Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 474
  • Переглядів: 550

Описи 16 соціотипів для надійної самоідентифікації: перший крок пізнання себе

Категорія:

Від народження людина має один із 16 типів психіки. Між одними типами виникають позитивні стосунки, між іншими – негативні. Розуміння соціотипів відкриває простий шлях до різкого підвищення якості життя суспільства і зростання його  «валового внутрішнього щастя».

190610htoya.jpg

Хто я?
Хто я?

Найнадійніший спосіб первинної самоідентифікації – упізнавання себе в одному з 16 описів. Тому просто читаємо – і впізнаємо себе.

Кожний короткий опис має приховані (згорнуті) додаткові описи. Вони допоможуть глибше зрозуміти свій соціотип.   

Дуальними (персонально сумісними) є соціотипи з номерами 1-2, 3-4, 5-6, 7-8 і так далі.

Про сенс дуалізації читайте у статтях "В тему".

1. Етико-інтуїтивний інтроверт (ЕІІ, Миротворець)

Доброта і співчуття – його сильні риси. Уміє з усіма підтримувати добрі, теплі взаємини. Миротворець. Йому властиві м’яка врівноваженість і спокійна поведінка. Якщо когось образив, то не заспокоїться, доки не вибачиться і не компенсує збитки. Йому дуже важко не виконати прохання, засмутити друзів відмовою. Не любить гучних компліментів, сказаних прилюдно, – йому потрібне спокійне, тихе визнання.

Чи не найголовніше для нього – гармонія в колі близьких, особливо в сім'ї. Добросердий і веселий, дуже важко переносить конфлікти, йому більше до душі не змагання, а співробітництво.

Якщо взявся за справу – обов’язково мусить довести її до завершення. Любить порядок і красу.

Багато мріє і фантазує. Коли переймається якоюсь ідеєю, може бути дуже неуважний. Вразливий. Не переносить насильства. Не любить примушувати інших робити щось проти їхньої волі. Не вміє «працювати ліктями», тому в будь-якій тісняві зазвичай опиняється збоку (наприклад, при посадці в автобус). 

2. Логіко-сенсорний екстраверт (ЛСЕ, Адміністратор)

Адепт чесної праці. Не вірить у легкий успіх. Надає перевагу ЧЕСНІЙ ГРІ. Не терпить хитрощів і підступу, ненавидить злодіїв та шахраїв. Займається тільки практичними і корисними справами. Високо цінує компетентність, професіоналізм. У праці – винятково НАДІЙНИЙ партнер. Поняття «кодекс честі», «лицарство» для нього – справжня цінність.

Вважає дотримання правил сильною рисою, виявом характеру. Ретельно виконує свої обов'язки. Не може сидіти без діла, завжди готовий до активності. Має велику вроджену енергію. Не терпить зволікань, не любить відкладати виконання рішень. Виконуючи відповідальну роботу, розраховує не на імпровізацію, випадок чи несподіване натхнення, а на своєчасний початок і наполегливість.

Зовні охайний, зібраний, постава завжди пряма. Одягається добре і елегантно, але не виряджається. Речами користується довго, вони постійно дивують своєю свіжістю, так ніби час над ними не владний.

3. Сенсорно-логічний інтроверт (СЛІ, Майстер)

У межах досяжного йому простору все добре організовано для роботи та відпочинку. Естет. Довіряє власному відчуттю прекрасного й потворного. Любить читати й розмірковувати про красу навколишнього світу, приємні відчуття. Тягнеться до чистого, неперевантаженого простору.

Практичний. Бачить власну вигоду і буде наполегливо відстоювати свої інтереси. У роботі йому потрібно добре знати КОЛО своїх обов'язків і за що саме йому платять. Його рухи винятково економні. Тішиться своєю здатністю займатися тільки корисними справами. Дуже винахідливий, особливо в практичних справах. Природжений раціоналізатор.

Свій справжній настрій приховує за удаваною незворушністю. У конфліктних ситуаціях набирає особливо спокійного й неприступного вигляду. Йому властиві лаконічність та стриманість. Не любить просити. Він рідко і тільки близьким розкриває свої почуття – все носить у собі.

4. Інтуїтивно-етичний екстраверт (ІЕЕ, Психолог)

Любить розмірковувати про здібності й таланти людей. Вважає, що людині потрібно говорити про те, до чого в неї хист, що вона робить краще за інших. Якщо помічає у людини якісь здібності, може зробити їй не один комплімент, до того ж в емоційній формі. Здатний захоплюватися талантами співрозмовника, даючи йому цим справжнє задоволення. Приязність, емоційний контакт з усіма – це для нього нормальний стан.

Любить незвичайні події, нові ситуації і цікаві задуми. Його тягне в ті місця, де щось коїться чи затівається. Від нудьги просто хиріє. Любить перебувати в центрі уваги, усім подобатися. Дуже комунікабельний. Легко контактує з людьми і здобуває їхню прихильність.

Мрійливий, має багату уяву. Копітка щоденна праця йому швидко набридає. Часто покладається на свою здатність миттєво імпровізувати, замість того, щоб завчасно підготуватися.

5. Логіко-інтуїтивний інтроверт (ЛІІ, Аналітик)

Людина з розвинутою логікою, сильною здатністю до аналізу. Усі життєві ситуації розглядає з точки зору логіки, але зайві подробиці завжди відкидає – його більше цікавлять загальні закономірності.

«Справедливість – моє ремесло». Пристрасний борець за справедливість. Вважає, що все на світі має бути логічним, а відтак – справедливим. Доводить свою правоту замість того, щоб умовляти або, тим більше, просити. Не схильний до компліментів.

Дотримується правила: «Людина сама себе зобов’язана виховувати». З дитинства прагне до самовдосконалення. Доволі потайний. Він рідко і лише близьким людям відкриває свої почуття – все переживає в собі. Ніколи не зрозуміти, що в нього на думці. Вважає, що систематичність просто необхідна для того, щоб чогось досягнути. Послідовний і впертий у роботі. Якщо за щось взявся, то прагне довести справу до кінця. Постійно звертає увагу інших на недоліки та невирішені проблеми. 

6. Етико-сенсорний екстраверт (ЕСЕ, Популяризатор)

Його емоції сильні й колоритні. Щиру емоційність вважає природною й нормальною, тому воліє не стримувати своїх емоцій. Приємний співрозмовник. Любить застілля, веселощі. Даючи радість іншим, радіє сам. Гість – його улюбленець. Вміє зрозуміти, захопитися, похвалити, поспівчувати. Любить і вміє створювати комфорт. Вважає, що помешкання є комфортним лише тоді, коли в ньому в людини піднімається настрій. Вміло готує і вміє зі смаком сервірувати стіл. Не любить чекати, не терпить зволікання.

Більше говорить про добре, ніж про погане. Оптиміст. Його життєва філософія: «Краще пройти життєвий шлях не плачучи, а сміючись». Вірить у щасливу зірку для себе й своїх близьких. Любить галасливі компанії, де можна повеселитися досхочу. Йому подобається бути в гущі людей і в центрі їхньої уваги.

Не може сидіти без діла, постійно готовий до дій, весь час у русі. На будь-яку спробу зовнішнього тиску і замаху на його інтереси відповідає енергійною відсіччю.

7. Сенсорно-етичний інтроверт (СЕІ, Художник)

Комфорт і дискомфорт, здоров'я і недуги, щастя і нещастя, життя та смерть – ось координати його системи цінностей. Любить розмірковувати про те, в яких умовах має проходити життя людини, щоб їй було приємно й затишно. Цінує життя в усіх його проявах. Любить утіхи і вміє їх приносити. У коханні – художник.

Приязний. Майже завжди однаково теплий, уважний, усміхнений. Уміє запам’ятовувати та відтворювати пережиті у свій час емоції. Його сильна риса – уміння піднімати настрій іншим людям. Залюбки веселить їх жартами та анекдотами, тому часто стає душею компаній.

Зусиль над собою намагається не робити. Примушує себе дуже рідко, оскільки знає, що позитивного результату це, як правило, не дає. Звичайно не лізе в лідери, не прагне стати «володарем життя», віддаючи перевагу ролі його художника.

Йому обтяжливо жити за жорстким планом, щодня щось виконувати (наприклад, скласти собі розпорядок дня). Спокійно пливе за течією, чекаючи, що життя саме підкаже йому, куди прямувати.

8. Інтуїтивно-логічний екстраверт (ІЛЕ, Новатор)

Уміє швидко вловлювати сутність речей. Вирізняється як великою допитливістю, так і недостатньою терплячістю. Багато мріє і фантазує: «А добре було б...» Отримавши бажане, швидко до нього байдужіє. Йому властиве раптове перемикання на інші ідеї, ще більш цікаві і захоплюючі. Те, що зроблено, завжди здається незначним з огляду на нові перспективи, від яких відмовитись не можна, а вичерпати – неможливо.

Любить переміни. Спокійне, стабільне життя здається йому чимось нестерпним, у періоди життєвого затишшя починає нудьгувати. Виконуючи роботу, часто розраховує на своє вміння імпровізувати і на щасливий випадок.

Може захопитися і сам здатний захопити інших. Активізує людей на незвичайні проекти, пропонує їм щось цікаве, нерідко перший береться за справу. При спілкуванні полюбляє легкий, жартівливий тон. Має веселу вдачу і компанійський характер. Любить всім подобатися і перебувати в центрі уваги.

9. Інтуїтивно-етичний інтроверт (ІЕІ, Лірик)

Замріяний романтик, людина швидше розмірковування, ніж дії. Часто мріє про щось далеке і нездійсненне. Його особисті речі нерідко перебувають у романтичному безладді. Зазвичай буває привабливим і чарівним, у разі потреби – пристрасним і красномовним. На людях завжди м’який, не дозволяє собі ніякої брутальності чи нечемності, любить демонструвати галантні манери, витончені пози, вишукані інтонації, уміння вдягатися охайно й елегантно.

Скромний, часом сором’язливий. Тяжіє до кола друзів та близьких. Привітний, лагідний, поступливий. Тримається осібно, але радіє, коли його хтось «знайде». Цікавиться всім незвичайним, оригінальним, має схильність до милих теревень про цікаві дрібниці. Його увагу часом важко зосередити на головному.

Мистецтво любить більше, ніж науку. Любить обурюватися, якщо впевнений у власній правоті. У своєму колі часто блазнює, створює незвичайні ситуації. Вдається до свого тонкого почуття гумору, аби звеселити, розбуркати людей.

10. Сенсорно-логічний екстраверт (СЛЕ, Генерал)

Вольова, цілеспрямована людина. Уміє зосередити свої сили в потрібний момент. Любить розмірковувати про дисципліну, необхідність виховувати вольовий, цілеспрямований характер. Йому властиві висока працездатність і велика наполегливість, котрі збільшуються пропорційно кількості перепон. У спокійних умовах стає ніби сам не свій, але з появою труднощів пожвавлюється, запалюється. Уміє ризикувати, йти «ва-банк». 

Ніколи не йде зразу напролом. Загалом його стратегію можна назвати «методом залізного кільця, що стискається». Силу застосовує лише в разі потреби. Йому властива гнучкість, сміливість, сприймання життя таким, яким воно є.

Не має сумнівів щодо свого права керувати людьми. Уміє і любить брати на себе відповідальність. Вважає, що до людей потрібно ставитись не поблажливо, а вимогливо. Добрий організатор. Підкреслено недемонстративний, враженням, яке справляє на інших, не переймається. Суворо дотримується принципу: «Добре роби свою справу, і гарне про тебе скажуть інші». 

11. Логіко-сенсорний інтроверт (ЛСІ, Контролер)

Послідовний борець. Дуже систематичне мислення. Педантичний, особливо в ділових питаннях. З повагою ставиться до ієрархічних систем, де кожний знає своє місце. Вважає, що поведінка людини також має відповідати її становищу: ступеню, званню, посаді. Повага й авторитет – це справжні цінності. Суворо дотримується субординації. Знає, як до кого належить звертатися.

Має добрі організаторські здібності. Його діяльність часто спрямована на утвердження дисципліни й порядку. Вимогливий і непримиренний до нехлюйства в роботі. Має неабияку силу волі, яку використовує як засіб створення порядку. Коли він начальник – уміло застосовує адміністративний тиск. Наполегливий і дуже працьовитий, йому не позичати посидючості.

Тверезий реаліст. Знання намагається застосувати практично. Витривалий і невибагливий. Часом змушений боротися з власною замкнутістю і сором’язливістю. Йому властива суперечність між потягом до людей, до колективу і відчуженістю, замкненістю в собі.

12. Етико-інтуїтивний екстраверт (ЕІЕ, Драматург)

Любить розмірковувати про свої почуття, настрій, внутрішні переживання. Ці міркування зазвичай мають драматичний характер, народжуються з боротьби суперечливих почуттів. Відзначається артистичними даними, уміє розкрити себе, висловити переживання. Своїх емоцій не соромиться і не приховує. Глибина, різноманітність і напруженість почувань – найхарактерніше, що має сам і за що цінує й інших. Звідси сильний потяг до поезії та музики.

Майже завжди змобілізований і напружений, він не вміє легко сприймати життя. Любить розповідати драматичні, навіть страшні історії, насичені епізодами боротьби з темними і таємничими силами, повні катастроф та жахів. Добрий драматург, який уміло поєднує гумор і трагедію, створює напружений і захоплюючий сюжет.

Спеціаліст з екстремальних ситуацій. Чим напруженіша ситуація, тим він активніший і рішучіший. Не може довго сидіти на одному місці, дуже легко переміщується в просторі.

Коли за щось береться – намагається обов’язково завершити. Часто йому легше зазнати поразки, ніж піти на компроміс.

13. Інтуїтивно-логічний інтроверт (ІЛІ, Критик)

Любить розмірковувати про своєчасність і несвоєчасність вчинків, засуджує і критикує тих, хто поспішає. Скептично оцінює перспективи поспішних починань. Схильний відмовляти партнера від безглуздих кроків. Вважає своїм обов’язком попереджати людей про небезпеку, неприємності й переміни, які їм загрожують. Йому властива своєрідна гостра іронія з відтінком чорного гумору.

Вивчає життя шляхом спостережень та умоглядних висновків, а не на власних помилках. Не любить, коли порушують його спокій і розслаблення. Надає перевагу стану медитації.

Якщо йому доручать якусь роботу, то перша його думка буде не про те, як її швидше зробити. Питання ставиться більш глобально: а чи потрібно її робити взагалі? Можливо, це чиясь примха чи помилка. Але якщо береться за роботу, то намагається зробити її найкраще, найефективніше і найекономніше. Незважаючи на певний консерватизм, йому властива гнучкість, уміння спокійно пристосовуватися до мінливих умов.

14. Сенсорно-етичний екстраверт (СЕЕ, Покровитель)

Людина дії. Йому властива неспокійна активність, жадібність до практичної діяльності. Всі дії оцінює насамперед з огляду на їхні стрімкість і натиск. Тому часто виступає за негайну дію тут і зараз, намагається бути ніби скрізь одночасно, тобто володіти простором. Любить бути лідером, із задоволенням веде за собою людей. Уміє і любить ризикувати. Відчуття небезпеки часто викликає в нього не тривогу, а бойове збудження, бажання негайно дати відсіч.

Його ідеал – гарно виявлені воля людини, яскравість і звитяга. Має потяг до протегування, заступництва, опікунства, благодійності. Його влада тримається не на насильстві, а на довірі, захопленні, любові. Прагне, щоб його накази виконувались із задоволенням. Уміє впливати на людей, завойовувати їхні любов і повагу.

Комунікабельний – любить поговорити про що завгодно. Легко знайомиться з новими людьми, невимушено заводить з ними розмову. Його цікавить не пасивне спостереження, а активне керівництво перебігом подій. Дуже рухливий, не може довго всидіти на місці.

15. Етико-сенсорний інтроверт (ЕСІ, Мораліст)

Критик моральності: у вузькому колі полюбляє критикувати вчинки людей. Часто вирізняється різкістю оцінок. Має сильно розвинуте почуття обов’язку.

Якщо дійшов висновку, що хтось негідник – у колі своїх знайомих не робить з цього таємниці: вони не повинні помилятися, хто – добрий, а хто – поганий. Окрім того, негідник є негідник, навіть якщо особисто йому він нічого поганого не зробив.

Його сильні риси – вимогливість, наполегливість і послідовність. Людина волі й витримки. Може протягом довгого часу перебувати у постійній напрузі, не втрачаючи сили волі, коли знає, що це дійсно потрібно. Завжди «застібнутий на всі ґудзики», внутрішньо змобілізований. Тільки близький друг може бачити його неохайним, недостатньо зібраним. Людям, котрі намагаються пригнітити його, підкорити своєму впливу, протиставляє твердість і непоступливість.

Прагне не вирізнятися. Стежить, щоб і його близькі особливо не «висовувались». У роботі наполегливий, ретельний, посидючий і сумлінний.

16. Логіко-інтуїтивний екстраверт (ЛІЕ, Комбінатор)

Неспокійний дух, що ніколи не знає вдоволення. Прагне робити все дуже швидко. Новатор. Часто це бунтівник, що відважно виступає проти начальства та існуючих порядків, якщо вони обмежують його права. Вірить у свою щасливу зірку.

Теоретик прикладних проблем. Виконуючи роботу, вперто шукає найкращий спосіб, найдоступніший і найекономніший. Навіть коли знаходить досить прийнятний варіант, продовжує шукати ще кращий – дешевший і простіший.

Невтомний шукач нових завдань, відкриттів, вражень, він нерідко позбавляє себе добробуту й спокою. Щоб не марнувати часу, швидко ходить. Його дратує, коли хтось попереду ледве плентає. У розмовах не від того, щоб пофілософствувати. У ньому є щось від місіонера, проповідника. Найближче майбутнє заступає в його свідомості турботи сьогоднішні.

У житті проникливий, особливо коли його хочуть підманути в об’єктивних речах. Якщо бачить якісь недоліки й логічні помилки – рідко стримується від зауважень, причому вони, як правило, доречні й корисні. Йому часто спадають на думку нові ідеї та комбінації. 


Продовження: 

Мистецтво ідентифікації: головні ознаки соціотипів 

Експрес-ідентифікатор соціотипів – швидкий генератор гіпотез для наступної перевірки

Квадри, дуали, системні ролі, етносоціоніка, форми державного правління

Перше і друге Я: головна помилка визначення соціотипу

Чотири квадри, 16 психічних функцій, чотири моделі соціуму і Закон соціального регресу

Квадра Ісуса Хреста: системні ролі і соціотипи апостольського демосу

Який соціотип мав Іуда Іскаріот і яку виконував роль у демосі Ісуса Хреста

Екосистема «Соціон», або Що таке Золота Стежка

Третє Я соціотипу: як працює система «ключ-замок» дуальних стосунків

Колективна свідомість, або Уявіть собі, що ви комп’ютер

Пізнаємо «друге Я»: демонстративна функція і точка найменшого опору

Психотипи, дуали, квадри: релігійні знання для розвитку від гобіта до боголюдини

«Потойбічні» психічні функції та інтертипні стосунки «тихого конфлікту»

Асиметричні дії: як четверта квадра захищає свої вразливі психічні функції

Новітній український етнос і архетип Сонячного Вепра у війні з Мордором

Дуалізація в аріянстві – шлях до універсальної людини: раса, яка нас перевершить

Інтертипні стосунки у квадрі та релігійна технологія дуалізації: чому це важливо

Чи потрібні церкви віртуальній Аріянській Церкві: спілкування в малих і великих групах (+аудіо)

Спонукання до дії в чотирьох квадрах: чому це важливо для Аріянської Церкви

 

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Визначаємо соціотипи, формуємо правильну соціальну структуру. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

У головній частині характеристики соціотипу (А) наведені мої описи. Друга (Б) і третя (В) частини містять найяскравіші описи, запропоновані:

Б) професором Девидом Кейрсі (Каліфорнійський університет, США) - За книгою: Овчинников Б. В,, Павлов К. В., Владимирова И. М. Ваш психологический тип. - Санкт- Петербург: Андреев и сыновья, 1994. - 235 с.

В) Отто Крегером і Дженет Тьюсон (Асоціація Отто Крегера, США) - За книгою: Крегер О., Тьюсон Дж. М. Типы людей и бизнес: Как 16 типов личности определяют ваши успехи на работе: Пер. з англ. ~ Москва: Персей, Вече, АСТ, 1995. - 560 с.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

Етико-інтуїтивний інтроверт (ЕІІ, Миротворець), цікаво з ким в них виникають позитивні стосунки ?

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дуалом для "Миротворця" є "Адміністратор" - Логіко-сенсорний екстраверт (ЛСЕ).

Андрій Юрків каже:
Етико-інтуїтивний інтроверт (ЕІІ, Миротворець), цікаво з ким в них виникають позитивні стосунки ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вже маємо половину описів соціотипів. До них належить 99% гравців НО.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Наскільки точним може бути аналіз соціотипу? І на які передумови слід спиратися, під час його визначення? (Чи лише на власні спостереження, що не завжди можуть бути точними?)
P. S. Як імовірний представник славного соціотипу Аналітиків, вважаю своїм ремеслом справедливість ;-)

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Для початку використовуємо впізнавання себе в цих характеристиках.

Далі будуть тести і основні ознаки соціотипів.

Потім піде зовнішнє оцінювання - за результатами взаємодії з особами того ж самого соціотипу (тотожні стосунки).

Далі піде штучний інтелект (машинне навчання і розпізнавання).

Буде цікаво!

Костянтин Струк каже:
Наскільки точним може бути аналіз соціотипу? І на які передумови слід спиратися, під час його визначення? (Чи лише на власні спостереження, що не завжди можуть бути точними?)
P. S. Як імовірний представник соціотипу Аналітиків, вважаю своїм ремеслом справедливість ;-)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Наприклад, якщо би ти хотів познайомитись з дівчиною для створення сім'ї, як би ти це робив?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Запросив би її на НО і визначив її соціотип. Якщо дуал - можна розвивати стосунки, якщо ні - це може бути дуал для іншого гравця.

Що більше дівчат на сайті, то більше шансів знайти дуала.

Леонід Українець каже:
Наприклад, якщо би ти хотів познайомитись з дівчиною для створення сім'ї, як би ти це робив?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Радіймо! Соціоніка повертається на НО! ЧУдово!
Чому відсутній зв’язок з попередніми публікаціями на тему соціоніки?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Важливо не переобтяжувати статті надмірною інформацією, до того ж сумнівною. Починаємо глибинну ревізію соціоніки та її пристосування до практичного творення постіндустріальної нації.

Арсен Дубовик каже:
Радіймо! Соціоніка повертається на НО! ЧУдово!
Чому відсутній зв’язок з попередніми публікаціями на тему соціоніки?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Друже Ігоре, Ти береш нарешті демено корабля "Соціоніка та психоінформатика" в свої руки? Втілюй свій задум навчаючи нас. Бо щось цей корабель на сайті вже 22 роки - означений, але некерований (Київ-Теpнопіль: “Мандрівець” - “Port-Royal”, 1997. - 204 с. - Р-1.). Вірніше, бралися ним керувати інші, та він "клював носом".

Радіймо, соколійці!
Корабель "Соціоніка та психоінформатика" вирушає в плавання під вмілим керівництвом автора наукового дослідження "Психологічні аспекти в менеджменті: типологія Юнга, соціоніка, психоінформатика" (Київ-Тернопіль: Мандрівець-Port-Royal, 1997, - 204 с.) КАГАНЦЯ Ігора Володимировича.

Адже так, друже Ігоре?!

Ігор Каганець каже:
Важливо не переобтяжувати статті надмірною інформацією, до того ж сумнівною. Починаємо глибинну ревізію соціоніки та її пристосування до практичного творення постіндустріальної нації.

Арсен Дубовик каже:<blockquote class="bb-quote-body">Радіймо! Соціоніка повертається на НО! ЧУдово!
Чому відсутній зв’язок з попередніми публікаціями на тему соціоніки?</blockquote>

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Так! Час настав!

Арсен Дубовик каже:
Друже Ігоре, Ти береш нарешті демено корабля "Соціоніка та психоінформатика" в свої руки? Втілюй свій задум навчаючи нас.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Соціоніка - важлива штука. Добре, Ігоре, що оновлюєш і її.

Чи збираєшся запропонувати "опит", хто до якого типу себе зараховує? Думаю, що було б корисно для всіх, ні?

Чекаю на продовження цієї теми з нетерпеливістю ☺ !

Те саме запитання, що Леонідове, тільки не стосовно "пошуку" дівчини, а співпрацівника... Дякую.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

За кілька днів створимо у профілі поля для запису власного соціотипу, а також пошуку тотожних і дуальних соціотипів.

Зірка Вітошинська каже:
Соціоніка - важлива штука. Добре, Ігоре, що оновлюєш і її.
Чи збираєшся запропонувати "опит", хто до якого типу себе зараховує? Думаю, що було б корисно для всіх, ні?
Чекаю на продовження цієї теми з нетерпеливістю ☺ !
Те саме запитання, що Леонідове, тільки не стосовно "пошуку" дівчини, а співпрацівника... Дякую.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Чудовий задум, краще не уявлю ------ !

Ігор Каганець каже:
За кілька днів створимо у профілі поля для запису власного соціотипу, а також пошуку тотожних і дуальних соціотипів.

Зірка Вітошинська каже:<blockquote class="bb-quote-body">Соціоніка - важлива штука. Добре, Ігоре, що оновлюєш і її.
Чи збираєшся запропонувати "опит", хто до якого типу себе зараховує? Думаю, що було б корисно для всіх, ні?
Чекаю на продовження цієї теми з нетерпеливістю ☺ !
Те саме запитання, що Леонідове, тільки не стосовно "пошуку" дівчини, а співпрацівника... Дякую.</blockquote>

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Наскільки реально самому визначити свій соціотип?
Ти, Друже Ігоре, як людина найдовше мене знаєш на НО, можеш визначити мій соціотип? Буду вдячним учнем! )

Ігор Каганець каже:
За кілька днів створимо у профілі поля для запису власного соціотипу, а також пошуку тотожних і дуальних соціотипів.

Зірка Вітошинська каже:<blockquote class="bb-quote-body">Соціоніка - важлива штука. Добре, Ігоре, що оновлюєш і її.
Чи збираєшся запропонувати "опит", хто до якого типу себе зараховує? Думаю, що було б корисно для всіх, ні?
Чекаю на продовження цієї теми з нетерпеливістю ☺ !
Те саме запитання, що Леонідове, тільки не стосовно "пошуку" дівчини, а співпрацівника... Дякую.</blockquote>

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

У житті, друже Арсене, є кілька речей, які треба робити самому. До них належить і пізнання себе.

Арсен Дубовик каже:
Наскільки реально самому визначити свій соціотип?
Ти, Друже Ігоре, як людина найдовше мене знаєш на НО, можеш визначити мій соціотип? Буду вдячним учнем! )

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Знаю, що можна визначити соціотип також методом інтерв'ю-опитування, за різними невербальними ознаками.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Які невербальні ознаки ознаки сенсориків?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Згоден. Пізнання себе - це завдання для особистості.
Є ще завдання для спільноти особистостей - пізнання особистостей спільноти. Це і вміння розрізнення "свій - чужий", і врешті, важливість визначення наскільки можна довіритися соціотипу, встановленому якоюсь "особистістю за аватаром".
Питання ось в чому - є механізм перевірки ПРАВильності дотримання методики визначення соціотипу?

Ігор Каганець каже:
У житті, друже Арсене, є кілька речей, які треба робити самому. До них належить і пізнання себе.

Арсен Дубовик каже:<blockquote class="bb-quote-body">Наскільки реально самому визначити свій соціотип?
Ти, Друже Ігоре, як людина найдовше мене знаєш на НО, можеш визначити мій соціотип? Буду вдячним учнем! )
</blockquote>

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Пізнав себе як 4. Інтуїтивно-етичний екстраверт (ІЕЕ, Психолог).
Хочу почути думку експерта! ))

Ігор Каганець каже:
У житті, друже Арсене, є кілька речей, які треба робити самому. До них належить і пізнання себе.

Арсен Дубовик каже:<blockquote class="bb-quote-body">Наскільки реально самому визначити свій соціотип?
Ти, Друже Ігоре, як людина найдовше мене знаєш на НО, можеш визначити мій соціотип? Буду вдячним учнем! )
</blockquote>

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Мені підходить опис логіко-інтуїтивного інтроверта.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зроби поправку на те, що ти програміст, тому розвинена логіка може бути не ознакою соціотипу, а професійним навиком.

Леонід Українець каже:
Мені підходить опис логіко-інтуїтивного інтроверта.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Так, думав над цим. Але схильність до математики у мене проявилась ще з раннього віку. Будучи дошкільником, лічив усі довколишні предмети заради розваги. Читати спочатку не хотів. Тільки в середніх класах почав багато читати. У шостому класі перерозв'язував увесь підручник математики за півроку наперед просто тому, що це було цікаво. Перед початком дев'ятого класу зробив те саме з хімією. У десятому класі були вагання ким стати: поетом чи фізиком. У поезії зазнав невдачі. У фізиці раптово прийшов неочікуваний успіх. Потім, у 1997 році став переможцем обласної олімпіади з фізики. Приблизно тоді ж зацікавився психологією і філософією, що може бути характерно для миротворців. Але то було під впливом вчителя-новатора. В психології мене передусім приваблює аналіз. Згодом легко вступив на математичний факультет і здобув диплом математика-програміста. З огляду на вищесказане, вибір професії був визначений здібностями, а не чимось іншим. Тобто спочатку була логіка, а потім вибір професії.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Скоріше всього, це буде лише гіпотеза...
Перечитавши ще і ще раз описи відчув, що точно букви Л і С у назві мого ТІМу відсутні! ))
Екстравертизм може бути скоріше набутий, ніж вроджений. Тому, в назві ТІМу швидше інтроверсія.
З поєднань ознак етики, інтуїції і інтроверсії (такими можуть бути ЕІІ чи ІЕІ) ближче Миротворець (ЕІІ) ніж Лірик (ІЕІ).

Арсен Дубовик каже:
Пізнав себе як 4. Інтуїтивно-етичний екстраверт (ІЕЕ, Психолог).
Хочу почути думку експерта! )

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Зазвичай опис свого соціотипу підходить на 80-90%, натомість усі інші описи - менше ніж на 50%.

У наступній статті буде описано новий інструмент самоідентифікації - Основні ознаки типів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Механізми перевірки правильності визначення соціотипу існують. Ми про них поговоримо у наступних статтях.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ігор Каганець каже:
Механізми перевірки правильності визначення соціотипу існують. Ми про них поговоримо у наступних статтях.

Це добре.
Дякую за реагування!)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Було б дуже добре дізнатися про них і застосувати їх!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Даруйте, а що має відбутися, коли я натискаю на Опис мого соціотипу у профілі? Поки що мене лише перенаправляє на цю статтю.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так і має бути. Зі списку можна вибрати твій соціотип, а заодно й порівняти з іншими описами.

Костянтин Струк каже:
Даруйте, а що має відбутися, коли я натискаю на Опис мого соціотипу у профілі? Поки що мене лише перенаправляє на цю статтю.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

По описах мій соціотип може бути: Художник, Контролер, Критик, Мораліст. В кожному описі чогось не вистачає, або є зайве. Якби був Художник - мораліст (щось середнє), то було б майже те що треба. А так, хай буде соціотип Мораліст.
Цікаво хто мені підходить?))

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Точно не Мораліст. Ще подивись на те, що виходить по основним ознакам.

Ірина Чорна каже:
По описах мій соціотип може бути: Художник, Контролер, Критик, Мораліст. В кожному описі чогось не вистачає, або є зайве. Якби був Художник - мораліст (щось середнє), то було б майже те що треба. А так, хай буде соціотип Мораліст.
Цікаво хто мені підходить?))

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

По описах в табличках мені ніби підходило: сенсорно-етичний-інтроверт (художник), але за кінцевою характеристикою ближче сенсорно-логічний-інтроверт (майстер). Мабуть таки Майстер. Найбільш комфортний опис)).

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Я також думаю що Майстер - сенсорно-логічний інтроверт.

Ірина Чорна каже:
По описах в табличках мені ніби підходило: сенсорно-етичний-інтроверт (художник), але за кінцевою характеристикою ближче сенсорно-логічний-інтроверт (майстер). Мабуть таки Майстер. Найбільш комфортний опис)).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

За кілька днів запрацює пошук гравців свого соціотипу. Що більше людей визначить свій соціотип, то цікавіше. Ідентифікуймося!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

13

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Пане Андрію, прошу це записати собі у профіль:
Мій профіль
Редагувати
Про себе, аватар
Мій соціотип
Зберегти

Андрій Ясун каже:
13

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Ага! Я ото пару днів подумаю, може і не треба буде записувати.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Записати дозволить іншим знати, з ким ти "дуал", з ким тобі наймиліше співдіяти і розвиватися !

Андрій Ясун каже:
Ага! Я ото пару днів подумаю, може і не треба буде записувати.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Дякую п. Зірко! Та мене щось більше влаштовує роль одинокого вовка. Содіяти і розвиватися з кимось, це - зобов'язання, це - відповідальність. Я можу бути відповідальним, взяти на себе зобов'язання, але ненадовго, допоки мені цікаво. Я, наприклад, можу бути архівним хробаком, але й люблю часом виходити на сонце. Дайте мені завдання, я його виконаю. Але другого такого завдання мені вже краще не давати.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Знаєш, Андрію, мені також доводилося бути вовком, бо не мала рідного середовища...

Тепер, коли пізнала співдіяння зі справжніми побратимами, то відчула, як весело можна працювати, відчуваючи велике задоволення, без ніякого примусу! Очевидно, коли обіцяємо - слова дотримуємось.

Андрій Ясун каже:
Дякую п. Зірко! Та мене щось більше влаштовує роль одинокого вовка. Содіяти і розвиватися з кимось, це - зобов'язання, це - відповідальність. Я можу бути відповідальним, взяти на себе зобов'язання, але ненадовго, допоки мені цікаво. Я, наприклад, можу бути архівним хробаком, але й люблю часом виходити на сонце. Дайте мені завдання, я його виконаю. Але другого такого завдання мені вже краще не давати.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Андрій Ясун каже:
Дякую п. Зірко! Та мене щось більше влаштовує роль одинокого вовка. Содіяти і розвиватися з кимось, це - зобов'язання, це - відповідальність. Я можу бути відповідальним, взяти на себе зобов'язання, але ненадовго, допоки мені цікаво. Я, наприклад, можу бути архівним хробаком, але й люблю часом виходити на сонце. Дайте мені завдання, я його виконаю. Але другого такого завдання мені вже краще не давати.

Підписуюсь під кожним твоїм словом, пане Андрію!
Але ми відповідальні за тих, кого приручіли за власним бажанням чи власною волею.

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

У головній частині характеристики соціотипу (А) наведені мої описи. Друга (Б) і третя (В) частини містять найяскравіші описи, запропоновані:

Б) професором Девидом Кейрсі (Каліфорнійський університет, США) - За книгою: Овчинников Б. В,, Павлов К. В., Владимирова И. М. Ваш психологический тип. - Санкт- Петербург: Андреев и сыновья, 1994. - 235 с.

В) Отто Крегером і Дженет Тьюсон (Асоціація Отто Крегера, США) - За книгою: Крегер О., Тьюсон Дж. М. Типы людей и бизнес: Как 16 типов личности определяют ваши успехи на работе: Пер. з англ. ~ Москва: Персей, Вече, АСТ, 1995. - 560 с.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Вже маємо доступ до своїх, тотожних, і дуальних соціотипів, і це прекрасно !

А чи можна віднайти гравців з будь-якого зі 16-тьох соціотипів ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Всьому свій час. Поки що більшість гравців НО не визначилася навіть з власним соціотипом. Тому розширений пошук тільки зашкодить їм зосередитися на головному.

Зірка Вітошинська каже:
Вже маємо доступ до своїх, тотожних, і дуальних соціотипів, і це прекрасно !
А чи можна віднайти гравців з будь-якого зі 16-тьох соціотипів ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Ясно!

Друзі, а що стримує визначитися?
Ставте запитання - мені самій цікаво !

Ігор Каганець каже:
Всьому свій час. Поки що більшість гравців НО не визначилася навіть з власним соціотипом. Тому розширений пошук тільки зашкодить їм зосередитися на головному.

Зірка Вітошинська каже:<blockquote class="bb-quote-body">Вже маємо доступ до своїх, тотожних, і дуальних соціотипів, і це прекрасно !
А чи можна віднайти гравців з будь-якого зі 16-тьох соціотипів ?</blockquote>

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Для логіко-інтуїтивного екстраверта краще підходить псевдо "Комбінатор". Художніми героями, що належать до цього соціотипу, є Остап Бендер ("Дванадцять стільців") і робот Бендер (мультсеріал Футурама). З відомих сучасних діячів - це Ігор Коломойський.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Вперше познайомився з соціонікою в 1992р. Ідентифікував себе як Етико-інтуїтивний інтроверт (ЕІІ, Миротворець). Але прочитавши "Ознаки 16 соціотипів..." та порівнюючи ознаки з минулим життевим досвідом визначав себе то "Психологом" то ін.
"Комбінатор" Остап Бендер ("Дванадцять стільців") мій улюблений літературний герой. Успішно займався так званим "бізнесом" більше 10 років. "Бізнесові комбінації" завжди вдавались. Та коли прочитав "Арійський стандарт" у березні 2003р.-"бізнес" став чомусь не цікавим...

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Що більше життєвого досвіду, то більше універсалізму. Це може розмивати прояви свого соціотипу. Тим не менше наше істинне ядро незмінне.

Тарнай Стрілець каже:
Вперше познайомився з соціонікою в 1992р. Ідентифікував себе як Етико-інтуїтивний інтроверт (ЕІІ, Миротворець). Але прочитавши "Ознаки 16 соціотипів..." та порівнюючи ознаки з минулим життевим досвідом визначав себе то "Психологом" то ін.
"Комбінатор" Остап Бендер ("Дванадцять стільців") мій улюблений літературний герой. Успішно займався так званим "бізнесом" більше 10 років. "Бізнесові комбінації" завжди вдавались. Та коли прочитав "Арійський стандарт" у березні 2003р.-"бізнес" став чомусь не цікавим...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

В описі написано, що етико-сенсорний екстраверт не любить чекати, не терпить зволікання. Як таке може бути? З чим це може бути пов'язано? Схильність діяти одразу, не зволікаючи, — це ж ознака імпульсивності (гнучкості).

https://t.me/ETEPHET

Сторінки

  • Сторінка
  • of 2
  • >