Михайло Харачко's picture
Михайло Харачко
  • Visits: 6
  • Hits: 7

Крок до безсмертя: еліксир молодості

Спецтема:

Ми багато чули за еліксир молодості,  про нього ширяться легенди. Кажуть, щоб щось надійно сховати, варто поставити його на видне місце. Так і з еліксиром, але до цього ми повернемось за кілька хвилин.

Ми є те, що ми їмо

Ми є те, що ми їмо, - стверджував видатний лікар античності Гіппократ і був правий. Якщо людина їсть м’ясо вбитих тварин, то перебуватиме в низьких просторах подій, з відповідними наслідками і, навпаки, хочеш  бути здоровим і жити в гармонії  – вживай чисті продукти, отримані від співпраці з навколишнім світом.  Перш, ніж перейти на живу їжу, варто чітко усвідомити, для чого це нам потрібно. Вдало поставлена мета – це 50% успіху. Головне, щоб вона була Великою. Варіянти: оздоровлення, омолодження, економічні міркування, самовдосконалення, цікавість і т. ін. Чудова мета - самовдосконалення, де сироїдіння - проміжний етап на шляху до праноїдіння, яке теж є проміжним етапом, а до чого, з часом побачимо.

Недоліки м’ясного харчування

Тварина має чотири найпростіші енергетичні центри (в людини їх сім), тому, шанувальники м’яса автоматично блокують три верхні енергетичні центри, що перешкоджає нормальній роботі ендокринної та нервової систем, які регулюють діяльність всього організму.

Наповнюючи шлунок плоттю тварин, водночас, споживаємо генетичний матеріял чужого організму, який призводить до появи генетичних помилок в клітинній структурі людини, - звідси причини генетичних хвороб. Саме тому геронтологи рекомендують відмовитися від м’яса.

На перетравлювання м’яса витрачається значно більше енергії, ніж можна з нього отримати, звідси важкість у шлунку і бажання поспати після ситого обіду.

При перетравленні з нього виділяються такі тканинні отрути, як індол, скатол, фенол, крезол, які руйнують клітини фізичої плоті людини і призводять до передчасного зношення організму і припинення його існування.

Без їжі звичайна людина може протриматись 70 діб, а на м’ясі – до 30-ти.

Колись існувала смертна кара на винятково м’ясній дієті.

М’ясо можна вживати тільки у випадку, якщо ви щиро вболіваєте за велику багатомільярдну імперію і всіма засобами намагаєтесь її захистити від швидкого занепаду через можливий масовий перехід землян на живу їжу. 

Були переконаними вегетаріанцями такі видатні особистості, як Платон, Гіппократ, Плутарх, Сократ, Піфагор. Також, Б.Шоу, Р.Вагнер, А.Шопенгауер, Адольф Гітлер.

Наші пращури-брахмани заповідали у Велесовій книзі: Не їжте їжу з кров’ю, бо будете яко звірі хижі і хвороби занапастять вас. !Ви споживайте їжу чисту, що росте на полях, в лісах, садах ваших і отримаєте ви тоді сили великії !

З чого почати: пошук союзників

Отже, якщо ви приймаєте правила нової цікавої гри, найперше виключаємо з раціону м’ясо, алкоголь, оцет, нікотин, каву, чай. Якщо Вам це вдалося - ви успішно склали тест на силу волі. Після його проходження Вам буде море по коліно.

Перший важливий момент: для впевненого і успішного переходу потрібно виростити синергетичну мікрофлору засвоєння, оскільки у людей, які харчуються традиційно домінує зовсім інша – мікрофлора утилізації, яка працює тільки з термічно обробленою їжею.

 Для цього наповнюємо свій раціон сирими фруктами та овочами. Краще сиру їжу розділяти в часі від термообробленої: замінити ними традиційний сніданок або вечерю; тоді нова мікрофлора зможе легше рости і працювати з найменшими перешкодами з боку старих утилізаторів. Потім частку живої їжі можна поступово збільшувати. Важливо, щоб цей процес проходив легко і без самопримусу. Не варто ставити чіткого графіку, організм сам підкаже коли можна переходити.

Щоб синтезна мікрофлора набрала міць, потрібен певний час, все індивідуально: від кількох днів до 1 року. Надійним індикатором готовності переходу є здатність наїдатися самими фруктами. Якщо вам це вдалося, приймайте вітання – ви успішно уклали взаємовигідний союз з мікрофлорою засвоєння.

Перепрограмування

Людина керується певними програмами, закладеними з самого дитинства, тому для успішного переходу обов’язково свідомо звертаємось з прямою вказівкою до свого центрального процесора (головного мозку) видалити програму традиційного харчування та встановити пакет програм живої їжі, яка є надзвичайно корисною і потужною. На ній огранізм працюватиме набагато продуктивніше. Можна цей процесс підсилити Живим Словом.

 Крок за кроком

І тут виникає питання, а що їсти? Річ у тім, що ми звикли харчуватися занадто різноманітно і новий раціон може виглядати досить скромно.

Спочатку буде важко насититися, організм, за звичкою, вимагатиме відчуття повного шлунку, проте специфіка живої їжі полягає в швидкісному перетравлюванні і відчутті легкості після трапези .

Мікроорганізми, які харчуються мертвою їжею, можуть керувати потребами і смаками людини. Коли в людини виникає бажання  з’їсти щось, досить складно визначити хто це хоче: людина чи паразити, адже колонії мікроорганізмів формують свої бажання як суму бажань індивіда, видаючи їх за власні потреби людини.  Але,  після кількох місяців сироїдіння, людина звільняється від  чужинців  і повністю опановує власні бажання.

Тренуємо вміння розрізняти голод від бажання що-небудь з’їсти, а також відчуття ситості і відчуття важкості в шлунку, яке буває після термообробленої їжі (його ми якраз і помилково сприймаємо за відчуття ситості).

Що робити, якщо до вас завітав пан голод? А те, що ми робимо з гостями: пригощаємо, але виключно живою їжею. За таку ласку він буде дуже вдячним, і вам буде легше знайти з ним розуміння: за кілька місяців навчитеся відрізняти голод від бажання щось «закинути в кендюх», і об’єм потрібної їжі зменшиться. Але це має прийти саме. І в один файний день ви прокинетесь з потужним бажанням повністю перейти на живе харчування. Будьте спокійні: переїдання на сироїдінні не загрожує; відчуваєте апетит – вдовольніть його, якщо спожиєте більше за потребу – організм сам виведе зайве. Жива їжа перетравлюється надзвичайно швидко і хоч скільки ви з’їсте - завжди будете повні сил, енергії, а про важкість у шлунку, і бажання поспати після переїдання забудете назавжди.

З часом на більшість колись улюблених страв ви споглядатимете без апетиту, і навіть дивуватиметесь: як це можна було їсти. Зауважите, що в продуктових магазинах і супермаркетах практично відсутня корисна їжа, а їх постійні відвідувачі, як засвідчує практика, стають постійними клієнтами медичних закладів. Взагалі продукти краще брати без посередників, у людей, які їх виростили, можна і в селян на базарах. При цьому, передовсім, звертаємо увагу на гармонійний вигляд людини, котра пропонує товар, якщо відчуваєте позитив – сміливо беріть, ціна має другорядне значення.

Для урізноманітнення меню можна скористатись порадами статті «Термоядерний хліб Аріїв» чи «полазити» по сироїдних сайтах. Кожен обирає те, що йому найбільше до вподоби: одні використовують широкий спектр продуктів, інші задовільняються простим раціоном, хтось готує страви за сироїдними рецептами, інші вживають все в первозданному вигляді. Практика покаже, який варіянт обрати.

Перехід може відбутись легко і невимушено, або з деякими загостреннями (нежить, діарея). Важливо ці моменти сприймати з радістю і усвідомлювати, що організм виконує генеральне прибирання. Звичайно, краще порадитись з кимось, хто має власний позитивний досвід.

    Якщо людина має якісь серйозні несправності зі здоров'ям, то до переходу варто їх почати ліквідовувати, найкраще для цього підходить Живе Слово. При цьому, правильне харчування прискорить цей процес.

Протягом кількох місяців можливе зменшення ваги тіла. Це позитивний показник, який свідчить, що тіло очищується від жирових відкладень, паразитів і всякого сміття. Існує хибна думка, ніби жир - це запас енергії, насправді тіло відкладає відходи, які не встигає із себе виводити, до кращих часів. Тому загальноприйняту формулу обчислення «нормальної» ваги ( зріст у сантиметрах – 100), можна сміливо викинути на смітник.

Насправді вага є дуже індивідуальною і відсутні точні формули для її обрахунку, але, для любителів математики, можна витягнути із шапки кролика: зріст у сантиметрах - 100, потім від результату віднімаємо ще 10% від зросту. Ці 10% є кількістю відходів та паразитів в організмі людини. Наприклад: за H =180см людина астенічної будови тіла важитиме 180-100-18=62 кг!!!

Але ще раз повторимо: все індивідуально. Дехто майже не втрачає вагу. Тому, якщо протягом 1-3 місяців ви скинули досить багато, – будьте певні – все йде за планом, за умови, що ви дієте без самозаборон і примусу власною волею. Індикатором правильного шляху є не вага, а те, що у вас прекрасне самопочуття, бадьорий настрій, багато енергії, зросла витривалість та інші фізичні можливості. Тут ви зробите для себе цікаве відкриття: рівень енергії в організмі зростає, попри зменшення кількості їжі, а витривалість, у порівнянні з традиційною кухнею, збільшилась на порядок.

Тут напросився один цікавий для багатьох висновок: сиродіння є ідеальним способом скинути зайву вагу без будь-яких препаратів і з користю для здоров'я.

Вплив оточення

Окремо варто звернути увагу на вплив вашого оточення. Мало хто з близьких та друзів, зможе позитивно сприйняти ваші наміри і треба з розумінням до цього ставитися. Ми виховані в середовищі, де всі їдять термічно оброблену їжу, її програми в нас закладені з дитинства на протязі кількох поколінь і змінити свої погляди є складним завданням під силу людям із творчим нестандартним мисленням, які володіють потужною волею. Іншим потрібен значний час на спостереження за «авангардом авіації» та адаптацію.

Найкращим доказом для них буде ваш позитивний досвід, який з’явиться десь через півроку практики. Краще наперед домовитись із чоловіком (дружиною). Інших навіть не намагайтесь переконувати, просто поважайте їх право мати власну думку. В дискусії з противниками ліпше вступати через, приблизно, ті ж півроку, коли ви на собі відчуєте преваги сироїдіння, зможете все детально вивчити і аргументувати свою позицію. А, поки, рекомендую, по можливості, обмежити спілкування з такими людьми.

Якщо йдете в гості, а вони ще не знають про ваш нові харчові уподобання, завчасно попередьте їх, що ви на дієті, зготуйте вдома щось смачненьке-сироїдне і пригостіть їх. Цим впіймаєте одразу двох зайчиків: вони будуть вдячні за повагу до їхнього часу і праці, а також - це дієвий спосіб пошуку однодумців.

Якщо у вашій родині є маленькі діти, придивіться, яку їжу вони обирають. З великим здивуванням відкриєте для себе факт, що від самого народження в них генетично закладена програма живого харчування, яку в процесі «виховання » ламають самі ж батьки чи бабусі. Краще даймо їм  право самим обирати і навчаймось у них, адже діти в багатьох аспектах є розумнішими за нас.

Руханка – запорука успіху

Важливою при переході є практика руханки, яка, крім відмінної фізичної форми, дає відчуття впевненості у правильному виборі харчування, адже як інакше можна перевірити зростання власних фізичних можливостей. Ви завжди легко зможете довести правильність свого вибору перед прихильниками «збалансованого наукового  харчування», які намагатимуться вас залякати віртуальними «важкими наслідками», коли на їхній величезний подив зможете підтягнутися 20 разів, пробігти на одному диханні 5 км чи присісти на одній нозі разів 15.

Заодно корисно виконувати, крім класичних фізичних,  спеціяльні  вправи, які підвищують енергетичний рівень організму і зменшують потребу у сні, та їжі - це 5 тибетських перлин. З часом доповнити їх можна практиками пранаям із йоги.

Сироїдіння - один зі щаблів духовного зростання

Живе харчування цікаве в плані саморозвитку: людина знаходить ключ до свого Я. Багато сироїдів говорять, що після переходу вони пережили друге народження, оскільки змінилося коло друзів, інтереси, світогляд, тобто вони стали зовсім іншими. Людина стає більш позитивною, гармонійною і успішною.

Через певний час практики сироїдіння в людини щось «клацає», і вона починає зовсім по-іншому сприймати харчування і навколишні події. Можуть відкритись нові можливості чи таланти, про які навіть  не здогадувались, починає вмикатись інтуїція.

 Якщо раніше ви користувались, перш за все, інтелектом, то тут починає перехоплювати ініціятиву значно потужніша і дієвіша сфера свідомості – інтуїція, яка дозволяє напрочуд легко, і швидко знаходити правильні відповіді. Для порівняння інтуїції та інтелекту підходить вислів про експертів: експерти - це люди, які не думають – вони вже знають.

Повертаємось до питання, яке було на початку. Формула еліксира молодості дуже проста і прихована на видному місці: озирнімось навкруги, придивімось до природи – вона нам все вже приготувала. Людина – єдина жива істота на планеті, яка термічно обробляє свою їжу і є рекордсменом за кількістю хронічних хвороб. Попри безліч «наукових» теорій, практика свідчить, що люди, які правильно перейшли на живу їжу, досягли оздоровлення, омолодження, продовження життєвого циклу, часто на довший період, ніж ми можемо собі уявити. Ось вам і Еліксир.

У багатьох виникає логічне запитання: я ніби добре почуваюсь на традиційному харчуванні, а для чого мені це? Можливо й так, для звичайного життя підходить і звичайне харчування, але якщо Ви хочете досягти вершин Досконалості, навчитись керувати стихіями, отримати здоров’я, довголіття, оволодіти телепатією, магією, то ця стаття для Вас, бо світ належить тим, хто вміє хотіти!

 

Хай буде!

 

 

 

Подяка І. Каганцю за джерело натхнення - статтю «Покинутий рай Борії»

 

 

Наші інтереси: 

Перехід на живу їжу - це квиток до отримання свободи й піднесення у простір волі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Почув від одного фахівця з харчування (Себастьяновича), що нітрати шкідливі для м’ясоїдів, але нейтральні для сироїдів. Там є якісь нюанси біохімії. Якщо простіше, то що чистіший організм, то швидше від очищується від отрути.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Comments

Ярослава Сонячна's picture
0
No votes yet

Цікава стаття Святославе!
Раджу всім читачам цієї статті поексперементувати і глянути, що вийде.

Улько Коломийський's picture
0
No votes yet

Мені цікаво у кого є досвід сироїдіння зимою ? Як у Вас пройшла перша зима ? Чи були якісь особливості харчування взимку ?

Михайло Харачко's picture
0
No votes yet

Взимку теж є достатня "кормова база". Пророщувати пшеницю, жито, ячмінь гречку, просо та ін. злаки можна за будь-якої пори року. В холодних місцях (холодильику, підвалі, лоджії), добре зберігаютья яблука, гарбузи, дині, капуста, буряки, морква і ще багато овочів. Горіхи, мак, насіння соняшнику, гарбуза зовсім не вибагливі до умов зберігання. Також, до наших послуг продукти співпраці від союзників: молоко, сметана, масло, яйця. Отже, сироїд може прекрасно жити за будь-якої пори року; головне - проявляти винахідливість. :-)

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Микола Стригунов's picture
0
No votes yet

Є в нас десь, сироїдські рецепти?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

!Дякую за чудову узагальнюючу статю!
Щодо Сенсару: "на протязі" (моск. "на сквознякє") - впродовж, протягом, під час;
"її програми" - "його (середовища) програми";
"десь, через півроку практики" - "вже за півроку практики".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Оксана Лутчин's picture
0
No votes yet

Цікаво викладено матеріал, з тонким гумором, якісно подано фактаж і доцільно введено посилання на інші публікації для глибшого ознайомлення з темою. Тема розкрита всебічно, глибоко, аргументовано. Текст розбитий на відповідні підрозділи, сприймається легко. Цього ми можемо повчитись у автора. Дякую!
Зауваги:
“поставити його на найбільш видне місце”- (мовою Сенсар) поставити його на найвидніше місце.
“і т.д.” - і так далее. Надаємо перевагу і таке інше — і т. ін.
“Чудовою метою є  самовдосконалення, де сироїдіння є проміжним етапом на шляху до праноїдіння, яке теж є проміжним етапом” - уникаємо повторень, наразі тричі вжито слово “є” - Самовдосконалення — чудова мета, де сироїдіння — проміжний етап на шляху до праноїдіння, яке також є проміжним етапом.
“тому при вживанні м’яса автоматично блокуються три верхні енергетичні центри, що...”- тому, вживаючи м’ясо, автоматично блокуємо три верхні...
“При вживанні плоті тварин, заодно, вживаємо генетичний матеріял” - вживаючи плоть тварин, водночас споживаємо генетичний....
“тому, геронтологи”; “При перетравленні, з нього виділяються”; “Краще, сиру”; “Потім, частку”; “Спочатку, буде важко”; “З часом, на більшість”; “, і, навіть, дивуватиметесь”; “Взагалі, продукти”; “Для урізноманітнення меню, можна”; “насправді, тіло відкладає”; “Тому, загальноприйняту формулу”; “Насправді, вага є дуже індивідуальною”; “кількістю відходів, та паразитів”; “Мало хто, з близьких”; “з’явиться, десь, через півроку”; “Інших, навіть, не намагайтесь переконувати”; “коли ви, на собі”; “Важливою, при переході, є”; “Заодно, корисно виконувати”; “З часом, доповнити їх”; “після переходу, вони пережили”; “Через певний час практики сироїдіння, в людини щось”; “легко, і швидко”; “я, ніби, добре” - зайві коми.https://www.ar25.org/article/vstavni-slova-slovospoluchennya-i-rechennya.html
“в першу чергу ” - мові Сенсар більше відповідають слова передовсім, найперше, бо ж насправді черги ніякої нема. “Справа в тому” - річ в тім.
“І тут виникає питання, а що їсти?” - виникає питання:Що їсти?
“вдячним і вам буде ...” -вдячним, і вам буде , оскільки починається друга частина складно-сурядного речення.
“але це має прийти саме.” - краще подати окремим реченням, що більше його виділить.
“І в один”; “І будьте спокійні”- І як зв’язок з попереднім текстом зайві.
“І будьте спокійні: переїдання на сироїдінні не загрожує; відчуваєте апетит – вдовольніть його, якщо спожиєте більше за потребу – організм сам виведе зайве, позаяк жива їжа перетравлюється надзвичайно швидко і хоч скільки ви з’їсте завжди будете повні сил, енергії, а про важкість у шлунку, і бажання поспати після переїдання забудете назавжди”. - це речення варто розбити на коротенькі.
“і хоч скільки ви з’їсте завжди будете повні сил, енергії,...” - і хоч скільки ви з’їсте - завжди будете повні сил, енергії,...
“як показує практика” - як засвідчує практика.
“що йому найбільше до вподоби, одні використовують” - що йому найбільше до вподоби: одні використовують... Або почати нове реченя.
“Перехід поже відбутись” - одруківка.
“поже відбутись легко і невимушено, а можуть відбуватись” - уникаємо повторень: може відбутись легко і невимушено або з деякими загостреннями...
“неполадки зі здоров'ям” - проблеми зі здоров’ям.
“то до преходу” - одруківка.
“На протязі кількох місяців” - Протягом кількох місяців.
“показник, який говорить” - показник, який свідчить...
“при висотному габатиті 180см” - можливо: маючи ріст 180 см, людина буде важити...
 “винятково власною волею” - згідно з власною волею.
“а те що у вас”- а те, що у вас..
“Мало хто, з близьких та друзів, зможе позитивно сприйняти ваші наміри і треба з розумінням до цього ставитися: ми виховані в середовищі, де всі їдять термічно оброблену їжу, її програми в нас закладені з дитинства на протязі кількох поколінь, і змінити свої погляди є складним завданням під силу людям із творчим нестандартним мисленням, які володіють потужною волею.”- треба розбити на коротші.
“клацає» і вона починає зовсім” - клацає», і вона починає зовсім — тут кома!
“вона починає зовсім по-іншому сприймати не лише саме харчування, а й події навколо неї”. - ....сприймати харчування і події навколо себе!.
“проста і схована на видному” - проста і прихована на видному.
“люди, які правильно перейшли на живу їжу, спостерігають оздоровлення, омолодження, продовження життєвого циклу” - люди, які правильно перейшли на живу їжу, оздоровилися, стали молодшими, продовжили життєвий цикл...
Також пам’ятаймо, що ? І ! ставимо також і на початку речення.

Творімо разом мову Сенсар!

Ярослава Сонячна's picture
0
No votes yet

А Ви, пані Оксано, не полінувались написати стільки виправлень... =)

Михайло Харачко's picture
0
No votes yet

Вельми вдячний, п.Оксано, за допомогу у вдосконаленні публікації. Ви дуже файно попрацювали і я з превеликим задоволенням відкоригував статтю. !Дякую!

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Прекрасна стаття! Треба буде її дати в наступний паперовий випуск НО. Вітаю з гарною роботою!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Михайло Харачко's picture
0
No votes yet

! Красно дякую !

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Аватар Арій's picture
0
No votes yet

А сало відноситься до продуктів сироїдення чи все ж таки до м'ясних?

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

Якщо зовсім маленький шматочок дуже свіжого (тобто, напівпрозорого) сала покласти на окраєць чорного хліба і трошки присолити, то ніякої чорної енергії смерті не відчуваєш - навпаки, тільки радість і щасливе єднання з навколишнім світом... :-))

Миро Продум's picture
0
No votes yet

А після сальця ще з’їсти свіженького тортика і запити дорогим шампанським! Суцільний позитив!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Аватар Арій каже:
А сало відноситься до продуктів сироїдення чи все ж таки до м'ясних?

У статті Термоядерний хліб аріїв говориться, що:
В екстремальних ситуаціях людина може їсти будь-яку їжу, в тому числі м’ясо і рибу, але це не та їжа, яка їй дає здоров’я і довголіття. Людський шлунок і тонкий кишечник ідеально пристосовані до перетравлювання сирої рослинної їжі. Звичайно, вони здатні перетравити і варену їжу, але сконструйовані для сирої.
Зі статті Здоров’я людини і простори буття
"Допоміжними чинниками фізичного оновлення є «козацьке харчування» – по-суті, вегетаріанська їжа (сирі або варені овочі та фрукти, каші, молокопродукти, яйця), час від часу урізноманітнена салом та рибою. Річ у тім, що січове братство було військово-чернечим орденом, тому козаки й харчувалися як монахи, за винятком походів, під час яких використовували будь-яку доступну їжу." Тобто, сало - у поході. (Знову як у ясунів?).
А ось що повідомляється в статті Не їжа: пасльонові:
"У список таких "нерекомендованих" можна віднести:
Напої: алкоголь, алковмісний квас, кава, чай, мате, усі напої з вуглекислотою.
Їжа: м’ясо в т.ч. сало і риба, оцет, "продуктова хімія", напівфабрикати, цибуля, хрін, часник, картопля, хлібобулочні, томати, какао-продукти, ГМО, кукурудза (більшість), гриби, зіпсовані продукти (пліснява, саморозклад тощо)."

У статті "Їжа і доля" прямо вказується, що "До мертвої їжі також належить м’ясо, незалежно від того, варене воно чи сире, адже за будь-яких обставин для одержання м’яса треба когось убити". А сало також, хоч і сире, одержують забоєм...

На сайті НО, справді, є й така інформація: Сало - суперкорисно для організму людини ....хоча, мабуть, у наступному використанні: "Намащені розтопленим салом вепра торси ясунів палахкотіли на сонці яскравіше за начищені шоломи й металеві наплічники персів."
Так справді було суперкорисно! Щоб мухи розвідників не кусали, і руки ворогів сковзалися по тілу не в змозі захопити воїна ;)

Отже, сало сире, але з розряду "м'ясних", позаяк несе інформацію про вбивство...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Михайло Харачко's picture
0
No votes yet

Стосовно ясунів, то є такий рівень майстерності, як "золотий дзвін", досягши якого людина є абсолютно невразливою. При спробі атаки будь-якою зброєю, майстер успішно переводить удар по дотичній. Внаслідок цього зброя ковзає по тілу як по полірованому металу, навіть якщо це куля.

Ясуни змащували тіло салом вепра, що відчутно зменшуало тертя і запобігало подразненню шкіри в бою.

А сало є компромісним продуктом для людей, які щойно відмовились від м'яса і в близькій персективі такий гравець, якщо він хоче досягти Досконалості, має виключити сало зі свого раціону

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Аватар Арій's picture
0
No votes yet

Все! Пізно! Я вже наївся сала. ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Воїн Світло's picture
0
No votes yet

Невже вдалося наїстися на все життя в цьому втіленні?

Пройти будь-яке випробування - піти на випробування. Це неминуче.

Аватар Арій's picture
0
No votes yet

Поки я ситий, можу з впевненістю відповісти: ТАК! ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Воїн Світло's picture
0
No votes yet

+

Пройти будь-яке випробування - піти на випробування. Це неминуче.

Аватар Арій's picture
0
No votes yet

А щоб намастити свій торс салом, свиню необхідно було вбивати, чи достатньо було її залякати і вона сама його віддавала?

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

+++
:-))))))))))))))))))

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

Арсен Дубовик каже:

Отже, сало сире, але з розряду "м'ясних", позаяк несе інформацію про вбивство...

Ну, от і приїхали... Маємо нову "арійську" ідею, що не можна нікого вбивати, так? Навіть свиней, бо отруїмося "інформацією про вбивство"? Чи я щось не зрозумів: можна свиню зарізати, але не їсти? :-))

А як же бути з ворогом або злодієм, що заліз в мою хату зі зброєю в руках? Ми тепер не бачимо ніякої різниці між діями "kill" і "mord"? Чи все-таки согрішити: уколошкати супостата, але затим негайно перейти на очищуючу дієту? І до кінця життя каятися і просити вибачення в родичів тої свині....

Воїн Світло's picture
0
No votes yet

Думаю так:
-або перебувати у вищих просторах буття, коли ворогів просто немає;
-або, коли в нижчих, то що можливо зробити, окрім як знешкодити, це не обов'язково вбити!?

Пройти будь-яке випробування - піти на випробування. Це неминуче.

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

Цікаво, чи насправді існують такі вищі простори буття, де нема ворогів?
Навіть у Бога є супротивник... :-))

Воїн Світло's picture
0
No votes yet

Все більше і більше приходжу до розуміння того, що це так, як саме я це сприймаю, в т.ч. і ворогів. Якимсь чином, це діє.
Існує висловлювання багатьох (особливо майстрів східних бойових мистецтв). Вони приблизно такі: "...навчу тебе ходити по тих провулках, де відсутні бандити, а коли вони і будуть присутні там, то не нападуть… " Але це їх досвід. Можу спиратися тільки на свій маленький досвід і моє бачення цього.
Про Бога мені важко міркувати... Проте виходячи з поняття цілісності і єдиного, думаю, що у Бога, це приблизна так і є.

Пройти будь-яке випробування - піти на випробування. Це неминуче.

Гендельф Білий's picture
0
No votes yet

А ще більший позитив випити з сальцем 100 грам горілки, чи пляшку пива)))))

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Аватар Арій's picture
0
No votes yet

То навіщо тоді сало, якщо є горілка з пивом?!

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

Пиво? Горілка? Фі, яка гидота... :-(
Авторитетно запевняю шановне панство: коли чогось і бракує в моєму описі, то хіба що плястерки квашеного огірка :-))

Володимир Світлий's picture
0
No votes yet

Чудова статья.Я задаюся питанням з приводу хімізації продутів харчування які вважаються живою ,оздоровлюючею їжею.У містах неможливо самостійно проконтролювати якість овочів ,фруктів ,зернових, бобових...Базари не є гарантією якості їжи.З цього приводу питання до фахівців: чи критично для здоров'я постійне споживання живої їжи з дозволеним ГОСТОМ вмісту отрто - хімікатів.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Михайло Харачко's picture
0
No votes yet

Якість зернових легко перевіряюти : якщо проростає, - має достатньо життєвої сили, щоб давати життя. Стосовно фруктів та овочів, то краще брати їх у сільській місцевості, бажано у знайомих людей. На базарах теж можна купляти, але тільки в селян. які самі виростили. Цим ми автоматично здійснюємо інвестиції у власне виробництво с\г продукції.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Михайло Харачко's picture
0
No votes yet

Ось і перспективна комерційна ідея: на базі НО зацікавлені гравці можуть створити агропідприємство для забезпечення власних потреб.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Миро Продум's picture
0
No votes yet

З наступного місяця ми відкриваємо повноцінну інтернет-крамницю, що працюватиме на Галії.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Почув від одного фахівця з харчування (Себастьяновича), що нітрати шкідливі для м’ясоїдів, але нейтральні для сироїдів. Там є якісь нюанси біохімії. Якщо простіше, то що чистіший організм, то швидше від очищується від отрути.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

1) Врахуймо, що "інформація про вбивство" - це все таки про їжу... Гарну ілюстрацію до цієї теми знаходимо у коментарі Андрія Пасічника до статті "Їжа і доля" (Опубліковано Андрій Пасічник 2013, Листопад 25 - 07:59). Зверну увагу на наведену ним фразу з "Євангелії від єсеїв": "...якщо ви приймаєте живу їжу, вона наповнює вас життям, але якщо ви вбиваєте свою їжу, мертва їжа уб'є так само і вас. Бо життя відбувається тільки від життя, а від смерті завжди відбувається смерть."
Причому, далі зустрічаємо ще й твердження, що вбивством є також перетворення живої їжі в мертву...

2)Ще одна ілюстрація, але вже до виразу "уколошкати супостата". Почерпнув із діалогу між брахманом Гендальфом і Фродо (фільм "Володар перснів"):
"Фродо: - Який жаль, що Більбо не заколов потвору, коли була така нагода!
Гендальф: - Жаль? Саме жалість стримала руку Більбо.
Чи мало з тих, хто нині живе, заслуговує на смерть, а інші гинуть, хоча заслужили на довге життя. ?Чи ти можеш винагородити їх, Фродо? Тож не поспішай роздавати смертні вироки! Навіть наймудріші не здатні передбачити геть усе.
Серце підказує мені, що Горлум ще зіграє свою роль - добру чи злу - перш, ніж усе скінчиться. Жалість Більбо може врятувати багатьох
".
Горлума Більбо не вбив, а потім Горлум провів таємними стежками Фродо і Сема в саме серце Гори, де й було знищено перстень Зла. (ще деякі перлини світу Дж.Дж.Толкіна).

Це правда (Опубліковано Доктор Смалець 2013, Листопад 13 - 13:11) - "Бетховен народився б у іншій сім'ї" і "у Всесвіті нічого б суттєво не змінилось" - "Все одно, хтось би" довів Фродо до останнього місця призначення, чи перстень був би знищений якимось іншим способом, але...

3)Якщо "тої свині" - це мова про виродка-нелюда, то і в цьому випадку наші предки керувалися наступним принципом: "Поки є можливість не вбивати - не вбивай". Колись на сайті НО прочитав (можна й послухати ТУТ), що слід спочатку з ворога зробити союзника, а якщо йому все одно не доходить, то допомогти йому з переходом у наступне втілення, де він матиме можливість змінитися.

4)Це правда - питання життя чи смерті - надзвичайно складне питання... однак воно одночасно й надзвичайно просте. Тут можна згадати і заповідь "Не вбивай!" (не зосереджуючись на несприйнятті заперечувальної частки "не"). Але ми більше керуємося настановами Ісуса Хреста: "Щасливі милосердні, бо вони зазнають милосердя." Щасливі миротворці, бо вони синами Божими стануть. (Добра Новина Ісуса Хреста, Сина Божого. - Заохочення до праведності. - С. 493).

Доктор Смалець каже:
Ну, от і приїхали... Маємо нову "арійську" ідею, що не можна нікого вбивати, так? Навіть свиней, бо отруїмося "інформацією про вбивство"? Чи я щось не зрозумів: можна свиню зарізати, але не їсти? :-))
А як же бути з ворогом або злодієм, що заліз в мою хату зі зброєю в руках? Ми тепер не бачимо ніякої різниці між діями "kill" і "mord"? Чи все-таки согрішити: уколошкати супостата, але затим негайно перейти на очищуючу дієту? І до кінця життя каятися і просити вибачення в родичів тої свині....

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

Перепрошую, але мені здається, що абсолютизація старозавітної заповіді "не вбивай" є абсолютною (і дуже небезпечною) профанацією. Наприклад, споживаючи "живу їжу", ви все одно когось вбиваєте, а саме - тих же паразитів :-))

Попри нібито людську подобу, інші паразити, що зараз володіють більшістю світових засобів промивання мізків, головним напрямком своєї облудної діяльності обрали (на мою скромну думку) якраз просування лозунгу "не вбивай" як найперший і найголовніший закон! Просто "Пісня пісень" якась! Фактично, про всі інші заповіді ніхто вже й не згадує...

Але ж це їхня техніка безпеки! Універсальне правило, що не можна нікого вбивати: дітей, дорослих, злочинців, убивць, збоченців, вуличних собак, диких тварин і т.д. і т.п.... а також паразитів! .

Одним словом, повна толерантість, про яку тут вже стільки було написано, а тепер... не знаю, що й сказати.

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Змінити простір буття - це значить змінити підхід до проблеми. Одні вбивство розглядають з позиції толерантності, а інші з позиції любові до ворога.
Щоб піднятися над проблемою можна скористатися, наприклад, порадою Валерія Синельникова, згідно якої слід перестати користуватися моделлю "Жертва - Тиран":
"Якщо Ви вважаєте, що вам нанесли біль, то автоматично стаєте жертвою. Якщо ж Ви наносите біль іншим, - Ви вже тиран. Але будь який тиран, рано чи пізно, все одно стає жертвою, тому що всяка жертва мріє стати тираном."
Або іншими словами: "Все, що ти робиш комусь, неодмінно буде зроблено тобі".
Тому святі черпали енергію у прані та, очевидно, у ще вищій формі енергообміну. Перехід від мертвої їжі до живої - перехідний етап. Вбивати чи не вбивати також вирішується з позиції рівня святості. Поки будеш убивати людину - тварину - рослину - тих же паразитів (яких, до слова, у вищих просторах не буває) - мусиш також скінчити своє буття аналогічно.
Саме тому, на мою думку, на НО ми й розглядаємо можливість скерувати Залізний закон розплати на свою користь.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

Арсен Дубовик каже:
Змінити простір буття - це значить змінити підхід до проблеми. Одні вбивство розглядають з позиції толерантності, а інші з позиції любові до ворога.

О! Мені дуже подобається другий варіант! Якщо вже вирішив когось убити, зроби це з любов'ю/милосердям. Комусь це може видаватися блюзнірством, але я вважаю таку позицію логічною і правильною. На кармі, звичайно, це все одно позначиться, але не так фатально, якщо вбивати з ненавистю.

Щоправда, тут є один цікавий нюанс, як на мене, або "лазейка"... для нелюдів. Якщо вбивця не має жодної уяви, що вбивати - погано, то ніякої Божої кари "згори" йому не буде. Ну, приблизно, як тому "злісному" вовкові, що зарізав "невинну" вівцю. Розвиваючи цю тезу, хотілось би сподіватись, що мені теж Хтось пробачить, якщо я прикінчу того "вовка". З любов'ю прикінчу, звісно :-))

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

"Іронія долі" в тому, що "-...жертва завжди притягує до себе палача своїми негативними думками. (...) Злодій завжди з'являється там, де є страхи і занепокоєння з приводу грошей." (цитовано за: Валерій Синельніков, "Щеплення від стреса, або психоенергетичне айкідо")

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Доктор Смалець каже:
...абсолютизація старозавітної заповіді "не вбивай" є абсолютною (і дуже небезпечною) профанацією.

Миро сказав:
Так звані 10 заповідей - це диявольська спокуса, тобто спонукання до зла.
Отже, "Не вбивай!" - пряма вказівка підсвідомості - "Вбивай!" (про частку НЕ - текст і звук)
Миро сказав:
Арійські заповіді завжди позитивні: Оздоровлюйся! Роби те, що любиш! Тримайся за своїх! “Хай буде воля твоя...” Тобто, життєстверджувальні!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Воїн Світло's picture
0
No votes yet

Розумів так, що жива їжа, це те, яке має здібності до відтворення себе. Якщо від свині відкушувати шматочки, то ці шматочки нестимуть в т.ч. і інформацію про біль. Про вбивство свині взагалі промовчу. З рослинним світом напевно все відбувається також. Мабуть, до моменту діставання можливості повного переходу на прану, потрібний здоровий глузд. Все у цьому світі відбувається в часі. Хтось на початку цього шляху, а хтось у кінці. Рекомендацій отримано цілком достатньо. Було б бажання і реальні дії.

Пройти будь-яке випробування - піти на випробування. Це неминуче.

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

Здоровий глузд і почуття міри ніколи не завадить. Ідея може бути бездоганною, але під її впливом одні ходять з віничками і метуть перед собою дорогу, щоб випадково не розчавити комашку, а інші до крові роздирають собі спину батогом, щиро вірячи, що Творець згори насолоджується цим "шоу".

Михайло Харачко's picture
0
No votes yet

Як вдало зауважив п.Арсен Все залежить від простору подій: в одному просторі можна з любов'ю ліквідувати противника, а в іншому в цьому просто нема потреби (все відбувається гармонійно і противник грає роль штанги).

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

Питання "на засипку": Наша балачка відбувається в одному просторі, чи в різних? Якщо в одному, то в якому? Якщо в різних, то чому я бачу всі коменти? :-))

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

:-)) Радіймо! Ми всі рухаємось до Простору волі - Царства Божого!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

Слава Богу! Прошу мене розбудити, коли будемо під'їжджати :-))

Аватар Арій's picture
0
No votes yet

А чому Ви вирішили, що бачите всі коментарі? Гм?

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

Хитро блефую, щоб з'ясувати де я є і що тут відбувається.

Олена Каганець's picture
0
No votes yet

Гарно написав д-р Смалець. Згодна!

Воїн Світло's picture
0
No votes yet

Як визначитися в тому, чи потрібен особисто тобі крок до безсмертя і еліксир молодості.

Простий приклад визначення місця свого знаходження на шляху до метафізичних знань:
Візьмемо різних людей (гравців), які їздять на автомобілях (автомобілі можливо розглядати і як життя або фізичне тіло)
1-й гравець, знає тільки як завести автомобіль і як їм керувати для того, щоб доставити себе в певне місце. З чого складається автомобіль, що усередині автомобіля (двигун, підвіска...., їх стан і як вони працюють) для нього таємниця, яка йому мало цікава.
2-й гравець, знає все, що і перший. Крім того він знає з чого складається цей автомобіль. Як усе це працює, йому теж малоцікаво.
3-й гравець, знає все, що перший і другий. Прислухається до звуків, які видає автомобіль і його складові при русі. Він може почути завчасно, що з'явилися сторонні звуки і запинитися. Але заздалегідь профілактичні роботи на своєму автомобілі його мало цікавлять.
4-й гравець, знає і робить все, що перший, другий і третій. Він своєчасно робить профілактику свого автомобіля. В цьому випадку, несподівана зупинка автомобіля, у нього відсутня.
Так можна визначити своє місцезнаходження і при бажанні, змінити його. При бажанні бути 4-м гравцем, крок до безсмертя і еліксир молодості, це твоє, і навіть при наявності бажання рухатися в цьому напрямку – теж.

Пройти будь-яке випробування - піти на випробування. Це неминуче.

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

Гарний приклад і досить наочний. Ми можемо про це тільки здогадуватись, але є ще 5-й гравець, якому той автомобіль в принципі не потрібний для якихось переміщень в просторі (а може і в часі):

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має © С.С. :-))

Pages

  • Page
  • of 2
  • >