Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 334
  • Переглядів: 357

Оголошено початок стратегічної комунікаційної кампанії «Байден-24»: чому це добре для України

Категорія:

Спецтема:

Ця стаття написана для спільноти «Народний Оглядач» з метою дослідження соціальних технологій в режимі реального часу. Це не лише цікаво, а й повчально та корисно для творення нової цивілізації.

231103polittehnology.jpg

Політтехнологи знову в роботі. Кадр з фільму «Хвіст крутить собакою»
Політтехнологи знову в роботі. Кадр з фільму «Хвіст крутить собакою» (Wag the Dog, 1997).

Попередні статті:

СКК – що це таке?

Стратегічна комунікаційна кампанія (strategic communications campaign) – це наперед спланована система заходів, спрямована на зміну мислення й поведінки цільової групи. Характерними ознаками стратегічної комунікаційної кампанії (СКК) є масштабність, чітка внутрішня організованість і домінування інформаційних засобів.

Важливо, що СКК завжди здійснюється приховано, тому реалізовані в рамках кампанії акції виглядають іззовні як випадкові або природні процеси. Наприклад, кампанія з усунення від президентства Дональда Трампа – СКК «Байден-20» – виглядала як «пандемія» і стихійні бунти проти білого расизму (до чорного расизму не було жодних претензій).

Стратегічна кампанія зазвичай триває близько одного року, має точний план і розписаний бюджет для досягнення кінцевої мети.

У попередніх статтях ми дослідили деякі «незадокументовані» (тобто приховані) принципи СКК. Це дозволяє нам ефективно досліджувати поточну СКК «Байден-24» – піар-кампанію Демпартії США, спрямовану на переобрання президента Джозефа Байдена на виборах 5 листопада 2024 року.

Теоретично демократи можуть висунути й іншого кандидата, тому в умовній назві кампанії «Байден-24» йдеться про «колективного Байдена», тобто неформальну групу зі спільними інтересами, до якої, окрім самого Джозефа Байдена, належать Барак Обама, Джейк Салліван, Ентоні Блінкен, Вільям Бернс, Джордж Сорос, Гілларі Клінтон, Джеф Безос, Білл Гейтс, Марк Цукерберг, «колективний Гугл» з його Ютубом та інші впливові апологети лівої ідеології та цифрового концтабору, продемонстрованого під час безумних ковідних локдаунів та вакцинаційного пресингу.

Метою СКК «Байден-24» є перемога кандидата від Демпартії. Оскільки за останні два роки у внутрішній політиці в демократів були суцільні провали, то єдиним шансом для них залишається яскравий успіх на зовнішньому фронті. Ідея порятунку Демпартії полягає в тому, щоб незадовго до виборів, а саме у вересні чи жовтні 2024 року, Україна за підтримки США здобула феєричну перемогу над Росією. Це буде представлено як безперечний доказ сили, мудрості та ефективності Демпартії, яка заслуговує на владу в Білому домі та в Конгресі.

Аналіз двох попередніх СКК – «Байден-20» і «Конгрес-22» – дозволив виявити шаблон, за яким здійснюються такого роду кампанії. Основу цього шаблону складають 10 принципів. Деякі з них ми вже можемо побачити в ході фактичного розгортання кампанії «Байден-24».

1. Відкрита і прихована мета

Це головний чинник утаємничення кампанії. Офіційна мета – перемога над Росією. Прихована (справжня) мета – перемога на виборах у листопаді 2024 року.

Тут треба розуміти, що владу в Білому домі захопили так звані «корпоративні психопати», а вони діють виключно у власних інтересах. У них від природи нема емпатії та милосердя, тому заради влади та грошей вони можуть з легкістю піти на знищення мільйонів людей. Так, заради збереження своєї влади вони з легкістю пішли на змову з Кремлем і організували війну в Україні – це ми вже обговорювали у статті «Війна в Україні як елемент піар-кампанії корпоративних психопатів».

Офіційна мета СКК має одне єдине призначення – приховати справжню мету. Наявність прихованої мети, а відтак і приховане проведення кампанії дозволяє уникнути зайвої протидії. Справді, адже якщо здійснювані акції виглядають як випадковий збіг обставин, то хто з ними буде боротися.

2. Дата завершення

Мета СКК має бути досягнута в точно визначеному часовому діапазоні – не раніше і не пізніше. Американський електорат має проголосувати за Демпартію 5 листопада 2024 року, значить перемога має відбутися приблизно за місяць до виборів. Якщо раніше, то виборці про неї забудуть, а якщо пізніше, то електорат не встигне усвідомити всю велич Демпартії та не підтримає її в день голосування. Перемога над Мордором після 5 листопада буде поразкою для Демпартії.

3. Дата початку та її оголошення

Люди спроможні виробляти більш-менш життєспроможні плани лише за умови, що їхня тривалість не перевищує одного року. Тому кампанія починається приблизно за рік до цільової події, з невеличким запасом у два-три тижні. Так, кампанію «Байден-20» розпочали 18 жовтня 2019 року, тобто за рік і 17 днів до виборів (3 листопада 2020), а кампанію «Конгрес-22» – 30 жовтня 2021 року, тобто за рік і 10 днів до так званих «проміжних виборів» (8 листопада 2022).

Кампанія «Байден-24» почалася з публікації програмної статті у виданні «Politico», яке є рупором Демпартії. Стаття називається «Білий дім програє інформаційну війну щодо України. Тепер він змінює меседжі» (The White House is losing the messaging war on Ukraine. Now it’s changing the message). Це відбулося 25 жовтня 2023 року, тобто за 1 рік і 12 днів до виборів (5 листопада 2024 року),

Ми ще повернемося до цієї статті, але якщо стисло, то йдеться про кардинальну зміну інформаційної політики щодо війни в Україні. Раніше Білий дім дуже переймався загрозою ескалації у стосунках з Росією, наголошував на великих витратах на цю війну і всіляко затягував постачання зброї Україні. Натомість тепер оголошено про рішуче переведення американського військово-промислового комплексу на воєнні рейки та про те, що це дуже вигідно для американської економіки. Вигода в тому, що Штати позбуваються старої зброї на своїх складах, натомість інвестують у свою нову зброю та створюють величезну кількість нових робочих місць.

4. Підготовка та активна фаза

Як ми вже говорили, людина мислить річними циклами, тому зазвичай не може планувати на довше, ніж на один рік. З другого боку, є природний цикл тривалістю 9 місяців, протягом якого людина спроможна ефективно працювати над реалізацією проекту. Якщо тривалість перевищує 9 місяців, то людина втомлюється і потребує перепочинку. Тому й говорять, що проект неможливо здійснити за рік, але можливо здійснити за 9 місяців.

З цієї причини при плануванні стратегічних кампаній відводять 3-4 місяці на підготовчий період, а решту 8-9 місяців – на його активну, інтенсивну фазу. Відтак підготовчий період кампанії починається приблизно за рік до цільової дати, а основний період – не раніше, ніж за 9 місяців. Якщо ж цей другий – інтенсивний – період розпочати раніше, то команда передчасно «вигорить» і не зможе завершити справу.

Описана циклічність чітко дотримана у вже досліджених нами кампаніях Демпартії. Так, у кампанії «Байден-20», інструментом якої стала фейкова «пандемія», перше «зараження коронавірусом» відбулося 26 лютого 2020 року, тобто активна фаза почалася за 8 місяців і 9 днів до виборів 3 листопада 2020.

У кампанії «Конгрес-22», інструментом якої мав стати російський бліцкриг в Україні («невелике вторгнення», як його назвав Байден), активна фаза почалося 24 лютого 2022 року, тобто за 8 місяців і 16 днів до виборів 8 листопада 2022. З воєнної точки зору це був дуже невдалий час для нападу, адже вологий український чорнозем став непрохідним навіть для гусеничної техніки. То чому росіяни вибрали цю дату? А вони й не вибирали: початок активної фази СКК визначали не військові, а політтехнологи, призвичаєні керуватися не погодними умовами, а своїми професійними шаблонами.

5. Завдання підготовчої фази

Підготовча фаза стратегічної комунікаційної кампанії передбачає реалізацію п’яти головних завдань:

  • Легітимація кампанії та формування сприятливого тла для її розгортання;
  • Маскування кампанії та приховання її справжньої мети;
  • Пробна перевірка – «розвідка боєм»;
  • Додатковий добір учасників;
  • Підготовка інфраструктури.

Головним чинником легітимації кампанії «Байден-24» є представлення Росії як країни-терориста. Про це Байден натякнув 19 жовтня, коли поставив на одну дошку Путіна і Хамас і представив їх силами, що прагнуть «повністю знищити сусідню демократію». З терористами не може бути миру – їх треба знищувати, інакше вони знищать демократію.

6. Головна ідея (тема) кампанії

Головна ідея СКК «Байден-20» полягала в тому, щоб покласти відповідальність на «фашиста та расиста» Трампа за дестабілізацію США. Дестабілізації не було, тому Демпартія її організувала – за допомогою «протипандемічних» локдаунів та погромів у виконанні найнятих чорних «антирасистів» з BLM та «антифашистів» (antifa).

З головною ідеєю СКК «Конгрес-22» значно цікавіше: вона зазнала кардинальної трансформації, краще сказати – перевертання. Спочатку це було умиротворення агресивної Росії на кордонах НАТО коштом ліквідації України. Проте після провалу російського бліцкригу вже у квітні 2022 року головна ідея кампанії полягала в тому, щоб завдати російській армії яскравої локальної поразки та представити її як видатну перемогу Демпартії.

Нині ставки зростають, адже навмисне затягування Білим домом війни в Україні американські виборці вже почали розглядати як «другий Афганістан» і доказ некомпетентності «колективного Байдена». Тому ідея кампанії «Байден-24» стає глобальною: це має бути не просто воєнна поразка Росії в Україні, а дещо значно серйозніше – аж до розчленування Російської Федерації як небезпечної терористичної держави. З другого боку, руйнування ерефії подається виборцям як підстава для економічного буму в США – про це так і сказано у програмній публікації в «Politico».

7. «Таємна зброя»

У кампанії «Байден-20» «таємною зброєю» було застосування масових фальсифікацій на виборах, у кампанії «Конгрес-22» – надання Україні реактивних систем залпового вогню HIMARS. А що цього разу може стати «вундерваффе» – чарівною зброєю? Далекобійні «Томагавки»? Літаки-невидимки F-35? Інформаційна дестабілізація Росії? Скоріше всього, сюрпризом для ворога буде застосування комплексної атаки, включаючи повну торговельну блокаду та удар по психопатичних архетипах, на яких тримається російська народна гоп-культура.

8. Гнучкий план

Стратегічні комунікаційні кампанії здійснюються за чітким планом, що обов’язково підкріплений спеціально виділеними для нього грошовими, людськими, технологічними та іншими ресурсами. Водночас СКК передбачають моніторинг навколишньої ситуації та гнучке використання сприятливих подій. Так, для старту СКК «Байден-20» було використано ажіотаж навколо «китайського віруса». Якби його не було, то підібрали би щось інше: при потребі зручний привід завжди можна якщо не знайти, то вигадати.

9. Вибухове прискорення

Правильна кампанія передбачає приховане розгортання і прискорене (вибухове) завершення. Вибухове розгортання процесу – це коли події відбуваються настільки швидко, що протидіюча сторона неспроможна на них відреагувати, адже не встигає їх усвідомити. Щось таке ми спостерігатимемо восени 2024 року.

10. Відкрите і таємне управління

Стратегічна комунікаційна кампанія обов’язково має як відкриту, так і таємну організаційну структуру. Головне призначення відкритої структури – відволікання уваги та маскування справжнього керівного органу. Зазвичай про цей мозковий центр дізнаємось або через багато років після закінчення СКК, або після смерті його учасників, або ніколи.

Текст програмної статті в «Politico»

Як ми вже згадували, ця публікація від 25 жовтня називається «Білий дім програє інформаційну війну щодо України. Тепер він змінює меседжі». Мовляв, політика та ж сама, просто увиразнюємо риторику, щоб було зрозуміліше широким масам. З самого початку очевидно, що йдеться про маскування запуску СКК «Байден-24»: стаття в «Politico» намагається переконати читачів, що нічого принципово не змінилося.

Насправді змінилося – і дуже суттєво. Як ми добре пам’ятаємо, з весни 2022 року було гальмування в допомозі Україні, яке з початком осені 2023 року перетворилось на подвійне скорочення допомоги. Натомість з початком СКК починається протилежна політика – поступове нарощування допомоги Україні з курсом на ліквідацію РФ як цілісного геополітичного гравця.

Отже, текст статті:


«Білий дім негласно закликав законодавців з обох партій представляти військові зусилля за кордоном як потенційний економічний бум у себе вдома.

Помічники поширюють тези серед демократів і республіканців, які підтримують подальші зусилля з фінансування опору України, щоб переконати їх, що це добре для американських робочих місць, за словами п’яти помічників Білого дому і законодавців, знайомих з цими зусиллями, які побажали залишитися анонімними, щоб висловитися вільно.

Цей поштовх, вперше публічно озвучений у виступі президента Джо Байдена в Овальному кабінеті минулого тижня, відбувається напередодні виборів нового спікера Палати представників, і Білий дім намагається апелювати до патріотизму, щоб переконати республіканців, які утримуються, не лише допомогти Києву, але й ухвалити великий пакет, який включає кошти для Ізраїлю.

«Поповнюючи наші запаси зброї, ми співпрацюємо з оборонною промисловістю США, щоб збільшити наші можливості і задовольнити потреби США і наших союзників як зараз, так і в майбутньому», – йдеться в копії тез доповіді, отриманій POLITICO.

«Цей додатковий запит передбачає інвестування понад 50 мільярдів доларів в американську оборонно-промислову базу – гарантуючи, що наші збройні сили залишатимуться найбільш готовими, боєздатними та найкраще оснащеними бойовими силами, які коли-небудь бачив світ – і розширення виробничих ліній, зміцнення американської економіки та створення нових американських робочих місць», – йдеться в документі.

Тези є непрямим визнанням того, що адміністрація має працювати над тим, щоб представити свій запит на додаткову зовнішню допомогу в розмірі 106 мільярдів доларів – і що розмови про це під прикриттям інтересів національної безпеки не допомогли.

Пропозиція Білого дому є відлунням заяви, зробленої впливовою фігурою з іншої сторони Конгресу – лідера сенатської меншості Мітча Макконнелла.

У своїй промові в Сенаті в березні 2022 року Макконнелл (республіканець від штату Кентуккі) попередив, що оборонно-промислова база «дрімає», хоча російське вторгнення триває вже другий місяць. У перші дні він неодноразово підштовхував Байдена до використання Закону про оборонну промисловість для нарощування виробництва зброї.

І хоча деяка підтримка України з боку Республіканської партії зменшилася, лідер сенатської меншості взяв участь у недільних ток-шоу минулих вихідних, щоб переконати своїх республіканців не відокремлювати справу Ізраїлю від війни в Європі.

«В Україні не вбивають американців. Ми відновлюємо нашу промислову базу. Українці знищують армію одного з наших найбільших суперників. Мені важко знайти в цьому щось погане. Я думаю, що це чудово, що вони захищаються», – сказав він в ефірі програми «Обличчям до нації» на телеканалі CBS.

Помічники Білого дому заявили, що вони спілкувалися з Макконнеллом протягом всієї війни та що його нещодавні висловлювання були тепло сприйняті в Західному крилі [тобто в офісі президента США, що розташований у західному крилі Білого дому. – НО]. Помічник Макконнелла не прокоментував нещодавнє спілкування з Білим домом.

Окрім спілкування з Макконнеллом, представники Міністерства оборони також надіслали до Конгресу слайди, що демонструють майже 20 мільярдів доларів інвестицій у промислову базу завдяки підтримці України з боку Сполучених Штатів. Це включає майже 3,1 мільярда доларів за контрактами, спрямованими на розширення промислової бази країни, в тому числі на збільшення виробництва артилерійських боєприпасів приблизно в шість разів за три роки.

За словами офіційних осіб, ці боєприпаси надаються як Ізраїлю, так і Україні. Фінансування робіт здійснюється через «червоні штати», такі як Техас, Арканзас і Алабама, а також через штати, де проходять виборчі перегони, такі як Арізона, Пенсильванія і Невада.

Додатковий запит Білого дому на 106 мільярдів доларів включає фінансування для України, Ізраїлю, Тайваню та безпеки кордонів. Але амбітний пакет залишається в глухому куті, поки не буде остаточно обраний спікер Палати представників. [25 жовтня вже обрано спікером Майкла Джонсона. – НО]. Після терористичних атак ХАМАС на початку цього місяця більшість законодавців підтримали фінансування Ізраїлю. Але, незважаючи на те, що допомогу Україні підтримують переважно обидві партії, зросла кількість тих, хто голосував «проти» в Республіканській партії.

Закликаючи до допомоги Україні протягом останніх 20 місяців, Байден в основному зосереджувався на високих ідеях, таких як захист демократії та чітке усвідомлення того, що національна безпека Сполучених Штатів опиниться під загрозою, якщо Владімір Путін досягне успіху.

Але помічники Білого дому також стверджували, що війна б’є по гаманцях американців. Вони звинувачували конфлікт у різкому зростанні витрат, зокрема цін на газ – хоча вислів «путінське підвищення цін» не прижився – і попереджали, що економічні негаразди посиляться, якщо Україна зазнає поразки.

Тепер тон економічного тиску змінився, і помічники Білого дому залучають законодавців до більш позитивної аргументації.

«Дозвольте мені дещо прояснити, – сказав Байден під час свого виступу в Овальному кабінеті. «Ми відправляємо Україні обладнання, яке лежить на наших складах. І коли ми використовуємо гроші, виділені Конгресом, ми використовуємо їх для поповнення наших власних складів, наших власних запасів новим обладнанням».

«Обладнання, яке захищає Америку і зроблене в Америці. Ракети "Патріот" для батарей протиповітряної оборони, зроблені в Арізоні. Артилерійські снаряди, вироблені в 12 штатах по всій країні, в Пенсильванії, Огайо, Техасі. І багато іншого», – сказав він. «Ви знаєте, як і під час Другої світової війни, сьогодні патріотично налаштовані американські робітники будують арсенал демократії і служать справі свободи».

Зміна в риториці відбувається на тлі опитувань, які показують, що американці все більше скептично ставляться до зусиль з надання допомоги Україні – і продовжують ставити під сумнів роботу Байдена в економіці.

Деякі республіканці кажуть, що вони говорили адміністрації Байдена, що їхня риторика щодо України була неякісною, і що для того, щоб заручитися підтримкою Республіканської партії в Палаті представників і зберегти сильну підтримку в Сенаті, вони повинні змінити своє послання.

За словами високопоставленого помічника республіканців у Конгресі, адміністрація в приватному порядку «усвідомила, що їхні меседжі щодо України були катастрофою... і що вони потребують змін». «Ми доклали певних зусиль, щоб допомогти адміністрації зрозуміти, що їхні меседжі абсолютно неадекватні, що вони використовують фрази, на які республіканці не реагують, і що вони не наводять переконливих аргументів».

Помічник вказав, що попередні заяви Байдена про те, що США підтримуватимуть Україну «стільки, скільки буде потрібно», були невизначеними та громіздкими. У своїй промові минулого тижня Байден заявив, що США допоможуть Україні «захистити себе» – це послання має більший вплив на Республіканську партію та їхніх виборців».


На цьому завершується стаття, опублікована 25 жовтня 2023 року виданням «Politico», яке є виразником поглядів Демократичної партії США.

Сенс статті

Зі статті випливає, що республіканці з самого початку війни – з березня 2022 року – устами свого лідера в Сенаті вимагали від Байдена активувати оборонну промисловість США і допомогти Україні великими поставками зброї. Проте «Байден в основному зосереджувався на високих ідеях, таких як захист демократії» і, як ми знаємо, здійснював дуже дозоване – «крапельне» постачання зброї, супроводжуване гучною риторикою про палку підтримку України «стільки, скільки буде потрібно».

А тепер усе інакше, просто навпаки – як співається в популярній пісні. Штати починають звільняти свої склади від застарілої зброї, натомість вкладати десятки мільярдів доларів у виробництво нової зброї та поповнення нею власних складів. Відтепер допомога Україні не б’є «по гаманцях американців» і не обтяжує Штати, а навпаки – спричиняє економічний бум.

А що сталося?

Ми вже знаємо відповідь. Для перемоги на наступних виборах у листопаді 2024 року Демократичній партії необхідна яскрава перемога у жовтні 2024 року. Якби демократи послухали Мітча Макконнелла у березні 2022 року, то війну можна було б закінчити влітку того ж року. Але ж ця війна була організована для іншого, а саме для утримання влади Демпартією на проміжних виборах 2022 року (СКК «Конгрес-22») – це ми вже дослідили у статті «Війна в Україні як елемент піар-кампанії корпоративних психопатів». Кампанія не мала повного успіху, а проте демократам вдалося зберегти за собою Сенат, хоча прогнозувалася повна втрата більшості в Конгресі – про це стаття «Млявий кінець піар-кампанії «Конгрес-22».

Для перемоги на виборах у 2024 році демократам потрібна гарантована перемога над Росією, але не коли-небудь, а саме в жовтні 2024 року, тобто за місяць до листопадових виборів. Отже, після проміжних виборів 2022 року треба було затягнути війну ще на два роки. Для цього демократи – починаючи з весни 2023 року – просували серед американців настрої, спрямовані на зменшення підтримки України і, відповідно, на зменшення суспільної критики Білого дому за затримку зброї. Коли ж настав час і до виборів залишилося трохи більше як рік, демократи запустили нову стратегічну комунікаційну кампанію, про що й повідомили програмною статтею в «Politico» 25 жовтня під виглядом «уточнення меседжів».

Зауважимо, що неявне «офіційне оголошення» є важливим компонентом шаблону СКК.

По-перше, оприлюднення «нової політики партії» дозволяє приховати справжню мету кампанії.

По-друге, це дозволяє перевірити реакцію публіки і, при потребі, внести корективи.

По-третє, це особливість думання психопатів – вони вважають, що офіційне проголошення якихось дій робить ці дії легітимними (суспільно визнаними) та легальними (законними).

Український консенсус

Як не дивно, але кампанія «Байден-24» корисна і для демократів, і для республіканців, і, що найважливіше, для України.

Демократи отримують шанс зберегти владу, отже уникнути судових переслідувань за допущені зловживання, починаючи з організованих ними «пандемічних» локдаунів, примусової вакцинації та фальсифікації виборів 2020 року. У випадку поразки на наступних виборах Демпартія США найімовірніше перестане існувати, а її чільні керівники втратять свободу.

Республіканці отримують можливість дещо стабілізувати ситуацію в США, стримати міграційну навалу на південному кордоні та уникнути геополітичної катастрофи, яка неминуче настала б у випадку перемоги Росії, а отже й Китаю.

Україна зацікавлена не лише в перемозі над Росією, а й у проведенні радикальних внутрішніх перетворень – аж до зміни суспільно-політичного устрою. Про це ще мало хто здогадується, але СКК «Байден-24» передбачає перехід України до такого устрою, за якого вона спроможна перемагати. Нинішня наскрізь корумпована та некомпетентна українська влада неспроможна досягнути мети СКК «Байден-24», тому вона буде замінена. З цією метою з квітня 2023 року в Україні вже тихо розгортається допоміжна СКК «Залужний-24». Якщо буде цікаво, ми про це також можемо поговорити.

Одразу ж зазначимо, що обидві стратегічні комунікаційні кампанії ВЖЕ активно реалізуються, під них виділені бюджети, розроблені плани, підібрані учасники. Ми на ці кампанії аж ніяк не зможемо вплинути – а нам цього й не треба робити, адже події розгортаються у правильному напрямку. Що нам треба, то це уважно стежити за розгортанням обох кампаній і навчатися.

Парадоксально, але завдяки найкращим американським політтехнологам в Україні закладаються основи американської моделі. Український народ нині має реальний шанс сформувати власну державу і здійснити перехід від аморфного етносу до структурованої нації. В нашій термінології це перехід до нації другого рівня – початкової нації-дуплекс. Цей перехід відбудеться й без нас. Тому нам треба дивитися глибше й закладати основи двох наступних переходів – до реалізованої нації-3 та універсальної нації-4.

Продовження: Американська модель – Євангеліє, виборність, озброєність: українці формують сучасну націю за активної підтримки США

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Досліджуємо стратегічні комунікаційні кампанії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Так, психопати неспроможні мислити, адже мислення – це функція розуму. Замінив на "думання". Думання – це робота інтелекту.

Світ Зелений wrote: "По-третє, це особливість мислення психопатів!" Звідки Ви взяли, що вони здатні мислити?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття! Побачив помилку: 7. «Таємна зброя» - удар по психопатичниХ архетипаХ.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, друже! 

cBіт Розумний wrote: Чудова стаття! Побачив помилку: 7. «Таємна зброя» - удар по психопатичниХ архетипаХ.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Моя думка: війна в Україні, як це не банально, вигідна для двох сторін - США і Китаю, адже вони мають можливість використовувати (і там красти) мільйони. Тому швидше буде якась локальна подія в Україні перед виборами, наприклад, повернення Криму чи щось таке. Хоча в серці дуже хотілося б щоб це все закінчилося нашою остаточною перемогою!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Для перемоги на виборах піарникам Демпартії треба показати, що Байден насправді ще о-го-го і що під оболонкою старої та фізично слабкої людини пульсує геніальний розум політика і сталева воля воїна. Для цього Байден має всіх здивувати дуже яскравим та рішучим вчинком. Повернення до кордонів 1991 року вже замало – цим нікого не здивуєш.  Так що має бути задіяна "чарівна зброя", про необхідність якої наголосив Залужний в "The Economist". Ця стаття Залужного опублікована в рамках медіа-плану СКК "Байден-24" і "Залужний-24".

Андрій Гарас wrote: Моя думка: війна в Україні, як це не банально, вигідна для двох сторін - США і Китаю, адже вони мають можливість використовувати (і там красти) мільйони. Тому швидше буде якась локальна подія в Україні перед виборами, наприклад, повернення Криму чи щось таке. Хоча в серці дуже хотілося б щоб це все закінчилося нашою остаточною перемогою!

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Парадоксально, але що гірше виглядатиме Байден, то потужнішими будуть його дії в рамках СКК. Різкі, потужні, сміливі дії вкрай необхідні для компенсації його фізичної та когнітивної слабкості.

До речі, такі різкі, нестримні дії, без огляду на наслідки, властиві психопатам, прикладом є підрив трьох ниток "Північного потоку".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

"По-третє, це особливість мислення психопатів!"

Звідки Ви взяли, що вони здатні мислити?

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Так, психопати неспроможні мислити, адже мислення – це функція розуму. Замінив на "думання". Думання – це робота інтелекту.

Світ Зелений wrote: "По-третє, це особливість мислення психопатів!" Звідки Ви взяли, що вони здатні мислити?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття!
І виникає запитання: А яким буде світ після перемоги над росією?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ірина Новиченко.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Стаття дуже сильна, дякую за важливу інформацію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Перед офіційним запуском СКК "Байден-24" у вересні-жовтні 2023 року було здійснено три медіа-події:

  • 13 вересня держсекретар США Е. Блінкен виступав із лекцією у Школі перспективних міжнародних досліджень Дж. Хопкінса;
  • 19 жовтня президент США Дж. Байден звернувся до нації, коментуючи події в Ізраїлі та Україні;
  • 24 жовтня вийшла стаття радника президента США з національної безпеки Дж. Саллівана «Джерела американської могутності. Зовнішня політика для світу, що змінився».

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ситуація в Україні розвивається у повній відповідності до сценарію СКК «Байден-24".

Україна переходить до стратегічної оборони і починає будувати оборонні споруди. Майже на півроку намічається відносна пауза в бойових діях. Деякі позиції на сході доведеться здати – Путіну треба оголосити "перемогу" і "остаточне визволення Донбасу".

НАТО готується до активної підтримки українського наступу влітку наступного року –  для цього на Заході розгортається інформаційна кампанія про те, що Росія збирається напасти на країни НАТО через кілька років.

Навесні в Україні, найімовірніше, будуть вибори і, де-факто, влада військових – умовно "Третій Гетьманат".
У травні-червні Україна буде в ЄС, а в липні – у НАТО.   

Так що в цілому маємо позитивний розвиток подій.
Мордору гаплик.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Щось підготовка до виборів затягується. Уже повинні бути якісь кроки.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
3
Середнє: 3 (1 голос)

Мені теж здається, що виборів не буде. Нинішня "влада" просто не спроможна це зробити чітко по команді. Нема в неї такого бажання. Це напевно бачать у Білому домі. Більше схиляюсь до варіанту передачі керування країною за зразком 2014.

Зображення користувача Ігор Каганець.
4
Середнє: 4 (1 голос)

Думаю, там розглядається щонайменше три варіанти зміни влади – і всі вони готуються. Нинішня кампанія з дискредитації влади підходить для всіх варіантів.

Тарнай Стрілець: Мені теж здається, що виборів не буде. Нинішня "влада" просто не спроможна це зробити чітко по команді. Нема в неї такого бажання. Це напевно бачать у Білому домі. Більше схиляюсь до варіанту передачі керування країною за

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Боромир Фенікс.
0
Ще не підтримано

Одже, наскільки мені зрозуміло з цього, Україну готують до великої війни тільки для того, щоб набрати рейтинг на виборах та оновити ВПК? Які мають бути дії українців задля збереження генофонду? Адже наддержави бачать в нас лише ресурс, який знищують у цинічній грі. Але це не цифри, не фігури, це мільйони українських життів...

«Поганих часів не буває» – «Бусідо» (Шлях воїна).

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Наші дії описані у статті Американський трамплін: структура переходу України до реалізованої нації третього рівня. Оздоровлюємось, допомагаємо друзям, поширюємо знання, формуємо спільноти однодумців, готуємось до масової організації арійських громад.

Боромир Фенікс wrote: Одже, наскільки мені зрозуміло з цього, Україну готують до великої війни тільки для того, щоб набрати рейтинг на виборах та оновити ВПК? Які мають бути дії українців задля збереження генофонду? Адже наддержави бачать в

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Чалий прозрів, чому американці досі не дають зброю. Каже, що Джо Байдену треба показати сильну позицію перед голосуванням (на президентських виборах), що війна в Україні стала предметом виборчої кампанії, отже треба показати, що Україна відвойовує свої території. І це буде в жовтні. "В мене тільки одне пояснення затримки надання АТАКАМСів та іншої зброї. Це не пов'язано з пакетом напряму... Там є механізми". Він каже, що потрібні F-16, щоб змінити цю позиційну війну і деокупувати наші території. "Гра в деескалацію та контрольованого конфлікту вже не виправдовує себе", - каже Чалий. https://www.youtube.com/watch?v=zJu3wH_FClU