Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 14

Сенсорно-етичний екстраверт (СЕЕ) – ESFP

***

Достоїнства:

- пробивний;                                                                               

- комерційні і дипломатичні здібності;

- товариськість;

- допитливість.

 

Не можна вимагати:

- організованості і логічності;

- уміння розподілити обов'язки;

- пунктуальності й обов'язковості.

 

Прояви характеру в професійній діяльності

Життєва стихія СЕЕ - це неспокій, прагнення займатися неординарними справами. Знає як необхідно себе проявляти в конкретних ситуаціях. Пробивний, впевнено долаючи перешкоди, рішуче прямує до мети, наполегливий у її досягненні. Протидіє вольовому тиску, насиллю. Не терпить підпорядковування, підвладності, обмеження свободи. Мужній, непокірний, потребує повної свободи дій. Якщо на щось націлився, то свого не випустить. Ризик - це нормальний стан життя. Відчуття небезпеки часто викликає не тривогу, а бойове збудження негайно дати відсіч. Руйнує непрацездатні системи, прагне мати право вільного вибору.

Якщо необхідно, робить тиск, особливо, коли не виконують надані СЕЕ завдання. Може різко зробити зауваження за невиконану роботу, тим паче, що СЕЕ добре бачить необхідність цієї роботи, і вже націлився отримати результат. Все робить для того, щоб одразу побачити результати своєї праці, оцінити її реальну користь, бо намагається встигнути все зробити негайно, не відкладаючи напотім. СЕЕ не альтруїст - недоцільною справою займатися не буде, вважає, що всі зусилля повинні матеріально винагороджуватися.

Вольовий. Влада для СЕЕ – це насамперед вимогливе ставлення до себе та  керування власними діями, свідоме прагнення до досягнення мети. Лідер. Прагне керувати людьми, відчуває за собою право володарювати й розпоряджатися чим-небудь на свій розсуд, але при цьому іншим не заважає діяти. Перебуваючи на посаді керівника, увагу спрямовує найперше на конкретні подробиці діяльності, як всієї організації, так і на конкретних людей. Пам’ятає дні народження підлеглих і намагається прикрасити роботу приємними дрібничками: любить робити людям приємне, дарувати подарунки. Відчуває внутрішній дискомфорт, якщо має недостатньо знань про речі, людей, збирає потрібну інформацію через спілкування, тому скрізь встигає, все бачить, де, що і по чому.

Енергійно працює і невтомний у спілкуванні. Товариський, бурхливо проявляє радість, ентузіазм, оптимізм. Активний. Розсудливий та ініціативний. Марнославство та честолюбство виражене не сильно. Розуміє глибину людських переживань, чуйний, співчутливий, не зважаючи на власні обставини, допомагає порадою й практичною підтримкою. Завжди знаходить необхідне слово, підбадьорити або втішити колег - немає проблем. Послаблюючи напруження, відволікає себе й оточуючих  від важких думок,  вселяє віру в торжество життя.

Старанний. Гарно навчається, спеціалізується, набуває практичних вмінь і навичок в різних професіях, але, якщо не сподобалась спеціальність, швидко її змінює. Шукає конкретну, результативну роботу, щоб все робити своїми руками й надавати практичної користі. Вміє збирати необхідні дані для вирішення практичних завдань. Піклується про людей, реально їм допомагає. Розуміє труднощі будь-якої ситуації. Працює стабільно, знає скільки потрібно витратити сил для виконання певної роботи. Набирає велику кількість справ, водночас скрізь прагне встигнути.

Найуспішніше реалізує себе в діяльністі, яка пов’язана зі спілкуванням, а це галузь соціально-побутових послуг. Вміє турбуватися про створення комфорту, затишку, вважає, що у людини піднімається настрій лише тоді, коли вона знаходиться у комфортному приміщенні. На будь-яких заходах бажає, щоб усі почувалися комфортно, не залишалися осторонь обговорюваних проблем. Готовий всім бути в нагоді. Легко уживається в колективі, тягнеться до людей.

При знайомстві більше звертає увагу на зовнішність, ніж прислуховується до змісту розмови: одразу помічає як вади так і привабливі сторони, хоч інформацію сприймає уважно.

Відчуває емоційний стан (хвилювання, переживання, настрій) як іншої людини, так і свій. Розуміє, знає й цінить людину, створює добрий настрій. Організатор різного роду зустрічей, свят, річниць, наукових зборів, конференцій, симпозіумів (сам СЕЕ наукою займається рідко), театралізованих вистав, обрядів. Проводить якісно будь-які рекламні акції: пропонує, популяризує та пропагує як речі, так і людей. Може організувати благодійні фонди.


В тему:

Модель психіки СЕЕ - Наполеон, Цезар

3. Сенсорно-етичний Екстраверт, (Покровитель)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи