Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 11

Перехоплення управління: історичні приклади і уроки на майбутнє (+аудіо)

Категорія:

Для перехоплення управління ворог використовує слабкості лідерів. Такими можуть бути фізичні недоліки, фінансова скрута, надмірна довірливість, комплекс неповноцінності. Проте головна причина вразливості захована у світогляді людських спільнот, у їх неспроможності відрізняти правду і облуду, добро і зло.

Аудіоверсія: Перехоплення управління: історичні приклади і уроки на майбутнє

У великій серії дослідницьких статей і відеофільмів ми з’ясували, що в першій половині XX століття Москві вдалося суттєво вплинути на політику США, Британії, Третього Райху і ОУН. Історія свідчить, що сила Московії не в регулярній армії, а в агентурі і спецопераціях. Настав час систематизувати накопичені відомості і зробити висновки на майбутнє.

Для початку розглянемо, що відбулося в кожному з перелічених випадків і дамо відповіді на чотири запитання:

1. Хто виступив у ролі головного агента впливу?

2. Яким чином він став інструментом Москви?

3. До яких наслідків це призвело?

4. Як не допустити подібних ситуацій?

США

У 1919 році Москва заснувала Комуністичну партію США, тож надалі більша частина кремлівської агентури діяла під дахом цієї підривної організації. Під приводом свободи слова і демократичних свобод, в США розпочалася шалена комуністична агітація і гіперактивне формування мережі впливу – як відкритої, так і прихованої. Головні зусилля Москви були спрямовані на оволодіння засобами масової інформації і просування своєї агентури у владні структури.

1. Хто? Франклін Рузвельт

«Політичним тараном» Москви став Франклін Рузвельт. На цю роль його обрали за те, що після захворювання на поліомієліт він був напівпаралізований, відтак повністю залежним від навколишнього оточення. Факт паралічу ретельно приховувався. Поки хворий Рузвельт витрачав величезну кількість часу і зусиль на те, щоб вдавати з себе здорового, його адміністрація керувала державою. Ця адміністрація була рясно нашпигована московською агентурою, і Рузвельт її захищав – про це у статті Як Москва перехопила управління президентом США Франкліном Рузвельтом і його урядом.

На Ялтинській конференції, яка тривала з 4 до 11 лютого 1945,  рішення про післявоєнний світовий устрій від імені США підписував вмираючий, а тому недієздатний Франклін Рузвельт. Він помер 12 квітня 1945 року, тобто через 2 місяці після конференції. Для того, щоб приховати факт недієздатності президента США, після смерті розтин тіла Франкліна Рузвельта всупереч законам не проводився, а саме поховання проводилося в закритій труні. Могила 32-го президента США протягом багатьох місяців після похорону охоронялася збройним конвоєм. Такі заходи безпеки щодо тіла Рузвельта були продиктовані побоюваннями, що тіло буде ексгумоване і посмертна експертиза підтвердить наявність психічного захворювання, що дасть підстави анулювати певні рішення Рузвельта та його домовленості зі Сталіним на Ялтинській конференції.

2. Як?

Головною причиною того, що Москва через свою агентуру перехопила управління Сполученими Штатами, стала фізична, психічна і духовна слабкість Франкліна Рузвельта внаслідок паралізуючого поліомієліту.

3. Наслідки

Перехоплення Москвою управління Сполученими Штатами Америки протягом 1933–1945 років призвело до масштабних наслідків. Якщо дуже стисло, то США власними руками знищили своїх головних геополітичних союзників – Третій Райх і Японію, власними руками виростили свого екзистенційного ворога і віддали йому половину світу (докладніше у згаданій вище статті).

4. Як не допустити подібних ситуацій?

Для недопущення подібних ситуацій необхідно забезпечити  прозорість щодо стану здоров’я високопосадовців і ретельно стежити за людьми з їхнього оточення, які можуть впливати на ухвалення рішень.

Британія

Ідеологією комуністичної Москви стало всесвітнє панування, яке більшовики називали «Світовою революцією». Перемога цієї революції мала завершитися формуванням світового уряду – «міжнародної Радянської республіки». Завоювання світу Сталін планував із завоювання Європи.

Найбільшою перешкодою на цьому шляху став Третій Райх – німецька держава, основана на націоналістичній ідеології. Ця ідеологія офіційно називалася «національний соціалізм», де слово «соціалізм» вживалося в його первинному сенсі – як солідаризм. Націонал-соціалізм і комунізм були непримиренними ідеологічними антагоністами.   

Ідея Сталіна полягала в тому, щоб спочатку розпалити війну між державами Європи, а потім увійти на згарище в ролі «визволителя». Згідно з цим задумом, центральним мав бути німецько-британський конфлікт. Заважали взаємні симпатії: німецька верхівка вважала Британію братерською країною, а в самій Британії були потужні симпатії до націонал-соціалізму, в тому числі серед аристократії і королівської родини.

1. Хто? Вінстон Черчилль

Для розпалювання війни Британії проти Німеччини було по-суті найнято Вінстона Черчилля, якому за послуги погасили його величезні борги.  «22 липня 1936 року Черчилль був присутній на вечері, де нафтовий магнат Роберт Коен (Robert Cohen) запропонував організувати фонд, що почався з 50000 фунтів стерлінгів, для використання майбутнього прем'єр-міністра проти Німеччини. Так стартувала група The Focus, зареєстрована в Лондоні за адресою Фліт-стріт (Fleet-street) № 54, і в якій не останню роль грав банкірський дім Ротшильдів. У лютому 1938 року Черчилль виявив у себе масу неоплачених податків і 18000 фунтів боргу, в результаті чого довелося виставити на продаж придбаний в 1921 році маєток Чартвелл. Клопотати за Черчилля взявся засновник оновленої версії Financial Times Бренд Брекен, в результаті на сцені з'явився новий «радник» Черчилля Генрі Стракош, який оплатив 18162 фунта стерлінгів для збереження власності на Чартвелл, надав Черчиллю безповоротну «позику» в розмірі 150000 фунтів стерлінгів, і взявся далі оплачувати його борги протягом трьох років» – «Дивні війни» Вінстона Черчілля.  

2. Як?

Судячи з наявних відомостей, війну Британії проти Німеччини організували три основні сили.

По-перше, це сталінська агентура, яка глибоко проникла в державні структури Британії, зокрема, у вище керівництво секретних служб («Кембріджська п'ятірка», Кім Філбі, Віктор Ротшильд та інші) – Британія, Третій Райх і сталінська агентура (відео).

По-друге, це британські імперіалісти, які не бажали повертати Німеччині її колонії, відібрані згідно з Версальським договором, натомість дотримувалися політики «балансу сил» (Balance of Power). Цій політиці Великобританія слідувала останні 400 років. Її сенс полягав у тому, що найсильнішу державу континентальної Європи треба знищити.

По-третє, це «ліві фінансисти», яких лякав німецький націонал-соціалізм через його «антипаразитичну спрямованість», тобто прагнення ліквідувати в суспільстві тіньові процеси соціального паразитизму.   

До війни проти Третього Райху наполегливо підштовхувала Британію також адміністрація президента Франкліна Рузвельта.  Посол США в Англії в 1938–1940 роках Джозеф Кеннеді (Joseph P. Kennedy) пізніше згадував: «Ні французи, ні англійці ніколи б не зробили Польщу причиною війни, якби не постійне підбурювання з Вашингтона».

Згідно з сучасними висновками історичної науки, головними розпалювачами Другої світової війни були Черчилль і Сталін.

3. Наслідки

Втягнення Великобританії, а з нею і всією світової Британської імперії у війну проти Третього Райху та інших держав Антикомінтернівського пакту призвело до Другої світової війни. Вона не відповідала національним інтересам Великобританії. Внаслідок війни Британія втратила свою колоніальну імперію і перетворилася на регіональну державу, а фунт стерлінгів перестав бути світовою валютою. 

4. Як не допустити подібних ситуацій?

На політичні пости не можна допускати людей, які мають великі особисті борги, адже це спокуса зловживання державними ресурсами і потенційна залежність від зовнішніх «спонсорів».

Третій Райх

Ситуація з перехоплення управління Третім Райхом нагадує описану вище ситуацію з США: в ролі Гаррі Гопкінса виступив Мартін Борман. Відмінність в тому, що хворий Рузвельт був обсаджений великою групою сталінської агентури, а здоровий і енергійний Гітлер потрапив у залежність від однієї людини – свого особистого секретаря.

1. Хто? Мартін Борман

1. У 1943–1945 роках Борман настільки сконцентрував у своїх руках владу, що де-факто став найвпливовішою особою Третього Райху. Як повідомляє Енциклопедія Британіка «12 травня 1941 року Гітлер призначив Бормана начальником партійної канцелярії. Борман очолив адміністративну машину нацистської партії. За допомогою інтриг і маніпулювання слабкостями Гітлера, залишаючись в тіні, досяг найвищої влади в Третьому Райху. Контролюючи партійні кадри, він впливав на діяльність спецслужб. Регулюючи розпорядок дня Гітлера, Борман добився, щоб ніхто не міг проникнути до фюрера крім нього».

2. Як?

Мартін Борман був завербований московською розвідкою у 1920-х роках за рекомендацією лідера німецьких комуністів Ернста Тельмана, пройшов навчання в розвідувальній школі під Москвою, особисто зустрічався зі Сталіним. Борман отримував від радянської розвідки фінансові ресурси і сприяння у своїй кар’єрі. Завдяки цьому він, будучи виходцем з низів суспільства і не володіючи особливими талантами, піднявся на саму гору. Докладніше: Мартін Борман – надсекретний агент Сталіна: історія спецоперації та її актуальні наслідки.

3. Наслідки

Діяльність Бормана призвела Третій Райх до катастрофічних наслідків. Американський дослідник Луі Кілзер писав, що «Борман приніс Росії не менше користі, ніж п’ятдесят червоноармійських дивізій». Це явно занижена оцінка.

1. Мартін Борман оперативно постачав Москві розвідувальну інформацію стратегічного характеру. В результаті Сталін отримував секретні  документи раніше, ніж вони потрапляли до німецьких генералів.

2. Борман зруйнував східну політику Третього Райху, організувавши репресії проти мирного населення і примусове переселення на роботи в Німеччину. Зокрема, він організував знищення євреїв на підставі їхнього етнічного походження – незалежно від їхньої діяльності. 

3. Під виглядом особливої ревності та старанності Борман здійснював саботаж роботи державної машини.

4. Борман постійно нацьковував людей у верхівці Райху один на одного, постійно генерував конфлікти, що призводило до гальмування або й розвалу важливих проектів. За це Бормана всі ненавиділи. Він підривав взаємну довіру, жорстоко розправлявся з неугодними, формував атмосферу страху.  

5. Борман постійно отруював свідомість Гітлера, здійснював наклепи на його соратників, формував у нього переконання, що його всі зрадили – крім Бормана.

4. Як не допустити подібних ситуацій?

Якби Гітлер прислухався до думки своїх колег щодо Бормана і виявив причини їх негативного ставлення до нього, світова історія пішла б іншим шляхом.

Організація Українських Націоналістів

Попри великі зусилля, Москві не вдалося перехопити управління ОУН – навіть після фізичної ліквідації її лідера Євгена Коновальця в 1938 році агентом НКВД Павлом Судоплатовим. Тому Москва пішла шляхом створення організації-клону під назвою ОУН (р) – «революційної ОУН». Її творцем в лютому 1940 року виступив агент НКВД з 1926 року Ріхард Яри. На роль офіційного «провідника» (організаційного «бренду», «прапора», «банера») було обрано Степана Бандеру, щойно визволеного німцями з польської тюрми, де він протягом 5 років пробув у жорсткій ізоляції. Степана Бандеру використали «втемну» – в ролі трансформагента: Трансформагенти, або Корисні ідіоти – головний інструмент гібридної війни.

Згідно з наявними свідченнями, на роль керованого «вождя» Степана Бандеру затвердив особисто Сталін, який виходив передусім з міркувань ведення інформаційної війни: слово «бандера» сприймалося як «бандитяра», тобто особливо ярий, лютий, «матьорий» бандит. Відповідно, усіх українських націоналістів легко було представити «бандитами», що надзвичайно важливо для пропаганди. Ця сталінська схема ефективно працює донині в сучасній гібридній війні: проти Москви воюють не націоналісти, а «бандерівці».     

1. Хто? Ріхард Яри

Ось що повідомляє Зиновій Книш – доктор права та політичних наук, від 1924 р. член Окружної команди УВО, від 1940 р. – член Проводу і секретаріату Проводу українських націоналістів: «Ріхард Ярий походив з австрійської урядничої родини. Народився 1898 року в місті Ряшеві. Справжнє його прізвище писалося з-німецька "Ягри", Ярий – українізована його форма. Були чутки, що мав він у собі сліди жидівської крови, – батько Ярого мав бути вихрещеним мадярським жидом, а мати, з роду Полляк, теж жидівка-вихрестка – але того з цілою певністю ствердити не можна». Яри служив в Українській Галицькій Армії. Був під слідством за спекуляції кіньми. У 1922 р. одружився з єврейкою на ім’я Рейзель Шпильфогель. Вступив до УВО, у 1923 р. переїхав у Берлін. Забезпечував зв’язок УВО-ОУН з німецькими військовими, через його руки йшло німецьке фінансування. Монополізував своє становище посередника і згодом став «незамінним». Підозрювався у присвоєнні значних сум.

2. Як

Якщо Бормана завербували на основі його комуністичних переконань, то Ріхарда Яри, судячи з усього, привабили грошима. Враховуючи вибуховий розвиток створеної ним організації, спонсорство Москви для розбудови бандерівської ОУН (р) було вельми щедрим.

Важливим чинником для вербовки Яри могли бути й гарантії безпеки. Звертає увагу те, що у всіх трьох головних «кротів» Сталіна – Бормана, Коха і Яри – є спільні риси:

1. Свою кар’єру вони розпочали у 20-х роках – на ранньому етапі формування німецького націонал-соціалістичного і українського націоналістичного руху.

2. Починали з посад «казначеїв» і «завгоспів».

3. Конфліктували з іншими членами організації у боротьбі за владу і ресурси.

4. Під час війни були високопоставленими діячами ворожих до СРСР організацій.

5. Заохочували «радикальні дії», закликали до крайнощів. 

6. Попри усе це після війни спокійно жили у комфортних умовах на підконтрольній Москвою території і померли своєю смертю.  

Докладніше у статті Ріхард Яри – агент Сталіна, засновник бандерівської ОУН, багатий землевласник (відео).

3. Наслідки

Для українського націоналізму спецоперація «Проект Бандера» мала катастрофічні наслідки.

1. Новостворена бандерівська організація розпочала свою діяльність з терору проти ОУН: до 1941 року було фізично знищено до 400 активістів ОУН. Протягом наступного періоду бандерівці вбили підполковника Миколу Сціборського (автора «Націократії», проекту Конституції України і «Білої книги ОУН») і Омеляна Сеника (Грибівського), який мав очолити уряд Української держави, дружньої до Третього Райху. Таким чином, за допомогою диверсійної бандерівської організації Москві вдалося запустити механізм самознищення українців. Як згадує в мемуарах Павло Судоплатов, «бандерівці розстріляли Барановського, Сціборського, Грибівського, Сушка в Житомирі і Львові в 1942–1943 роках. Бойовик Лемек був ліквідований ними в Полтаві в 1942 році» (Спецоперации. Лубянка и Кремль. 1930–1950 годы. – М.: ОЛМА-ПРЕСС, 1997).

2. Улітку 1943 року бандерівська організація перехопила управління Українською Повстанською Армією – Як бандерівці знищили УПА. Українська сила була спрямована як проти союзного Україні Третього Райху, так і на самознищення.

3. Український націоналізм було підмінено лівацьким екстремізмом, засадничо спрямованим проти українського державотворення. Націоналізм – це права ідеологія. Те, що нині називається «українським націоналізмом», насправді є лівацтвом. І це головна причина того, що в Україні досі нема більш-менш впливової націоналістичної політичної партії.

4. Псевдонаціоналізм у формі бандерівщини донині активно використовується Москвою в гібридній війні проти України, передусім для недопущення національної консолідації.  

4. Як не допустити подібних ситуацій?

По-перше, Євген Коновалець злегковажив негативним ставленням до Ріхарда Яри з боку інших членів ОУН. Таке потурання зловживанням Ярого подібне до потурання Борману з боку Гітлера.

По-друге, Ріхард Яри був чужинцем, йому була чужою українська справа, тому він перетворив її на кривавий бізнес. Якби Коновалець уважніше читав Євангеліє, він би зрозумів послання Ісуса Хреста про те, що етнічні організації мають складатися з людей одного етносу – мають бути етнічно однорідними.

Головна причина успішності спецоперацій з перехоплення управління

Як бачимо з описаних вище випадків, для перехоплення управління ворог використовує слабкості лідерів. Такими можуть бути фізичні недоліки (Рузвельт), фінансова скрута (Черчилль), зараженість лівими ідеями (Борман), надмірна довірливість і поблажливість (Гітлер), комплекс неповноцінності з манією величі (Бандера), жадоба грошей (Яри).

Проте головна причина вразливості щодо маніпуляцій захована у світогляді людських спільнот, у їх неспроможності відрізняти правду і облуду, добро і зло, природне і неприродне, святість і гріховність. Ясні уявлення про природу людини і суспільства допомагають створювати організаційні форми, стійкі до перехоплення управління. За правильного підходу ці форми можуть бути абсолютно стійкими, тобто невразливими. Про це й поговоримо у наступних публікаціях.  

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 
Наші інтереси: 

Пізнаємо історію минулого, формуємо світогляд майбутнього.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Арсене, колись у щоденниках Довженко вичитав: "Були у колгоспі... яким керує N. В кабінеті голови колгоспу карта світу. Плану садиби немає".

На перший план треба ставити розбудову Української Держави, а вже потім іноземні проблеми ("перехоплення", "розпад Росії" тощо).

Хочу відзначити, що мрій щодо "розпаду Росії" багато. А от що будемо робити з мігрантами, які як таргани полізуть в Україну, ніхто не задумується.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття, але це ще невелика частка з усіх спецоперацій Москви, які почалися з перехоплення Леніним керівництва більшовицькою партією та захопленням влади у 1917 році і продовжуються до сьогодення!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Чи "перехоплення управління" властиве виключно Росії-Московії?
Чи "перехоплення управління" було (є, можливе) стосовно Росії-Московії?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Перехоплення управління" це один із засобів міжнародної політики, але в глобальних масштабах цей засіб знайшов своє втілення у політиці Росії.

Це величезна історична тема і ми лише трохи її торкнулися.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Це означає, що азійсько-ординська Росія=Московія дуже настирливий учень - вона ретельно опановує/опанувала мистецтво брехні за єдиними настановами Сунь Дзи ("Мистецтво війни").

Володимир Федько каже:
"Перехоплення управління" це один із засобів міжнародної політики, але в глобальних масштабах цей засіб знайшов своє втілення у політиці Росії.
Це величезна історична тема і ми лише трохи її торкнулися.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Агресивний паразитизм - це спосіб життя Московії. Тому вона ретельно вивчає і успішно засвоює те, що відповідає її природі.

Сенс перехоплення управління - отримати в розпорядження те, що ти не створив і що тобі не належить.

Арсен Дубовик каже:
Це означає, що азійсько-ординська Росія=Московія дуже настирливий учень - вона ретельно опановує/опанувала мистецтво брехні за єдиними настановами Сунь Дзи ("Мистецтво війни").
Володимир Федько каже:<blockquote class="bb-quote-body">"Перехоплення управління" це один із засобів міжнародної політики, але в глобальних масштабах цей засіб знайшов своє втілення у політиці Росії.
Це величезна історична тема і ми лише трохи її торкнулися.</blockquote>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

То природній процес. Ефективна система, в сприятливих умовах здійснює експансію. Недосконала система приречена стати жертвою досконаліших і ефективніших. (це стосується і хвороби, коли є сприятливі умови для розвитку вірусів і держав, що поглинають сусідні терени і популяцй флори і фауни)
Не мудро боротися з ворогом зброєю, якою він володіє краще. Раціональніше поставити його в умови, коли зброя ворога не дасть йому очікуваного ефекту. Пригадаємо "Захар Беркут" І.Франка, або успіх жителів сіл мого краю, що зуміли використати природні умови Волині, щоб не підкоритися Орді. загартовування. Історію Дарія в краю Скіфів.
Вчимося мислити глобально.

В мудрості - сила

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

Арсен Дубовик каже:
Це означає, що азійсько-ординська Росія=Московія дуже настирливий учень - вона ретельно опановує/опанувала мистецтво брехні за єдиними настановами Сунь Дзи ("Мистецтво війни").
Володимир Федько каже:<blockquote class="bb-quote-body">"Перехоплення управління" це один із засобів міжнародної політики, але в глобальних масштабах цей засіб знайшов своє втілення у політиці Росії.
Це величезна історична тема і ми лише трохи її торкнулися.</blockquote>

Друже. Чому брехні? Успішне застосування мистецтва перемоги визначає результат. Преможця НІХТО не посміє назвати брехачем. Навіть зараз ми можемо осуджувати СРСР тільки тому, що його вже нема (він не переможець)

В мудрості - сила

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Друже, так сказав Сунь Дзи ;-))

"Війна – це мистецтво брехні." (Сунь Дзи, "Мистецтво війни").

Є на Народному Оглядачеві кілька статей. Ось одна з них - В Україні вперше презентують переклад Сунь-дзи «Мистецтво війни» з давньокитайської

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

Володимир Федько каже:
"Перехоплення управління" це один із засобів міжнародної політики, але в глобальних масштабах цей засіб знайшов своє втілення у політиці Росії.
Це величезна історична тема і ми лише трохи її торкнулися.

Є мета. Є засоби і ресурси для її отримання.
Неконструктивним є звинувачення людей (напр злодія), тварин (хижака чи навіть півня за те що клюнув), держав (напр Росію), погоди (напр повінь), не залежно від того наскільки ефективні заходи попередження, Є ТІЛЬКИ Результат - вжиті засоби досягли мети чи ні.
Можна шукати безліч винних, коли випущена ракета не досягає цілі. Але результат залишається ціль уражена чи не уражена,
Обговорювати помилки має зміст, якщо їх можна усунути, Пояснювати що ракета не влучила "бо вітер подув" - глупство,
Ракета повинна летіти так, щоб ніякий вітер не збив з курсу

В мудрості - сила

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Які слабкості Путіна мали би використати для перехоплення управління в Росії-Московії?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

На мій погляд, на сьогодні це нереально! Путін - це уособлення пануючого чекістського клану в Росії, який підтримує у владі більшість населення Росії.

А населення Росії - це людське стадо з психологією агресивних рабів, які не мріють стати вільними, а мріють стати рабовласниками!

Історичний приклад: к грудню 1941-го в німецькому полоні було близько 4,5 мільйонів полонених бійців і командирів Червоної Армії. У багатьох з них були репресовані діди і батьки. Чи хотіли ці люди воювати за Сталіна? Ні, не хотіли. Тому вони і здалися в полон. Але чи хотіли вони звільнитися від сталінського режиму? Ні, не хотіли, оскільки вони не пішли воювати за звільнення СРСР від більшовизму.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"...на сьогодні не реально" - це, здається, тактика?
Хіба постіндастріал не має діяти стратегічно? ;-)

Володимир Федько каже:
На мій погляд, на сьогодні це нереально! Путін - це уособлення пануючого чекістського клану в Росії, який підтримує у владі більшість населення Росії.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Арсене, колись у щоденниках Довженко вичитав: "Були у колгоспі... яким керує N. В кабінеті голови колгоспу карта світу. Плану садиби немає".

На перший план треба ставити розбудову Української Держави, а вже потім іноземні проблеми ("перехоплення", "розпад Росії" тощо).

Хочу відзначити, що мрій щодо "розпаду Росії" багато. А от що будемо робити з мігрантами, які як таргани полізуть в Україну, ніхто не задумується.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Якби Коновалець українці уважніше читав читали Очищене Євангеліє, він би зрозумів послання Ісуса Хреста про те, що етнічні організації (Україна) мають складатися з людей одного етносу (українців) – мають бути етнічно однорідними.

...якось так.....

Тоді відпадає кілька "гачків", що тримають Україну. А саме:
-прив’язка хрестиянства до іудаїзму і їх носіїв-євреїв (але, скажуть, що "це вже було" моргнувши на А.Гітлера)
-"захоплення" державою (керованою наразі євреями) бастіонів хрістіанства - Почаївська Лавра ("і іже с німі") пояснюється тим, що єврейський етнос хоче й далі тримати українців "за печінку"

...якось так...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Арсене, погоджуючись з твоєю думкою і цілому, в той же час хочу зауважити:

- расова неоднорідність населення виникла історично. Як приклад, внаслідок загибелі великої кількості українців під час Другої світової - Німецько-радянської війн, українки були змушені брати шлюб з росіянами, яких по війні переселили в Україну. Змішані шлюби дати україно-російське покоління, із зменшенням частки української крові в подальшому (в дітях і онуках).

- хрестиянство вже очищається і від впливу іудаїзму, і від впливу московщини. Створення помісної церкви і Божа служба українською мовою прискорить цей процес.

- держава не захоплює "бастіонів християнства", а повертає незаконно привласнені українські духовні святині.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Відповів тут - https://www.ar25.org/comment/56366#comment-56366 - тому не буду повторюватись ;-)

Володимир Федько каже:
Друже Арсене, погоджуючись з твоєю думкою і цілому, в той же час хочу зауважити:
- хрестиянство вже очищається і від впливу іудаїзму, і від впливу московщини. Створення помісної церкви і Божа служба українською мовою прискорить цей процес.
- держава не захоплює "бастіонів християнства", а повертає незаконно привласнені українські духовні святині.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цитата:
"для перехоплення управління ворог використовує слабкості лідерів. Такими можуть бути фізичні недоліки (Рузвельт), фінансова скрута (Черчилль), зараженість лівими ідеями (Борман), надмірна довірливість і поблажливість (Гітлер), комплекс неповноцінності з манією величі (Бандера), жадоба грошей (Яри)."

До цього списку потрібно ще додати осіб із нетрадиційною сексуальною орієнтацією...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Тут я на всі 100% погоджуюсь із висловленою думкою!

Вербовка деяких членів "кембріджської п'ятірки", які потім зайняли керівні позиції в урядових структурах Великобританії, була здійснена на основі їх гомосексуалізму.

Цитата:
Цитата:
"для перехоплення управління ворог використовує слабкості лідерів. Такими можуть бути фізичні недоліки (Рузвельт), фінансова скрута (Черчилль), зараженість лівими ідеями (Борман), надмірна довірливість і поблажливість (Гітлер), комплекс неповноцінності з манією величі (Бандера), жадоба грошей (Яри)."
До цього списку потрібно ще додати осіб із нетрадиційною сексуальною орієнтацією...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Насправді вразливостей можна знайти у сто разів більше. Тут лише наведені найбільш показові і досліджені нами приклади.

Наше завдання полягає в тому, щоб виробити систему мислення і організації, спроможну мінізувати вразливості.

Повну захищеність дає лише вихід всієї нації у Простір волі. І це найперспективніший напрям роботи.

Явсе Світ каже:
Цитата:
"для перехоплення управління ворог використовує слабкості лідерів. Такими можуть бути фізичні недоліки (Рузвельт), фінансова скрута (Черчилль), зараженість лівими ідеями (Борман), надмірна довірливість і поблажливість (Гітлер), комплекс неповноцінності з манією величі (Бандера), жадоба грошей (Яри)."
До цього списку потрібно ще додати осіб із нетрадиційною сексуальною орієнтацією...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

І не тільки.....
Вразливістю В.А.Ющенка була його сім’я.... думаю, саме через погрозу їх знищення Ющенко здався...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Ющенко був психологічно зламаний замахом на його життя. Але ставши Президентом, він не використав свою владу для покарання тих, хто вчинив замах на його життя та фальсифікував президентські вибори. Він "пробачив" Януковича та тих, хто стояв за Януковичем. Він використав своє президентство для особистого збагачення і віддав владу на наступних виборах.

Цитата:
Вразливістю В.А.Ющенка була його сім’я.... думаю, саме через погрозу їх знищення Ющенко здався...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Колись слухав передачу із одним паном,що був наближеним до Віктора Ющенка,
то мені запам'яталася його одна фраза про те,що у Ющенка на очах з'явилися сльози,коли він дізнався,що ПДЧ в НАТО для України не буде...

Це мабуть був ще один фактор,після якого Ющенко зламався остаточно і перекваліфікувався у "пасічника"...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Я двічі був в НАТО (1992 і 1995)... Країна, яка вступає в НАТО, повинна повністю привести своє законодавство до європейських стандартів, ввести стандарти НАТО в підготовку Збройних Сил, стандартизувати озброєння і т.д. і т.п. Це складний і довгий процес. А Ющенко вважав, що: сьогодні побажав - завтра прийняли!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Перехоплення управління країною це пів справи.Перехоплення ще потрібно втримати...
Думаю для цього потрібно підвести ідею так,щоб мешканці країни цю ідею підтримали своєю енергією "свободи волі"...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

Не можу повністю погодитися з висновком. Мій досвід переконує: яккщо створені для чогось умови - це відбудеться неминуче. Питання тільки в яку мить.
Головна трагедія всіх людських спільнот - відсутність відповідальності лідерів за кінцевий результат.
Виправдання про "зовнішні", "несподівані" і тому подібні фактори підмінюють істинні причини.
Виправдовуються - винні.
В моєму розумінні є чітко визначена ціль, Ракета, що мчить до цілі цілком природнньо відхляється від курсу піж впливом перелічених факторів. Завдання "мізків" своєчасно і правильно скоригувати.
Є лише 2 випадки: "ціль досягнута" і "ціль недосягнута"
Ціль конструктивної спільноти не може бути деструктивною

В мудрості - сила

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

НЕ можу погодитися з такою думкою:

Цитата:
Головна трагедія всіх людських спільнот - відсутність відповідальності лідерів за кінцевий результат.

На мій погляд, головна трагедія всіх людських спільнот - відсутність відповідальності членів спільноти як за своє майбутнє, так і за майбутнє держави.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додано англомовний переклад цієї статті:
Interception of management: historical examples and lessons for the future
https://www.ar25.org/en/node/40754

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Зроблю ще португальський переклад. Постараюся й польський.
Але як переконати Західну Україну щодо Бандери? Це найнагальніша проблема.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Опубліковано переклад цієї статті португальською мовою. Щира подяка Андрію Ясуну за цю велику роботу!
Запишемо це йому як внесок у нашу корпорацію в розмірі ϟ1000 (тисяча галів).
Творимо!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що ситуація з Андрієм Єрмаком - це також операція з перехоплення управління слабким президентом. Причому операція незграбна і нахабна.

Вікіпедія про Єрмака:

Народився 21 листопада 1971 року у Києві. Мати — Марія Олександрівна, росіянка, колишня жителька міста Санкт-Петербург. Батько — Борис Михайлович, працював військовим радником по лінії ГРУ в Афганістані, підтримує контакти с керівництвом ГРУ Росії. Особисто знав керівника відомства Ігоря Коробова, проживає у Москві.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Слухаємо озвучення цієї статті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Я напишу розширення пункту 2 про Мартіна Бормана. Це повинно бути окремим пунктом, найважливішою причиною поразки Третього Райху. Справа в тому, що Германія, з подачі Мартіна Бормана, відкидала допомогу добровольців, які бажали воювати разом, або у складі Вермахту. Це тривало, допоки не склалась катастрофічна для Германії ситуація, а кількість людей, бажаючих воювати у складі Вермахта, не зменшилась в кілька разів. Наприклад, вояки Радянської кадрової армії, які масово добровільно здавалися в полон, бажали воювати у складі Вермахта, але були уморені голодом в німецьких концтаборах. Ще один яскравий приклад. В армії Ф. Франко воювало майже вдвічі більше добровольців, ніж на боці його супротивніків. І, саме завдяки ним він переміг. Аби Германія на початку не мала ідеології поработительниці, а мала б ідеологію звільнення народів, та ідеологію спертя на звільнені народи, то вона б перемогла. Бо, тоді, кількість добровольців, які б воювали у складі Вермахту, перевищувала б кількість німців в ньому.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!