Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп і Рейган: очевидні паралелі і схожості ситуації

Газета Foxnews надрукувала цікаву статтю - про паралелі між ситуацією, в якій знаходиться Трамп, і в якій знаходився Рейган на початку свого президентства. 

Виявляється на Рейгана теж нападали ліві ЗМІ - і до виборів, і після виборів - точно так, як на Трампа. І точно так само як Трампа, Рейгана називали новим Гітлером, звинувачували у фашизмі і т. п. 

Наприклад, сенатор-демпартієць Вільям Клей заявляв, що Рейган намагається скасувати білль про права і замінити його шматками, взятими прямо з Майн Кампф, а журналісти з Лос-Анжелес Таймс малювали карикатури на Рейгана, зображуючи його таким, що готує фашистський путч у пивній Мюнхена тощо. 

І навіть напад на Рейгана в перший же рік його президентства, коли John Hinckley стріляв і поранив Рейгана, хоч і не був безпосередньо влаштований демпартійцями, але цілком ймовірно, що загальна атмосфера ненависті до Рейгана, яка  проектується ЗМІ тих років, могла зіграти свою роль. 

Так що все, що відбувається сьогодні - зовсім не новина, на початку 80-х все було точно так само:

  • Рейгана дуже не хотіла висувати власна республіканська партія (йому навіть намагалися вимикати мікрофон на республіканській конференції),
  • Рейган виграв всупереч бажанням політ еліти тих часів, і на нього нападали ліві ЗМІ  так само як сьогодні труять Трампа. 

Думаю що нинішні демпартійці теж сподіваються, що знайдеться який-небудь ідіот, який спробує влаштувати замах на Трампа, ряд лівих мерзотників (в першу чергу з Голлівуду) до цього фактично прямо закликали. 

Ще одна аналогія  - виявляється, Рейган свого часу зміг отримати номінацію і в кінцевому підсумку виграти вибори теж завдяки встановленню прямого контакту з виборцями - і не за посередництвом ЗМІ.

Свого часу Рейган домігся цього, використовуючи direct mail - масова розсилка листів виборцям, в ті часи такі листи ще читали :-) 

Трамп зробив абсолютно аналогічний хід, тільки використовуючи Твіттер і соцмережі. 

Рейган, так само як Трамп, не був звичайним республіканцем - він не був частиною республіканської еліти, і він точно так само як Трамп виконував свої передвиборчі обіцянки. 

Та й самі обіцянки були дуже схожі - в промові, коли Рейган був висунутий кандидатом, він сказав: "three grave threats to our very existence, any one of which could destroy us": a "disintegrating economy, a weakened defense, and an energy policy based on the sharing of scarcity" (існує три смертельних загрози самому нашому існуванню, кожна з яких може нас знищити: економіка, що розпадається, ослаблена оборонка і енергетична політика, заснована на обміні дефіцитними ресурсами).



По суті це дуже близько до ключових проблем, які обіцяє вирішувати Трамп - економіка, що руйнується, ослаблена обороноздатність і погана енергетична політика. У Трампа просто є ще й обіцянка вирішити проблему нелегалів - за часів Рейгана такої проблеми ще не було. 

Є звичайно й відмінності - за часів Рейгана масові ЗМІ в США не були консолідовані і належали 50+ різним компаніям, тоді як в сучасних США 90% ЗМІ належить всього 6 компаніям. Тобто те, що дуже багато ЗМІ нападають на Трампа, зовсім не означає, що це думка американців - це думка людей, що керують 6 корпораціями, яким належать всі ці ЗМІ. 

Будемо сподіватися, що Трамп стане для США аналогом Рейгана - відновить промисловість і військові сили, і переможе в новій "холодній війні" - цього разу "холодна війна" йде не з СРСР, а зі світовим лівацьких рухом, який  захопив еліти багатьох країн. 

Власне і Рейган, і Трамп демонструють внутрішню силу демократії: коли еліти стають занадто продажними, демократія дозволяє народу висунути людину, здатну витягнути країну з трясовини. Не професійного брехуна-політика (як Обама), а людину зі сторони, яка буде висуванцем простих громадян, а не вашингтонського "міжсобойчика". 

Джерело

Наші інтереси: 

Історія повторюється, Трамп "не влаштовує" правлячі еліти. Але це його не зупиняє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Надзвичайно важлива стаття для розуміння ситуації з Трампом! Дякую Оксані за гарну роботу!

Прошу поширити цю публікацію в соцмережах і серед знайомих!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Надзвичайно важлива стаття для розуміння ситуації з Трампом! Дякую Оксані за гарну роботу!

Прошу поширити цю публікацію в соцмережах і серед знайомих!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!