Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 53
  • Переглядів: 63

Чи справді «потрібне – неважке, а важке – непотрібне»?

Категорія:

«Слава блаженному Богу за те, що потрібне зробив неважким, а важке – непотрібним» – стверджував Григорій Сковорода. Проте наш буденний досвід переконує у протилежному: за вартісні речі треба важко боротися, а те, що дається легко, зазвичай нічого не варте. Звідки така суперечність?

160918moyimamayikaterynakosyanenko.jpg

Безсмертні українці. "Мої Мамаї" (2007) - Катерина Косьяненко.
Безсмертні українці. "Мої Мамаї" (2007) - Катерина Косьяненко.

З погляду Григорія Сковороди, арійської традиції і Євангелія, наш Всесвіт створено добрим і досконалим Творцем, тому стан «потрібне є неважким» для цього Всесвіту є нормою. Натомість протилежний стан, коли «потрібне – важке» є відхиленням від норми, збоченням, гріхом (слово «гріх» означає «хиба», «відхилення»).

Але з погляду сучасної масової свідомості загальною нормою є стан, в якому «потрібне – важке». Натомість протилежний стан, коли, образно кажучи, «скарби у нас під ногами», є рідкісним винятком, відхиленням від норми.

Хто правий?

Відповідь дає уявлення про чотири простори буття нашого світу, або ж «простори подій». Переважна більшість сучасного людства перебуває у Просторі страждань і Просторі боротьби. Ці простори подій нагадують болото, в якому кожний рух вимагає значних зусиль, а результати мізерні. Ресурсів тут не вистачає, тому за них відбувається боротьба. Щоб здобути щось потрібне для життя, треба важко боротися.    

Протилежна ситуація в Просторі волі і Просторі пригод, перебування в яких нагадує політ на літаку. Легке торкання штурвала – і літак негайно несе куди треба. Це ті простори, про які писав Григорій Сковорода. Саме у цих чарівних просторах, маючи «віру як зерно гірчичне», можна пересувати гори і легко долати будь-які перешкоди.

Відтак головне завдання полягає в тому, щоб піднестися у Простір волі, вищий рівень якого називається Царством божим, адже людина в ньому діє наче бог. Як сказав Ісус Хрестос, «Шукайте найперше Царства божого і правди його, а усе інше вам додасться».

Царство боже – це простір високих вібрацій, тому треба застосовувати все, що піднімає наші частоти: жива рослинна їжа, фізична активність, чиста мова, Живе слово, сонячний світогляд, добрі справи.  Про це у статтях:

Перші кроки важкі, бо треба відірватися від болота нижчих просторів подій. Проте вже з переходом у Простір пригод стає чимраз легше.

Найважче – з перетворенням плоті. Воно вимагає багато зусиль, але його можна різко прискорити, якщо одночасно діяти на рівні психіки (душі):

Цифрона 12
Душі структура
Над плоттю домінує
Силою Духа
матеріальним
Управляємо!
 

Це тому, що можливості психіки в десятки разів перевищують можливості плоті. Проте ще потужнішою є енергетика духовного рівня, з яким пов’язані воля, світогляд, віра, свідомість:

Цифрона 104
Життя за відображенням:
Світ здійснює перетворення
Духа, плоті і душі.
Свідомість править  Світом
Змінюємось!  

На щастя, у нас вже є світоглядний і технологічний інструментарій, який дозволяє різко прискорити розвиток від людини до боголюдини. Відтак боголюдську метаморфозу можемо здійснити протягом цього життя, особливо якщо докладемо організованих колективних зусиль.

Додатковим сприятливим чинником є те, що саме в наш час почався перехід до нової епохи, яка, як завжди, починається з Золотої ери. Тож настав сприятливий час для виконання пророцтва Ісуса Хреста: «Істинно кажу вам: ви, що пішли за Мною, в палінгенезії у сто разів більше одержите і життя вічне успадкуєте». «Ті ж, що удостояться осягнути нової епохи, вмерти вже не можуть, тому що вони є синами Бога – воскресіння діти сущі».

Ми дожили до нової епохи. Тому маємо гарну можливість стати безсмертними дітьми воскресіння. Безсмертя – річ потрібна, адже це релігійна мета аріянства. «Слава блаженному Богу за те, що потрібне зробив неважким, а важке – непотрібним».    


Попередні статті на тему чудотворення і безсмертя:

Гурт Wardruna (Норвегія) - Hagal

Наші інтереси: 

Вгору просування - без краплі вагання!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Козаки Мамаї - це українські ельфи.

Слово "козак" - це етнонім, що означає "українець". Народ козаків - це український народ, а Україна - Терра козакорум (земля козаків-українців).

Слово "Мамай" означає "безсмертний" (первинний, невмирущий, вічний, спас) , так само ельфи - безсмертні, святі (за Толкіном).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Важке потрібне щоб зрозуміти,що потрібне – неважке, а важке – непотрібне.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Козаки Мамаї - це українські ельфи.

Слово "козак" - це етнонім, що означає "українець". Народ козаків - це український народ, а Україна - Терра козакорум (земля козаків-українців).

Слово "Мамай" означає "безсмертний" (первинний, невмирущий, вічний, спас) , так само ельфи - безсмертні, святі (за Толкіном).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!