Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сенат США ухвалив виділення грошей на безпекову допомогу Україні

Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав проект бюджету на 2019-й рік на потреби національної оборони, який передбачає виділення 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні. Раніше аналогічне рішення ухвалила Палата представників. Про це повідомляє посольство США в Україні.

"Сенат США ухвалив раніше проголосований Палатою представників проект закону про “Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони”, яким санкціоновано виділення Міністерству оборони США 250 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні. Із зазначеної суми 50 мільйонів доларів має бути спрямовано на летальні види озброєнь", – зазначають дипломати.

За їхніми словами, до документа включено основні положення проекту “Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки”, який, зокрема, передбачає допомогу Україні у посиленні спроможностей захисту від кібератак, забезпеченні безпеки комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшенні залежності від російських інформаційних і комунікаційних технологій, сприянні участі у програмах обміну інформацією.

"Підтверджується також відданість Сполучених Штатів Америки Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО", – підкреслюється у дописі.

Крім того, державному департаментові доручається подати до Конгресу доповідь про стан співробітництва з Україною у сфері кібербезпеки з метою пошуку нових напрямів такої взаємодії та підтримки.

Додамо, що тепер закон про “Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони” має підписати президент країни Дональд Трамп, і лише після цього він набуде чинності.

 

 

Наші інтереси: 

Гарна підтримка. Україна це цінує!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Гарна підтримка України!

Якби ще ФБР та Фінансова розвідка США взялися за викорінення корупціонерів в Україні, то було б взагалі чудово!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Гарна підтримка України!

Якби ще ФБР та Фінансова розвідка США взялися за викорінення корупціонерів в Україні, то було б взагалі чудово!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!