, осмислену, покрокову євроінтеграцію є єдино вірним - з точки зору національних інтересів України.

1. Якщо не пом'якшити умови Угоди про асоціацію, великі транснаціональні корпорації Заходу витіснять з ринку вітчизняний малий бізнес, що неминуче призведе до зростання безробіття і загострення соціально-політичної напруги в суспільстві.
 
Європейські стандарти в області практики оптово-роздрібної торгівлі і ставлення до дрібного бізнесу зводяться до того, що добропорядного бюргера-крамаря витісняє мережа транснаціональних корпорацій: понатикали гіпер- і супермаркетів по периметру мало-мальськи помітних населених пунктів. Ощасливлений євроінтеграцією колишній підприємець в кращому випадку працевлаштовується касиром / продавцем / охоронцем / вантажником / натирачем підлоги. Наприклад, чеське містечко Граніце (Hranice) з населенням 19 тис. мешканців обслуговується німецькими мережами Kaufland, Peni, Dm, Lidl, нідерландською Albert, австрійської Billa, французькою Intermarshe. Чеських національних мереж майже немає. Спостережливі люди вже вивели формулу: один гіпермаркет замінює тисячі дрібних підприємців.  

Також варто зупинитися на досить поширеній омані: "Європейський великий бізнес - краще, ніж вітчизняний!" А ось і ні! Господарі українського виробництва змушені піклуватися про дотримання соціального балансу - інакше їм доведеться покривати витрати на боротьбу зі злочинністю, соціальні допомоги безробітним і т.д. Іноземному бізнесу це все - байдуже.
 
2. Якщо не пом'якшити умови Угоди про асоціацію, європейські стандарти аграрного виробництва та квотна політика в найближчій перспективі призведуть до краху вітчизняної аграрно-промислової інфраструктури.
 
Який сенс вирощувати дешеву і якісну пшеницю, якщо її все одно не можна буде продати? Якщо не вірите, можете поцікавитися в угорців, як "продрозверстка навпаки", здійснена відповідно до євростандартів, змусила вирубувати токайські виноградники - на думку страсбурзьких комісарів, нема сенсу робити угорське вино, якщо є французьке та італійське.
 
Зняття мит на сільськогосподарську продукцію також не є визначальним для забезпечення прийнятного торгового балансу: більшість квот для українських аграріїв буде збережено. Наприклад, європейські партнери готові звільнити від мита лише 400 тисяч тон кукурудзи (з нинішніх 6 млн. тонн на 1,5 млрд дол.) - правда, протягом п'яти років готові збільшити квоту до 650 тисяч тонн. Іншими словами, безмитно в Європу буде ввозитися не більше 10% від нинішнього обсягу українського експорту кукурудзи.
 
Заборона продажу продукції, вирощеної на власних присадибних ділянках, стане вельми болючим заходом для мешканців сіл і передмість. А класичні сільгоспринки стануть історією.
 
3. Якщо не пом'якшити умови Угоди про асоціацію, український економічний потенціал буде масштабно використовуватися для вирішення проблем Євросоюзу, що виникли не з вини України.
 
Поговоримо про чужі борги, які можуть стати нашими. За великим рахунком, пора зрозуміти, що позірна благовидність Євросоюзу - це не порядок, а високохудожнє вміння вчасно перекласти свої проблеми на чужі плечі. Ви хочете підставити свої? Розберемо ситуацію на прикладі боргової кризи Європи.

Картину наочно демонструє відношення заборгованостей до власного капіталу (Debt to Equity Ratio) нефінансових корпорацій по країнах Євросоюзу:
 
Португалія 145 %
Італія 135 %
Ірландія 113 %
Греція 218 %
Іспанія 152 %
Великобританія 89 %
Франція 76 %
Німеччина 105 %
 
Іншими словами, борги корпоративної Європи в півтора-два рази перевищують їхні активи. Людина з мінімальним рівнем економічної освіти знає, як називається така ситуація: потенційне банкрутство! У "класичної" Європи вже власних ресурсів не вистачає, і нині там не соромляться до Норвегії за фінансовим ресурсом звернутися чи від Китаю допомогу прийняти. 
 
Відповідно, нам на повному серйозі пропонується висока честь приєднатися до клубу гасителів чужих боргів. 

4. Якщо не пом'якшити умови Угоди про асоціацію, українська промисловість незабаром буде змушена витратити величезні кошти на впровадження часто надмірно жорстких технологічних стандартів.
 
Економічних "плюсів" від нинішнього варіанту Угоди про асоціацію небагато. По-перше, українська економіка повинна в максимально стислі терміни модернізуватися, щоб стати конкурентоспроможною. Це можливо шляхом введення європейських стандартів якості, енергоефективності та екологічності, сучасних методів управління. По-друге, українські експортери будуть економити деякі суми внаслідок зменшення ввізних мит (до 487 млн ​​євро). Однак це не компенсує:
 
✓ загальні втрати української промисловості від появи на її ринку дешевих і якісних європейських товарів;
✓ введення з боку Росії обмежень для української продукції (очікувані мінімальні втрати від санкцій - 3 млрд доларів щорічно);
✓ збереження торгових бар'єрів з боку ЄС для продукції базових галузей української економіки: металургії, хімії, машинобудування.
 
Незважаючи на очевидну привабливість європейських технологій і стандартів у галузі виробництва, Україні необхідний досить тривалий перехідний період, протягом якого модернізація виробничої інфраструктури здійснювалася б не авральними темпами, а покроково.
 
5. Якщо не пом'якшити умови Угоди про асоціацію, огульне впровадження європейських норм моралі та політичної практики призведе до зростання конфліктних настроїв в українському суспільстві та втручання у внутрішні справи нашої держави.
 
Про стандарти в галузі демократії та прав людини Євросоюзу краще взагалі промовчати. Їх глашатаї ниють про те, що "за економічні прорахунки політики мають нести не кримінальну, а суто політичну відповідальність". У сенсі, ВОНИ накрадуть, а як покарання їх на наступні вибори зроблять не владою, а "всього лише" опозицією.
 
Очевидно, що вказувати нам, українцям, кого допускати до виборів, а кого - ні, не зовсім коректно. Ми ж не диктуємо Франції вимогу в обов'язковому порядку виставити на президентських виборах кандидатуру Домініка Стросс-Кана, чи не так? Не подобається паралель?  Згоден, не зовсім коректно: зі Стросс-Кана всі звинувачення зняті, а от щодо Юлії Тимошенко доказова база нікуди не випарувалася - на відміну від грошей на боротьбу з шкідливими випарами, отриманими в рамках Кіотського протоколу. Німеччина, наприклад, здивувалася б, якби з Митного союзу надійшла рекомендація повернути любителя халявних кредитів Крістіана Вульфа на пост бундеспрезидента.
 
Можливо, я можу здатися ксенофобом, але висловлю впевненість, що "райдужна толерантність" норм нової європейської моралі знаходиться в різкому дисонансі з менталітетом середньостатистичного українця. Ну не готове ще наше суспільство до того, щоб віддавати дітей в школи, де викладають гомосексуалісти, лесбіянки або педофіли! Ну не можемо ми огульно схвалити усиновлення українських дітей одностатевими "сім'ями"! Характерно, що українську традиційну ментальність схвалюють в будь-якому сегменті українського політикуму - як у владному, так і в опозиційному.
 
Якщо відволіктися від барвистих проспектів і вогнів реклами старенької Європи і проаналізувати ситуацію хоча б на рівні порівняння основних акцентів зарубіжної преси та спогадів про економічні пертурбації в Східній Європі, то стає очевидним: курс на розумну, осмислену, покрокову євроінтеграцію є єдино вірним - з точки зору національних інтересів України.

Текст угоди про асоціацію читайте ТУТ (сайт Верховної Ради України). 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Все це називається Велика Скіфія. До речі, вже заговорили про жовто-блакитний прапор.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Не дарма Бог дозволив бути президентом України два рази не засудженому.Він дійсно будитель нації.Кращого стимулу до дій годі було б очикувати.Кращого перегною не знайти.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Вед Медик.
0
Ще не підтримано

....у нас немає єдності поміж собою, та й не знаємо чого хочемо... а щоб вже лізти до ляхо-германо-франків...!? за чим і навіщо?

volhv

Зображення користувача Воїн Світло.
0
Ще не підтримано

Всі дії породжують протидії. "Під лежачий камінь і вода не тече". Проявив ініціативу щодо входження в ЄС - отримав таку угоду. Проявимо власну ініціативу відродження України і виконаємо самі реальні дії всередині своєї спільноти. Протидії будуть теж. Але це наші, внутрішні, без втручання волі чужинців. Це простіше вирішувати, тому що протидій буде значно менше (відсутні інтереси чужинців). Відновимо свою внутрішню гармонію в собі і своїй країні, отримаємо зовнішню красу і привабливість. Тоді не ми підемо в Європу, а інші країни будуть проситися до нас. Тому що Європа, це споконвічно є УКРАЇНА. Ми будемо з ними спілкуватися, але на наших умовах. І ці умови, у відмінності від запропонованих нам в цій угоді, будуть прості і чесні. "Якщо хочеш навчитися грати в шахи, грай з сильнішим шахістом." У чужинців таких немає, вони історично є у нас. А от хуцпістів в них достатньо.

Пройти будь-яке випробування - піти на випробування. Це неминуче.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Я десь чув, що Європа - це стародавня назва України. Треба пошукати джерело.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Скажіть про цю публікуцію дівчатам і хлопцям, яких побив у Києві бенркут. ?Українці хіба гірші молдаван чи грузинів? Українці не просто хочуть йти від Москви, вони хочуть жити як європейці, їздити в інші країни, в багатьох є родичі за кордоном з чякими люди хочуть побачитись. Молдавани будукть їздити в Європу, а ми що маємо робити і як дальше жити? Українці хочуть змін і вони мають їх получити. Хай буде!

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Зображення користувача Петро Підкова.
0
Ще не підтримано

Навіть читати цю маячню не бажаю.
СЬОГОДНІ ОКУПАЦІЙНА ВЛАДА ПРОДЕМОНСТРУВАЛА СВОЄ СПРАВЖНЄ ЛИЦЕ (ПИКУ).
НЕМА ЇМ ПРОЩЕННЯ.
!ХАЙ БУДЕ!

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Пан Петро правильно написав. Прошу не писати таких публікацій.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Нам треба бачити ситуацію такою, якою вона є. Місце України - в Центрі. Будь-який рух на схід або на захід викликає протидію. Ця думка була озвучена в Українському Домі в 2006 році:

Україна не є периферією Європи чи Азії — вона є самодостатнім центром. Вся її історія свідчить про те, що українська земля завжди була і є серединною землею, сакральним полюсом планети Земля. Тут корені європейської цивілізації, тут батьківщина індоєвропейської спільноти. Ця істина записана в наших генах. Тому будь-які спроби кудись інтегрувати Україну лише роздирають її на частини: коли її тягнуть на Схід, тоді просинається ідея галицького сепаратизму, коли ж її тягнуть на Захід, просинається сепаратизм на Донбасі.

Тому Україна повинна лишатися на своєму природному місці як самодостатня держава з самостійною політикою, з опорою передусім на власні сили. В цьому запорука її єдності. Натомість будь-яка політична сила, що намагається інтегрувати Україну чи в ЄЕП, чи в ЄС, є деструктивною. Україні треба не інтегруватися в Європу, а пробуджувати Європу в собі, бо Україна є джерелом Європи, її географічним центром і духовно-культурним полюсом.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Справа в тому що сама Україна не зможе з нинішним керівництвом вийти на вищий рівень, скоріше за все буде навпаки, тому думаю спочатку повинна бути зміна верхів. Щодо ЄС - стандарти треба змінювати однозначно не залежно від пидписання угоди, щодо різних ліберальних нав"язувань типу гуманітарного ставлення до гомосексуалів, їх шлюбів і т.п... - це треба відкинути

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Сенс євромайдану був у тому, щоб його брутально розігнали. Це створило потужний стимул для того, щоб українці почали глибше мислити, наполегливіше працювати і власними силами творити нову Україну, а не сподіватися на ілюзорні блага від приєднання до когось. У наш час приєднують тільки для того, щоб з’їсти.

ЄС і Москва прагнуть розв’язати свої проблеми за рахунок України. Натомість проблеми України не розв’яже ніхто крім самих українців. Єдиний союз, який потрібен Україні - це Український Союз.

Наступний Майдан матиме перспективу тоді, коли відбуватиметься не під синьо-жовтим прапором окупаційної влади і не під синім прапором ЄС, а під сонячно-блакитним прапором арійської України.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Дві сім'ї ділять сфери впливу. Близький схід і Азію захопили Ротшельди. Америку і Європу Рокфелери. Зараз вони зійшлися лобами за Україну. Путін лише виконавчий директор Ротшельда. Хто переможе? Ніхто. Переможе Україна яка має створити власний союз держав: Україна, Польща, Словаччина, Чехія, Прибалтика, Норвегія і Швеція. Фінляндія під знаком питання.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Все це називається Велика Скіфія. До речі, вже заговорили про жовто-блакитний прапор.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Є ще інйормація, що це була російська альфа.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Ця публікація об"єктивно працює на діючу владу. Мовляв, треба почекати... Хоч є й те, що мені здається правильним: коло супермаркетів справді знищить дрібний бізнес. Обернення державного прапора на ЖОВТО-БЛАКИТНИЙ, як символ непокори, я пропонував ЩЕ більше року тому. Ця ідея справді висіла в повітрі і тепер її підхопили на євромайдані. Це ще й засіб ідентифікації - ОЦЕ ОСЬ МИ, А ОТО - ВОНИ!

Зображення користувача Вед Медик.
0
Ще не підтримано

Спочатку треба зробити Лад у себе на місцях ( по областях) хоча б, а далі вже танцювати R'N'R...... У нас у Луцьку (наприклад) москаль сидить на москалеві і місцеві дуполизники (клімчуки-романюки....) бувше бидло комуняцьке і далі типу керує.... а справжніх "буйних" чи винищили в 40-50-х роках, чи ще не виросли....

volhv

Зображення користувача Воїн Світло.
0
Ще не підтримано

Публікація цього "економіста", яку розмістила п. Олена (а для цього вона попрацювала), надала змогу побачити світогляд гравців. В коментарях, ми бачимо "відносний конценсус" в дії. Той тест угоди, який мені вдалося прочитати, можна сприймати по різному. Економіка, за великим рахунком, не є наукою. Це можливо побачити по підсумках діяльності України, які оприлюднює Азаров (мова про те, що які показники потрібно, такі і підтасовує). Людина, яка береться судити про що небудь, повинна бути експертом у досліджуваній галузі. При вивченні таких серйозних питань - висококласний експертом. Судячи за статтею, вона написана досить обмеженою людиною (відсутністю образного бачення, знань, кимось, чимось ...). Вся справа в тому, що " на кожну отруту , є протиотрута ". Викладені ним факти можуть бути, тільки в тому випадку, якщо їх штучно створити і як воно вже створено на цей час. Навіть і без ЄС. Таких перекосів, без втручання людини, в природі немає.

Пройти будь-яке випробування - піти на випробування. Це неминуче.

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Мене з юності дивували теми "куди то нам податись?/вступити?". Я не розумів, навіщо кудись "вступати"/вливатись. Це якось з глибини обурювало. Ось один з матеріалів які це трішки висвітлює.
І ще не розумів шаленої закоханості одних в Європу, а інших в Совок. З часом вияснилось, що перші просто думають що там рай комфорту і культури а інші - просто не думають ;)

"фішка" в тому, що комфорт, достаток і культура не прийдуть з підписанням паперів, в т.ч. економічних. Частина єре євротиків підсвідомо хочуть халявного щастя.

Ще одна "фішка" - Совок в найблищі п"ять тисячоліть не відтвориться, тому мріяти про нього просто безглуздо. Цим совки викривають свій низький інтелект. А "ностальгія" базується на небажанні змін, незадоволенням свого життя та інші "не" - що доструктивно вже від стадії мотивації. Інша сторона - існує психологічна "петля" - я був молодим (+привабливим і всіляко потентним) + був совок = треба відновити совок.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Бачу, в мене є однодумці: "Мене з юності дивували теми "куди то нам податись?/вступити?". Я не розумів, навіщо кудись "вступати"/вливатись. Це якось з глибини обурювало."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

В Європі значно вищий рівень "етикету", але він там заміняє культуру, і тим шкідливий. Ми плутаємо ці речі, тому нам здається, що там цивілізованіше. Етикет там зараз призвів до якраз деградації культури: знищені природовідповідні інститути, всіляко блокуються кармічні розв"язки, збочуєтсья загальні світоглядні позиції і т.д... Це як кака в красивій обгортці. "Тупікова гілка розвитку" (с)Гоблін

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

З часом я почав замріяно слухати про Білорусію - от молодці - послали подалі і тих і інших, налагодили усі галузі промисловості - усе інше підтягнулось... Не дозволяють себе експлуатувати і забруднювати ні з Заходу ні зі Сходу. Першим, чим зайнявся Лукашенко, посівши пост Голови - взявся за те, в чому був найбільш компетентним - за аграрний комплекс. І потім по черзі і інші. Результат був дуже успішним! Тобто, Голова почав з облагодження своєї території (включаючи методи муштри). Замість того, щоб задивлятись на сусідів.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Згоден з Богданом. Прагнення кудись "інтегруватися" - це прояв небажання думати власною головою і працювати над собою, бо оновлена Україна починається з оновлених українців.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Білорусь інтегрована в Митний союз з Московською федерацією.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Європу в Україні не збудує нинішня влада. Це буде консервація існуючого стану, який повністю влаштовує існуючу владу. Угода про асоціацію буде мати позитивну дію. Не можна знаходитися між двома потужніми об"єднаннями і прогресувати з таким рівнем економіки і корупціїї які є в Україні. Нам потрібні європейські інвестиції і їх новітні технології. А потім ми покажем Європі і світу на що здатні українці.

Радіймо!

Зображення користувача Спас Ярий.
0
Ще не підтримано

З погляду ідеології мушу погодитися з паном Миро. Але з погляду політики підтримую решту гравців. Сьогодні мітинг переріс у щось більше аніж просто в підтримку для вступу до ЄС. Ми повинні всіма силами підтримати тих, хто стоїть на майдані. Вже сотні разів ми наступаємо на одні і ті самі граблі: роз'єднуємося тоді, коли треба стояти РАЗОМ.

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Згідна зі Спасом Ярим. І не попускати віжки - за Януковичем у черзі стоять йому подібні, Медведчуки й ін., які по суті напряму причетні до того злочину вночі, але хитро замаскувалися. Отож, будьмо пильні! Підтримаймо Майдан не словами, а ділом!

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Бачу, є люди з рожевими окулярами щодо "інвестицій і технологій". Чув і бачив я ті інвестиції і технології. Виглядає слідуючим чином: Волинь - більшість вигідних заводів, що залишились після того ж Совка - зараз вже на 15 років розписані орендою між євро-країнами (під Луцьком, НовоВолинськом...). Платять нашим там мало, оренда пільгова. Є й шкідливі виробництва. Німці збудували свій завод - аналогічно - робочі місця хай кілька сот дали, але там зарплати дріб"язкові і також шкідливе виробництво. а ор.платня пільгова за договором... По області рубають ліс і скуповують ягоди + інше, самі розумієте, за безцінь. А ті заводи, які не розписали сусіди в оренду - перетворені зараз на офісні приміщення і на розважальні комплекси (нашими). Ооо... Інтеграція та інвестиції! Прикладів дуже багато.

Чув в Львівській області подібне також має місце...

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Ідеологія - це і є істинна політика.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Цікавий коментар щодо угоди про асоціацію на Фейсбуці дав
Петро Єремчук:

А всі, кому не терпиться, подумайте над такими простими фактами. В угоді жодного слова про безвізовий режим (а його нам обіцяли ще за реадмісію), в угоді жодного слова про вступ! Угода суперечить Закону про внутрішню і зовнішню політику (почитайте ст. 11).

Угода є багатослівною і пустослівною. А суть питань зводиться до кількох самих важливих пунктів. Тому вона навіть неприйнятна за формою, її потрібно переписати. Головні пункти винести на початок. А все інше не може суперечити преамбулі - і тоді Угода вміститься на 10 сторінок!

Бо суть багатослів’я - приховати деякі шкідливі для України пункти.

І останнє, Україна має ставити свої вимоги! Угода має бути обговорена і на референдумі схвалена. А тоді хай підписує - оце і є демократія, а то, що нам хотіли підсунути, - то колоніальне ярмо накинути шахрайським способом!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Тепер це не має, українці обєдналися, почалась революція. Це і є солідаризм і Скуфія. Не обєднуються хіба деякі маргінали. Це або, дурні, або вороги.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Гендальфе, скажіть на ласку, то численні оргнізації і спілки, для прикладу "Перехід 4", вороги, дурні чи маргінали? Та й особисто для себе цікаво - за вашою логікою я дурень, маргінал чи ворог? )

До речі, вівці також в отару дуже ефективно об"єднуються. То це вже Овча Скуфія, за вашою логікою?

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Українці хочуть жити, як всі нормальні європейці. Вони хочуть поїхати закордон, навідати своїх родичів, у багатьох родичі живуть в Італії, Іспанії, Португалії і ряді інших країн, вони хочуть житит за європейськими цінами, Почитайте ось ці публікації там все сказано. Україна має бути в Європі. Чомусь молдавани і скоро будуть вільно їздити, а ми пасти задніх. Звичайно потрібна українська Скупія, яка має йти в Європу і в майбутньому стати провідною ?Чому наші заводи, мають підпорядковуватись європейцям? Їхні заводи і фірми мають підпорядковуватись, нам. В Україні багаті природні ресурси. В 2015 р. має зародитись нова раса, яка має панувати в Європі. Просвітлена цивілізована нація, українців має йти в Європу, і бути панівною. І ще. Нам нав'язують думку, що в Європі нетрадиційні орієнтації легалізуються, тому нам не треба туди йти. Я скажу так, кодна людина має власний розум. В нас є свідки Єгови, то скажіть може мені втекти в Туреччину, бо там їх не має. Мені сподобались слова Ірини Фаріон. Українці мають нести свої культурні цінності в Європу, передусім сімейства, щоб показати європейцям, що це добре, круто. І ще нам багато дало можливість дістати доступ до матеріалів, які б стосувались аріанства, цю тему ми б могли побільше дослідити, навіть серед європейців просували б, наприклад в Чехії. Впевнений європейців зацікавило б аріанство.
Попросту кажучи нам потрібна асоціація з Європою, а ми за час євроінтеграції, оновились, створили, нову державницьку систему (Третій Гетьманат), створили передові технології і опанували їх і тоді, як передова прогесивна обєдна нація просувались в Європу, для того, щоб посісти панівне місце Євросоюзі. Ось така моя думка.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

На жаль, асоціація з ЄС на нинішніх умовах - це обдираловка, яка тільки заважатиме Україні відновлювати в собі Європу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

+1 відповіді Миро.

Ви так і не відповіли на просте питання. Бо в ньому видно вашу логічну помилку.
А схиблених сентиментів - аж на абзац...

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Тут кілька тверезих думок про те, що є, і про те, що робити: Асоціація чи маніпуляція?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Текст угоди з ЄС Угода
У вікпедії є деяка інформація: "Угода"
Інфа про угоду: текст

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Лука Небохід.
0
Ще не підтримано

Безумовно було б класно якби у 2015 році щось змінилося, але на даний час в Україні не існує політичної сили якаб змогла щось змінити а тим більше задовільнити потреба усіх Гравців цього сайту, або зробити суттєві кроки у цьому напрямі, або взагалі бодай щось зробити для України!

"Знання деяких принципів легко компенсує незнання деяких фактів" (с)Гельвецій

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Самоідентифікація - це раз і ставка на власні сили - це два і +...

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Увага, шановне брахманство! "Жити краще" не значить приєднуватися до "того" (і на умовах "того"), хто "уже живе краще" (як нам думається, бо відомо, що "Добре там, де нас немає").
Мене особисто не РАдують почуття з якими пишуться деякі коментарі... у яких ми переконуємо один одного у власній правоті (здебільшого це коментарі з розряду "вперед на барикади", (!)і не шукаймо(!) конкретних персоналій). Вони без спонукання до піднімання вгору, культивування в собі Царства Божого.
Бажаю! Тут і зараз! Хай ця дискусія перетвориться у дискусію, яка дасть корисні плоди... Тобто, вона має спрямовувати всіх її учасників туди "де сПРАВді краще".
Брахманство, перечитаймо ще раз: "Здоров’я людини і простори буття", "Абсолютна захищеність у Просторі волі" і згадаймо, що "краще життя" передбачає ПРАВильну відповідь на запитання СОБІ: "А це як?" і "А це де?". І якщо НАША відповідь буде узгоджуватися з "Пшеницею без куколю" - "Шукайте перш за все Царства Божого, а решта вам додасться", ми на вірному шляху.
Правда, одразу виринає ще одне запитання: "(?)чи можна проминути Простір Боротьби(?), уникати Майдану?". Думається, Майдану, як явища, уникати не варто, бо це таки розгортання тези. Думаю, відповідь може бути і такою: "як для кого...". Кожен має займатися своєю справою, а брахманство - точно своєю - скеровувати потік у потрібному нам руслі. Тому, !Швидше минаймо Простір боротьби - особистісний і всеукраїнський! Тому, "Дружно читаємо Живе Слово, піднімаємо Україну у Простір пригод!".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

+1 Арсену Дубовику.

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Петро Підкова.
0
Ще не підтримано

Дайош Бєларусь! Ура тавагищі!
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Угода з ЄС, це один із шляхів звільнення від існуючого режиму. Цей режим владу в законний спосіб не віддасть. Виборів, як таких, у 2015р. не буде, не треба на це надіятися. Угода це не вступ в ЄС. Я проти вступу в ЄС.Я добре обізнаний, як такий процес проходив у Польщі, спочатку угода, потім вступ в ЄС. Правда, на цей період, у Польщі була демократична влада. В даний час є певна стабільність, хоча рівень життя не такий високий, як у інших країн ЄС. Нам залишатися в такому стані як тепер- це нова Білорусь. Як би ми мали демократичну систему влади, наприклад, Третій гетьманат, тоді Україні не треба було б рухатися ні на захід ні на схід. Україна піднімалася б уверх. Один із чинників, який допоможе демократизувати суспільство, це угода з ЄС.

Радіймо!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Не згоден з вами.
Угода з ЄС не змінить режиму.
Угода з ЄС не демократизує суспільство.

Угода з ЄС - це угода між двома бізнесовими групами, що прагнуть отримати вигоду шляхом зміни правил гри на ринку. Існують інші групи, котрим ця угода не вигідна.

Якщо демократія - це народовладдя, то для демократії потрібно, щоб народ захотів взяти владу в свої руки. На мою думку широкі верстви населення не готові брати пряму участь у формуванні органів влади і контролювати їх діяльність.

Зараз народ готовий висловити своє незадоволення, але це ще не вся демократія.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Воїн Світло.
0
Ще не підтримано

+++

Пройти будь-яке випробування - піти на випробування. Це неминуче.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Ключовим питанням народовладдя є питання зброї. Принаймі, так колись починалась афінська демократія.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

+

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Стаття достоту об'єктивна. Я живу у Португалії і з середини бачу той ЄС. Україні не потрібна така Європа. Все побудоване на кредитах і це веде у боргову яму. Ціни і податки ростуть, зарплатня вкорочується. Тільки цього року з Португалії емігрувало 350 тис. чоловік, і це тільки початок. Йде поступове знищення середнього класу. Середній клас оплачує все і вся. Прожитковий мінімум - 485 євро/міс. Ті, що заробляють цей мінімум, або нижче мають безплатне мед. обслуговування, безплатні школи, дитсадки. Раз в місяць одержують безплатні продукти харчування (крупи, макарони, молоко, тощо), одяг, іграшки для дітей. Один знайомий українець ніде не працює, його дружина також, в них троє дітей і... три авто - одне з них "Мерседес" і третє - недавно куплений Фольксваген за 9 тис. євро. І так так живуть багато людей. Я, особисто, заробляю трохи більше, як 485 євро і оплачую все по найвищій шкалі. І як середній клас оплачую тих "бідних", які не мають роботи. А для чого їм працювати? Їм все дадуть безплатно. Соціалізм, як то кажуть, - в дії.
Недавно по телебаченню повідомили, що в Португалії на сьогоднішній день налічується 870 мультиміліонерів (мультиміліонером рахується та особа, що має більше, ніж 25 млн. євро), що на 85 більше, ніж минулого року(!!!) Ось куди йдуть наші податки. Я не хочу, щоб Україна інтегрувалася у таку Європу.
Акції протестів в Україні були спланованими. 2-3 тижні тому Мирося Ґонґадзе у своїх коментарях розказувала про надзвичайну заінтересованість Сенату США Україною. І ось тепер результат цієї "заінтересованості". Історія повторюється. У 2004 році я дуже був захоплений "Помаранчевою революцією", але мені до сих пір не дає спокою одна думка: звідки тоді на Майдані взялося стільки всього помаранчевого - палатки, накидки, шарфики, прапорці і т. ін.? Хто за це все платив? А ХТО тепер послав студентів з голими руками на озброєних до зубів "правоохоронців"? Може хтось хоче сказати, що мирні протестанти не знали, чи не здогадувалися для чого перед ними з'явилися озброєні наряди міліції? Хто дає гроші?!! Дайте відповідь.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Аз теж думаю, що ця революція була ініційована ззовні і готувалась на випадок, якщо Овоч не підпише угоду. Але цією ситуацією треба скористатись, щоб усунути москволюбів від керма.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)