Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 8

Геополітична доктрина Третього Гетьманату

Категорія:

Спецтема:

США готові підтримати в Україні відповідальну націоналістичну силу, яка матиме волю очистити державу від корупції, позбутися зрадників, компетентно розвивати економіку і рішуче воювати за власну незалежність.

180527mizhmorya.jpg

Конфедерація Міжмор'я буде найбільш автентичним регіоном Європи
Конфедерація Міжмор'я буде найбільш автентичним регіоном Європи

Кінець біполярного світу

Унаслідок Другої світової війни Європа була розділена між США і СРСР – двома глобальними полюсами влади. Умовно кажучи, Європа потрапила під панування Америки і Азії.

Ослаблення обох імперій у кінці XX  ст. започаткувало поступове звільнення Європи від зовнішньої залежності. Це проявилося у двох майже одночасних подіях: проголошенні Україною незалежності у 1991 р. і підписанні договору про Євросоюз у 1992 р.

Очевидно, що в умовах біполярного світу для звільнення від одного глобального центру необхідно звертатися за допомогою до другого. Тож цілком природно, що Західна Європа дедалі більше опирається на підтримку Росії, а Україна – на підтримку США. Тут діє принцип «Ворог мого ворога – мій друг».

Відтак ЄС і РФ є геополітичними союзниками, натомість головним геополітичним союзником України є США. Це геополітична неминучість.  

Союз ЄС – РФ

Геополітичний союз між Росією і об’єднаною Європою має три головні причини.

По-перше, це вже згадане вище прагнення Західної Європи звільнитися від опіки США, зокрема від військового контролю американців за допомогою НАТО. Саботаж з боку європейських країн, передусім Франції та Німеччини, призвів до послаблення дієздатності НАТО. Після початку української кризи-2014 це одразу відчули Польща та країни Прибалтики, тому почали шукати альтернативні варіанти колективної безпеки. Рух у цьому напрямку започатковано підписанням 19 вересня 2014 р. угоди про утворення спільного військового формування — Литовсько-польсько-української бригади. Слабкість забюрократизованого НАТО розуміють і американці, тому готові надати Україні статус «основного союзника поза НАТО».  

По-друге, існують потужні спільні економічні інтереси, адже Росія є для ЄС вигідним ринком збуту, джерелом енергоносіїв та іншої сировини, а ЄС є для РФ вигідним інвестором і продавцем передових технологій.  

По-третє, головною зброєю більшовицької Росії завжди були не регулярна армія, а розвідка і агентура. Бойовий корупційно-агентурний бюджет Росії співвимірний з офіційними витратами на армію. На корупційний гачок Москви потрапила значна частина вищого керівництва держав ЄС. Той, хто бере хабар від спецслужб, неминуче стає їх невільником.         

Таким чином, союз ЄС і РФ об’єктивно оснований на потужних політичних, економічних і корупційних інтересах, а також на наявності спільного противника – США.

Євразійський блок

До союзу ЄС–РФ тяжіє Китай, зацікавлений в російських військових технологіях, природних ресурсах і територіях. З другого боку, Китай важливий для ЄС і РФ як планетарна фабрика і військова потуга антиамериканського спрямування. В обмін на дружбу проти США Москва готова поділитися з Китаєм не тільки технологіями і ресурсами, а й територіями.

Формування блоку ЄС–РФ–Китай неминуче означає творення потуги, сильнішої за США. Якщо простіше, то йдеться не тільки про припинення американського лідерства, а й руйнування Сполучених Штатів та утилізацію переможцями їхніх залишків.

Про загрозу Євразійського блоку майже 20 років тому застерігав Збігнєв Бжезінський. Зокрема, він писав (c. 55, 31): «Існує також можливість - хоча і малоймовірна, але її не можна повністю виключити, – серйозного перегрупування сил в Європі, що полягає або у таємній німецько-російській змові, або в утворенні франко-російського союзу... Сукупна євразійська могутність значно перекриває американську» («Велика шахівниця», 1997). Ця «малоймовірна можливість» уже реалізувалася в найгіршому для США варіанті, а саме в утворенні осі Париж–Берлін–Москва–Пекін. Якщо вона остаточно сформується, то це кінець США не тільки як світового лідера, а й як цілісної держави.  І американці це знають.

Чарівний план розділення України між ЄС і РФ

Формування Євразійського блоку потребує ліквідації України як цілісної незалежної держави. В цьому зацікавлені як РФ, так і ЄС, адже незалежна Україна створює бар’єри для євразійських комунікацій. Виправлення цього «недоліку» нині реалізується шляхом довгострокової стратегії розділення України між ЄС і РФ.

План розділення і утилізації було укладено задовго до вільнюського саміту 28–29 листопада 2013 року. «Мотивація проста: Німеччина хоче отримати доступ до ринків півночі і заходу України, а Росії потрібні  підприємства ВПК і важкої промисловості, які є в Україні, ринки збуту, політичний вплив та бази в Криму. Тому вони досить довго готували таку ситуацію, коли через конфлікт інтересів у бізнесі легалізувалася б здача Європою, насамперед Німеччиною, нашого південного сходу Російській Федерації» – розповів політолог Юрій Романенко.

Утилізація Євросоюзом правобережної України мала відбутися під егідою асоціації Україна–ЄС. Захоплення Росією лівобережної і південної України планувалося через отримання контролю над стратегічними підприємствами за неповернуті борги Януковича і шляхом федералізації України на підставі конституційної реформи, запланованої на 2015 рік. Все мало виглядати достатньо пристойно: Москва отримує законну власність і визнає «парад суверенітетів» східних та південних областей, а Євросоюз «рятує» решту України від зазіхань Москви.

При цьому обидві частини України офіційно не входять і ніколи не увійдуть ні до ЄС, ні до РФ, адже жодна з них не бажає брати відповідальність за ситуацію в Україні. Їм найкраще підходить Україна в ролі сірої зони, яку можна грабувати без жодних обмежень. При цьому Україна формально може навіть вважатися цілісною та незалежною, мовляв, федералізація, так що все демократично.

Україна, США і Проект Міжмор’я

Для того, щоб припинити війну, Україна повинна здійснити суттєві внутрішні перетворення. Фактично, йдеться про заснування нової Української держави – з прозорим управлінням, патріотичною владою, некорумпованою економікою і масово озброєним населенням за прикладом Швейцарії.

Теоретично усе це Україна може зробити навіть внутрішніми силами, хоча й із величезним напруженням. Проте є надзвичайно сприятливий зовнішній чинник, який дозволяє здійснити перезаснування держави значно швидше і з меншими втратами.

Річ у тім, що єдиним порятунком США від загрози континентального блоку ЄС–РФ–Китай є формування Співдружності Міжмор’я. Її заснувати може тільки Україна – з причини свого центрального розташування, економічного потенціалу і пасіонарного населення. Але для цього потрібна тверда, патріотична, а ще краще – націоналістична влада, спроможна подолати внутрішню корупцію і рішуче воювати за свою незалежність. США готові організувати для України новий «ленд-ліз» – як під час Другої світової війни, адже стоїть питання про існування США. Тобто якщо в Україні буде тверда влада, то США нададуть масштабну допомогу, вимагаючи в замін тільки одного – воювати за свою незалежність і творити Міжмор’я, відсікаючи ЄС від РФ.

Якщо говорити прямо, то США готові підтримати в Україні відповідальну націоналістичну силу, яка матиме політичну волю очистити державу від корупції, позбутися зрадників, компетентно розвивати економіку і рішуче воювати за власну незалежність.

Висновки

1. Руйнування біполярного світу, утвореного після Другої світової війни, започаткувало процес звільнення Європи.

2. У цьому процесі геополітичним союзником Євросоюзу є Росія, а союзником України є США.

3. Євросоюз і Росія домовились про неформальне розчленування і розграбування України, і ця довгострокова стратегія тихо реалізується.  

4. Розчленування України означає формування Євразійського блоку (ЄС–РФ–Китай).  

5. Формування Євразійського блоку означає ліквідацію США.

6. Зупинити формування об’єднаної Євразії може тільки центральноєвропейський проект Міжмор’я, в якому ключовим гравцем є Україна.

7. США готові надати Україні масовану економічну, фінансову, військову, технологічну та інформаційну допомогу.

8. США підтримають будь-яку українську політичну силу, що матиме рішучість подолати внутрішню корупцію, воювати за власну незалежність і творити новий планетарний центр сили – Співдружність Міжмор’я.


Продовження:

Наші інтереси: 

Майбутнє України - у сім’ї народів Міжмор’я за підтримки США. 

В тему: 
Перемога газократії над демократією, або про російські потоки європейської газової корупціїКГБ і Штазі керують політикою і економікою ФРНТретя війна з Росією: 6 таємних інструментів сталінізму"Захід і Росія досі не відмовилися від ідеї розчленування України" - ЗагороднійСША допоможуть українцям створити потужну воєнізовану державу – Віктор НебоженкоМосква продовжує розбудову континентального блокуДональд Трамп оголосив нову стратегію з національної безпеки СШАЄС повідомив, що нема правових підстав заборонити Північний потік-2Зростаюча військова міць Росії і Китаю збільшує ризик виникнення війни – доповідь НАТОПолітичний компас націоналіста: курс на динамічну самобутність (відео)США можуть застосувати ленд-ліз в обмін на оренду українських портів – The Hill (США)Міжмор’я – постіндустріальний проект творення раси-IV, або За що не шкода помертиПутін і Меркель домовилися про розділ України ще до Вільнюса
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Ви були праві))

Жнива почалися, браття!

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Підтримую таке бачення геополітичної картини. Тільки жаль, що зараз в США при владі не республіканці. Від них була би набагато активніша політика проти Росії.

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Ви були праві))

Жнива почалися, браття!

Зображення користувача Велеслав Гіперборій.
0
Ще не підтримано

Доброслав сказав: Підтримую таке бачення геополітичної картини.

Згоден. Геополісна ідея чудова, логічно виважена, проста для усвідомлення. Напевне до мапи Міжмор'я можна додати і Македонію, яка й досі пише протокирилицею, і Хорватію як спільну етнокультурно з українцями, адже Біла Хорватія на території України і сусідніх земель була спільною ще недавно. Отже - Міжмор'я буде розширюватись. Для цього треба небагато - стати до керма корабля під назвою "Україна" і вивести його зі штормів Калі-Юґи на простір Сатья-Юґи - тобто Золотої Ери Світла Правди.
_________________________________________

Надихаємось Правдою й Силою: Від ери тьми - до Ери Світла впевнено прямуємо!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Добре підібране зображення до статті. Це про щось свідчить. В Польщі до речі є прихильники Międzymorza, але у розумінні нової Речі Посполитої (Najjaśniejsza Rzeczpospolita Polska). Цей союз нараховував би більше 150 мільйонів населення, яке компактно проживає і має тісні історичні зв'язки. Принаймні на двох лініях - північній - це історичні та культурні зв'язки Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Білорусі та Польщі і південної - це культурні та історичні зв'язки Польщі, України, Румунії, Молдавії, Угорщини, Словаччини та Чехії. Але перша проблема, яка могла би виникнути бодай же при спробі утворити такий союз, - це питання віросповідання. Якщо церкви не можуть помиритися в нас всередині, то чи зроблять вони, коли доведеться вирішувати фактично глобальні питання?

Друге - це економічні пов'язання між цими країнами. Кожна з цих країн орієнтована на своїх сильніших сусідів (Росію, Швецію, Німеччину), але не на взаєм.

Третє - це питання мови, але думаю в цьому регіоні воно легко вирішиться. На мою думку, тут міжнародними мовами могли бути російська, польська та англійська. Єдине питання буде - яке письмо використовувати - до вибору лише два - кирилиця та латиниця?

А от війську оборону такого союзу взялася б організовувати саме Україна - вже є досвід на Донбасі і величезний ВПК.

Останнє - яка ідеологія може спаяти такий досить великий обшар? ЄС тримається на ідеях "миру" та "добробуту" - фактично це утвір побудований банківськими структурами.

Але поза всім - сама ідея Intermarium виглядає досить живою та реальною.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Устим Кармелюк.
0
Ще не підтримано

Російська мова і проект Міжмор'я несумісні . Міжнародною стане українська.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Згоден. Якщо Україна є лідером Міжмор’я, то його головною мовою має бути українська. І в жодному разі не російська, адже це мова головного противника.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Устим Кармелюк.
0
Ще не підтримано

Головним противником буде... Китай. Просто про це ще ніхто не здогадується.. Ну, чи майже ніхто )

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Як і було завжди.
Наприклад, противником АЙНІВ були монголоїди Китаю та Кореї.
Душа Японії: Айни очима українця і санскриту

А противником РУСИЧІВ були монголоїди Китаю, Монголії...
Наразі, знову протистояння Азія - Європа....

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

А хто такі русичі? Бо зазирнувши у вікіпедію, дізнався, що цей термін вперше зафіксований у 1800 році у "У слові о полку Ігоревім" з метою стилізації цього твору порівняно з попереднім текстом. А нині етнонім «русичі» активно використовується проросійськими науковцями та публіцистами з метою усунення з обігу оригінального етноніму «русини», що історично пов'язаний з українцями.
Будьмо уважні!

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Велеслав Гіперборій.
0
Ще не підтримано

Міжнародною мовою Міжмор'я - Литви, Галицької Землі і всієї Ладомирії була, як ми знаємо з історії "роуська" мова, тобто середньовічна українська мова. На перехідному етапі можна вибрати три робочі мови - українську, польську, болгарську (або литовську), поки піде обоюдне вивчення мов братніх народів для глибшого співрозуміння.

Просто треба буде нашій еліті Міжмор'я "згадати" древню спільнослов'янську мову сколотську (гр.скіфську), котрою розмовляли і читали, і розуміли і поляки, і чехи, і хорвати, і болгари, македонці та ін. слов'янські народи.
Бо загальнослов'янською мовою була МАТЕРИНСЬКА МОВА - УКРАЇНСЬКА!

Тож головною мовою Міжмор'я має стати ЗНОВУ, ЯК І КОЛИСЬ - МАТЕРИНСЬКА мова всіх слов'ян і слов'яно-балтів - УКРАЇНСЬКА!

____________________________________________________
У знанні й мудрості - сила!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

У Міжмор’ї буде повна релігійна свобода, так, як це було спочатку в Річі Посполитій. Юрій Немирич в якості спільної світоглядної платформи бачив аріянство, тобто європейську традицію, основану на Євангелії.

Попередні реалізації Міжмор’я - за часів готів і русів - також були яріянські. Про це у статті Міжмор’я-IV: релігія і політика.

Андерс Фальке говорит:
Але перша проблема, яка могла би виникнути бодай же при спробі утворити такий союз, - це питання віросповідання. Якщо церкви не можуть помиритися в нас всередині, то чи зроблять вони, коли доведеться вирішувати фактично глобальні питання?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Питання мови дуже легко вирішується. Хоча звичайно нею не може бути ні українська, ні польська, ні литовська і точно не російська. Якщо обрати для цього тільки мову однієї країни, яка буде входити в цей союз, то це дає їй величезні переваги в порівнянні з іншими країнами і ставить їх в значно гірше положення. Не дивно, що наприклад в Євросоюзі Німеччина, Франція та інші так протестують проти одноосібного панування англійської, як мови міждержавного спілкування. Оскільки мова - це ще й інструмент пропаганди.

Проте вже давно є розробленою і такою що пройшла перевірку часом спеціальна мова для міжнародного спілкування - Есперанто. Її вивчити в 10 разі легше ніж англійську. Вона є милозвучною і дає можливість дуже чітко висловлювати думки, і ще має дуже багато переваг над державними мовами. Та й вона ніколи не буде претендувати на роль заміни державної мови, оскільки існує тільки для міжнародного спілкування, тому ніхто з країн не буде ображатися. Кілька років назад розглядали можливість зробити її офіційною мовою європейських владних структур, але тоді Англія зуміла відстояти панівне положення своєї мови. І проблема залишилася. Можливо тоді просто був ще не час.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Come on, guys! Why we should be against English as an international language in the forthcoming Intermarium? And even English could be more complicated then Esperanto, it doesn't mean that English is not so widespread today. English is everywhere - books, science, movies, music, computers, diplomacy etc. It is a modern Latin. And who can speak or even write in Esperanto here? I suppose nobody, but if yes - then please - accept my apologies for my stubbornness :)

When Roman legions came into the British islands in 40 CE, they had brought their culture, language, law, faith and religion. It was more then 3 centuries of Roman rule. What did happen then? Roman Empire fell, on the British islands appeared many new countries and they didn't reject Latin culture - they just accepted all the best from it. In the consequence English (as partly Latin based language) became the global language today, as French and Spanish (also Latin based languages) were before. Our languages could do the same way - to borrow as much new words and idioms as they could from English and French and then start reciprocation process of borrowing. Then they will be strong as English today. And please - don't compare this case with Chinese language - they must thank to their quantity, not quality.

And why we should think, that English is unfamiliar language for us? Everybody talk here about the USA as our main ally in the oncoming prospective. But my question is - could we understand them? Or could they understand us? :)

Back to the Intermarium. What we have here in terms of linguistics? We have majority of the Slavic speaking countries. To be more precise - we have three language families - Balto-Slavic - it's majority, two languages from the Romance group and the last group - three languages from the Uralic languages. So which language could be international in the Intermarium? Do you want Finns or Romanians teach Slavic languages, huh? And would you learn Finnish or Romanian languages instead? I don't think so. So as for me - the best choice - ONE common Slavic language (could be Polish or Ukrainian or even both), ONE Romance language, ONE Finnish and English - as language for everybody.

P. S. Sorry for my English - I'm just an usual student :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Raz Finowie studiował języka słowiańskiego, a następnie pojawiły Moskwę :)

Ukraińskie język Białorusini zrozumieć bez tłumaczenia. Czesi, Polacy, Słowacy mogą uczyć się w razie potrzeby ukraińskiej. Niektórzy Ukrainiec już zaczęli uczyć języka polskiego :)

Język angielski - musimy oddać hołd, jej dobra znajomość w Skandynawii i krajach bałtyckich, a także młodzież z Węgier i Rumunii.

Ale wersja Esperanto - ciekawe i należy również rozważyć. Nie znam języka, ale przy okazji okaże większą uwagę.

I dobrze byłoby stworzenie jednego języka słowiańskiego, który rozumie wszystkie narodów słowiańskich. I niech to będzie sławny język!!

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Мовою Міжмор’я буде українська, бо давня українська мова є материнською, отже об’єднуючою, для всіх арійських (індоєвропейських) мов. Окрім того, вона є найбільш милозвучною.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Чесно - це утопія, є набагато милозвучніші мови світу - тайська наприклад (хоч і не арійська мова). Але поки що милозвучнішої не чув. Для південних азіатів европейські мови - це монотонний говір, навіть італійська чи іспанська.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Kolego, translatorem też się potrafię posługiwać :) Bądźmy poważni, podchodząc do tematu Międzymorza. Ad oculus nie sięgałbym do historii Moskwy - nic z tego nie udowodnimy.

Oczywiście, że Białorusini ogarniają język ukraiński. My też w stanie zrozumieć, ale jest nużący do czytania. Osobiście, zaczynam rozkminiać język słowacki - jest o wiele łatwiejszy, aniżeli np. czeski (ale to kwestia czasu). Języki południowosłowiańskie - kompletna masakra. Nie ogarniam zupełnie nic, oprócz pojedynczych słów.

Masz rację - wielu Ukraińców się uczy polskiego - robią duże postępy w tej sprawie. Znam również sporo Polaków uczących się ukraińskiego. Szczerze - mylą pełno słów z rosyjskim, ponieważ jednocześnie uczą się dwóch języków.

Polacy posługują się angielskim na dość wysokim poziomie - zwłaszcza młodzież. W kinach wszystkie filmy zagraniczne - tylko z napisami po polsku. Wcześniej broniłem swoją opinię co do dubbingu podobnie jak u nas, ale potem uświadomiłem że to beznadziejna bzdura - o wiele lepiej oglądać filmy w języku oryginalnym z napisami w języku, który znasz. Powiem, że jest to dobry pomysł na przyszłe Międzymorze w dziedzinie językowej.

Czasem angielski jest językiem komunikowania się wśród Ukraińców i Polaków, co uważam jest niemal chore. Chociaż z drugiej strony obecnie angielski występuje w roli współczesnej łaciny - już o tym powiedziałem w poprzednim komentarzu.

Według mnie wersja z Esperanto jest nie do przyjęcia - po co posługiwać się językiem, który jest wyimaginowany? Może wprowadzimy Quenya'ę - jeden z języków Tolkiena który się bazuje na fińskim? :) Wedle mnie są wiele żywotnych języków, zwłaszcza słowiańskich, którymi się warto posługiwać wśród państw Międzymorza. Tytułem przykładu - polski, ukraiński, czeski. Ale zdominuje parcie konkurencyjne :)

Słyszałeś o języku Slovio? Jest właśnie tym obopólnym "językiem słowiańskim", który wymieniłeś wyżej.

P. S. Błagam, Panie i Panowie, nie korzystajcie z translatorów pod czas sporządzenia komentarzy - są pokręcone oraz pocieszne :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Ну ось, знайомий поляк перевірив моє польське речення, виявилося багато помилок, ех, потрібно ще вчитися і вчитися...

Kolego, translatorem też potrafię się posługiwać :) Bądźmy poważni, podchodząc do tematu Międzymorza. Ad oculus nie sięgałbym do historii Moskwy, moim zdaniem nic tutaj nie udowodnimy. Ale to tylko moje zdanie ;)

Oczywiście zgadzam się z Tobą, że Białorusini posługują się językiem ukraińskim. My, również, jesteśmy w stanie zrozumieć ten język, ale jest nużący w czytaniu. Osobiście, zaczynam rozkminiać język słowacki, ponieważ jest o wiele łatwiejszy, aniżeli np. czeski (ale to kwestia czasu). Jak na mnie języki południowosłowiańskie, są masakryczne. Nie ogarniam zupełnie nic, oprócz pojedynczych słów.

W kwestii Ukraińców, to się z Tobą zgodzę. Wielu z moich rodaków z powodzeniem uczy się języka Polskiego. Jednak, również osobiście znam wielu Polaków, którzy uczą się Ukraińskiego. Jedynym ich problemem jest mylenie tego języka z Rosyjskim, ponieważ jednocześnie uczą się dwóch języków.

Polacy posługują się angielskim na dość wysokim poziomie, zwłaszcza młodzież. W kinach większość filmów zagranicznych, są tylko z napisami po polsku. Wcześniej broniłem swoją opinię co do dubbingu podobnie jak u nas, ale potem uświadomiłem że to beznadziejna bzdura. O wiele lepiej i korzystniej jest oglądać filmy w języku oryginalnym z napisami w języku, który znasz. Powiem, że jest to dobry pomysł na przyszłe Międzymorze w dziedzinie językowej.

Czasem angielski jest językiem komunikowania się wśród Ukraińców i Polaków, co uważam jest niemal chore. Chociaż z drugiej strony angielski występuje obecnie w roli współczesnej łaciny, o tym wspomniałem w poprzednim komentarzu.

Według mnie wersja z Esperanto jest nie do przyjęcia, bo po co posługiwać się językiem, który jest wyimaginowany? Może wprowadzimy Quenya'ę - jeden z języków Tolkiena który się bazuje na fińskim? :) Wedle mnie jest wiele żywotnych języków, zwłaszcza słowiańskich, którymi warto się posługiwać wśród państw Międzymorza. Przykładem może być, język Polski, Ukraiński oraz Czeski.

Czy Słyszałeś może o języku Slovio? Jeśli nie, to wiedz, że jest on językiem obopólnym "językiem słowiańskim", który wymieniłeś wyżej.

P.S. Panie i Panowie, błagam was, nie korzystajcie tylko z translatorów, aby sporządzić komentarz. Pomimo, że są pokręcone i pocieszne ;)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Ви дуже перебільшуєте значення і поширеність англійської в світі. Насправді все набагато гірше. Навіть ті хто вчив її 10 років в школі, а потім ще й у ВУЗі мало, що можуть сказати. Це й не дивно. Адже вивчення англійської - це знущання зі свого мозку. Величезні книжки по граматиці, яка повна "виключень" і слова чомусь читаються зовсім не так як пишуться. Англійська не створювалась як мова для міжнародного спілкування, вона була пізніше нав’язана в такій ролі.

За кордоном справи не кращі. Коли був в Іспанії то навіть молоді люди не могли нічого мені відповісти на англійській. Якщо і хтось розумів, то відповідали на іспанській разом з жестами. В Італії те саме. Наприклад в аеропорті в кафе офіціантка не розуміла англійської при тому що кожного дня має справу з іноземцями.

А Есперанто зараз і справді знає дуже мало людей, хоча більше ніж Ви думаєте. За найпесимістичнішими оцінками - не менше мільйона. А є люди для яких вона взагалі рідна, тому що їхні батьки, які були з різних країн, спілкувалися між собою саме нею. Вона дуже легка у вивченні. Граматику взагалі можна вивчити за 15 хв. і так що назавжди запам'ятається. Тому що немає стільки "ідіотизмів" як в англійській чи інших мовах, які творилися хаотично.

Найбільша проблема, що люди не мають стимулу вивчати Есперанто, але якщо би вона стала офіційною мовою якоїсь структури, це вже була би зовсім інша справа.

Доречі, щодо слов’янських мов. Мені здається, що для українця вивчити польську ще складніше ніж англійську чи німецьку. Так само для поляка - українську. Слова постійно плутаються. Думаєш чи не переплутав зі словом зі своєї мови.

Ще раз повторюсь, що жодна з національних мов не призначена для міжнародного спілкування, тому заставляти іноземців вчити якусь одну національну мову, при тому що вони не проживають в країні цієї мови, це справжнє збочення, трата енергії і часу!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Тож що ми вирішили - якою мовою спілкуватимемося? Вибачте, я не знаю Есперанто. До вибору - англійська, польська, російська, німецька. А тепер я переходжу до нищівної критики Вашого комантаря (хоча я прихильник звертання тільки на Ти, якщо не проти) :)

Англійська мова легка до вивчення через свою розповсюдженість - ігри, інтернет, наука тощо. А з винятками не хвилюйтесь - їх корінні мешканці Королівста не знають :)

Згадуючи про Італію та Еспанію (а також Францію), потрібно пам'ятати, що це латиномовні країни - їхні мови - це безпосередні наступники Vulgar Latin. Північ Европи - це панування германських мов, хоча англійська - це гібрид місцевих діалектів, старогерманських мов, латинської та французької. І чи в аеропортах спілкуються про політичні доктрини чи сенс життя? Не вірю, що не могли відповісти нічого англійською.

"Граматику взагалі можна вивчити за 15 хв." - то будь-ласка, я тільки візьму добрий приклад :)

Якщо люди не мають сенсу вивчати Есперанто, тоді чому вони мають стимул вивчати англійську, французьку, іспанську, латинську, голландську, японську, російську та ін. Бо нав'язали? Бо ефективніші, бо плекають, бо розвивають, бо не бояться контактів з іншими мовами.

A propos polskiego - nie ma nic więcej mylnego, o czym piszesz, ziomku :) Na początku wszystko mi się przeplatało - teraz jest git, polecam :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Англійська мова легка до вивчення через свою розповсюдженість - ігри, інтернет, наука тощо.

А Ви знаєте багато людей, які граючи ігри, чи користуючись інтернетом добре знають англійську?.. Я думаю, що зовсім не багато. Просто кожен вивчив кілька десятків слів, які часто зустрічаються і в більшому немає потреби. Та що говорити якщо після 10 років вивчення англійської в школі, майже ніхто нею не вміє говорити.

Цитата:
Якщо люди не мають сенсу вивчати Есперанто, тоді чому вони мають стимул вивчати англійську, французьку, іспанську, латинську, голландську, японську, російську та ін. Бо нав'язали? Бо ефективніші, бо плекають, бо розвивають, бо не бояться контактів з іншими мовами.

Одна справа вчити французьку чи японську для того щоб поїхати в ту країну хоча би у відпустку, причому треба затратити дуже багато часу на її вивчення. А інша справа коли була би одна міжнародна мова, яку знали би всі, тому що її вивчити в 10 раз легше ніж англійську.

Щодо сенсу вивчення Есперанто, то і справді щоб він появився, потрібно щоб Есперанто стало на своє місце і було міжнародною мовою. От якби тоді Евросоюз визнав як офіційну мову міждержавного спілкування, то все були зовсім по-іншому. І тим не менше, біля мільйона людей вивчило її, хоча би тому, що сам процес вивчення Есперанто - це одне задоволення, на відміну від національних мов, які створилися хаотично і повні "ідіотизмів", які легко сприймаються, тільки тими для кого вони є "рідними".

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Ігри - це один з прикладів розповсюдження англійської мови. Саме з них я дізнався, що означає KIA, FYI, Roger that, Humvee, We need to haul ass!, K-pot, Now you get the hell out of here!, Cut the crap!, In Sicily women are more dangerous than shotguns etc, etc. Далі я ці фрази чув у фільмах, далі почав читати книги і спілкуватися з нейтівами :)

До цього додаються - постійні курси, інтерфейс операційної системи та всіх програм - все англійською. Немає сенсу пояснювати далі - в кожного свої методи. Одне: хто хоче - шукає можливості, хто ні - причини :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Маємо історичний досвід, що поляки такі самі, як і кацапи.
Польська мова - явно гірша за українську. Коефіцієнт інтелекту поляків теж помітно нижчий. Вони старанно копіюють німців наразі, треба , щоб нас копіювали.
Тільки українська мова і культура (нова, і вона вже почина робитися), тільки більш кардинальні за сусідів реформи в Україні влаштують Міжмор’я.

VAKULA

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Вони старанно копіюють німців наразі, треба , щоб нас копіювали.

Якби копіювали нас, жили би набагато гірше.

Цитата:
тільки більш кардинальні за сусідів реформи в Україні влаштують Міжмор’я.

А ось це підтримую на всі 100 процентів. Тільки нова якість зможе справити враження.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Вони не створювали ГУЛАГів, Голодоморів та масових переселень. Повністю не згоден з написаним Тобою. Знаю поляків, які думають, що ми нічим не відрізняємося від москалів. Коли 11 листопада на День Незалежності Польщі всю Варшаву покрили надписи "Ruska kurwa", то українці скакали з радості, не розуміючи, що й їх стосується. А писали ті надписи люди з подібним ходом думок, як у Тебе, Вакуло.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Все вірно. Читаючи, мимоволі пригадався один із катранів Нострадамуса:"... І пронесе через століття води каламутний Бористен, виникнуть нові покоління як символ нових атмосфер". Бористен, як відомо, Дніпро. Під "новими поколіннями" я вважаю народи Балто-Чорноморської вісі під проводом "третє-гетманської" України. Ну, а старі атмосфери це, звісно, колос на глиняних ніжках - московська гнила імперія і чахла проблядь - частина ЕС, західніше від Польщі. І перша, і друга "атмосфери" нежиттєздатні. Перша - через неминучий розвал, як будь-яка тюрма народів, друга - через неминучий жорсткий спротив тамтешніх автохтонів супроти своїх нинішніх очільників, які своєю позицією а-ля пасивних гоміків продукують навалу іновірців-захребетників. Ну, якось так.

Хай буде!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пане Барде, вперше дізнався від вас про "каламутний Бористен". Де саме в Нострадамуса таке написане? Треба не забувати, що Землею досі управляв Люцифер. Для руйнування людства ВРАЖОЮ СИЛОЮ були застосовані інструменти: Ізраїль, Німеччина, Росія, США, Японія+ Всі ці інструменти кінець кінцем ослаблюються аж до повної ліквідації. Друге: Росія вважає, що "Кієв - мать гарадов русскіх". Росіянам нав"язали і вони радо сприйняли ідеологему, що " В Кієвє наш пуп закопан". Висновок: Росія ніколи не змириться з існуванням незалежної України. Тут стане гостро: АБО МИ, АБО ВОНИ. Згоден з автором, що США може бути нашим союзником, але лише тимчасово. Конфедерація міжмор"я? А чому б і ні, як Божа Потуга для умиротворення людства.

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

А чому ЄС має більше боятися США, ніж Росії, і прагнути "звільнення", ризикуючи потрапити в набагато більшу халепу? І Америка, і Європа досить сильно деградували з огляду та ті спільні цінності, на яких вони були засновані, і тому значно ослабли морально. Але ж Московія - це зараз просто голодна, озброєна орда, якій начхати на будь-які правила будь-якої гри. Потоптавшись по Будапештському меморандумі, а згодом - по Мінських домовленостях, Путін (чи його наступник) так само потопчеться по таємному пакту з ЄС щодо розчленування України і посуне далі на захід. Гадаєте, Європою і справді керують такі дебіли і педерасти (як їх описує московська пропаганда), котрі не бачать на "шахівниці Бжезінського" більше одного ходу наперед?

До речі, про таємну змову між ЄС і РФ. Такі пакти можуть легко укладати (і легко порушувати) реальні диктатори типу Сталіна і Гітлера. Але, якщо Путіна ще можна (з великою натяжкою) поставити з ними в один ряд, то хто і з яким повноваженнями міг би з другого боку такі домовленості... ні не підписувати - хоча би всерйоз обговорювати? Адже Оланд, Меркель та інші "підозрювані" - всього лиш європейські бюрократи, які можуть полетіти зі своїх тимчасових посад за значно менші гріхи.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

ЄС сподівається, що без США буде краще. Прагнуть бути господарями у своєму домі.

Керівництво ЄС значною мірою вже кероване Москвою через підкуп і шантаж. Німеччина - найпоказовіший приклад. Поки вони готувалися до російських танків і ракет, Москва прийшла до них з мішками грошей і прихованим відеозаписом. Важко встояти проти хабара розміром у кілька мільярдів євро.

ЄС щодо Росії орієнтоване не на "кодекс честі", а на спільні інтереси. Обидва союзники перебувають у гострій системній кризі, тому особливо перебирати не доводиться.

Зоною розмежування між Росією і ЄС має бути, за їхніми планами, велика українська сіра зона.

Доктор Смалець говорит:
А чому ЄС має більше боятися США, ніж Росії, і прагнути "звільнення", ризикуючи потрапити в набагато більшу халепу? І Америка, і Європа досить сильно деградували з огляду та ті спільні цінності, на яких вони були засновані, і тому значно ослабли морально. Але ж Московія - це зараз просто голодна, озброєна орда, якій начхати на будь-які правила будь-якої гри. Потоптавшись по Будапештському меморандумі, а згодом - по Мінських домовленостях, Путін (чи його наступник) так само потопчеться по таємному пакту з ЄС щодо розчленування України і посуне далі на захід. Гадаєте, Європою і справді керують такі дебіли і педерасти (як їх описує московська пропаганда), котрі не бачать на "шахівниці Бжезінського" більше одного ходу наперед?
До речі, про таємну змову між ЄС і РФ. Такі пакти можуть легко укладати (і легко порушувати) реальні диктатори типу Сталіна і Гітлера. Але, якщо Путіна ще можна (з великою натяжкою) поставити з ними в один ряд, то хто і з яким повноваженнями міг би з другого боку такі домовленості... ні не підписувати - хоча би всерйоз обговорювати? Адже Оланд, Меркель та інші "підозрювані" - всього лиш європейські бюрократи, які можуть полетіти зі своїх тимчасових посад за значно менші гріхи.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Згоден із Доктором. Скоріше можна повірити в переговори про розподіл сфер впливу між Росією та Китаєм, бо це тоталітарні країни.

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Для того, щоб утворити Співдружність Міжмор"я Україна повинна стати найпотужнішою державою у такій співдружності. Польща сприйме таку співдружність як свою давню мрію-"Польща від мор"я до мор"я". На даний час основним тормозом нашого прогресу є тотальна корупція. Практично про це говорять всі західні політики. Очевидно нова українська влада дуже успішно долучилася до корупційних діянь. Як практично побороти корупцію разом з тим і владу олігахів оце питання №1 для нашого суспільства.

Радіймо!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Практично поборемо корупцію тоді,коли корупціонери не будуть помирати своєю смертю...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Підтримую і передаю 5 галів :-)). Не існує в природі жодної абстрактної "боротьби з корупцією", про яку хором патякають всі без винятку новообрані нардепи. Просто злодій, убивця і зрадник Батьківщини має сидіти в тюрмі (якщо пощастить) або висіти на березі (якщо не встигне). Тому першим "випадково подавитись мацою" має суддя, який випустив очевидного злочинця "під заставу" або "на поруки". Гадаю, буквально 2-3 нещасних випадки повинні фатально вплинути на решту служителів Феміди: вони або швиденько самолюструються, прихопивши "заставу", або почнуть виконувати свої прямі професійні обов'язки.

Явсе Світ говорит:
Практично поборемо корупцію тоді,коли корупціонери не будуть помирати своєю смертю...

PS Також, на мою думку, невідомщене вбивство Сашка Білого покриває ганьбою весь Правий Сектор з його очільниками, речниками, etc. А щоб змити цю ганьбу, зовсім не потрібно піднімати третій Майдан...

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Терор нічого доброго не дасть. Вивчайте історію: Коновалець і ОУН твердо виступали проти терору. Терором займався Бандера з подачі агента НКВД Ріхарда Ярого, і це завжди приводило до катастрофи. З бандерівщиною пора закінчувати.

Треба виконувати існуючі закони або установлювати нові закони і діяти в законний спосіб.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

То що, на Ваш погляд, треба практично зробити з конкретним українським суддею, щоб він почав виконувати існуючі закони?

Миро говорит:
Треба виконувати існуючі закони або установлювати нові закони і діяти в законний спосіб.
Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Треба мати організацію, яка примусить конкретного суддю виконувати закони, а якщо ці закони погані, то в легітимний спосіб розробить нові закони.

Доктор Смалець говорит:
То що, на Ваш погляд, треба практично зробити з конкретним українським суддею, щоб він почав виконувати існуючі закони?

Миро сказав:<blockquote class="bb-quote-body">Треба виконувати існуючі закони або установлювати нові закони і діяти в законний спосіб.</blockquote>

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Згоден - в Польщі ця мрія жевріє ще з часів Речі Посполитої. Але тоді Польща разом з Ватиканом проводили колонізаційну політику на українських землях, тепер же доведеться проводити зрівноважену політику двосторонніх домовленостей. Українському суспільству для цього потрібно та необхідно зректися того, що найбільше дратує поляків - символів УПА, Бандери etc. Полякам же потрібно переступити через свою католицьку гординю і визнати нас РІВНИМИ, а не дикунами зі сходу.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Якщо свого часу поляки виконували волю Ватикану, то зараз будуть виконувати волю України, вони не годяться на лідерів.
Тому все залежить від України.

VAKULA

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Завдяки дешевим енергоресурсам із Росії, Фріци завоювали Європу в котрий раз,правда тепер це економічне завоювання.Англосакси своїм проектом Міжмор'я вбивають клин між бензоколонкою-московією і бургерами..московія як постійна шістка англосаксів трохи забула свою роль і її зараз поставлять на місце..заодно збагатяться представники "богообраного народу"...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Для того, що заснувати Міжмор’я, українці спочатку мають створити Українську державу і розпочати власну гру.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Гринь Братер.
0
Ще не підтримано

Як у вас все просто, аж захоплює дух! Просто є тільки тоді, коли ти стоїш над "проблемою" і знаєш алгоритм розвитку подій. Коли лежиш під "проблемою" - можеш тільки гадати. Я гадаю, що це може відбутися тільки тоді, коли Росія розпадеться. (Питання тільки щоб нас не завалила. Як у Шевченка: Польща впала ...). Є одне завдання: - подолати корупцію бандитської влади. Це корінна проблема, всі інші будуть вирішуватися "аутоматично".

Хай Буде!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Як не крути, але для Україне все повністю залежить тільки від України, а не від РФ чи США чи німців.

VAKULA

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Надзвичайно важливе есе для ТГ. Я лише скажу це, а мої детальні коментарі будуть пізніше, бо треба все обдумати.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

1. Мені завжди цікаво, яким же це чином Лукаш буде приєднуватися до такого теоретичного союзу, що "його" країна Білорусь завжди на карті відображена на карті як учасниця цього теоретичного союзу?
2. Цікаво і яким же це чином люди що є дебілами які голосували за Пороха, будуть і в цей раз діяти по грамотному для України, а НЕ на догоду Кремлю???

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Натовп завжди робитиме те, що йому скажуть. Жити своїм розумом може тільки нація з власною державою.

Альберт Саїн говорит:
Цікаво і яким же це чином люди що є дебілами які голосували за Пороха, будуть і в цей раз діяти по грамотному для України, а НЕ на догоду Кремлю???

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Миро говорит:
Натовп завжди робитиме те, що йому скажуть. Жити своїм розумом може тільки нація з власною державою.

Альберт Саїн сказав:<blockquote class="bb-quote-body">Цікаво і яким же це чином люди що є дебілами які голосували за Пороха, будуть і в цей раз діяти по грамотному для України, а НЕ на догоду Кремлю???</blockquote>

А такому разі хто саме може у цьому випадку бути авторитетом для натовпу який їх стимулював до теоретичного союза? Для прикладу Тягнибакс який навіть у ВЗУ не потрапив навряд чи на це буде здатним, то хто ж тоді ще серед натовпу може натовпові вказувати їм рух напрямку???
Стосовно нації, то дійсно печально якось виходить що нація будучи на своїй землі немає своєю держави..

Зображення користувача Велеслав Гіперборій.
0
Ще не підтримано

Миро Продум. Жити своїм розумом може тільки нація з власною державою.

Має рацію Миро, бо що виходить, що ми біжимо поперед Машини Часу, замість того, щоб сидіти за рулем і кермувати нею. А це неможливо без Нової САМОхідної України.

Ще Айнштайн сказав, що вирішити ПРОБЛЕМУ на рівні проблеми неможливо.
Потрібно стати НАД ПРОБЛЕМОЮ. А це можливо лише тоді, коли ми, українці, піднімемось над ментальним рівнем і перейдемо на рівень Духовний. Чи можливо це? Так. Яким чином?. Через Духовне Просвітлення і Медитацію!

Зображення користувача Гринь Братер.
0
Ще не підтримано

Однозначно друже Миро. Допоки натовп не стане структурованою нацією, нічого не зміниться. Тож діймо!!!

Хай Буде!

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Лише зараз помітив, що до статті долучено мапу поширення ісламу.. Досить цікавий "збіг". Біла пляма на мапі мала неспроста так утворитися. Щось за цим стоїть.

Якась яскрава ознака є спільною для усіх цих країн. Й, поскільки, це не опір поширенню ісламу як такого, то це значить, що населення цих територій мають тяжіння до інших релігій, які вони вважають змістовними.

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Реалізуючи Проект Міжмор'я, треба також взяти чіткий курс на зближення з Туреччиною, як надзвичайно важливим стратегічним союзником. (Путін вже й тут намагається перехопити ініціативу, задобрюючи турків 6%-ю знижкою ціни на російський газ). На мій погляд, нам треба починати обережно розігрувати з турками кримсько-татарську карту щодо перпективи утворення кримсько-татарської автономії аж до повного самовизначення і відновлення незалежного Кримського ханства під спільним протекторатом України і Туреччини, що передбачатиме будівництво відповідних військово-морських баз на території Криму.

Сторінки

  • Сторінка
  • of 2
  • >