Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Німецький експорт в Росію зріс в першому півріччі на 26,3% - Handelsblatt

Категорія:

Напередодні президентських виборів 2018 року ніхто не розраховує на справжні реформи - навіть традиційно оптимістично налаштована по відношенню до Росії німецька економіка. Але вона дуже допомагає знову збільшити прямі інвестиції, які в 2015 році розтанули до драматичних 6,9 мільярдів доларів і в 2016 році знову виросли до 33 мільярдів доларів.

Daimler будує під Москвою завод, BASF відкриває ще одну виробничу лінію під Санкт-Петербургом, фахівець по газу Linde споруджує спільно з російським гігантом Газпромом завод на Балтійському морі, а торговий гігант Metro будує нові філії навколо столиці, – пише Матіас Брюггманн (Mathias Brüggmann) в німецькій Handelsblatt.

Як зазначає експерт, також і німецький середній клас дуже активізувався: підприємство з виробництва опалювальних котлів Viessmann інвестує в Липецьку, виробник електротехнічного обладнання Phoenix Contact - під Москвою, виробник насіння Petkus - в Краснодарі.

Німецький експорт в Росію зріс в першому півріччі на 2,6 мільярда євро і досяг рівня в 12,7 мільярдів євро (+ 26,3%), німецький імпорт виріс ще сильніше.

Росія знову заявила про себе як про зростаючий ринок, сказав Вольфганг Бюхель (Wolfgang Büchele), голова Східного комітету німецької економіки (ОА). Бюхель говорить про переваги для німецьких фірм в Росії: «Нам високо зарахується, що ми також і в кризові роки вірили в цей ринок і інвестували там» - пише Матіас Брюггманн.

Наші інтереси: 

Що більші інвестиції Німеччини в Росію, то більші інвестиції США в Україну. Принцип рівноваги.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Німцям так переформатували мізки, що вони готові продати москалям шнурок, на якому їх же потім і повісять.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Німцям так переформатували мізки, що вони готові продати москалям шнурок, на якому їх же потім і повісять.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!