Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ігор Сліденко про ініціативу Зеленського розпустити КСУ, декларування та заяву про відставку, відео

Суддя Конституційного Суду України Ігор Сліденко, який був доповідачем по справі щодо електронного декларування, 30 жовтня прокоментував законопроект Володимира Зеленського про визнання неправосудним рішення та розпуск КСУ, наслідки закликів про ліквідацію КСУ, чи визнав КСУ неконституційним електронне декларування

Ігор Сліденко також пояснив, чому він особисто вирішив піти у відставку і зауважив, що Україна повернулася у 2010 рік.

"Якщо в когось є ілюзії, що хтось буде вибирати нових суддів, а потім ці судді зайдуть і будуть судити, нехай цих ілюзій позбавляться", – сказав він. – "Вся ця схема застосована лише для одного – щоб знищити суд".

Він зауважив, що Конституційний суд знищується з літа минулого року. Було завдання не дати КСУ працювати, тому що Конституційний суд став на заваді "турборежиму".

"Ідея 300 депутатів – це із розряду комуно-анархії", – відзначив він.

Суддя вважає, що від того, що ліквідують Конституційний суд законом, запропонованим президентом Зеленським, не означає, що він зникне. Подібного роду заява є підставою відкривати кримінальне провадження. Це – заклик до повалення державного устрою.

 Ігор Сліденко також розповів, що 7 жовтня йому подзвонили з Офісу президента і сказали, що він веде себе неправильно, і що в нього будуть проблеми. 8 жовтня він написав заяву про відставку. Зараз ця заява знаходиться в суді, її має розглядати суд. 

Електронне декларування в Україні – повністю конституційне, зазначив суддя Сліденко. З рішення КСУ випливає тільки одне – законодавець в якомога короткий термін має внести зміни в закон про запобігання корупції та в Кримінальний кодекс. Для цього потрібно максимум пів години часу, зазначив Ігор Сліденко.  Ввін вважає, що треба прибрати норму про те, що НАЗК може з власної ініціативи починати антикорупційні справи, бо "це повноваження радянської прокуратури", і це – неправильно. 

"Це брудні інсинуації й страхи. Я розумію настрої суспільства. Півтора року неадекватного управління. Хаос, коли органи практично не співпрацюють. Жорстка економічна криза, яка викликана вірусною інфекцією з одного боку, а з іншого боку, цим же управлінням. Ситуацію уряд не контролює. 

На його думку, ситуація, що склалася з Конституційним судом, є штучно інспірованою. Ніякої загрози антикорупційній інституційній системі немає. 

Антикорупційне законодавство є, але застосувати його неможливо. Це – як "потьомкінська дєрєвня", як фасад, відзначив Ігор Сліденко.

 

 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект про припинення повноважень суддів Конституційного суду.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що насправді відбулося: в чому полягає рішення КСУ, як поводиться НАЗК і кому вигідно розбурхувати суспільство.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи