Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 14
  • Переглядів: 15

«Ви, що пішли за мною», або Мотивація до фізичного безсмертя (+аудіо)

Категорія:

Для того, щоб людина добровільно виконувала якісь дії, в неї має бути внутрішня спонука. Правильна мотивація складається за схемою «якщо – то», вона має бути максимально конкретною і зрозумілою.

160918moyimamayikaterynakosyanenko.jpg

Безсмертні. Мої Мамаї (2007) - художник Катерина Косьяненко
Безсмертні. Мої Мамаї (2007) - художник Катерина Косьяненко

Аудіоверсія: «Ви, що пішли за мною», або Мотивація до фізичного безсмертя

Приклад правильної мотивації подав Богдан Хмельницький: усім учасникам національно-визвольного руху він пообіцяв надати козацький статус, тобто статус вільних озброєних громадян – без панів, поборів, повинностей і податків. Ця обіцянка була виконана.

Найкраща мотивація – це коли людина вже сьогодні виразно бачить те, що отримає в майбутньому, якщо почне діяти відповідним чином. Саме така мотивація описана в Євангелії (Матвій 19.16–27, Марко 10.17–23):

«Коли Він уже вирушив у дорогу, прибіг один і почав Його питати: Учителю, що благого маю чинити, щоб мати життя вічне? Сказав Ісус до нього: заповіді знаєш: Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю,  всією силою твоєю і всією думкою твоєю, і  люби ближнього твого, як себе самого. Він у відповідь мовив до Нього: Учителю, я все те дотримував змалку. Чого мені ще бракує? Тоді Ісус, глянувши на нього, змилосердився і сказав йому: Одного тобі бракує: піди, продай, що маєш, тоді прийди і йди за Мною.  Той, засмучений тим словом, відійшов вельми зажурений, мав бо великі багатства. Ісус, глянувши навколо, сказав до своїх учнів: як тяжко багаті входитимуть у Царство Боже.

Тоді озвався Петро і сказав до Нього: Ось ми покинули все й пішли за Тобою; що будемо за те мати?

Ісус відповів їм: Істинно кажу вам: ви, що пішли за Мною, в палінгенезії у сто разів більше одержите і життя вічне успадкуєте»

У цьому оповіданні головна тема – вічне життя. Під цим терміном розуміється фізичне безсмертя, властиве для боголюдського стану. Людина, яка досягнула стану безсмертя (вічного життя), позначається термінами «син Божий», «хрестос», «спас», «боголюдина», «будда» (пробуджений).

В українській традиції образом безсмертної боголюдини є "Козак Мамай" (слово "козак" є етнонімом і в цьому випадку означає "українець", українську націю називали "нацією козаків"). 

Безсмертний українець. Козак Мамай (художник Катерина Косьяненко, 2013)
Безсмертний українець. Козак Мамай (художник Катерина Косьяненко, 2013)

Ще до початку своєї відкритої діяльності Ісус досяг цього стану – став фізично безсмертною боголюдиною. Про це однозначно сказано в Євангелії (Матвій 16.13–20, Марко 8.27–30, Лука 9.18–21):

І пішов Ісус із учнями до сіл Кесарії Филипової. І одного разу, коли Він молився на самоті, і були з ним Його учні, Він спитав їх: За кого Мене мають люди? Вони Йому відповіли: Одні – за Іллю, інші – за одного з пророків. А ви, – спитав їх, – що кажете про Мене: хто Я? Озвався Симон Петро й каже до Нього: Ти хрестос – Син Божий. І Він наказав їм гостро, щоб вони нікому не казали, що Він хрестос».     

– Чому Ісус заборонив говорити, що він хрестос?

Ісус, здобувши боголюдські якості, вирішив поділитися з людьми знаннями про те, як досягнути безсмертя. Ця технологія вивчалася і популяризувалася за допомогою філософії динамізму. Для переконливої демонстрації реальності фізичного безсмертя, Ісус вирішив прилюдно вмерти і воскреснути. Якби вороги знали, що Ісус боголюдина, вони б шукали засобів для вбивства боголюдини. Таким засобом є критичне пошкодження тіла через відрубування голови (подібна ідея присутня у фільмі «Горянин» / Highlander, 1986). Тому для збереження тіла Ісуса – на час від його смерті до відновлення (воскресіння) – Йосиф Ариматейський побудував особливу захисну споруду.

– Але ж іудейська старшина таки дізналася, що Ісус безсмертний.

Так, їм про це розповів Іуда-зрадник. Проте в них не було часу проникнути у споруду. Протягом суботи, та ще й під час святкування Пейсаху, іудеям була заборонена будь-яка робота, а з самого ранку в неділю Ісус уже воскрес.       

– Чи справді термін «вічне життя» означає фізичне безсмертя?

У Євангелії про це говориться цілком однозначно. Ісус розділяє людську еволюцію на дві епохи (два еони). Нинішня – епоха смертної людини, нова – епоха безсмертної боголюдини. «Ті ж, що удостояться осягнути нової епохи, вмерти вже не можуть, тому що вони є синами Божими – воскресіння діти сущі» (Лк 20.34–36)».  

– Що означає вираз «ви, що пішли за Мною»?

Йдеться про тих, що стали послідовниками Ісуса Хреста і пішли шляхом боголюдської реалізації. Відтак послідовники Ісуса Хреста – хрестияни, аріохрестияни, аріяни – мають ясну і конкретну мотивацію. Вона полягає в тому, щоб протягом палінгенезії, тобто послідовності земних втілень, пройти шляхом Ісуса і стати безсмертними боголюдьми.

– Чи можна досягнути безсмертя протягом одного земного втілення?

Це залежить від еволюційних успіхів протягом попередніх втілень. Ісус сказав «...і життя вічне успадкуєте»отримаєте у спадок від себе самих.

– Чи досягли безсмертя апостоли?

Згідно з Євангелієм, найближче до безсмертя підійшов Іван Заведей – двоюрідний брат Ісуса і його улюблений учень. Ісус висловив пророцтво, що апостол Іван здобуде безсмертя у поточному втіленні: «Обернувшись, Петро бачить, що за ним іде учень, якого любив Ісус і який під час вечері схилився Йому на груди і спитав: «Господи, хто той, що Тебе зрадить?».  Побачивши його, Петро каже Ісусові: Господи, а цей що? Каже до нього Ісус: Якщо Я хочу, щоб він лишився, поки прийду, що тобі до того? Ти йди за Мною! І розійшлось це слово між братами, що той учень не вмре. Та не сказав йому Ісус, що не вмре, лише так: Якщо Я хочу, щоб він лишився, поки прийду, що тобі до того?» (Іван 21.20–23). Якщо Ісус цього захотів, то так воно й відбулося.

– Чи є підтвердження безсмертя апостола Івана?

По-перше, Ісус ще до початку Єрусалимської кризи пообіцяв братам Заведеям – Синам блискавки: «Чашу, яку Я п’ю, питимете».  

По-друге, згідно з церковними переказами, Іван ліг живим у могилу і наказав його засипати землею. Але коли його учні вирішили перевірити, то тіла там не знайшли. Тобто Іван намагався здійснити імітацію своєї смерті, але це йому не вдалося. Ця ж сама ідея присутня у фільмі «Людина із Землі» / The Man from Earth (2007) – для того, щоб не привертати уваги, головний герой навчився переконливо імітувати свою смерть.  

По-третє, згідно з церковною традицією апостола Івана зазвичай зображають юним серед бородатих апостолів. Тобто всі апостоли постаріли, але Іван залишався вічно молодим, що властиво безсмертним.

Ровесники - апостоли Іван і Симон (художник Катерина Косьяненко, Церква Параскеви П’ятниці у Музеї народної архітектури та побуту України)
Ровесники - апостоли Іван і Симон (художник Катерина Косьяненко, Церква Параскеви П’ятниці у Музеї народної архітектури та побуту України)

Безсмертні люди нагадують вічно молодих ельфів з «Володаря перснів» Толкієна: «Ельфи є висококультурним і доброзичливим народом з дуже розвиненими мистецтвами, такими як музика, поезія і література. На додаток до безсмертя, ельфи можуть виживати після ран, які, як правило, вбивають людей».  

Безсмертні (ельфи) з кінотрилогії Володар Перстенів (The Lord of the Rings film trilogy) 2001-2003
Безсмертні (ельфи) з кінотрилогії "Володар Перстенів" (The Lord of the Rings film trilogy) 2001-2003

– Що робити для здобуття безсмертя?

Йти за Ісусом Хрестом в палінгенезії (реінкарнації, пакибутті): виконувати його заповіді, жити у святості, залишати собі у спадок – для наступних втілень – якісний генокод, здорових дітей, знання, культуру, чисту природу і все, що корисне для розвитку людини та її боголюдської реалізації.  

«Істинно кажу вам: ви, що пішли за Мною, в палінгенезії у сто разів більше одержите і життя вічне успадкуєте».

Продовження: Чи була безсмертною Діва Марія?

Наші інтереси: 

Пізнаємо людські можливості, розвиваємось, вдосконалюємось. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Про вічне життя у фізичному тілі писали на НО Наталка Артанія і Марія Воробець. Ігор Каганець приводить докази про вічне життя у фізичному тілі, основані на Євангелії, і це робить цю статтю дуже цікавою. Жаль, що церква трактує вічне життя тільки в безтілесному світі і не визнає реінкарнації. Думаю,що прийде час і оновлена церква буде навчати людей , як досягнути боголюдського стану і відповідно вічного життя у фізичному тілі.

Радіймо!

Коментарі

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Кльово!

Хай буде!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Відчуваю, що мені далеко до безсмертя, але хотів би в наступному втіленні пам’ятати нинішнє. Що для цього потрібно?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Для цього треба повністю очистити психіку від негативних емоцій та іншого інформаційного бруду.

Перед кожним черговим втіленням відбувається сканування системи на предмет наявності бруду. Якщо система знаходить бруд, автоматично відбувається "переформатування вінчестера" - стирання всієї інформації про минуле життя.

Стирання під час "перезавантаження" потрібне для того, щоб дитина почала життя в чистоті, без психічних проблем попереднього життя.

Арій Хрестовий каже:
Відчуваю, що мені далеко до безсмертя, але хотів би в наступному втіленні пам’ятати нинішнє. Що для цього потрібно?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чи варто вважати,що Хрестос показав нам приклад "переформатування вінчестера" без "перезавантаження",чи Він вже народився таким?

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Ігор Каганець каже"Стирання під час "перезавантаження" потрібне для того. щоб дитина почала жити в чистоті без психічних проблем попереднього життяю" Дякую за відповідь на своє неозвучене запитання.А як щодо зятя Анатолія Висоти .який памятав дещо зі свого попереднього втілення? Мені добавилось щастя від прочитання цієї статті.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

В статті описано досвід однофамільця зятя Анатолія.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Збереження пам’яті про попередні життя інколи (дуже рідко) виникає при раптовій смерті. Зазвичай ця пам’ять робить людей нещасними.

Це підтвердження тези, що пам’ять про життя, яке не завершилося станом святості, краще стирати - для блага людини і суспільства.

Ія Подолянка каже:
Ігор Каганець каже"Стирання під час "перезавантаження" потрібне для того. щоб дитина почала жити в чистоті без психічних проблем попереднього життяю" Дякую за відповідь на своє неозвучене запитання.А як щодо зятя Анатолія Висоти .який памятав дещо зі свого попереднього втілення? Мені добавилось щастя від прочитання цієї статті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Нещодавно було озвучено гарне аніме на тему безсмертя "Хроніки Геда", рекомендую всім для перегляду. Хаяо Міядзакі знається як зробити гарну історію, в нього що не мультфільм, то завжди шедевр.

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Про вічне життя у фізичному тілі писали на НО Наталка Артанія і Марія Воробець. Ігор Каганець приводить докази про вічне життя у фізичному тілі, основані на Євангелії, і це робить цю статтю дуже цікавою. Жаль, що церква трактує вічне життя тільки в безтілесному світі і не визнає реінкарнації. Думаю,що прийде час і оновлена церква буде навчати людей , як досягнути боголюдського стану і відповідно вічного життя у фізичному тілі.

Радіймо!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Наступні слова можу підтвердити власною практикою: "Для того, щоб людина добровільно виконувала якісь дії, в неї має бути внутрішня спонука." - тобто людина спочатку виробляє собі стимул, а потім подальші дії ставить під вплив цього ж стимулу. Це обов’язкова умова досягнення мети будь то бізнесові справи, сироїдінні чи осягненні вічного життя.
Ця методика добре опрацьована Скінером і знаходить все більше застосування і навчанні, спорті, бізнесі, сім’ї і побуті. Вона показує як легко можна навчити кого завгодно чому завгодно (в т.ч. себе).

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Дякую Ігоре, стаття цікава і пізнавальна. Проте, ось текст з статті який було б добре очистити від вставок:
«Коли Він уже вирушив у дорогу, прибіг один, упав перед Ним навколішки й почав Його питати: Учителю, що благого маю чинити, щоб мати життя вічне? Сказав Ісус до нього: заповіді знаєш: не вбивай, не прелюбодій, не кради, не свідчи неправдиво, не кривдь, шануй батька-матір і люби ближнього твого, як себе самого. Він у відповідь мовив до Нього: Учителю, я все те дотримував змалку. Чого мені ще бракує? Тоді Ісус, глянувши на нього, змилосердився і сказав йому: Одного тобі бракує: піди, продай, що маєш, дай бідним, і будеш мати скарб на небі. Тоді прийди і йди за Мною. Той, засмучений тим словом, відійшов вельми зажурений, мав бо великі багатства. Ісус, глянувши навколо, сказав до своїх учнів: як тяжко багаті входитимуть у Царство Боже.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, Ірино! Виправив!

quote=Ірина Чорна]Дякую Ігоре, стаття цікава і пізнавальна. Проте, ось текст з статті який було б добре очистити від вставок:
«Коли Він уже вирушив у дорогу, прибіг один, упав перед Ним навколішки й почав Його питати: Учителю, що благого маю чинити, щоб мати життя вічне? Сказав Ісус до нього: заповіді знаєш: не вбивай, не прелюбодій, не кради, не свідчи неправдиво, не кривдь, шануй батька-матір і люби ближнього твого, як себе самого. Він у відповідь мовив до Нього: Учителю, я все те дотримував змалку. Чого мені ще бракує? Тоді Ісус, глянувши на нього, змилосердився і сказав йому: Одного тобі бракує: піди, продай, що маєш, дай бідним, і будеш мати скарб на небі. Тоді прийди і йди за Мною. Той, засмучений тим словом, відійшов вельми зажурений, мав бо великі багатства. Ісус, глянувши навколо, сказав до своїх учнів: як тяжко багаті входитимуть у Царство Боже.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Звільнення від Сансари – це буддизм – релігія уходу з фізичного світу.

Набуття фізичного безсмертя – це аріянство – релігія експансії у фізичний світ.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!