Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

6 порад від 105-літнього лікаря з Японії як прожити довге та щасливе життя (+ відео)

Спецтема:

Лікар Шіґеакі Хінохара, який був засновником сучасної японської медицини й людиною, яка зробила цю країну світовим лідером в довголітті, часто практикував те, що радив іншим.

yaponec.jpg

Шіґеакі Хінохара

В інтерв'ю виданню Japan Times він дав кілька основних рекомендацій, дотримуючись яких кожен зможе прожити довге та щасливе життя.

Одна з них говорить: не йдіть на пенсію, а якщо вам потрібно це робити, то підіть набагато пізніше, ніж це передбачено законом.

В інтерв'ю він пояснив, що час виходу на пенсію в Японії був встановлений у віці 65 років, коли середня тривалість життя становила 68. Тепер люди живуть набагато довше - середня тривалість життя в країні вранішнього сонця станом на 2015 рік становила майже 84 роки - і тому люди повинні йти на відпочинок значно пізніше.

Навіть за кілька місяців до своєї смерті, пише The New York Times, Хінохара продовжував лікувати пацієнтів, вів книгу з планами на наступні п'ять років та працював по 18 годин в день. Йому було 105 років.

"Він вважав, що життя - це внесок, тому у нього була ця неймовірна жага допомагати людям, прокидатися рано вранці й робити щось надзвичайне для інших. Це те, що рухало ним і утримувало в житті. Також у нього завжди були плани на сьогодні, завтра і найближчі п'ять років", - розповів BBC Кавагучі, який вважав Хінохару своїм наставником.

Інші рекомендації довгожителя щодо життя: менше переймайтеся тим, як добре поїсти або поспати, а більше веселіться. "Ми всі пам'ятаємо, як були дітьми, коли ми веселилися, ми часто забули поїсти чи поспати. Я вважаю, що ми теж можемо зберегти ці звички у дорослому житті. Не втомлюйте тіло багатьма правилами, такими як обідній час і час сну".

Якщо ви хочете жити довго, не набирайте зайвої ваги. 

Не потрібно сліпо виконувати те, що говорить ваш лікар. "Коли лікар рекомендує пройти тест або зробити операцію, запитайте його, чи запропонує він, щоб його рідні зробили таку ж процедуру. Всупереч поширеній думці, лікарі не можуть вилікувати всіх і від усього. Тому навіщо завдавати непотрібний біль хірургією? Я думаю, що музика і терапія з тваринами можуть допомогти більше, ніж вважають багато лікарів".

Щоб перемогти біль, отримуйте задоволення. "Біль - загадкова, а веселощі - кращий спосіб її забути. Якщо у дитини болить зуб, і ви починаєте гратися разом з нею, вона відразу забуває про біль. Лікарні повинні задовольняти основну потребу пацієнтів: ми всі хочемо веселитися".

Не користуйтесь ліфтами, завжди піднімайтеся сходами і несіть свої речі. "Я переступаю дві сходинки за раз, щоб мої м'язи рухалися".

 

 

Наші інтереси: 

Дідо знав, що казав. Перевірено на власному житті! Треба брати приклад.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи