Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 21
  • Переглядів: 22

Квадра Ісуса Хреста: системні ролі і соціотипи апостольського демосу (+відео)

Ісус вибрав 12 апостолів. Керівне ядро складалося з 4 апостолів, а кожен з них керував своєю трійкою, тобто ще двома апостолами. Євангеліє дає чітку вертикальну ієрархію п’яти основних системних функцій демосу і чотирьох системних ролей у квадрі. 

svitlosvitubrentborupssha-2.jpg

Світло світу (художник Брент Боруп, США)
Світло світу (художник Брент Боруп, США)

Аудіоверсія статті Квадра Ісуса Хреста: системні ролі і соціотипи апостольського демосу


Для кращого розуміння цього тексту бажано попередньо ознайомитися зі статтями: 
 

Знання деяких принципів легко компенсує незнання деяких фактів.
Гельвецій.

Добра Новина про Царство боже

Перехід до постіндустріальної цивілізації Золотої Ери передбачає вихід її організаційного ядра у якісно кращий простір подій – Простір волі. Вищий рівень цього простору називається Царством божим, тому що людина діє в ньому справді вільно – «як бог». 

Інформація про піднесення у простір Царства божого сконцентрована у документі «Добра Новина Ісуса Хреста, Сина божого», скорочено – Євангеліє. Про це відверто говориться в його тексті: «Він сказав їм: Я маю ... звіщати Добру Новину про Царство боже, бо на це Я посланий» (Лука 4.43).

Послання сучасному людству

Важливо пам’ятати, що Євангеліє, маючи універсальне значення для всіх часів і народів, є посланням саме для нинішнього кризового людства. Річ у тім, що ключовою подією Доброї Новини є воскресіння Ісуса Хреста. При цьому в тексті Євангелія особлива увага зосереджена на плащаниці, в яку було загорнуто Ісуса після розіп’яття.

Усвідомлення того, що Туринська плащаниця є фотографією Ісуса в момент воскресіння, прийшло тільки нині – у час високих технологій розпізнавання образів і аналізу матеріалів. Адресатом послання завжди є той, хто спроможний його прочитати.

Додатковим підтвердженням тези про те, що Євангеліє призначене передусім сучасному людству, є його очищення від ворожих вставок. Це стало можливим завдяки комп’ютерним технологіям, Інтернету, біблеїстиці, а також практичним знанням про простори подій.

Демос Ісуса Хреста

Принципово важливим компонентом виходу у Простір волі є правильна соціальна організація. Мінімальною організаційною клітиною є демос (від демено – кермо), який складається з 5 осіб – чистого керівного ядра, або старшини. Євангеліє розповідає про ієрархію («священний лад»)  цього ядра на прикладі Ісуса та його чотирьох найближчих апостолів:

1. Голова – світоглядно-вольовий блок (Ісус Хрестос).

2. Радник – науково-освітній блок (Іван Заведей Воанергес).

3. Правник – правовий блок (Яків Заведей Воанергес).

4. Захисник – силовий блок (Симон Петро).

5. Скарбник – економічний блок (Андрій).

Нагадаємо, що для поширення Доброї Новини з великого числа своїх учнів Ісус вибрав 12 апостолів. Кількість 12 (дюжина, тузінь) є традиційною для організаційних структур арійських народів. А все тому, що це число ділиться на 2, 3, 4, 6, що дуже зручно для управління (для порівняння, число 10 ділиться тільки на 2 і 5).  

Оскільки керівне ядро складалося з 4 апостолів, то логічно припустити, що кожен зі старших апостолів керував своєю трійкою, тобто ще двома апостолами. Всього апостольський гурт складався з 4 трійок (4х3=12), тобто кожний старший апостол мав двох помічників.

Таким чином, Євангеліє дає чітку вертикальну ієрархію п’яти основних системних функцій демосу.

Соціотипи старших апостолів

Не менш важливим є розподіл системних функцій демосу між соціотипами:  

1. Голова – «Миротворець» (Ісус Хрестос), Суперстратег.

2. Радник – «Миротворець» (Іван Заведей Воанергес), Стратег.

3. Правник – «Майстер» (Яків Заведей Воанергес), Координатор.

4. Захисник – «Адміністратор» (Симон Петро), Ефектор.

5. Скарбник – «Психолог» (Андрій), Комунікатор.

Кожен з чотирьох старших апостолів керував трійкою, яка відповідала його спеціалізації, наприклад, трійка апостола Андрія мала економічно-фінансову спрямованість.

Логічно припустити, що кожну спеціалізовану трійку складали апостоли, які належали до того ж самого соціотипу. Завдяки цьому вони добре розуміли один одного і могли легко замінити старшого апостола. В результаті організація мала подвійний кадровий резерв. Якби у трійці були різні соціотипи, то при заміні її керівника була б зруйнована квадрова структура старшини демосу.

Про згадані організаційно-психологічні відповідності Євангеліє дає чіткі вказівки, зрозумілі для тих, які вміють його читати. Зазвичай вказівка на соціотип чи системну роль дається у вигляді лаконічного, але промовистого штриха. Додаткові підтвердження дає церковна традиція. Усвідомити цілісну картину допомагають прості логічні міркування.

Квадра продуктивного розвитку

Стійкі організації творяться на основі квадри – групи психологічного комфорту. Тож природно, що Ісус сформував апостольський гурт на основі квадри. Для продуктивної діяльності найкраще підходить квадра IV, відповідно, соціотипи всіх апостолів належали до цієї квадри.

Соціотип Ісуса Хреста

Ісус Хрестос, будучи Сином божим, тобто боголюдиною, мав соціотип етико-інтуїтивний інтроверт – «Миротворець». Йому важко було відмовити проханню навіть незнайомої людини, наприклад, як в оповіданні про «дітей і щенят». Інший промовистий штрих – оповідання про те, як від розчулення Ісус просльозився.

Це можна вважати випадковим збігом, тим не менше Ісус, наче спеціально, передбачаючи майбутнє,  установив зв’язок між поняттями «миротворець» і «син божий»: «Щасливі миротворці, бо вони синами божими стануть» (Матвій 5.9). Термін «Миротворець» з’явився в соціоніці до 1997 року, тобто за десять років до виходу в 2006 році праці «Пшениця без куколю».

Соціотип «Миротворець» завдяки своїй головній психічній функції – «етиці духу» – має потенційні переваги щодо інших соціотипів у розвитку духовної і, відповідно, божественної свідомості.

Апостол Іван Заведей – «Миротворець», Стратег

Найближчий учень Ісуса і головний апостол Іван з українським прізвищем Заведей мав той самий соціотип – «Миротворець». Тотожні соціотипи найкращі для передачі знань від вчителя до учня.

Іван умів викликати блискавку, тобто надпотужний електричний розряд. Це різновид магічного мистецтва керування грозою, яким донедавна володіли (а може й нині володіють) карпатські мольфари. За це, разом з братом Яковом, він отримав від Ісуса прізвисько «Воанергес», тобто «Син блискавки».

Іван умів ставати невидимим. За свого життя він досяг фізичного безсмертя, про що в Євангелії є красномовний натяк: «Обернувшись, Петро бачить, що за ним іде учень, якого любив Ісус і який під час вечері схилився Йому на груди і спитав: «Господи, хто той, що Тебе зрадить?».  Побачивши його, Петро каже Ісусові: Господи, а цей що? Каже до нього Ісус: Якщо Я хочу, щоб він лишився, поки прийду, що тобі до того? Ти йди за Мною! І розійшлось це слово між братами, що той учень не вмре. Та не сказав йому Ісус, що не вмре, лише так: Якщо Я хочу, щоб він лишився, поки прийду, що тобі до того?» (Іван 21.20–23). Згідно з церковними переказами, Іван ліг живим у могилу і наказав його засипати землею. Але коли його учні вирішили перевірити, то тіла там не знайшли. Тобто Іван намагався здійснити імітацію своєї смерті. Ця ж сама ідея присутня у фільмі «Людина із Землі» / The Man from Earth (2007) – для того, щоб не привертати уваги, головний герой, будучи безсмертним, навчився переконливо імітувати свою смерть. 

Згідно з церковною традицією апостола Івана зазвичай зображають юним серед бородатих апостолів. Тобто інші апостоли постаріли, але Іван залишався вічно молодим, що властиво безсмертним.

Ровесники - апостоли Іван і Симон (художник Катерина Косьяненко, Церква Параскеви П’ятниці у Музеї народної архітектури та побуту України)


Про те, що апостол Іван виконував системну роль Стратега, свідчить і те, що він був головним редактором Євангелія. Він зібрав до купи свідчення трьох інших євангелістів і доповнив їх своїм текстом, у якому виклав приховані аспекти Доброї Новини. Чотириєвангеліє завершується підписом Івана під цим історичним документом: «Це той учень, який те свідчить і який написав те, і знаємо, що його свідчення правдиве. Є ще й багато іншого, що зробив Ісус, та якби воно було записане кожне зокрема, гадаю, що й самий світ не вмістив би написаних книг».    

Апостол Симон Петро – «Адміністратор», Ефектор

Апостол Симон був одним з трьох апостолів, які отримали від Ісуса ініціативні імена. Ім’я «Петро» (гелленською Πετρος) означає «камінь», що вказує на його твердість, міцність, надійність. Євангельський опис його характеру однозначно вказує на те, що Петро мав соціотип «логіко-сенсорний екстраверт», псевдонім – «Адміністратор». Першою психічною функцією цього соціотипу є «логіка чесної праці». Вона зображується у вигляді чорного квадрату, який нагадує будівельний камінь.

Апостоли Іван і Петро були дуалами, тому в Євангелії часто діють разом.

Петро першим з апостолів пішов по воді, а потім навчився по ній бігати: «Каже тоді той учень, якого любив Ісус, до Петра: То – Господь! Симон Петро, почувши, що то Господь, накинув одежу, був бо роздягнений, і побіг по морю. Інші учні припливли човном, були бо недалеко від землі, ліктів з двісті» (Іван 21.1-12).

Петро мав характер воїна, ходив з мечем. Природно, що в демосі Ісуса Хреста він виконував системну функцію Захисника.

Апостол Яків – «Майстер», Координатор

Апостол Яків «Воанергес» – двоюрідний брат Ісуса Хреста – був надзвичайно потужною особистістю, вмів керувати блискавкою. На таємній вечері – святкуванні Арійського Нового року 22 березня 31 р. – він сидів ліворуч Ісуса, що й зображено на славетній картині Леонардо да Вінчі.

Леонардо да Вінчі. Таємна вечеря (фрагмент)


Проте про апостола Якова в Євангелії говориться дуже мало, він є одним з найбільш утаємничених апостолів. Цей контраст між потужністю і демонстративністю вказує на те, що Яків був інтровертом.

В апостольській ієрархії він займав друге місце, що в демосі відповідає системній функції Правника. Підтвердженням цього є те, що його так і називали – «Яків Справедливий». Справедливість – це ознака логічних типів, натомість ознакою етичних типів є милосердя.

Отже, Яків був сенсорно-логічним інтровертом (Майстром), виконував у квадрі системну роль Координатора, а в демосі – системну функцію Правника. Все точно збігається.  

Апостол Андрій – «Психолог», Комунікатор

Про Андрія відомо, що він був братом Апостола Петра і, подібно до нього, також ходив з мечем. Петро мав меч тому, що був у демосі Захисником, натомість Андрій був Скарбником, тому носив меч для захисту матеріальних цінностей.

На функцію Скарбника вказує церковна традиція, згідно з якою гроші, зібрані на потреби духовної громади, називаються «Андріїв гріш».

На функцію Комунікатора вказує те, що незнайомі зверталися до Ісуса після перевірки Андрія: «Були ж серед тих, які прийшли поклонитися на свято, деякі геллени. Вони приступили до Пилипа, що був з Витсайди Галілейської, і стали його просити, кажучи: Пане, хочемо побачити Ісуса. Приходить Пилип і говорить Андрієві, а Андрій з Пилипом знову приходять і кажуть Ісусові» (Іван 12.20–22). Андрій був «інтуїтивно-етичним екстравертом» (Психологом).

Євангельське повідомлення про Пилипа подається не випадково. Ось оповідання про розмноження хлібів Ісусом: «Підвівши очі й побачивши, що сила людей іде до Нього, каже до Пилипа: Де нам купити хліба, щоб ці їли?  Казав Він так, щоб випробувати його, знав бо сам, що має робити. Пилип озвався до Нього: Та й за двісті денарів хліба не вистачило б, щоб кожному хоч трохи дісталось. Каже до Нього один з учнів, Андрій, брат Симона Петра: Є тут один хлопчина, що має п’ять ячмінних хлібів; але що це на таку силу людей!» (Іван 6.5–9).

Як бачимо, Пилип виступив в ролі експерта, спроможного миттєво порахувати потребу в хлібі та його загальну вартість, натомість Андрій точно знав, у кого і скільки є хлібних запасів. Цей «штрих» вказує на те, що Пилип належав до трійки Андрія, тобто вони працювали в одному економічно-фінансовому секторі. З цього, до речі, випливає, що за соціотипом Пилип також був «інтуїтивно-етичним екстравертом» (Психологом).

На перший погляд, це дивно, що скарбниками-банкірами в демосі Ісуса були інтуїтивно-етичні, а не логічні соціотипи. Це тому, що усталеним стереотипом є уявлення про банкіра як багатія, який заховався в темне місце і тремтить над своїми грошима. Насправді банківська чи інвестиційна робота – це передусім робота з людьми, вміння переконати їх робити інвестиції, вкладати депозити або брати кредити. У демосі Ісуса роль «Психолога»-скарбника була особливо доречна тому, що заснований Ісусом духовний рух діяв у моделі «економіки дарування», тобто підтримувався пожертвами – щедрими дарами прихильників руху.

Ідеальна організаційно-психологічна модель

Як бачимо, євангельське послання донесло до нас знання про ідеальну структуру для будь-якої організованої продуктивної діяльності. Її можна звести до таких положень.

1. Всі члени керівної структури демосу мають належати до четвертої квадри.

2. Головою демосу має бути людина з лідерськими якостями, авторитетна для всього демосу.

3. Кожен з членів старшими (за винятком голови) повинен мати двох заступників з таким самим соціотипом – це сприяє повному взаєморозумінню і дає кадровий резерв для керівного ядра демосу.

4. Ідеальна ієрархія функцій і ролей виглядає так:

1. Голова – лідер з одним із чотирьох соціотипів квадри IV.

2. Радник – «Миротворець», Стратег.

3. Правник – «Майстер», Координатор.

4. Захисник – «Адміністратор», Ефектор.

5. Скарбник – «Психолог», Комунікатор.

У реальному житті рідко вдається досягнути ідеалу, проте прагнути до нього треба завжди – це ключовий чинник успішного розвитку.


Продовження:

Який соціотип мав Іуда Іскаріот і яку виконував роль у демосі Ісуса Хреста

Екосистема «Соціон», або Що таке Золота Стежка

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Досліджуємо Добру Новину - послання сучасному людству. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

До керівної структури демосу не входили жінки? Зокрема, Мати Марія Богородиця і Марія Магдалина.
Мати Ісусова напевне входила до керівної ланки, вона мала вплив на сина. Який соціотип у Богородиці?
А друга відома жінка - Марія Магдалина - навіть зображена Леонардо да Вінчі на "Таємній вечері" праворуч від Ісуса Хреста.
Якщо Ісус - ЕІІ, то Марія Магдалина має бути ЛСЕ. Вони були дуалами.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

красно дякую

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ієрархія системних функцій (посад) в демосі - це порядок "по вертикалі", а системні ролі у квадрі - це порядок "по горизонталі".

Ця статті показує, що в демосі Ісуса Хреста відбулося гармонійне поєднання вертикального і горизонтального порядку.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Гарно!
Ким був Апостол Фома? З Євангелії відомо, що він затребував матеріального підтвердження вбивства Ісуса Хреста, й Хрестос звелів Фомі вкласти руку в рану від списа.
Він сенсорик?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Про рани, то вставка.

Жнива почалися, браття!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось стаття про апостола Хому. Судячи з його рішучості, він належав до трійки Петра, тобто був ЛСЕ. https://www.ar25.org/node/39566

Арсен Дубовик каже:
Гарно!
Ким був Апостол Фома? З Євангелії відомо, що він затребував матеріального підтвердження вбивства Ісуса Хреста, й Хрестос звелів Фомі вкласти руку в рану від списа.
Він сенсорик?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

До керівної структури демосу не входили жінки? Зокрема, Мати Марія Богородиця і Марія Магдалина.
Мати Ісусова напевне входила до керівної ланки, вона мала вплив на сина. Який соціотип у Богородиці?
А друга відома жінка - Марія Магдалина - навіть зображена Леонардо да Вінчі на "Таємній вечері" праворуч від Ісуса Хреста.
Якщо Ісус - ЕІІ, то Марія Магдалина має бути ЛСЕ. Вони були дуалами.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Судячи з діловитості і рішучості Діви Марії, вона була "Адміністратором", відповідно святий Йосип був "Миротворцем". Йосип і Ісус були дуже подібними, до того ж Йосип був радником у Пилата (радник - це функція Миротворця).

Жінки не займали офіційних посад у демосі - їм властиво приховано і ненав’язливо впливати на ухвалення рішень. Сила жінки - в її ніжності.

Марія Магдалина не зображена на картині "Таємна вечеря" - праворуч від Ісуса сидить Іван, а ліворуч - Яків.

Марія Магдалина, судячи з усього, була дуалом для Ісуса, тобто була ЛСЕ. Треба буде зібрати про неї інформацію, зокрема з церковної традиції.

Арсен Дубовик каже:
До керівної структури демосу не входили жінки? Зокрема, Мати Марія Богородиця і Марія Магдалина.
Мати Ісусова напевне входила до керівної ланки, вона мала вплив на сина. Який соціотип у Богородиці?
А друга відома жінка - Марія Магдалина - навіть зображена Леонардо да Вінчі на "Таємній вечері" праворуч від Ісуса Хреста.
Якщо Ісус - ЕІІ, то Марія Магдалина має бути ЛСЕ. Вони були дуалами.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Ігоре!

Роль жінки - українки, здається, ніколи не забували. Мабуть тому вони, в Україні, а також у світі, так дискретно впливали на могутніх чоловіків (Анна Ярославна, Роксолана...).
Можливо також тому фемінізм, в Україні, зовсім чужий ! Справжні жінки завжди мали те, що потребували.

Про особистість Марії Магдалини справді буде дуже цікаво більше довідатися!

Ігор Каганець каже:
Судячи з діловитості і рішучості Діви Марії, вона була "Адміністратором", відповідно святий Йосип був "Миротворцем". Йосип і Ісус були дуже подібними, до того ж Йосип був радником у Пилата (радник - це функція Миротворця).
Жінки не займали офіційних посад у демосі - їм властиво приховано і ненав’язливо впливати на ухвалення рішень. Сила жінки - в її ніжності.
Марія Магдалина не зображена на картині "Таємна вечеря" - праворуч від Ісуса сидить Іван, а ліворуч - Яків.
Марія Магдалина, судячи з усього, була дуалом для Ісуса, тобто була ЛСЕ. Треба буде зібрати про неї інформацію, зокрема з церковної традиції.

Арсен Дубовик каже:<blockquote class="bb-quote-body">До керівної структури демосу не входили жінки? Зокрема, Мати Марія Богородиця і Марія Магдалина.
Мати Ісусова напевне входила до керівної ланки, вона мала вплив на сина. Який соціотип у Богородиці?
А друга відома жінка - Марія Магдалина - навіть зображена Леонардо да Вінчі на "Таємній вечері" праворуч від Ісуса Хреста.
Якщо Ісус - ЕІІ, то Марія Магдалина має бути ЛСЕ. Вони були дуалами.</blockquote>

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

хороше зображення

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав аудіоверсію цієї статті. Варто послухати!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Важливий момент! Мені здається, що Ісус Хрестос, соціотип якого хоч і визначається як "Миротворець" (ЕІІ), та будучи "Суперстратегом" і "Хрестом", чудесним і природним чином поєднував у собі (володів, керував ними, майстерно ними користався) усіма психічними функціями - «етика духу», «інтуїція здібностей», «сенсорика краси і якості», «логіка чесної праці», «сенсорика краси і якості», «інтуїція здібностей», «етика духу».

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Можемо припустити, що універсальна людина мислить і діє як дуальна пара, а боголюдина - як квадра.

Арсен Дубовик каже:
Важливий момент! Мені здається, що Ісус Хрестос, соціотип якого хоч і визначається як "Миротворець" (ЕІІ), та будучи "Суперстратегом" і "Хрестом", чудесним і природним чином поєднував у собі (володів, керував ними, майстерно ними користався) усіма психічними функціями - «етика духу», «інтуїція здібностей», «сенсорика краси і якості», «логіка чесної праці», «сенсорика краси і якості», «інтуїція здібностей», «етика духу».

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Так!

Ігор Каганець каже:
Можемо припустити, що універсальна людина мислить і діє як дуальна пара, а боголюдина - як квадра.

Арсен Дубовик каже:<blockquote class="bb-quote-body">Важливий момент! Мені здається, що Ісус Хрестос, соціотип якого хоч і визначається як "Миротворець" (ЕІІ), та будучи "Суперстратегом" і "Хрестом", чудесним і природним чином поєднував у собі (володів, керував ними, майстерно ними користався) усіма психічними функціями - «етика духу», «інтуїція здібностей», «сенсорика краси і якості», «логіка чесної праці», «сенсорика краси і якості», «інтуїція здібностей», «етика духу».</blockquote>

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Браво, Арсене: ти вцілив прямо в яблучко ☺ !

Арсен Дубовик каже:
Важливий момент! Мені здається, що Ісус Хрестос, соціотип якого хоч і визначається як "Миротворець" (ЕІІ), та будучи "Суперстратегом" і "Хрестом", чудесним і природним чином поєднував у собі (володів, керував ними, майстерно ними користався) усіма психічними функціями - «етика духу», «інтуїція здібностей», «сенсорика краси і якості», «логіка чесної праці», «сенсорика краси і якості», «інтуїція здібностей», «етика духу».

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Виходячи з того, що "Добра Новина..." це "послання кризовому людству" постає ще кілька запитань пов’язаних із Іудою.
Попередження того, що наявність іншоквадрового етнічно чужого члена в демосі слід виключити, частково висловлене у статті: Який соціотип мав Іуда Іскаріот і яку виконував роль у демосі Ісуса Хреста (+аудіо)
"Як бачимо, історія про Іуду Іскаріота є настановою про те, чого не треба робити, – не треба залучати чужинців до керівництва етнічними проектами. Це є фактором ризику. Нації та інші етнічні організації мають бути етнічно однорідними."

  1. Чим є факт включення саме в трійку Андрія (комунікація в демосі Ісуса, скарбниця демосу) іудея-зрадника Іуди? Не в трійки Радника, Правника чи Захисника, а саме в трійку Скарбника! Як найменш ризикований для втілення Задуму напрямок?
  2. Чи заміщена була вакантна посада дванадцятого апостола? Сумнівно, що демос Ісуса після Воскресіння фукціонував як "неповний демос" із Суперстратега і одинадцяти апостолів, бо порушувалася повнота...
  3. Ким був "новий" дванадцятий апостол? Євангеліст Марко, Євангеліст Лука?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

1. Історія двох інших відомих зрадників - Мартіна Бормана і Ріхарда Яри - свідчить, що паразити проникають в організацію найчастіше через господарські структури. Тому в цих напрямках треба бути особливо пильним.

2. Згідно з іудохристиянськими "Діяннями апостолів" замість Іуди самі ж апостоли обрали якогось Матвія. Але це ще одне безглуздя, якими пересичені "Діяння". Річ у тім, що апостолів призначав особисто Ісус. Він ще багато років продовжував навчання, тому, вірогідно, сам і призначив 12-го апостола. Можливо, це був учень на ім'я Матвій.

Арсен Дубовик каже:
Чим є факт включення саме в трійку Андрія (комунікація в демосі Ісуса, скарбниця демосу) іудея-зрадника Іуди? Не в трійки Радника, Правника чи Захисника, а саме в трійку Скарбника! Як найменш ризикований для втілення Задуму напрямок?

Чи заміщена була вакантна посада дванадцятого апостола? Сумнівно, що демос Ісуса після Воскресіння фукціонував як "неповний демос" із Суперстратега і одинадцяти апостолів, бо порушувалася повнота...

Ким був "новий" дванадцятий апостол? Євангеліст Марко, Євангеліст Лука?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Усіх "Психологів"-Комунікаторів вітаю з Днем Вашого Небесного покровителя Апостола Андрія Первозваного!

В дарунок - фільм "Благословення апостола Андрія" від режиссера Олени Каретник (2012) Фільм про апостола Андрія вийшов у Києві

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У цьому фрагменті Євангелія від Івана дається чітка вказівка на те, що апостоли Андрій (скарбник) і Пилип (помічник скарбника) працювали у групі економічного забезпечення:

"1. По тому Ісус пішов на узбе­режжя Тиверійської Галілеї. 2. Ішла за Ним сила народу; бачили бо чуда, які Він вчинив над недужими. 3. Ісус зійшов на гору й сів там з учнями своїми. 5. Підвівши очі й побачивши, що сила людей іде до Нього, каже до Пилипа: Де нам купити хліба, щоб ці їли? 6. Казав Він так, щоб випробувати його, знав бо сам, що має робити. 7. Пилип озвався до Нього: Та й за двісті денарів хліба не виста­чило б, щоб кожному хоч трохи дісталось. 8. Каже до Нього один з учнів, Андрій, брат Симона Петра: 9. Є тут один хлопчина, що має п’ять ячмінних хлібів; але що це на таку силу людей!" (Іван 6.1-9).

Все, що робиться з власної волі, – добро!