Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мистецтво ставити запитання: ChatGPT мотивує копірайтерів опановувати нову IT-професію

У відповідь на появу ChatGPT деякі фрилансери, копірайтери та контент-менеджери кидають свою роботу та перекваліфіковуються на інженерів запитів до штучного інтелекту («AI Prompt Engineers»). Інженери запитів для ШІ стануть більш потрібними, ніж традиційні письменники.

Як пише The Vice, за деякими спостереженнями, генератори тексту та зображень здатні створювати якісніший контент, коли користувачі дають конкретніше сформульовані завдання та підказки. Тож нова професія – підбирати кращі підказки, щоб інструменти ШІ генерували релевантніші відповіді.

Вже зараз деякі вакансії пропонують за цю роботу до $335 тисяч на рік, не вимагаючи від претендентів технічної освіти, що у кілька разів перевищує середню зарплату копірайтера-фрілансера в США, яка становить $55 238.

Ця тенденція змусила декого повірити, що незабаром інженери, які швидко реагують на запити, стануть більш затребуваними, ніж традиційні письменники. Коли письменник-фрілансер і користувач Reddit під ніком "hornylittlegrandpa" додав до свого профілю на Upwork "AI prompt engineer", він стверджує, що отримав запрошення на співбесіду менш ніж за годину.

"Це було справжнім відкриттям. Подобається вам це чи ні, але "prompt engineer" – це робота з великою кількістю можливостей і дуже малою кількістю правил і норм", – написав він. – Наразі це також досить дешевий набір навичок для розвитку".

Два тижні тому було створено кар'єрний сайт Prompt Talent, покликаний допомогти людям швидко знайти роботу в галузі інженерії. На сайті розмістили свої вакансії такі компанії, як Huawei Technologies, китайська телекомунікаційна компанія та найбільший у світі провайдер мереж 5G.

І хоча нову тенденцію підхоплює чимало людей, є також і ті, хто не бачить цінності в додаванні нової навички до свого резюме.

"Письменники не рекламують своє вміння користуватися комп'ютером – це просто даність. Як тільки штучний інтелект з'явиться у Word та інших програмах, його використання стане загальноприйнятим та очікуваним", – каже Девід Морело. – Автори контенту, які вирішать називати себе "інженерами, що швидко реагують на запити", будуть виділятися в негативному сенсі, оскільки від них будуть очікувати, що їхній контент на 100% створений штучним інтелектом".

Морело, який в основному займається написанням контенту про привидів, хоче зробити своє ім'я більш вагомим, щоб виділятися під час цього буму написання ШІ-контенту.

Раніше дослідники з Цюрихського університету виявили, що ChatGPT може перевершити працівників, які виконують завдання з маркування тексту, що буде використовуватися для навчання ШІ-системи. Вони з’ясували, що ChatGPT може маркувати текст з більшою точністю і послідовністю.

Наші інтереси: 

Як вміло використовувати штучний інтелект і не забути про творчість – ось у чому питання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дуже цікаво!
Поява і розвиток ШІ дуже схожі, як колись з'явилися і поширювалися мобільні телефони. Зараз без них важко уявити життя, хоча й можливо.

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дуже цікаво!
Поява і розвиток ШІ дуже схожі, як колись з'явилися і поширювалися мобільні телефони. Зараз без них важко уявити життя, хоча й можливо.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Цікаво, чи ШІ зробив би за мене роботу, яку я тягну - в уяві, - десь точно вже більше двадцяти років: написав би роман про людину, яка вигадала метод самооновлення, хоч на початку це був метод швидкісного читання і навчання? Зрештою, назвати цей метод Живим Словом я не маю права, бо це наче як авторська розробка.
До плюсів ШІ я б відніс те, що він не витрачає енергії на "творчі муки". Усе решта - під питанням.

Поки дихаю - сподіваюсь!