Portrait de Ігор Каганець
Ігор Каганець
  • Visits: 3
  • Accès: 3

10 причин перемоги Третього Гетьманату

Категорія:

Світовий досвід успішних проектів дозволив сформулювати деякі принципи, які ведуть до перемоги. Їх фундаментом є положення про те, що для вирощення будь-якого організму (рослина, тварина, народ, раса) треба мати зерно, зародок, сім’я.

141205-mriya.jpg

Мрій! Дій! Радій!
Мрій! Дій! Радій!

Для зерна не має значення розмір, тобто кількісні характеристики. Головне – якість. Якщо зерно внутрішньо якісне, то воно життєспроможне і володіє величезною силою. Проростаюче зерно саме пробиває собі шлях і саме знаходить ресурси, потрібні для розвитку.

Це чудова новина для творців соціальних проектів, адже дає шанс навіть невеликим групам з дуже обмеженими ресурсами. Виявляється, що для творення дуже великих, гігантських, глобальних систем достатньо створити щось дуже маленьке, але зробити це дуже якісно.

В Євангелії це фундаментальне положення описане у притчі про гірчичне зерно: «Царство Боже подібне до зерна гірчиці, що його взяв чоловік і посіяв на своїм полі. Воно, щоправда, коли сіється у землю, то найменше від усякого насіння, що на землі; але як посіяне зійде і виросте, стає найбільшим з усієї городини, і навіть стає деревом, і пускає таке велике віття, що птаство небесне гніздиться на його гілках і може сховатися в його тіні».

У світі інформаційних технологій згадане організаційне зерно позначається терміном «стартап». Так називають інноваційні компанії. Як правило, вони нечисленні – від кількох людей до кількох десятків. Рідко коли чисельність стартапу досягає 100 – 150 учасників.

Українську державу нового циклу ми творимо як стартап під брендом «Третій Гетьманат». Для його формування ми виконуємо основні вимоги, які дають стартапам силу досягати успіху.

1. Інноваційність

Молоде завжди перемагає те, що є старим. Третій Гетьманат пропонує інноваційний світогляд, передову організаційну структуру (глобальна електронна держава ТГ-онлайн), найефективнішу систему самозцілення і омолодження з перспективою формування нової раси.   

2. Корисність для споживачів

Найнадійнішим критерієм актуальності проекту є надходження грошей на його підтримку від учасників цього проекту. Наш стартап розвивається виключно на ентузіазмі групи розробки і внесках акціонерів стартапу. Отже, наша робота потрібна людям і цінується ними.         

3. Реалістичність

Ми вже створили цікавий інформаційний ресурс, соціальну мережу, систему енергообміну Галія, голосування енергією за статті і коментарі, систему внутрішньої торгівлі Ярмарок, власну поштову розсилку та багато іншого. На підході: робота у групах, голосування інвестиційними частками, система онлайн-делегування, нові фінансові сервіси. Тобто ми займаємось абсолютно реальними справами, корисними для користувачів.

4. Вирощування

По-справжньому керувати можна тільки тим, що створено власноруч. Ми розвиваємо нову систему шляхом контрольованих поступових змін. Ось як про це пише знавець стартапів Пітер Тіль: «Ви не повинні знати точно, що в результаті отримаєте. Ви повинні постійно експериментувати, раз за разом наближаючись до розуміння». Це значить, що не треба ставити жорстких цілей, адже в процесі розробки змінюєтеся і ви, і ваше розуміння цілей, і навколишнє середовище – соціальне, політичне, технологічне.

5. Вірусне просування

«У вас взагалі не повинно бути реклами. Якщо зростання не є вірусним – це імітація» – продовжує Пітер Тіль. У наших термінах, істинна ідея сама собі пробиває дорогу. Тому зусилля треба концентрувати не на рекламі того, чого ще нема, а на правильній реалізації ідеї. Саме так ми й діємо.   

6. Соціальна альтернатива

Пітер Тіль це пояснює так: «Треба враховувати, що нове суспільство анти-соціальне. Люди хотіли б піти в якусь антигромадську модальність. Google – типовий приклад, це продукт для людей, які охочіше взаємодіють з комп'ютерами, ніж з людьми». На нашій мові, нова стартап-система має бути цивілізаційною альтернативою. Якраз цього у нас вдосталь.

7. Масштабна мета і довгострокова перспектива

Що далі в майбутнє винесена мета, то більше шансів її реалізувати. А все тому, що в цьому випадку далеке майбутнє починає реорганізовувати наше сьогодення. Ідея ТГ заохочує нас працювати над собою, навчатися, вдосконалюватися фізично, підніматися у простір позитивних подій,  експериментувати. Тому ми об’єднуємо людей, спроможних ставити далекі цілі. Це ті, які називаються люди довгої волі.  

8. Монополія в новій екологічній ніші

Пітер Тіль говорить, що «монополія – це той нематеріальний ідеал, якого ви завжди повинні прагнути. Іншими словами, треба рухатися до тієї ситуації, де вам не доведеться брати участь у конкурентній боротьбі». Уникнення конкуренції  і досягнення монополії ми досягаємо трьома чинниками.

По-перше, це підняття у Простір волі і практика магічного націоналізму.

По-друге, це комплексний, цілісний підхід, якого нема в жодної іншої організації: в нашій системі гармонійно ув’язані світогляд, релігія, історія, соціологія, психологія, соціобіологія, політологія, оздоровлення, інформаційні технології, розвиток української мови, геополітика і багато іншого.

По-третє, у нас є бренд «Третій Гетьманат». «Створюйте бренд, адже бренд – це вже монополія!» – каже Тіль.

9. Згуртована команда однодумців

Пітер Тіль стверджує: «Для команди, яка тільки формується, потрібна не різноманітність, а згуртованість. Ви повинні спочатку сформувати команду настільки одностайною, наскільки можна. Розмаїття думок є необхідним тоді, коли ви ще нічого не знаєте про що-небудь важливе. Але якщо є відчуття, що все вже зрозуміло і правильно, то сперечатися нема чого». Підтримання одностайності досягається так, як це відбувається в будь-якому здоровому соціальному організмі: до спільної праці долучаються нові однодумці, а випадкові люди покидають стартап.

10. Корпоративна культура

Людина, яка долучається до духу нашого стартапу, стає на шлях творчості й самовдосконалення. Ми культивуємо доброзичливе спілкування, взаємопідтримку, позитивне мислення, обмін знаннями і досвідом, розвиток української мови, пізнання істинного стану речей. Така світла атмосфера притягує шляхетних людей. Ми самі створюємо середовище, в якому нам приємно. Поки що це тільки спілкування і розробка програмного комплексу. У майбутньому це глобальна ділова структура і держава нового типу.

Таким чином, ми все робимо правильно, по науці. Наші зусилля відповідають задумам Творця Всесвіту. Ми контролюємо процес і отримуємо радість від роботи. Це означає, що перемога Третього Гетьманату неминуча.

Хай Буде!

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Portrait de Тарнай Стрілець
0
No votes yet

РАдіймо! Завдяки п.9 досягаємо консенсусу.

Commentaires

Portrait de Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Саме так реалізується.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Portrait de Володимир Самотий
0
No votes yet

Якісне зерно звичайно необхідне, проте воно потребує і якісного ґрунту. Думаю, що на даному етапі цього стартапу це дуже важливий момент.

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Наш стартап ми підлаштовуємо під існуючий ґрунт. Зв'язок з ґрунтом забезпечують такі якості стартапу ТГ як корисність для учасників (п. 2) і реалістичність (п. 3).

Володимир_Самотий каже:
Якісне зерно звичайно необхідне, проте воно потребує і якісного ґрунту. Думаю, що на даному етапі цього стартапу це дуже важливий момент.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Гринь Братер
0
No votes yet

Вже сама праця над такими глобальними темами є корисною (і не тільки для саморозвитку і пізнання "пружин", що впливають на суспільні процеси). Щоб змінити когось потрібно змінитися самому. ПЕРЕХІД IV починається з усвідомлення Quo vadis.
Підтримую і Дякую.

Хай Буде!

Portrait de Тарнай Стрілець
0
No votes yet

РАдіймо! Завдяки п.9 досягаємо консенсусу.

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Борис Березовський рекомендує "гнати в шию навіть найрозумнішого співробітника, якщо він розкладає колектив песимізмом і зневірою в успіх".

Він пояснює:

"Паршиве цапище всю вівчарню псує". Пряма суть приказки ясна - хвора тварина вражає здорові. Але ж мова йде не про тварин і не про епідемію. Символічний план приказки інший - один член колективу, одержимий якоюсь духовною проказою, здатний зіпсувати весь колектив і розбестити його.

А чому, наприклад, не навпаки? Здавалося б, у колективу куди більше можливостей переробити "козлів" в собі подібних. Який "козлам" інтерес воювати з усім оточенням?

Та найчастіше він і не ставить за мету когось переробляти - все само собою виходить. Змінюється соціальна реальність в колективі - з успішного він стає зборищем невдах, зі зразкового - юрбою шахраїв або скигліїв.

Чому? Наскільки очевидно проглядаєся тут фактор "віри" і "волі" - ми на порозі розгадки великої таємниці співвідношення матеріальної реальності з вірою і волею людини... Далі читайте ТУТ.

Mykola каже:
РАдіймо! Завдяки п. 9 досягаємо консенсусу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Явсе Світ
0
No votes yet

Березовський своє вже відрекомендував..Останні роки життя у депресії і такий фінал говорять,що він у житті мало чого досягнув..ну нагріб хламу і що дальше..
А колектив,який може помножити на нуль одна особа, теж нічого не вартий.Такий колектив не пройде всіх труднощів стартапу.У стартапі так як і в перегонах,повинен бути водій і штурман..Повинна бути людина,яка буде прораховувати швидкість на поворотах і ще багато чого..тоді можливий результативний успіх..а якщо бігти табуном кудись,тоді можна мати неочікуваний результат..хіба що бігти заради бігу...

Вірю в те, що розумію.

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Березовський тільки підтвердив те, що ми знаємо з інших джерел і власної практики.

Метафора бігу з поворотами гарна для простору боротьби, але не для нас. Нам треба не бігти кудись, а підніматися вгору. "Шукайте найперше Царства божого і правди його, а все інше вам додасться". "Вгору просування - без краплі вагання!"

Тому баласт будемо скидати.

Народжені повзати - зійдіть зі злітної смуги!

Хто ще не читав: Як перемагати у Просторі пригод

Явсе Світ каже:
Березовський своє вже відрекомендував..Останні роки життя у депресії і такий фінал говорять,що він у житті мало чого досягнув..ну нагріб хламу і що дальше..
А колектив,який може помножити на нуль одна особа, теж нічого не вартий.Такий колектив не пройде всіх труднощів стартапу.У стартапі так як і в перегонах,повинен бути водій і штурман..Повинна бути людина,яка буде прораховувати швидкість на поворотах і ще багато чого..тоді можливий результативний успіх..а якщо бігти табуном кудись,тоді можна мати неочікуваний результат..хіба що бігти заради бігу...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Явсе Світ
0
No votes yet

Дякую за відповідь..Баласт потрібно скидати-це вірно.І на народжених повзати, теж не потрібно звертати уваги...Але не варто переоцінювати свої можливості,щоб не стати подібним на Ікара..

Вірю в те, що розумію.

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Найважче буде перевести наш віртуальний ТГ у РЕАЛЬНИЙ. От до прикладу, є реальна система: ВОДІЙ-ДВИГУН-МАШИНА-КОЛЕСА-ДОРОГА-РУХ - яку саме частину цієї системи може відображати наш ІГРОВИЙ віртуальний стартап ТГ? Хто відповість?

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Відповідь: Ніяку. У нас не машина, а зерно. Машина - це з проектів інженерного типу, а в нас органічний підхід.

Анатолій Висота каже:
Найважче буде перевести наш віртуальний ТГ у РЕАЛЬНИЙ. От до прикладу, є реальна система: ВОДІЙ-ДВИГУН-МАШИНА-КОЛЕСА-ДОРОГА-РУХ - яку саме частину цієї системи може відображати наш ІГРОВИЙ віртуальний стартап ТГ? Хто відповість?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Наталка Артанія Кобза
0
No votes yet

Шановний Явсе Світ сказав:

Цитата:
Але не варто переоцінювати свої можливості,щоб не стати подібним на Ікара..

Коли ми творимо щось по-справжньому, волею й духом, то взагалі не оцінюємо і не прораховуємо. Бо саме творення, як політ - воно завжди над можливостями, за рамками, поза розрахунками... Іноді за можливість злетіти не жаль спалити крила...

Sapienti sat.

Portrait de Явсе Світ
0
No votes yet

Ви праві пані Наталко в своїх роздумах і практиці..Те,що Ви говорите правильно для кожного окремого польоту індивідуально,кожен сам для себе вирішує де границя можливого..Але що стосується побудови нового суспільства і країни,то ми повинні пам'ятати,що плоди наших дій сьогодні, будуть пожинати ті маленькі,які сьогодні ще в садочках і в школах..Маю якусь внутрішню думку,що товариство з НО на сонячному шляху і все буде добре..

Вірю в те, що розумію.

Portrait de Альберт Саїн
0
No votes yet

9. Згуртована команда однодумців

Все ще і досі чекаю цієї згуртованості у даній темі
https://www.ar25.org/article/hto-ye-ukrayincem-i-yak-ce-vyznachyty.html?page=3#comment-16939
Можу навіть при колективному бажанні припинити там коментувати свою позицію задля тієї мети аби усі прихильники ТГ сформувавшись в одну команду у даному питанні почали діяти чітко злагоджено та колективно як у комунізмі, де в хаосі кожен робить все що вміє сам по собі не дивлячись на те що іншому при цьому він може нанести в рази більше збитків аніж якби він тим взагалі отой не займався..=М

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Альберте, прошу напружити мізки і чітко написати, чого ти хочеш. Тобто спочатку подумай, а потім напиши, а не навпаки.

Альберт Саїн каже:
9. Згуртована команда однодумців
Все ще і досі чекаю цієї згуртованості у даній темі <a href="https://www.ar25.org/article/hto-ye-ukrayincem-i-yak-ce-vyznachyty.html?... rel="nofollow">https://www.ar25.org/article/hto-ye-ukrayincem-i-yak-ce-vyznachyty.html?...
Можу навіть при колективному бажанні припинити там коментувати свою позицію задля тієї мети аби усі прихильники ТГ сформувавшись в одну команду у даному питанні почали діяти чітко злагоджено та колективно як у комунізмі, де в хаосі кожен робить все що вміє сам по собі не дивлячись на те що іншому при цьому він може нанести в рази більше збитків аніж якби він тим взагалі отой не займався..=М

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Альберт Саїн
0
No votes yet

Так прошу пана, Я маю намір побачити однозначного визнання усіх коментаторів у тому хто такі українці, без роздвоєння на два фронти між прихильниками "духовності" які визнають і навіть корінного аборегена Австралії українцем та "генетиками" які навіть негра можуть зарахувати до українців якщо він відповідає відповідним даним.. Тобто Хай всі підтвердять що кожен погоджується із запропонованою "методикою" ідентифікації українців яка є присутньою у тій темі..

Ну як зараз вже більш менш для вас стало зрозуміліше, чи мені спробувати знайти когось хто би зміг перекласти мої слова для доступного вам розуміння?

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

У нас вже є загальна згода щодо визначення українства. Українцем є той, хто:

1. Публічно визнає себе українцем і підтверджує це діями на підтримку української справи.

2. Говорить української мовою.

3. Належить до європейського антропологічного типу (це вказівка на наявність спільного предка).

Якщо п. 3 не виконується, то при наявності п.1 і п.2 людина, при бажанні, може отримати за заслуги перед Україною статус "духовного українця". А може й не отримати, бо рішення приймає місцева громада.

Що не зрозуміло? Що не подобається?

Альберт Саїн каже:
Так прошу пана, Я маю намір побачити однозначного визнання усіх коментаторів у тому хто такі українці, без роздвоєння на два фронти між прихильниками "духовності" які визнають і навіть корінного аборегена Австралії українцем та "генетиками" які навіть негра можуть зарахувати до українців якщо він відповідає відповідним даним.. Тобто Хай всі підтвердять що кожен погоджується із запропонованою "методикою" ідентифікації українців яка є присутньою у тій темі..
Ну як зараз вже більш менш для вас стало зрозуміліше, чи мені спробувати знайти когось хто би зміг перекласти мої слова для доступного вам розуміння?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Альберт Саїн
0
No votes yet

Миро каже:
Що не зрозуміло? Що не подобається?

Якби з трьома пунктами зрозуміло усе, але не подобається та не зрозуміло мені наступне питання, а саме чи дійсно таки геть усі дописувачі у тій темі які на початку відповідної теми були проти з 3. п. вже погодилися із усіма трьома даними критеріями по ідентифікації українців. Бо мені особисто все ще і досі не приємно розуміти, що на даному сайті серед прихильників ТГ є такі люди які вважають, що українцем може бути хто не будь з чужинців по якимось абстрактними критеріями духовності.

І якщо така загальна згода як ви кажете вже є, то прошу покажіть мені конкретно де саме вона є, у якому посиланню прихильники ТГ "одноголосно" усі 3 пункти узгодили, а то я реально трішки відстав від життя НО, через технічні негаразди=(

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Проти абстрактної "духовності" щодо ідентифікації українців найпослідовніше виступав Вакула Коваль. Після формулювання згаданих вище трьох пунктів він їх підтримав. Більше ніхто не виступав проти, отже заперечень нема.

Хто має іншу думку - хай публікує аргументи у своєму блозі, можна буде обговорити.

Альберт Саїн каже:
Миро сказав:<blockquote class="bb-quote-body">
Що не зрозуміло? Що не подобається?</blockquote>

Якби з трьома пунктами зрозуміло усе, але не подобається та не зрозуміло мені наступне питання, а саме чи дійсно таки геть усі дописувачі у тій <a href="https://www.ar25.org/article/hto-ye-ukrayincem-i-yak-ce-vyznachyty.html?... class="bb-url" rel="nofollow">темі</a> які на початку відповідної теми були проти з 3. п. вже погодилися із усіма трьома даними критеріями по ідентифікації українців. Бо мені особисто все ще і досі не приємно розуміти, що на даному сайті серед прихильників ТГ є такі люди які вважають, що українцем може бути хто не будь з чужинців по якимось абстрактними критеріями духовності.
І якщо така загальна згода як ви кажете вже є, то прошу покажіть мені конкретно де саме вона є, у якому посиланню прихильники ТГ "одноголосно" усі 3 пункти узгодили, а то я реально трішки відстав від життя НО, через технічні негаразди=(

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Таргитай Борисфенів
0
No votes yet

Альберт Саїн сказав:
"Все ще і досі чекаю цієї згуртованості..."

Не чекати, а творити своє середовище : проводити інтелектуальну здорову експансію вшир і вглиб.

Portrait de Альберт Саїн
0
No votes yet

БАМ каже:
Альберт Саїн сказав:
"Все ще і досі чекаю цієї згуртованості..."
Не чекати, а творити своє середовище : проводити інтелектуальну здорову експансію вшир і вглиб.

Ви можете мені на своєму власному прикладі ваші слова продемонструвати, а то це мене щось за "10" років анічогісенько з того всього що ви вище написали, не вийшло..

Portrait de Альберт Саїн
0
No votes yet

Чому у мене написано БАМ сказав??
Я ж цитував пана Олександра..

Portrait de Олег Ціома
0
No votes yet

Мене теж цікавить це питання))
Вище в коментарях Миро Продум процитував Тарнай Стрільця, але написано Mykola сказав:

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Це помилка програмного забезпечення: замість ігрового імені висвітлюється логін. Кому не подобається, може просто змінити логін.

Працюємо над виправленням помилки.

Джейк Ґрін каже:
Мене теж цікавить це питання))
Вище в коментарях Миро Продум процитував Тарнай Стрільця, але написано Mykola сказав:

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Таргитай Борисфенів
0
No votes yet

Альберте,можу відповісти, це дуже легко. Поповнюю себе світлом ( як це робиться, гадаю, всім відомо); формування світогляду через призму національного Духу (ознайомлення з працями теоретиків українського націоналізму); активна участь у цьому русі ( наприклад: волонтерство, фінансова підтримка). Стосовно того, що висвітилось: БАМ сказав. То, як бачимо, частково Миро Продум пояснив, я лише добавлю тільки те, що раніше я був бамівцем. Словом, БАМ - це духовно - світоглядна парадигма буття, носієм якої в минулому мені довелось бути.

Portrait de Альберт Саїн
0
No votes yet

Дякую, за відповідь!
Буду радий бачити ваш рій волонтерів у нас на НО)

Portrait de Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Шановні придумуванці слів, скажіть, а що міститься у слові Гетьманат ?
Я бачу таке: Геть - це когось видаляють, виштовхують, позбуваються. Манат- це може бути Ману, Мати.
Третій раз когось виганяють. Скажіть тоді , кого?
Щиро дякую. Одночасно приходить думка, що ця конструкція слова деструктивна.
Надалі слово - Грай. Сьогодні мені прийшло в голову, що грати, це симулювання, якийсь ритуал несправжнього. Автоматично це слово в"яжеться - придумуй, видумуй, а надалі- обманюй. Тому грай і обманюй- це синоніми.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Слово "гетьманат" походить від коренів *гет (сильний, потужний, звідси: гети, готи, гатити, гатило) і *ман (людина). Тобто гетьманат - це держава сильних людей.

Гра - це не імітація, а справжнє, повноцінне життя. Слово "Людина" означає "гравець".

Гра несумісна з обманом, на відміну від "реального життя". Обманщиків (порушників правил) негайно виганяють з гри.

Гра - це чесна радісна змагальність, що веде до розвитку її учасників.

Зоріна Небокрай каже:
Шановні придумуванці слів, скажіть, а що міститься у слові Гетьманат ?
Я бачу таке: Геть - це когось видаляють, виштовхують, позбуваються. Манат- це може бути Ману, Мати.
Третій раз когось виганяють. Скажіть тоді , кого?
Щиро дякую. Одночасно приходить думка, що ця конструкція слова деструктивна.
Надалі слово - Грай. Сьогодні мені прийшло в голову, що грати, це симулювання, якийсь ритуал несправжнього. Автоматично це слово в"яжеться - придумуй, видумуй, а надалі- обманюй. Тому грай і обманюй- це синоніми.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Світ Зелений
0
No votes yet

Поки дехто сперечається, діячі і творці творять. Створено новий сайт Веселкової Школи

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Portrait de Ія Подолянка
0
No votes yet

Єдиномисліє подай-ці слова із вірша

''Єдиномисліє подай -ці слова із вірша Шевченка постійно спливають мені на думку.Вважаю що вони несуть більшу енерію яка потрібна для Переходу-4 ніж слово одностайність
. Слово єдиномисліє е на мою думку є більш обєнуючим воно як спалах блискавки. Коли вже еволюційний стрибок буде здійсено тоді потрібне розмаїття думок.Я вас не повчаю я в першу чергу для себе пишу я .

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Хочу підтримати Вашу думку, пані Ганно.
Мислення характерне для мислячих істот. А термін "стадний інстинкт" вживається стосовно нижче розвинених істот.

Одностайність - дії стаї, стада - куди вожак, туди вся стая.
Єдиномисліє - мислення вольних лідерів, якими є всі арії, в одному ключі.

У нас же ще є слово Єдность. "Єдиномисліє подай" - єдності подай.
Але її необхідність ще треба усвідомити. Адже так?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)