Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Локомотиви General Eleсtric для Укрзалізниці називатимуться "Тризуб"

Спецтема:

Рішення про назву для локомотивів було прийняте під час візиту делегації Укрзалізниці на завод GE в місті Ері, Пенсильванія, повідомляє прес-служба компанії.

"Локомотиви, що будує для України General Eleсtric на своєму заводі в Пенсильванії (США), носитимуть назву "Тризуб". Тридцять таких локомотивів буде поставлено Укрзалізниці вже в цьому році", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, на заводі в Ері працюють у тому числі й українці, нащадки перших іммігрантів-українців, котрі переїхали в Пенсильванію в 1950-х рр. після Другої світової війни.

Відомо, що українські переселенці в Пенсильванії називали свої осередки "Тризуб" чи "Тризубівка", які швидко ставали центрами громадського життя українців за кордоном.

Загалом, зауважив Кравцов, тризуб є давнім українським символом. Його найдревніше зображення, віднайдене археологами, датується X століттям. "Припускають, що це був магічний знак роду, оберіг. Тому було прийнято рішення дати саме таку назву новим локомотивам. Крім того, є певна символічність у тому, що 25 лютого 2018 року відзначалось 100 років, відколи Тризуб став державним гербом УНР. А наш контракт і рамкова угода з General Eleсtric були підписані 23 лютого 2018 року", - відзначив керівник Укрзалізниці.

За його словами, під час візиту до Сполучених Штатів фахівці Укрзалізниці переконалися, що будівництво локомотивів для України ведеться з дотриманням найвищих стандартів якості. Крім того, з боку американського виробника є запевнення, що вся перша партія з 30 локомотивів GE TE33AC буде поставлена в Україну цього року, хоча раніше передбачалося здійснення таких поставок впродовж 2018-2019 років.

Кравцов також повідомив, що, крім реалізації угоди щодо локомотивів GE, компанія веде активні переговори і з іншими світовими виробниками тягового рухомого складу.  Йдеться, зокрема, про Alstom, Bombardier, CRRC, Siemens.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2018 року ПАТ "Укрзалізниця" і компанія General Electric підписали рамкову угоду щодо 15-річного партнерства в оновленні та модернізації рухомого тягового складу. Наприкінці 2018 року та впродовж першого кварталу 2019 року планується постачання 30 вантажних дизельних локомотивів GE TE33AC з рівнем локалізації 10 %.

Тепловози ТЕ33АС, що виготовляються для ПАТ "Укрзалізниця", адаптовані до кліматичних умов простору 1520, екологічні, надійні, економні в обслуговуванні та комфортні для локомотивних бригад.

Порівняно з тепловозами 2ТЕ10 і 2ТЕ116 шкідливі викиди знижені на понад 40 %. Це вантажні тепловози нового покоління з асинхронними тяговими електродвигунами потужністю 3356 кВт.

Конструкційна швидкість становить 120 км/год. Тепловози обладнані сучасними системами безпеки руху й радіозв’язку, системою автоматичного виявлення пожежі та пожежогасіння. У них високі тягові властивості за рахунок вбудованої комп’ютеризованої мікропроцесорної системи управління й діагностики з електронним вприском палива. Система діагностики здатна виявити дефекти на ранніх стадіях і передати дані машиністу та сервісній групі.

Наші інтереси: 

Торгівля посилює співпрацю у всіх сферах. Варто відновлювати українські виробничі потужності, щоб було що запропонувати навзаєм.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Варто було б на локомотивах поставити велику стилізовану емблему "Тризуб"!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Варто було б на локомотивах поставити велику стилізовану емблему "Тризуб"!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!