Важливість: 
3

Категорія:

«Ви, що пішли за мною», або Мотивація до фізичного безсмертя

Для того, щоб людина добровільно виконувала якісь дії, в неї має бути внутрішня спонука. Правильна мотивація складається за схемою «якщо – то», вона має бути максимально конкретною і зрозумілою.

160918moyimamayikaterynakosyanenko.jpg

Безсмертні. Мої Мамаї (2007) - художник Катерина Косьяненко
Безсмертні. Мої Мамаї (2007) - художник Катерина Косьяненко

Приклад правильної мотивації подав Богдан Хмельницький: усім учасникам національно-визвольного руху він пообіцяв надати козацький статус, тобто статус вільних озброєних громадян – без панів, поборів, повинностей і податків. Ця обіцянка була виконана.

Найкраща мотивація – це коли людина вже сьогодні виразно бачить те, що отримає в майбутньому, якщо почне діяти відповідним чином. Саме така мотивація описана в Євангелії (Матвій 19.16–27, Марко 10.17–23):

«Коли Він уже вирушив у дорогу, прибіг один і почав Його питати: Учителю, що благого маю чинити, щоб мати життя вічне? Сказав Ісус до нього: заповіді знаєш: Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю,  всією силою твоєю і всією думкою твоєю, і  люби ближнього твого, як себе самого. Він у відповідь мовив до Нього: Учителю, я все те дотримував змалку. Чого мені ще бракує? Тоді Ісус, глянувши на нього, змилосердився і сказав йому: Одного тобі бракує: піди, продай, що маєш, дай бідним, і будеш мати скарб на небі. Тоді прийди і йди за Мною.  Той, засмучений тим словом, відійшов вельми зажурений, мав бо великі багатства. Ісус, глянувши навколо, сказав до своїх учнів: як тяжко багаті входитимуть у Царство Боже.

Тоді озвався Петро і сказав до Нього: Ось ми покинули все й пішли за Тобою; що будемо за те мати?

Ісус відповів їм: Істинно кажу вам: ви, що пішли за Мною, в палінгенезії у сто разів більше одержите і життя вічне успадкуєте»

У цьому оповіданні головна тема – вічне життя. Під цим терміном розуміється фізичне безсмертя, властиве для боголюдського стану. Людина, яка досягнула стану безсмертя (вічного життя), позначається термінами «син Божий», «хрестос», «спас», «боголюдина», «будда» (пробуджений).

В українській традиції образом безсмертної боголюдини є "Козак Мамай" (слово "козак" є етнонімом і в даному випадку означає "українець", українську націю називали "нацією козаків"). 

Безсмертний українець. Козак Мамай (художник Катерина Косьяненко, 2013)

Ще до початку своєї відкритої діяльності Ісус досяг цього стану – став фізично безсмертною боголюдиною. Про це однозначно сказано в Євангелії (Матвій 16.13–20, Марко 8.27–30, Лука 9.18–21):

І пішов Ісус із учнями до сіл Кесарії Филипової. І одного разу, коли Він молився на самоті, і були з ним Його учні, Він спитав їх: За кого Мене мають люди? Вони Йому відповіли: Одні – за Іллю, інші – за одного з пророків. А ви, – спитав їх, – що кажете про Мене: хто Я? Озвався Симон Петро й каже до Нього: Ти хрестос – Син Бога живого. І Він наказав їм гостро, щоб вони нікому не казали, що Він хрестос».     

– Чому Ісус заборонив говорити, що він хрестос?

Ісус, здобувши боголюдські якості, вирішив поділитися з людьми знаннями про те, як досягнути безсмертя. Ця технологія вивчалася і популяризувалася за допомогою філософії динамізму. Для переконливої демонстрації реальності фізичного безсмертя, Ісус вирішив прилюдно вмерти і воскреснути. Якби вороги знали, що Ісус боголюдина, вони б шукали засобів для вбивства боголюдини. Таким засобом є критичне пошкодження тіла через відрубування голови (подібна ідея присутня у фільмі «Горянин» / Highlander, 1986). Тому для збереження тіла Ісуса – на час від його смерті до відновлення (воскресіння) – Йосиф Ариматейський побудував особливу захисну споруду.

– Але ж іудейська старшина таки дізналася, що Ісус безсмертний.

Так, їм про це розповів Іуда-зрадник. Проте в них не було часу проникнути у споруду. Протягом суботи, та ще й під час святкування Пейсаху, іудеям була заборонена будь-яка робота, а з самого ранку в неділю Ісус уже воскрес.       

– Чи справді термін «вічне життя» означає фізичне безсмертя?

У Євангелії про це говориться цілком однозначно. Ісус розділяє людську еволюцію на дві епохи (два еони). Нинішня – епоха смертної людини, нова – епоха безсмертної боголюдини. «Ті ж, що удостояться осягнути нової епохи, вмерти вже не можуть, тому що вони є синами Божими – воскресіння діти сущі» (Лк 20.34–36)».  

– Що означає вираз «ви, що пішли за Мною»?

Йдеться про тих, що стали послідовниками Ісуса Хреста і пішли шляхом боголюдської реалізації. Відтак послідовники Ісуса Хреста – хрестияни, аріохрестияни, аріяни – мають ясну і конкретну мотивацію. Вона полягає в тому, щоб протягом палінгенезії, тобто послідовності земних втілень, пройти шляхом Ісуса і стати безсмертними боголюдьми.

– Чи можна досягнути безсмертя протягом одного земного втілення?

Це залежить від еволюційних успіхів протягом попередніх втілень. Ісус сказав «...і життя вічне успадкуєте»отримаєте у спадок від себе самих.

– Чи досягли безсмертя апостоли?

Згідно з Євангелієм, найближче до безсмертя підійшов Іван Заведей – двоюрідний брат Ісуса і його улюблений учень. Ісус висловив пророцтво, що апостол Іван здобуде безсмертя у поточному втіленні: «Обернувшись, Петро бачить, що за ним іде учень, якого любив Ісус і який під час вечері схилився Йому на груди і спитав: «Господи, хто той, що Тебе зрадить?».  Побачивши його, Петро каже Ісусові: Господи, а цей що? Каже до нього Ісус: Якщо Я хочу, щоб він лишився, поки прийду, що тобі до того? Ти йди за Мною! І розійшлось це слово між братами, що той учень не вмре. Та не сказав йому Ісус, що не вмре, лише так: Якщо Я хочу, щоб він лишився, поки прийду, що тобі до того?» (Іван 21.20–23). Якщо Ісус цього захотів, то так воно й відбулося.

– Чи є підтвердження безсмертя апостола Івана?

По-перше, Ісус ще до початку Єрусалимської кризи пообіцяв братам Заведеям – Синам блискавки: «Чашу, яку Я п’ю, питимете».  

По-друге, згідно з церковними переказами, Іван ліг живим у могилу і наказав його засипати землею. Але коли його учні вирішили перевірити, то тіла там не знайшли. Тобто Іван намагався здійснити імітацію своєї смерті, але це йому не вдалося. Ця ж сама ідея присутня у фільмі «Людина із Землі» / The Man from Earth (2007) – для того, щоб не привертати уваги, головний герой навчився переконливо імітувати свою смерть.  

По-третє, згідно з церковною традицією апостола Івана зазвичай зображають юним серед бородатих апостолів. Тобто всі апостоли постаріли, але Іван залишався вічно молодим, що властиво безсмертним.

Ровесники - апостоли Іван і Симон (художник Катерина Косьяненко, Церква Параскеви П’ятниці у Музеї народної архітектури та побуту України)

Безсмертні люди нагадують вічно молодих ельфів з «Володаря перснів» Толкієна: «Ельфи є висококультурним і доброзичливим народом з дуже розвиненими мистецтвами, такими як музика, поезія і література. На додаток до безсмертя, ельфи можуть виживати після ран, які, як правило, вбивають людей».  

Безсмертні (ельфи) з кінотрилогії Володар Перстенів (The Lord of the Rings film trilogy)  2001-2003

– Що робити для здобуття безсмертя?

Йти за Ісусом Хрестом в палінгенезії (реінкарнації, пакибутті): виконувати його заповіді, жити у святості, залишати собі у спадок – для наступних втілень – якісний генокод, здорових дітей, знання, культуру, чисту природу і все, що корисне для розвитку людини та її боголюдської реалізації.  

«Істинно кажу вам: ви, що пішли за Мною, в палінгенезії у сто разів більше одержите і життя вічне успадкуєте».

Продовження: Чи була безсмертною Діва Марія?

Наші інтереси: 

Пізнаємо людські можливості, розвиваємось, вдосконалюємось. 

Гравець: 
Ігор Каганець
807

Новини від RedTram - для збільшення прихильників НО

Loading...
 
Форум Підтримати сайт Довідка