Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 25
  • Переглядів: 27

Сини блискавки: два найбільші апостоли Ісуса Хреста мали українське прізвище

Саме їх увіковічнив Леонардо да Вінчі на славетній картині «Таємна вечеря», де зобразив святкування арійського Нового року 22 березня 31 року. Ця картина несе багато різних послань. Одне з них – про особливу роль українців у справі переходу до нової епохи. Їхня місія – стати Синами блискавки, заводіями-заспівувачами нової епохи, дітьми воскресіння.

160908tayemnavecherya-3.jpg

Леонардо да Вінчі. Таємна вечеря (фрагмент)
Леонардо да Вінчі. Таємна вечеря (фрагмент)

Почнімо з євангельського оповідання про подію, яка відбулася в першій половині дня у понеділок 19 березня 31 року:  

Були ж вони в дорозі, простуючи в Єрусалим. Ісус ішов перед ними, і чудувались вони, ідучи за Ним. І коли наближались до Єрусалима, Ісус узяв набік дванадцятьох і дорогою сказав їм, що має з Ним статися: «Оце ми піднімаємось до Єрусалима, і Син людський буде виданий первосвященикам і фарисеям, і засудять Його на смерть. І видадуть Його грішникам, і насміхатимуться з Нього, і зневажатимуть Його, і плюватимуть на Нього, і катуватимуть, і, бичувавши, уб’ють Його, та третього дня Він воскресне».

Тут Яків та Іван, сини Заведея, підходять до Нього разом зі своєю матір’ю, яка вклонилась, щоб Його щось просити. Він сказав їй: «Чого бажаєш?»

Та Йому відповіла: «Скажи, щоб оці два сини мої сіли у Твоїй славі один праворуч, другий ліворуч Тебе».

Ісус сказав їм: «Не знаєте, чого просите: чи можете пити чашу, яку Я маю пити?»

Вони Йому відповіли: «Можемо».

Ісус сказав їм: «Чашу, яку Я п’ю, питимете».

Нагадаємо, що матір’ю апостолів Івана і Якова була Соломія – рідна сестра Діви Марії, матері Ісуса. Батько братів-апостолів мав поширене серед українців прізвище Заведей, що означає «заводій, заводіяка, заспівувач, зачинатель, ініціатор». Отже, Іван і Яків Заведеї були двоюрідними братами Ісуса.

З погляду варнової приналежності апостоли Іван і Яків належали до варни брахманів, апостол Петро – до варни кшатріїв, а його брат Андрій – до варни господарів. Докладніше про це у статті: Демоси Ісуса Хреста: брахмани, кшатрії, господарі

Іван і Яків Заведеї володіти магічними здібностями, наприклад, могли керувати «небесним вогнем». Тому Ісус дав їм прізвисько «Воанергес», що значить «Сини блискавки».

У описаному вище євангельському оповіданні брати Заведеї висловили бажання пройти разом з Ісусом через смерть і воскресіння («прославлення»). Вони не зовсім розуміли, про що йдеться, тому Ісус їм так і сказав: «Не знаєте, чого просите: чи можете пити чашу, яку Я маю пити?»

Запитання було риторичним і означало відповідь «не можете», тому що брати не мали внутрішньої сили для воскресіння. Проте брати рішуче відповіли: «Можемо!»

Як відомо, вираз «пити чашу» означає «виконати призначене долею», а «пити з однієї чаші» означає нерозривно поєднати свої долі, стати побратимами. Тому обряд побратимства здійснювався шляхом пиття з однієї чаші (давній скіфський і козацький звичай).

Ісус добре розумів силу любові і самовідданості його двоюрідних братів. І хоча вони не були готові до воскресіння, Ісус бачив їхній потенціал боголюдської реалізації, який мав розкритися пізніше.

Цим потенціалом володіють всі, що йдуть за Ісусом: «Істинно кажу вам: ви, що пішли за мною, в палінгенезії стократно одержите і життя вічне успадкуєте» (Мт 19.28–29). Йдеться про майбутню – у наступних втіленнях – спроможність до воскресіння і перетворення на боголюдину за прикладом Ісуса Хреста: «Ті ж, що удостояться осягнути нової епохи, вмерти вже не можуть, тому що вони є синами Бога – воскресіння діти сущі» (Лк 20.34–36)».

Тому Ісус їм сказав: «Чашу, яку Я п’ю, питимете». Що означає: «Не цього разу, а в майбутньому ви також здобудете безсмертні тіла. І ми питимемо з однієї чаші».

Отже, Ісус пообіцяв братам Заведеям, що вони пройдуть його шляхом (вип’ють чашу) і також воскреснуть – «сядуть у Його славі праворуч і ліворуч». У Євангелії слово «прославитися» вживається як синонім слову «воскреснути»: «Прийшла година, щоб прославився Син людський» (Іван 12.23). Тому воскресле тіло Ісуса ще називають прославленим тілом.

Ісусову обіцянку про славне майбутнє Синів блискавки увіковічив Леонардо да Вінчі у своїй славетній картині «Таємна вечеря» (1495–1497). У центрі картини сидить Ісус, праворуч від Нього (на найпочеснішому місці) – Іван Заведей, а ліворуч – Яків Заведей.

Після того, як Ісус відіслав з приміщення Іуду (єдиного не-арійця), усі апостоли випили з однієї чаші свіжий виноградний сік – «плід виноградної лози», «добре вино».  

Леонардо да Вінчі по-науковому підходив до своїх творів, тому перед написанням картини провів ретельне дослідження. У XIX столітті були знайдені записники Леонардо да Вінчі з іменами апостолів. Згідно з ними, апостоли розташовуються так (зліва направо): Варфоломій, Яків Менший (троюрідний брат Ісуса), Андрій, Юда Іскаріот, Петро (позаду Іуди), Іван Заведей. Від Ісуса ліворуч: Тома (позаду Якова), Яків Заведей (старший), Пилип, Матвій, Тадей, Симон із Кани Галілейської.

Леонардо да Вінчі. Таємна вечеря
Леонардо да Вінчі. Таємна вечеря

Згідно з Євангелієм, мовою дитинства, «хатньою» і сакральною мовою Ісуса була давньоукраїнська мова, яку й досі розуміють українці карпатського регіону. Згідно зі звичаєм карпатських мольфарів, Ісус почав служіння після досягнення 30 років (див.: Знайди хоч один доказ, що Ісус не був українцем). Його двоюрідні брати мали українське прізвище Заведей. Згідно з Євангелієм, вони були найвидатнішими апостолами. Ісус пообіцяв їм, що в майбутньому вони «питимуть Його чашу» – воскреснуть, прославляться, сядуть праворуч і ліворуч Ісуса Хреста в Його славі. Цю ідею Леонардо да Вінчі доніс до нащадків у «Таємній Вечері».

Ця картина несе багато різних послань. Одне з них – про особливу роль українців у справі переходу до нової епохи. Їхня місія – стати Синами блискавки, заводіями-заспівувачами нової епохи, дітьми воскресіння.

«Істинно кажу вам: ви, що пішли за мною, в палінгенезії стократно одержите і життя вічне успадкуєте» (Мт 19.28–29).

«Ті ж, що удостояться осягнути нової епохи, вмерти вже не можуть, тому що вони є синами Бога – воскресіння діти сущі» (Лк 20.34–36)».   


Заведей – це типове українське прізвище; наприклад, у телефонній базі міста Києва знаходимо багато людей з прізвищами Заведій, Заведія, Заводій, Заведенко, Заводян, Заводюк тощо.
Українське слово «заведій-заводій» означає ініціативну людину, яка веде за собою, активізує, «заводить», вигадує різні витівки («заводіяка», «задерій»), а також зачинає-заводить пісню — «заспівувач».
Родина Заведеїв була явно не бідною: їм належало риболовецьке судно, на якому, окрім батька з двома синами, ще працювали наймані робітники (Марко 1.19–20). Наявність судна з командою моряків говорить про те, що Заведеї були заможними господарями. Можна сказати, куркулями.

Продовження: Той, хто ходив по воді (про святого апостола Петра)   

Гурт Wardruna (Норвегія) - Algir (Альгіз - руна святості)

Наші інтереси: 

Яка мета, така й доля. Наша мета - стати синами блискавки, дітьми воскресіння. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Дякую Ігоре!
Стаття чудова. Як завжди "легка і влучна"!
Є дивний збіг обставин... такого роду статті з'являються саме тоді, коли мені дуже потрібна така інформація...)
Від слова "Воанергес" в мене "мурашки" по тілу.
Радіймо!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

СИЛЬНО !

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Дуже надихаюча стаття. Дякую!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Покійний мольфар Нечай теж стверджував, що може управляти грозою за допомогою ножа.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Арії - це ті, що рухаються в палінгенезії до земного безсмертя. В цьому головний сенс арійської релігії.

«Ті ж, що удостояться осягнути нової епохи, вмерти вже не можуть, тому що вони є рівними ангелам і є синами Бога – воскресіння діти сущі» (Лк 20.34–36)».

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Коли Ісус починав свою відкриту діяльність, він уже мав безсмертне тіло, тобто тіло, спроможне до відновлення.

Демонстративна смерть на таврі і наступне воскресіння були маніфестацією фізичного безсмертя.

Воно доступне тільки для тих, хто піде шляхом боголюдського розвитку в палінгенезії - за прикладом Ісуса Хреста.

«Істинно кажу вам: ви, що пішли за мною, в палінгенезії стократно одержите і життя вічне успадкуєте» (Мт 19.28–29).

Вічне життя - це безсмертне фізичне тіло. Земне життя без обмежень.

Арії - це ті, які йдуть цим шляхом.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Дякую Ігоре!
Стаття чудова. Як завжди "легка і влучна"!
Є дивний збіг обставин... такого роду статті з'являються саме тоді, коли мені дуже потрібна така інформація...)
Від слова "Воанергес" в мене "мурашки" по тілу.
Радіймо!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Стаття чудова.Коли перший раз її читав,то в кінці бачив посилання на норвезький етногурт. На жаль не запам'ятав.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Норвезький гурт Wardruna ти слухав у статті про святого апостола Петра.

Явсе Світ каже:
Стаття чудова.Коли перший раз її читав,то в кінці бачив посилання на норвезький етногурт. На жаль не запам'ятав.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Не встигаю за усім.) Статті чудові.А на полі урожай.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Велеслав Гіперборій.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття!
Заведей - За-Ведей - це ще означає "Знавець Вед", тобто Знавець Мудрости, через що й був "зоводилою" громади, "заводієм" усього Кола Аріантського Звичаю. А Воанергес чи Боанергес? Бо греки наше Б передавали як В. Коли це Блискавка, то ближче "Боанергес - Божа-Енергія..."
Дякую, Ігоре!

------------------------------
Вірити - значить Діяти!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Тут важливо не скочуватится до "народної етимології" (як чую, так і розумію).

Для того, щоб стати заводієм, не обов’язково володіти мудрістю.

Щодо Воанергес, то, вірогідно, все ж таки Бо-енергез, адже арамейською це слово звучить як "Бенегерез".

Корінь *бо-*ба означає дитина, звідси
баба - та, що нянчиться з дітьми
англ. baby, bab - дитя
сівба - дитя сіяння тощо.

Велеслав Гіперборей каже:
Чудова стаття!
Заведей - За-Ведей - це ще означає "Знавець Вед", тобто Знавець Мудрости, через що й був "зоводилою" громади, "заводієм" усього Кола Аріантського Звичаю. А Воанергес чи Боанергес? Бо греки наше Б передавали як В. Коли це Блискавка, то ближче "Боанергес - Божа-Енергія..."
Дякую, Ігоре!
------------------------------
Вірити - значить Діяти!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!