Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Деолігархізація: Справа ''Приватбанку'' - суд заарештував ділянки ''Буковеля''

Суд заарештував майно компаній колишніх власників "Приватбанку" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова у справі про виведення близько 19 мільярдів гривень кредиту рефінансування напередодні націоналізації банку.

Про це йдеться в постанові Печерського районного суду Києва від 5 лютого. Відзначається, що слухання пройшло за відсутності представників Коломойського і Боголюбова.

"Прокурором доведено, що вказане майно могло бути придбано кримінально протиправним шляхом та отримано в результаті вчинення кримінального правопорушення", — йдеться в тексті постанови. Суд заборонив відчужувати майно і проводити з ним будь-які інші дії нотаріусів та державних реєстраторів.

Зокрема, арешт накладено на земельні ділянки гірськолижного курорту "Буковель", а також ділянки компанії "Скорзонера", розташовані в селі Поляниця, на яких розміщена інфраструктура гірськолижного курорту.

Також суд заарештував залізничні вагони, платформи, паркувальні місця та інше рухоме і нерухоме майно компаній.

Як повідомив OBOZREVATEL, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заслухає результати розслідування справ про можливі зловживання при рефінансуванні ПриватБанку.

Раніше міжнародне детективне агентство Kroll встановило: ПриватБанк був об'єктом масштабних шахрайських дій, що призвело до заподіяння фінустанові збитків щонайменше на $5,5 млрд.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона, адресований Коломойському, Боголюбову, а також компаніям Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., що ймовірно належать їм.

Також Високий суд Лондона виніс постанову про арешт активів колишніх акціонерів ПриватБанку в усьому світі. Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, що безпосередньо беруть участь у розгляді справи. Відповідне рішення було ухвалене на підставі наданих доказів щодо виведення з українського банку 2 мільярдів доларів.

23 листопада Високий суд Лондона вирішив, що йому непідсудна справа за позовом ПриватБанку проти Коломойського і Боголюбова.

Наші інтереси: 

Операція "Ліквідація олігархів".  Для очищення від корупції в Україні проходить операція «Щурячий король»

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

А клоун Коломойського - ЗЕЛЕНСЬКИЙ - балотується в Президенти України!?

На вкрадені в Україні гроші!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

А клоун Коломойського - ЗЕЛЕНСЬКИЙ - балотується в Президенти України!?

На вкрадені в Україні гроші!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!