Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 22
  • Переглядів: 23

Національний Солідаризм – базова ідеологія США від заснування до сьогодення, або Що таке Американська модель

Категорія:

Творцями Сполучених Штатів Америки були емігранти з Великобританії, Німеччини та інших країн Європи. Ними рухало прагнення створити новий світ – без політичних і релігійних переслідувань, без визискувачів і соціальних паразитів. Саме це стало головним чинником формування ідеології вільних, працелюбних, самодостатніх людей.

170728-usa.jpg

Символ США: вогонь вільної творчості, книга знань і законів
Символ США: вогонь вільної творчості, книга знань і законів

Основні цінності народу США можна звести до 7 пунктів:

1. Вільний розвиток людини і суспільства, недопущення жодних обмежень.

2. Опора на власні зусилля, життя власною працею.

3. Чесність.

4. Солідарність, поєднання особистого і спільного блага.

5. Виборність і суспільний контроль.

6. Справедливість.

7. Захищеність життя і власності, в тому числі силою власної зброї.  

Згадані вартості записані у Білль про права (англ. Bill of Rights) – у перші десять поправок до Конституції США, які від 15 грудня 1791 року свято виконуються донині:

Поправка І. Конгрес не має права видавати закони щодо впровадження будь-якої релігії чи заборони вільно сповідувати її, а також не має права видавати закони, що обмежують свободу слова, друку і права народу мирно збиратися і звертатися до уряду з проханням усунути якусь кривду.

Поправка ІІ. Через те, що для безпеки вільної держави необхідна добре організована міліція (народне ополчення), право народу мати і носити зброю не повинне обмежуватися.

Поправка ІІІ. У мирні часи жоден вояк не може квартирувати в будь-якому будинку без згоди на це власника; під час війни таке розквартирування може відбуватися лише згідно з законом, що буде встановлений.

Поправка IV. Право народу на недоторканість особи, помешкання, особистих паперів і майна не має порушуватися безпідставними трусами і арештами; ордер на трус і арешт має видаватися лише зі слушних причин, посвідчених присягою або запевненням. В таких ордерах треба докладно вказувати місце, де треба чинити трус, осіб, яких треба заарештувати, або речі, які треба вилучити.

Поправка V. Нікого не можна притягати до відповідальності за скоєння тяжкого кримінального злочину чи іншого ганебного вчинку, інакше як за поданням або висновком великого журі присяжних, за винятком злочинів, скоєних особами, які належать до наземних чи морських збройних сил або міліції, коли ці особи перебувають на дійсній службі, під час війни чи іншої громадської небезпеки. Нікого не можна притягати до відповідальності за злочин вдруге; нікого не можна примушувати свідчити проти себе за обвинувачення в будь-якому кримінальному злочині, а також нікого не можна позбавити життя, свободи чи власності без законної процедури. Приватну власність не можна відбирати для громадських потреб без справедливої винагороди.

Поправка VI. В усіх кримінальних справах обвинувачений повинен мати право на швидкий і відкритий суд безсторонніх присяжних зі штату чи округи, де скоєно злочин, і то ці округи закон має визначати законом наперед. Обвинуваченого треба повідомляти про зміст і причину обвинувачень, право мати очну ставку зі свідками позивача, за обов'язковою для усіх процедурою ставити свідків на свою користь і вдаватися до допомоги адвоката для своєї оборони.

Поправка VII. Судові справи на підставі загального права, якщо розмір вимог перевищує двадцять доларів, належать суду присяжних, і жодна справа, розглянута судом присяжних, не повинна розглядатися вдруге у будь-якому суді Сполучених Штатів, інакше як згідно з нормами загального права.

Поправка VIII. Не можна встановлювати надмірних застав, накладати надмірних штрафів або вдаватися до жорстоких і незвичайних покарань.

Поправка ІХ. Перелік у Конституції певних прав не повинен тлумачитися як заперечення чи обмеження інших прав, які належать народові.

Поправка Х. Повноваження, що не передано цією Конституцією Сполученим Штатам і не заборонено нею окремим штатам, належать відповідно штатам або народові.

Народ США розглядається як колективна особистість, солідарна спільнота, єдиний соціальний організм, тому конституція написана від першої особи і починається з прембули: «Ми, народ Сполучених Штатів, щоб створити досконаліший союз, установити правосуддя, забезпечити внутрішній спокій, запровадити спільну оборону, сприяти загальному добробуту та убезпечити нам самим і нашим нащадкам блага свободи – видаємо і встановлюємо цю Конституцію для Сполучених Штатів Америки».  

Ось така базова ідеологія США. До якого типу вона належить? Ми вже з’ясували, що існує лише три основні типи ідеологій, все інше – це їхні варіації в конкретних історичних і політичних обставинах:

1. Національний солідаризм, інші назви – консерватизм, традиціоналізм, націоналізм. Він реалізується у такій формі державного правління як республіка («справа суспільна»). Базова цінність – поєднання особистого і спільного блага. Домінуюча соціальна група – середній клас.

2. Етатизм, інші назви – соціалізм, комунізм. Форма державного правління – відверта чи прихована диктатура. Базова цінність – домінування спільного над особистим. Домінуюча соціальна група – державна бюрократія.

3. Лібералізм, інші назви – анархізм, лібертаріанство. Форма державного правління – прихована диктатура. Базова цінність – домінування особистого над спільним. Домінуюча соціальна група – великий бізнес, олігархат.    

Докладніше про це у статтях:

Шлях національного солідаризму – це правий (прямий, правильний) шлях, тому що він спрямований на вільний розвиток людини і суспільства. Він передбачає правильну конкуренцію (змагальність) – це коли перевага досягається посиленням себе, а не ослабленням конкурента.

Шлях етатизму і лібералізму – це лівий (кривий, облудний), антиеволюційний шлях, тому що він пригнічує розвиток людини і суспільства. Ця шлях визискування і паразитизму – бюрократії, монополій, олігархів, мафіозних кланів в союзі з пільговиками, бюджетниками, отримувачами субсидій, шахраями, брехливими ЗМІ.   

Цієї інформації досить для розуміння того, що базова ідеологія США – це національний солідаризм. Це стало особливо виразно з приходом до влади республіканської партії з президентом Дональдом Трампом. Надзвичайно важливо, що ідеологія національного солідаризму є органічно притаманною українському народу, всій українській традиції – від часів Трипільської цивілізації, Скіфії-Скупії (Сокупії з її копним правом) до націонал-солідаристської церкви-держави Андрея Шептицького.  

США є головним геополітичним союзником України в переході до постіндустріальної формації і творенні цивілізації Міжмор’я. Для того, щоб цей союз був повноцінним і продуктивним, Україні необхідно розуміти ідеологію США і самій розвиватися в напрямку цієї ідеології.

Ось як про це висловився український дослідник ідеології американських еліт полковник Михайло Притула:

«Якщо ми хочемо жити як в США, якщо ми хочемо, щоб США сприймали нас рівними, ми повинні думати так само як еліти США, знати їх філософію і мудрість. Прагнути до тих же цінностей, однаково розуміти світ.

Дуже коротко спробую викласти головні принципи, через які США оцінюють події і ситуації:  

1. Сприяння розвитку світу. Тобто, якщо ми будемо прагнути до розвитку, то й від США отримаємо можливості розвитку.

2. США не будуть розвиватися замість нас. Вище досягнення – якщо ми будемо розвиватися разом з США, а не отримувати просто готові технічні, наукові чи фінансові рішення.

3. Обдурити не можна. Тобто, дехто може задекларувати, що він збирається розвиватися, але отримавши технологічний старт почне скочуватися до совкової ідеології. Але це буде останнє, що він отримає.

4. Свобода творчості та розвитку особистості. Також як і країна в цілому, кожна людина вільна у своєму виборі. Так само як частина населення має право на вибір розвитку та постійного прагнення до досконалості, інша частина має право на вибір деградації. Це теж їх право.

5. Сила Народу визначається виключно його єдністю. Гроші лише інструмент для об'єднання зусиль людей. Як людей, що діють усвідомлено, так і вимушених підкоритися волі більшості.

6. Усунення перешкод до розвитку світу в цілому, так і окремих народів і особистостей.

7. Визнання права на існування і правильність усіх релігій і культур, спрямованих на розвиток. Відчуття єдності всього світу.

8. США будуть захищати ці принципи разом з Україною. Завжди».

Національний Солідаризм – це спільна ідеологія України і США. Тому союз із США допоможе Україні згадати себе і реалізувати свій світотворчий потенціал на новому оберті еволюційної спіралі.  

Хай Буде! 

Наші інтереси: 

Пізнаємо США, пізнаємо себе, разом творимо новий світ! 

В тему: 
Консервативна революція Дональда Трампа: уроки для УкраїниЧому в США легалізовано націонал-соціалізм і символіку Третього РайхуПаразитичний опір: Сорос проти ТрампаЧи може національний солідаризм бути цікавим проектом для народних мас?Асиметрична відповідь: у гібридній війні проти Московії НАТО вмикає енергетику Третього РайхуЯк будувати рідну хату: 25 тез Андрея Шептицького для постіндустріального перетворення УкраїниКомпетентний парламентаризм – форма державного правління Третього ГетьманатуНавіщо Америці потрібна Україна?Що таке націоналізм: традиція, сучасний стан, постіндустріальна перспективаКуди поділося аріянство? Це тепер філософія успіху, зосереджена в СШАРальф Емерсон: Героїзм. Настанови для правильного життя (+аудіо)Психологічна вразливість США щодо перехоплення управління: чи допоможе Україна?Американський форсаж: постіндустріальний перехід України відбудеться під протекторатом США (+відео)Статуя Свободи є уособленням аріянської ідеї вільної людини і вільного громадянського суспільстваСтатуя Свободи чи Статуя Волі? – виправлення іменПерехоплення управління: історичні приклади і уроки на майбутнє
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Правила полягають у тому, щоб захищатися. Зокрема, якщо тебе хтось намагається знищити, то ти маєш всі підстави знищити його.

Про це у статті Золоте правило етики, або Залізний закон розплати.

"Все, що ти робиш іншим, буде зроблено тобі" - формула справедливості.

Див. також:
Духовно розвинена людина повинна чинити опір злу - це необхідна умова еволюції

Володимир Самотий каже:
Ліві зосередили в своїх руках великі ресурси. Вони підуть на будь-які кроки щоб досягти своєї мети. Якщо один гравець дотримується правил а інший ні, тоді другий має тактичну перевагу, бо він може вдатися навіть до фізичного знищення першого. Як діяти в цій ситуації, грати за правилами і програти, чи відповідати адекватно?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Коли до солідаризму в США застосовуємо термін "національний", розуміємо, що йдеться не про етнічну, а політичну націю.

Проте будь-яка політична нація розвивається навколо певного етнічного ядра, яка є центром тяжіння для людей різного етнічного походження.

У США етнічним ядром є WASP (англ. White Anglo-Saxon Protestant, WASP) - Білі англосаксонські протестанти, "100-відсоткові американці". Саме вони є головним носієм ідеології США.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

А ще там у них є потужня рок-зграя - W.A.S.P.: білі вони і музичка та співи у них суто англо-саксоно-протестанські
У США етнічним ядром є WASP (англ. White Anglo-Saxon Protestant, WASP) - Білі англосаксонські протестанти, "100-відсоткові американці". Саме вони є головним носієм ідеології США.

Хай буде!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Ліві зосередили в своїх руках великі ресурси. Вони підуть на будь-які кроки щоб досягти своєї мети. Якщо один гравець дотримується правил а інший ні, тоді другий має тактичну перевагу, бо він може вдатися навіть до фізичного знищення першого. Як діяти в цій ситуації, грати за правилами і програти, чи відповідати адекватно?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Правила полягають у тому, щоб захищатися. Зокрема, якщо тебе хтось намагається знищити, то ти маєш всі підстави знищити його.

Про це у статті Золоте правило етики, або Залізний закон розплати.

"Все, що ти робиш іншим, буде зроблено тобі" - формула справедливості.

Див. також:
Духовно розвинена людина повинна чинити опір злу - це необхідна умова еволюції

Володимир Самотий каже:
Ліві зосередили в своїх руках великі ресурси. Вони підуть на будь-які кроки щоб досягти своєї мети. Якщо один гравець дотримується правил а інший ні, тоді другий має тактичну перевагу, бо він може вдатися навіть до фізичного знищення першого. Як діяти в цій ситуації, грати за правилами і програти, чи відповідати адекватно?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Прихід до влади Трампа показав, що можливості ліваків суттєво перебільшені. У них справді багато ресурсів, проте їх можна (і треба) перемагати.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Саме так - можна і треба.

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Трампісти і група MAGA відверто виступають проти України. Маски знято.

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Правовий солідаризм - це основа конституції РФ.