Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Афганці повинні залишитися в країні, злочинці під виглядом біженців будуть повернуті назад – Талібан

Категорія:

Після виведення західних військ Афганські війська не проявили інтересу до опору, і таліби знову взяли владу в Афганістані. Таліби готові розмовляти з Європою. Вони також кажуть, що повернення афганців-злочинців з Європи – це нормально. Представник Талібану Забіхулла Муджахід сказав, що суд в його рідній країні повинен прийняти рішення про майбутній шлях.

21090501.jpg

Офіційний представник режиму талібів в Афганістані Забіхулла Муджахід

В інтерв'ю, опублікованому в австрійській газеті Kronenzeitung, журналіст-розслідувач Шамс Уль-Гак розмовляв Забіхуллой Муджахідом про шляхи розвитку Афганістану після відходу звідти західних країн, пише The Epoch Times.

Представник Талібану пояснив, що вони знаходяться в процесі формування уряду, а потім повернуться нормального життя. За словами Муджахіда, в Афганістані вже існує високий рівень безпеки. Проте, багато хто хоче покинути Афганістан.

Багато хто хоче виїхати в Європу або Америку, "попри те, що ми обіцяємо їм безпеку". Молодь, зокрема, намагається потрапити до Європи через Туреччину і Грецію. Ця проблема існує і в інших країнах, де переважає бідність.

Афганці повинні залишатися на своїй батьківщині

Нелегальні виїзди не будуть дозволені, але "ті, хто може пред'явити паспорт і візу, мають на це право". В принципі, афганці мають право подорожувати, куди хочуть. Однак Муджахід радить всім, у кого немає документів, не приїжджати в аеропорт. Пізніше буде знайдений вихід для тих, хто захоче виїхати.

Представник Талібану сказав, що афганці повинні залишатися в країні, а «не пускатися в жалюгідну втечу". Економіка відновиться, будуть створені робочі місця, а ситуація у сфері безпеки вже стабілізувалася.

Муджахід також запевнив, що там, де таліби контролюють ситуацію, нема ІД («Ісламської держави»). Навіть можливі розрізнені прихильники ІД не зможуть нічого зробити в Афганістані, сказав він.

Повернення афганців-злочинців

Коли репортер перевів тему на афганців, які не мають права на притулок або навіть стали злочинцями в Європі, Муджахід запевнив його, що Афганістан забере їх назад і передасть суду, який вирішить, що з ними робити.

Як пише Tichys Einblick, німецький федеральний міністр юстиції Христина Ламбрехт не має конституційних заперечень проти депортації в Афганістані злочинців та осіб, яким відмовлено у притулку.

"Уже в кримінальних звинуваченнях або в прокурорських розслідуваннях в цій країні місцем юрисдикції має бути місце походження злочинців: в Афганістані, наприклад, Кабул", – сказала Ламбрехт.

У певному сенсі, в цьому випадку буде застосовуватися "внутрішнє право" Талібану, тому що відповідно до німецького конституційного права є різниця – або це розпорядження держави, або в межах дії угоди в рамках свободи договору.

Гарантування ісламських прав жінкам

Відповідаючи на питання про становище жінок в Афганістані, представник Талібану сказав, що жінкам гарантовані всі права, які їм належать за законами шаріату: "Наша юриспруденція і традиції не спрямовані проти жінок. Ці права потрібні жінкам, щоб жити та відчувати себе в безпеці".

Він зазначив, що жінкам будуть надані ісламські права, буде забезпечена можливість отримання освіти та створені базові умови для роботи. За його словами, вони знаходяться в процесі цього проекту.

Таліби демонструють готовність до переговорів

Вони чинили опір американцям, тому що афганський народ жадав свободи. "Нинішні страждання – це досягнення 20 років американської окупації", – сказав він. За ці роки американці не зробили нічого, крім як продовжували війну, бомбили народ і руйнували економіку.

За його словами, заохочувалися злидні та виробництво наркотиків. "Все це робилося для того, щоб геостратегічні бази могли контролювати інші країни", – сказав Муджахід.

Він сказав, що необхідно підтримувати хороші відносини з Європою. "Афганістан терміново потребує торгових і дипломатичних відносин з цими країнами", і якщо у європейців є побоювання, вони можуть повідомити про них дипломатичним шляхом.

Талібан відкритий для переговорів і сподівається розвіяти ці побоювання. Мова йде про те, щоб Європа та Ісламський Емірат поговорили один з одним, сказав Муджахід, який називає західні санкції та заморожування афганських фондів "несправедливими стосовно всіх 35 мільйонів афганців, які живуть в Афганістані".

Наші інтереси: 

Стежити за розвитком ситуації в Афганістані. Зрозуміти причини, чому за 20 років американської присутності Афганістан не вирвався з бідності та війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Дорослі люди, і вірите брехунам. Усе іде по плану, і план їхній це хаос.

Коментарі

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Дорослі люди, і вірите брехунам. Усе іде по плану, і план їхній це хаос.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цитата:
"Нинішні страждання – це досягнення 20 років американської окупації", – сказав він. За ці роки американці не зробили нічого, крім як продовжували війну, бомбили народ і руйнували економіку.

За його словами, заохочувалися злидні та виробництво наркотиків. "Все це робилося для того, щоб геостратегічні бази могли контролювати інші країни", – сказав Муджахід.

Він дещо переменшує. Мабуть, з дипломатичних міркувань. За роки панування американців та англійців в Афганістані, Афганістан став виробником героїну №1 в світі. Більше 10 тонн героїну на рік! І, ті люди, які так терміново втекли з Афганістану, рятуючи свої житті, є не лише добірними зрадниками, але й є добірниними злочинцями-мафіозі. Саме вони організовували грабунок афганців та виробництво героїну в Афганітані! А, український літак, який був в Афганістані під приводом евакуації українців, евакуював аж 5 українців та 80 афганців. І, Україна пропонує їм притулок в себе!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!