Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Росія та Китай проти США?» Про міцну російсько-китайську дружбу

Польська «Rzeczpospolita» повідомляє про візит голови КНР Сі Цьзіньпіня до Росії та його зустріч з президентом РФ Владіміром Путіном.

19060702.jpg

Лідер Китаю Сі Цзиньпін та президент Росії Володимир Путін, Москва, 5 червня 2019 року

«Вітаючи китайського гостя, Путін наголосив, що китайсько-російські взаємовідносини вийшли на небувалий досі рівень», - цитує газету Польське радіо.

Справді, китайського лідера під час його російського візиту супроводжує делегація з тисячі його співробітників та директорів найбільших підприємств. Сі Цьзіньпін є теж почесним гостем Міжнародного економічного форуму, який почався у четвер у Санкт-Петербурзі.

З Європи приїдуть, зокрема, президенти Болгарії та Словаччини. Натомість, китайські гості будуть у більшості, для них, зрештою, організовано «Російсько-китайський економічний форум», який почався у середу.

«Не важко здогадатися, що через напруження на лінії Пекін-Вашингтон та обмеження, які множить президент Трамп, китайські підприємці можуть звертати більше уваги на Росію», - коментує виданню російський економічний експерт Алєксандр Абрамов. Вн натомість, виключає, що Росія зможе замінити Китаю співпрацю з США. «Російсько-китайська дружба має більше символічне значення, ніж практичне», - говорить Абрамов.

5 червня лідер Китаю Сі Цзиньпін прибув до Росії з офіційним візитом. Він розраховує на покращення стратегічної співпраці між Пекіном та Москвою.

Він зазначив, що відносини країн наразі «на найвищому за всю історію рівні».

 

 

Наші інтереси: 

Не допустити разом із США створення Континентального блоку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи