Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп і Рейган: очевидні паралелі і схожості ситуації

Газета Foxnews надрукувала цікаву статтю - про паралелі між ситуацією, в якій знаходиться Трамп, і в якій знаходився Рейган на початку свого президентства. 

Виявляється на Рейгана теж нападали ліві ЗМІ - і до виборів, і після виборів - точно так, як на Трампа. І точно так само як Трампа, Рейгана називали новим Гітлером, звинувачували у фашизмі і т. п. 

Наприклад, сенатор-демпартієць Вільям Клей заявляв, що Рейган намагається скасувати білль про права і замінити його шматками, взятими прямо з Майн Кампф, а журналісти з Лос-Анжелес Таймс малювали карикатури на Рейгана, зображуючи його таким, що готує фашистський путч у пивній Мюнхена тощо. 

І навіть напад на Рейгана в перший же рік його президентства, коли John Hinckley стріляв і поранив Рейгана, хоч і не був безпосередньо влаштований демпартійцями, але цілком ймовірно, що загальна атмосфера ненависті до Рейгана, яка  проектується ЗМІ тих років, могла зіграти свою роль. 

Так що все, що відбувається сьогодні - зовсім не новина, на початку 80-х все було точно так само:

  • Рейгана дуже не хотіла висувати власна республіканська партія (йому навіть намагалися вимикати мікрофон на республіканській конференції),
  • Рейган виграв всупереч бажанням політ еліти тих часів, і на нього нападали ліві ЗМІ  так само як сьогодні труять Трампа. 

Думаю що нинішні демпартійці теж сподіваються, що знайдеться який-небудь ідіот, який спробує влаштувати замах на Трампа, ряд лівих мерзотників (в першу чергу з Голлівуду) до цього фактично прямо закликали. 

Ще одна аналогія  - виявляється, Рейган свого часу зміг отримати номінацію і в кінцевому підсумку виграти вибори теж завдяки встановленню прямого контакту з виборцями - і не за посередництвом ЗМІ.

Свого часу Рейган домігся цього, використовуючи direct mail - масова розсилка листів виборцям, в ті часи такі листи ще читали :-) 

Трамп зробив абсолютно аналогічний хід, тільки використовуючи Твіттер і соцмережі. 

Рейган, так само як Трамп, не був звичайним республіканцем - він не був частиною республіканської еліти, і він точно так само як Трамп виконував свої передвиборчі обіцянки. 

Та й самі обіцянки були дуже схожі - в промові, коли Рейган був висунутий кандидатом, він сказав: "three grave threats to our very existence, any one of which could destroy us": a "disintegrating economy, a weakened defense, and an energy policy based on the sharing of scarcity" (існує три смертельних загрози самому нашому існуванню, кожна з яких може нас знищити: економіка, що розпадається, ослаблена оборонка і енергетична політика, заснована на обміні дефіцитними ресурсами).



По суті це дуже близько до ключових проблем, які обіцяє вирішувати Трамп - економіка, що руйнується, ослаблена обороноздатність і погана енергетична політика. У Трампа просто є ще й обіцянка вирішити проблему нелегалів - за часів Рейгана такої проблеми ще не було. 

Є звичайно й відмінності - за часів Рейгана масові ЗМІ в США не були консолідовані і належали 50+ різним компаніям, тоді як в сучасних США 90% ЗМІ належить всього 6 компаніям. Тобто те, що дуже багато ЗМІ нападають на Трампа, зовсім не означає, що це думка американців - це думка людей, що керують 6 корпораціями, яким належать всі ці ЗМІ. 

Будемо сподіватися, що Трамп стане для США аналогом Рейгана - відновить промисловість і військові сили, і переможе в новій "холодній війні" - цього разу "холодна війна" йде не з СРСР, а зі світовим лівацьких рухом, який  захопив еліти багатьох країн. 

Власне і Рейган, і Трамп демонструють внутрішню силу демократії: коли еліти стають занадто продажними, демократія дозволяє народу висунути людину, здатну витягнути країну з трясовини. Не професійного брехуна-політика (як Обама), а людину зі сторони, яка буде висуванцем простих громадян, а не вашингтонського "міжсобойчика". 

Джерело

Наші інтереси: 

Історія повторюється, Трамп "не влаштовує" правлячі еліти. Але це його не зупиняє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Надзвичайно важлива стаття для розуміння ситуації з Трампом! Дякую Оксані за гарну роботу!

Прошу поширити цю публікацію в соцмережах і серед знайомих!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Надзвичайно важлива стаття для розуміння ситуації з Трампом! Дякую Оксані за гарну роботу!

Прошу поширити цю публікацію в соцмережах і серед знайомих!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!