Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Таки фейк-ньюз: від NYTimes и Washington Post вимагають повернути пулітцерівські премії за брехню про зв'язки Трампа з Росією

Категорія:

Шахрайства з американськими виборами-2020 та ковідною аферою завдали пресі колосальних репутаційних втрат. Довіра до інституту медіа в США за останні роки різко обвалилася – журналістам продовжують вірити не більше 16% американців.

У Конгресі вимагають від ліберальних медіа – NYTimes та Washington Post – повернути свої пулітцерівські премії за статті про “Рашагейт”, адже після виходу доповіді спецпрокурора Джона Дарема тема “російського сліду” остаточно дискредитована, – пише на своєму Телеграм-каналі політолог Малек Дудаков.

Дарем установив, що ФБР знало про відсутність доказів зв'язків Трампа з Росією, і навіть про те, що це було лише фальшивим компроматом від штабу Клінтон. Однак федерали все одно завели своє розслідування проти Трампа і використовували ліберальну пресу як зливний бачок, розміщуючи там дезінформацію та підтримуючи істерику в суспільстві про “російське втручання”.

Спецпрокурор виявив багато випадків того, як журналісти, навчені джерелами у ФБР публікували неправдиві дані, наприклад, про свідчення соратників Трампа. Потім ці статті використовувалися самими спецслужбами як доказ необхідності розслідувати далі “Рашагейт”.

Втім, NYTimes і Washington Post тепер засіли у глухій обороні – і навідріз відмовляються повертати свої пулітцери. Хоча ці скандали завдали пресі колосальних репутаційних втрат. Довіра до інституту медіа в США за останні роки різко обвалилася – журналістам продовжують вірити не більше 16% американців.

Багато ліберальних медіа, включаючи Buzzfeed та Vice, навіть закрилися. Число передплатників Washington Post впало нижче трьох мільйонів, а середня аудиторія CNN, що теж вправлявся у роздмухуванні "Рашагейта", опустилася нижче 400 тисяч осіб. Своїми пулітцерами вони тепер можуть подавитись, адже ними не прогодуєшся – якщо аудиторія просто розбігається.

Нагадаємо, обидва згадані видання "поглибили розуміння нації про втручання Росії у президентські вибори 2016 та її зв'язку з кампанією Трампа" і отримали Пулітцерівську премію в номінації "Кращий матеріал на внутрішньополітичну тематику" за роботу з розслідування можливого втручання Росії у президентські вибори 2016 і потенційні зв'язки між Москвою і членами команди президента Дональда Трампа.

 

Наші інтереси: 

Вивести брехунів на чисту воду і покарати. Ліволіберальні політики використовують медіа, а ті особливо й не пручаються. Прикро, що мейнстримні ЗМІ перетворилися на обслугу (в Україні так само).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Ці писаки могли тихо відповзти – повернути свої "пулітцери" та попросити вибачення. Проте вони наполягають на брехні, отже справді належать до фейк-ньюз, як їх свого часу відверто назвав Трамп. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Ці писаки могли тихо відповзти – повернути свої "пулітцери" та попросити вибачення. Проте вони наполягають на брехні, отже справді належать до фейк-ньюз, як їх свого часу відверто назвав Трамп. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Трамп сказав, що не можна Путіна називати злочинцем і треба сідати з ним за стіл переговорів негайно, що треба зменшити допомогу Україні, а тут далі співають йому деферамби
https://censor.net/ua/news/3417620/tramp_vvajaye_scho_ssha_nadayut_ukrayini_zabagato_zbroyi

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Гарний коментар для вдосконалення нашої інформаційної культури. В цьому коментарі є кілька помилок.

По-перше, не можна перескакувати на іншу тему. Будь-яке повідомлення, яке не стосується теми обговорення, позначається терміном "флуд". Мережевий етикет засуджує флуд як прояв агресивності та деструкції.
В обговорюваній статті розповідається про брехливість двох найбільших американських ЗМІ і нема жодного слова про Україну. Ставлення Трампа до України ми обговорюємо в інших статтях, наприклад, Що ж насправді сказав Дональд Трамп про Україну в інтерв’ю на телеканалі FOX News?  Якщо цікавить ця тема, то подібні коментарі треба писати у статтях, присвячені ставленню Трампа до України.

По-друге, нерозумно посилатися на повідомлення джерел, які упереджено ставляться до Трампа. В цьому випадку дано посилання на "сайт емоційних новин" цензор.нет, відомий жорсткою критикою Трампа, який переповідає статтю з іншого продемократичного антитрампівського і антиреспубліканського сайту "Українська правда", причому без посилання на конкретну статтю CNN. Якщо справді цікавить, що сказав Трамп про Україну, треба було зайти на сайт CNN, послухати відеозапис інтерв'ю Трампа (тільки фрагменти, повне відео закрите для широкого доступу) або прочитати "Стенограму розмови з колишнім президентом Дональдом Трампом на CNN".

По-третє, як і слід було очікувати, згадані антитрампівські українські джерела спотворили позицію Трампа щодо України. Що насправді сказав Трамп?

1) Євросоюз повинен надавати Україні в декілька разів більшу допомогу, ніж він це робить зараз. "Я хочу, щоб Європа дала більше грошей. Тому що вони сміються з нас. Вони думають, що ми купка придурків. Ми витрачаємо 170 мільярдів доларів на далеку країну, а вони живуть поруч з цією країною, і дають лише 20".

2) Якби він був президентом, то цієї війни не було б.

3) Якби він став президентом, то припинив би цю війну за 24 години.

4) Трамп пояснив, що не називає Путіна злочинцем тому, що це ускладнило б йому наступні переговори. "Якщо ви скажете, що він військовий злочинець, буде набагато важче укласти угоду, щоб зупинити цю справу, тому що якщо він буде військовим злочинцем, коли люди прийдуть, схоплять його і стратять, він буде боротися набагато запекліше, ніж він бореться, розумієте, за інших обставин".

5) Про те, що Путін злочинець, Трамп пропонує поговорити пізніше. А зараз в першу чергу необхідно припинити загибель українців, "щоб війна закінчилася. І я говорю не про гроші, я говорю про всі життя, які гинуть - кількість людей, які гинуть на цій війні, набагато більша, ніж ви чуєте. Коли вони підривають місто, і ці будівлі обвалюються, і кажуть, що дві людини були поранені, ні, ні, сотні і тисячі людей гинуть. І ми повинні врегулювати цю війну".

Трамп не хотів підтримувати риторику Байдена про майбутню перемогу України, тому що демократи вже перетворили цю війну на головний інструмент свого піару і мають намір представити перемогу України як власну перемогу.
Маємо розуміти, що це інтерв'ю відбувалося в логіці передвиборчої боротьби, згідно з якою опозиція зобов'язана у всьому критикувати чинну владу і ні в чому з нею не погоджуватися. Такий закон жанру. Тому Трамп уникав говорити про перемогу у війні, натомість говорив про її врегулювання, і наголошував, що це можна зробити протягом доби, але Білий дім не бажає цього зробити і цинічно затягує війну чисто з питань власного піару, байдуже ставлячись до масової загибелі мирного населення.

На мою думку, тут Трамп відстав від життя. З Мордором уже не може бути жодних перемовин. Але хто зна, може він і правий, життя покаже.

Володимир_Самотий wrote: Трамп сказав, що не можна Путіна називати злочинцем і треба сідати з ним за стіл переговорів негайно, що треба зменшити допомогу Україні, а тут далі співають йому деферамби https://censor.net/ua/news/3417620/tramp_vvajaye_scho_ssha_nadayut_ukrayini_zabagato

Все, що робиться з власної волі, – добро!