Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Асиметрична відповідь: у гібридній війні проти Московії НАТО вмикає енергетику Третього Райху

Спецтема:

Загарбання Росією українського Криму – це не лише перегляд кордонів, усталених після Другої світової війни. І не лише початок перегляду всієї історії XX століття. Це початок глобального світоглядного перевороту.

170722-lytva.jpg

Кадр з відеофільму «Лісові брати. Битва за Балтію»
Кадр з відеофільму «Лісові брати. Битва за Балтію»

Публікація на медіа ресурсах НАТО 8-хвилинного відеоролика Forest Brothers - Fight for the Baltics про боротьбу балтійських «лісових братів» проти російських окупантів викликала небачену досі істерику у проросійських ЗМІ. Що сталося?

Погляд з Литви: нас захищатимуть

На думку литовського журналіста Ромаса Садаускас-Кветкявічюса, «Короткий відеоролик про "лісових братів" в країнах Балтії, поширений НАТО в соціальних мережах, символізує той перелом у свідомості Заходу, якого Росія боїться найбільше. Якщо наші партизани займуть відповідне місце в західній історичній пам’яті поряд з боротьбою за незалежність в США, французьким опором і жертвою "кіборгів" Донецького аеропорту, ми станемо зрозумілі і близькі кожному американцеві або норвежцю, якого посилають на службу в сили швидкого реагування в командних пунктах НАТО».

Нова політика Дональда Трампа

Близькі до московського офіціозу аналітики пов’язують цей несподіваний хід НАТО з новою політикою президента США Дональда Трампа.

Його висловлювання про слабкість НАТО спочатку розглядалися багатьма як такі, що спрямовані на розвал цієї військово-політичної організації.

Проте вже улітку 2017 року стало очевидним, що йдеться про мобілізацію НАТО, консолідацію і наповнення його новим «духом». Згаданий вище відеоролик і є проявом нової політики НАТО щодо Росії.

Реабілітація Третього Райху

Про сенс цієї нової політики чи не найвідвертіше висловився головний редактор сайту riga.rosvesty.ru Дмітрій Єрмолаєв. На його думку, інформаційні ресурси НАТО почали кампанію реабілітації Третього Райху. «Вперше в історії на сайті НАТО з’явився фільм, який в позитивному плані показує комбатантів в німецьких польових кепках Вермахту і з німецькими автоматами й кулеметами в руках. Мова йде про ролик «Лісові брати. Битва за Балтію» – пише Єрмолаєв. «Що ж ми бачимо в цьому міні-фільмі? На території нинішньої Латвії, тоді ЛССР, люди в німецьких військових кепі в 1946 році зі шмайсерами і німецьким кулеметом МГ34 ведуть перестрілку з союзними силами правопорядку. І за допомогою стилістичних прийомів автор фільму явно показує, на чиїй він стороні – на боці людей з німецьким зброєю.

Вперше на сайті НАТО показується в позитивному плані естетика німецьких кашкетів і німецької зброї періоду правління фашистів. При чому не на основі документальних кадрів, а за допомогою знятих в наші дні вправ військових реконструкторів. Навіщо? Моя відповідь: щоб у цілому спробувати реабілітувати Вермахт, СС і їх союзників, тобто німецьких колаборантів».

Як повідомляє російський сайт ru.sputniknewslv.com, «у Латвії "лісові брати" в значній мірі складалися з колишніх воїнів Латиського легіону СС. Загальна чисельність партизан налічувала до 20 тисяч, ще 80 тисяч чоловік і активістів активно допомагали їм провіантом і притулком».

Згаданий вище Дмітрій Єрмолаєв сподівається, що просування відеоролика – це ще не політика НАТО, а лише несанкціоновані дії «нацистського крота», і запитує «Так хто ж цей нацистський кріт в НАТО, який використовує інфраструктуру Альянсу для реабілітації нацизму і Третього Рейху? Хто цей, що ховається в формі натівського військового – шанувальника Адольфа Гітлера

Справді, наскільки серйозним є такий поворот подій? Це локальна інформаційна кампанія НАТО, чи початок довгострокової стратегії?

Геополітика: США проти Континентального блоку

Для розуміння ситуації в системі треба поглянути на неї з висоти надсистеми. Протистояння Росії і НАТО є елементом протистояння англосаксонського світу на чолі з США – з однієї сторони, і Континентального блоку ЄС-РФ-Китай – з другої сторони.

Ключову роль у цьому протистоянні відіграє Центрально-Східна Європа, або Нова Європа – колишні країни Радянського табору. Для того, щоб відсікти ЄС від Росії, потрібно сформувати дружній до США союз країн Нової Європи.

Для цього потрібно сформувати ідеологію відмежування Нової Європи як від Росії – її історичного ворога, так і від ЄС – економічного союзника РФ і Китаю.

Врешті решт, битва армій – це лише елемент битви світоглядів та ідеологій. Ідеологія – це систематизований світогляд, пристосований до практичного застосування.  

Московсько-китайський комунізм і євросоюзівський лібералізм

Ідеологією Московії завжди був етатизм, тобто домінування держави над суспільством і бізнесом. Після Жовтневого перевороту 1917 року московський етатизм розвивався у формі комунізму. Попри перефарбування фасаду, ця ж сама ідеологія домінує в сучасній Росії, а також у її військового союзника – Китаю. РФ і Китай є ідеологічними братами.

Домінуючою ідеологією ЄС є лібералізм. Якщо етатизм – це відверта диктатура сили, то лібералізм – це диктатура грошей. Головною метою лібералізму є збагачення монополій і транснаціональних корпорацій. Для цього народи повинні являти собою аморфний, неструктурований «кисіль». Звідси ліберальна політика ліквідації міждержавних кордонів (для зручного пересування товарів, капіталу і робочої сили), мультикультуралізм, міжрасові змішування, зростання міграційних потоків, роззброєння населення, політкоректність, толерантність до збочень тощо.

Лібералізм і комунізм є лівими ідеологіями, оскільки обидві вони є відхиленнями (збоченнями) від правого (прямого) шляху розвитку. Вони конкурують між собою за «доступ до тіла» для монопольного паразитування на ньому, проте в кризових ситуаціях легко об’єднуються – і тоді відбувається зрощення державної бюрократії з великим бізнесом.  

Альтернативна ідеологія – національний солідаризм

Для того, щоб Нова Європа відбулася, їй потрібна ідеологія, спроможна ефективно протистояти як комунізму, так і лібералізму. Такою ідеологією є національний солідаризм (інші назви – традиціоналізм, консерватизм, третій шлях, серединний шлях). Національний солідаризм є природовідповідною ідеологією еволюційного розвитку, натомість комунізм і лібералізм є антиприродними відхиленнями від неї і паразитичними збоченнями.

Сучасний перехід до національного солідаризму вже відбувається в США після перемоги Дональда Трампа. Проявами нової політики в США є скорочення державної бюрократії, ліквідація паразитичних процесів, ослаблення політкоректності (фарисейства), зменшення впливу ліберальних («антифашистських») фейкових ЗМІ, посилення середнього класу, сприяння вільному підприємництву і місцевому самоврядуванню, озброєність громадян, свобода слова тощо.

До чого тут Третій Райх?

Річ у тім, що найяскравішим світовим проявом національного солідаризму був національний соціалізм Третього Райху. Слово «соціалізм» там уживалося саме в первинному значенні – «солідаризм».

Третій Райх був найрішучішим військовим та ідеологічним противником Радянського Союзу.

Союзники Третього Райху – ОУН, УПА, дивізія СС Галичина, Латиський легіон СС, балтійські «зелені брати» були найрішучішими і найефективнішими противниками сталінізму. Відтак для протидії сучасній московській агресії найкраще підійде енергетика Третього Райху та його союзників.

Нова глобальна конфігурація

Під час Другої світової війни США були противниками Третього Райху і союзниками Росії. Після розгрому гітлерівської Німеччини реальна історія Третього Райху була оголошена «неполіткоректною» через загрозу відродження військової могутності Німеччини. При цьому здобутки націонал-соціалізму активно використовувалися переможцями без посилань на авторство.  

Сьогодні маємо докорінно іншу ситуацію: Росія є головною загрозою США, а Німеччина є головним економічним союзником Росії. При цьому Китай є головним торговим партнером Німеччини і головним військовим союзником Росії.

Німецькому народу настільки переробили мізки, що він уже неспроможний повернутися на шлях національного солідаризму. Гарантом неповернення є глибоко вкорінений комплекс вини щодо націонал-соціалізму (важка психічна і духовна травма), доведена до краю політкоректність, а також насиченість території мусульманськими мігрантами. Зосередження німців на суто економічній діяльності, залежність від торгівлі з Росією і корумпованість німецької еліти Москвою робить Німеччину непридатною для участі у проекті Нової Європи.  

Маятник історії досяг крайнього лівого положення і почав рухатися вправо
Маятник історії досяг крайнього лівого положення і почав рухатися вправо

Зміна формацій і головний конфлікт XXI століття

Глобальним процесом сучасності є перехід передової частини людства до постіндустріальної формації. Головним сенсом цього переходу є звільнення людини від енергетичної, ресурсної, харчової, організаційної, інформаційної і світоглядної залежності, нав’язаної «індустріальною мегамашиною». Проявами цього переходу є ліквідація паразитичних процесів, повернення до гармонії з природою, відновлення рівноваги між особистістю, суспільством, державою і бізнесом.

Перемога постіндастріалу означає ліквідацію індустріальної формації. Але країни, неспроможні до постіндустріального переходу, борються за своє існування. Для цього вони застосовують сучасні інформаційні технології, завдяки яким індастріал набуває екстремальної форми ультраіндастріалу. Його головним проявом є тотальний контроль над суспільством за допомогою комп’ютерних технологій, зокрема засобів «великих даних» і штучного інтелекту.

Постіндустріальні тенденції поступово перемагають в США, але  максимально реалізуватися зможуть лише в Новій Європі – в постіндустріальній цивілізації Міжмор’я.

Головним противником постіндустріального Міжмор’я є ультраіндустріальний Континентальний блок ЄС–РФ–Китай. Жорстка боротьба за існування між постіндустріальним та ультраіндустріальним проектами є головним діалектичним конфліктом сучасної епохи.

Ідеологічною основою Континентального блоку є взаємодія лівих ідеологій – етатизму і лібералізму. Натомість ідеологічною основою постіндустріального проекту є національний солідаризм – серединний шлях, Золота Стежка.        

Наскільки реалістичним є правий поворот

Він є неминучим, оскільки відповідає глобальній тенденції зміни соціально-економічних формацій.

Жорстка боротьба за існування між прогресивною Новою Європою і реакційним Континентальним блоком примусить США та їх союзників відмовитися від уже неактуальних ідеологічних догм минулого століття і задіяти для перемоги всі наявні ресурси.

Найголовнішим ресурсом є національний солідаризм, оскільки саме він є джерелом найбільшої пасіонарності. Просування відеоролику НАТО про «лісових братів» свідчить про те, що загроза усвідомлена і процес пішов.  

Подейкують, що після опускання «залізної завіси», коли стала очевидною серйозність комуністичної загрози, Черчіль сказав: «Здається, ми зарізали не те порося». Настав час виправити помилку – на новому оберті історичної спіралі, сучасними методами, з новими союзниками. Цивілізація Міжмор’я почнеться з дуальної взаємодії Українського і Англосаксонського світів.  

Хай Буде!
Хай Буде!

А чи готові США переглянути історію Другої світової війни і змінити своє ставлення до Третього Райху? Якщо це відповідатиме національним інтересам США, то без проблем - див.: Чому в США легалізовано націонал-соціалізм і символіку Третього Райху

Наші інтереси: 

Розуміти глобальні тенденції і правильно творити новий світ. 

В тему: 
Індастріал, ультраіндастріал, постіндастріал – що це таке?Чи може національний солідаризм бути цікавим проектом для народних мас?Нацисти і бандерівці: час перегорнути сторінку і творити Нову ЄвропуПостіндустріальна соціальна екологія: досвід Третього Райху (Intermarium.TV)Постіндустріальний солідаризм – ідеологія творення цивілізації Міжмор’яМудрість, сила і багатство в солідаризмі, соціалізмі та лібералізмі – критерії ідентифікаціїМедовий місяць Трампа з Китаєм закінчується, - Bloomberg, СШАРосія і Китай все частіше об'єднуються проти США - Svenska DagbladetКитай може згубити Америку - мільярдер-втікач Гуо Венг про таємну війну проти СШАТри моря та один Трамп: США зміцнюють співпрацю з Європою задля протидії Росії і Китаю5 рівнів постіндустріального Міжмор’я: бізнес, оборона, цивілізація, релігія, расаЯк Китай будує цифрову диктатуру: «big data» і система соціального кредитуЧому в США легалізовано націонал-соціалізм і символіку Третього РайхуНаціональний Солідаризм – базова ідеологія США від заснування до сьогодення
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Хай Буде!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Хай Буде!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Основою постіндустріального суспільства має бути тотальна і постійна освіта нації.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Те, що ми вже робимо сьогодні, інші зрозуміють тільки завтра, а робимуть післязавтра. Це і є війна за майбутнє. Вона відбувається без опору. Це вищий пілотаж.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

СТРАТЕГ !

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Історія Другої світової війни декілька років узгоджувалась між зацікавленими сторонами, включно з Росією. Це певна потужна концепція. Хто був її ініціатором? Чи в змозі він і тепер ефективно протидіяти перегляду концепції?

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Перегляд концепції Другої світової війни вкрай корисний для України і небезпечний для Московії. Такий перегляд підсилює майбутнє України, як національної держави. Наразі він нищить для Московії її ореол визволителя Європи. Розворот праворуч - це потужна українська нація. Розворот ліворуч - це можливість для української нації зникнути назавжди.