Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Модель психіки СЕЕ - Наполеон, Цезар

Сенсорно-Етичний Екстраверт    3 квадра
Псевдонім - Наполеон, Цезар Практик
Тварина - лисиця Флегматик

Політик. Лідер
Ірраціональність Гнучкий і легкий. Діє за ситуацією. Увага, активність переключаються з однієї справи на іншу. Подобаються неочікувані моменти, які залюбки доставляє іншим. Збуджений і захоплений веселощами і вільнодумством. Мобільний, непосидющий, шукає нових вражень і партнерів. Здатен утнути, що завгодно. Не полюбляє папери, інструкції, правила і порушує їх.

Екстравертність Ініціативний і діловитий. Дуже товариський, у спілкуванні керується не тільки почуттям симпатії, але й практичними інтересами, в компанії перебуває в центрі уваги. Залюбки говорить про що завгодно. Не схильний пристосовуватися, а тільки диктувати. Любить і вміє командувати, але його влада, як правило, ґрунтується на любові, довір'ї, захопленні, його накази виконуються з любов'ю, засіб впливу на людей - нагороди, подарунки, якщо нічого дати - хоча б усмішка. Даючи ясні та чіткі накази, він не зв'язує виконавця дріб'язковими вказівками. Оптимістичний, перед складною ситуацією не розгубиться, а вирішить її одразу.

1. Сенсорика вольова

Ідеал - гарно виявлена воля людини Пишається своїм впливом на людей, їхньою любов'ю та повагою, популярністю, із задоволенням веде за собою, сміливий і категоричний в еротиці. Схильний до волюнтаризму, причин відмови робити щось пояснити не може - не хочу, і все. Розмірковувати про "пробивні" здібності людей, бо добре знається на цьому. На всіх дивиться зверхньо, як на матеріал, яким потрібно управляти.

2. Етика емоцій

Вміє виявити все розмаїття почуттів - від любові до ненависті, прекрасно ними керує, заради досягнення мети зіграє навіть роль "покірливої вівці". Буває сентиментальним, не тільки не приховує своїх почуттів, а навпаки - пишається ними. Порівняно легко, якщо це відповідає його внутрішньому настроєві, висловлює своє захоплення і словами, і поглядом. Він завжди - за повноцінне кохання, фізичне і психічне,

3. Інтуїція можливостей

Ідеалом часто є самовдосконалення, в чому бачить гармонію особистості. Прагне до стану внутрішньої рівноваги, душевного комфорту, однак довго перебувати в такому стані неспроможний. Потребує визнання своїх позитивних якостей. Критику на свою адресу сприймає хворобливо, гостро реагує навіть на незначні зауваження. Високо оцінює свої розумові й фізичні здібності, вихваляє себе і своїх близьких.

4. Логіка структурна

Не цікавиться абстрактними ідеями, орієнтуючись на практичні, зримі цілі. Обережний з технікою, недовірливий до нових наукових ідей і взагалі до всього об'єктивного. схильний до душевних мук, пошуків суті об'єктивного світу. Життя йому отруюють наполягання близьких на обдумуванні своїх вчинків, їхні вимоги поводити себе розумно - він цього не терпить, через це виходить з рівноваги. Він і справді перестає зважати на логіку, чинить розумно й логічно лише доти, поки цього від нього не вимагають, поки його "поважають" і з ним "рахуються". Вплинути на нього можна, тільки протиставляючи його цілям інші, більш благородні і такі, яких важко досягнути.

5. Інтуїція часу

Показує, чого досяг і чого прагне досягти.  Плани не завжди здійснюються, бо не встигає за часом, з яким не в ладах: велика рідкість зустріти його там, де очікуєте зустріти, і в той час, коли намічено. Хоча у нього завжди знайдеться роз’яснення у власне виправдання. Заспокоюють міркування про розвиток подій у часі, потребує інформацію про відсутність помилок у власних вчинках.

6. Логіка ділова

Неспокійна активність, жадоба до діяльності. Якщо проблему одразу розв'язати не вдалося, не завжди до неї повернеться. Розпочинаючи справу, прагне якомога скоріше, блискавичним наступом, одним-двома нищівними ударами досягти мети. Завжди знає, чого хоче, весь час чогось добивається, активний там, де інші пасивні, дуже ініціативний, але почуття міри в зробленому не знає, постійно сумнівається, чи все зробив, що міг.

7. Сенсорика відчуттів

Багато уваги приділяє естетиці оточення, порядку, вміло організовує своє життя. Одягається зі смаком, за останньою модою, екстравагантно, балансуючи на грані хорошого смаку, але не переступаючи її. Хоче мати все престижне: одяг, їжу, фізичний і психологічний комфорт. Чудово відчуває себе, якщо може змінювати вбрання кілька разів на день. Захоплюється яскравими кольорами, звертаючи цим увагу до себе. Може бути надмірно відвертим щодо своїх манер, поведінки, шокуючого одягу.

8. Етика поведінки
У виявленні почуттів дуже сміливий: може відверто, у вічі висловити свої симпатії та антипатії. Все схвалює. Більше покладається на заохочення, ніж на покарання, йому смішні спроби примусити людей що-небудь зробити міркуваннями і доказами: слава, рідше сила - ось до чого він апелює. Знає, що приховати, з яким виразом сказати, щоб досягти свого. Любить бути явним управителем ситуації.
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи