Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 11

Як запам’ятати 17 базових свят ритуального календаря Гартленду

Категорія:

Справжніми знаннями є ті, які ми пам’ятаємо. Для того, щоб календар Гартленду постійно жив у нашій свідомості і щодня наближав нас до високої мети, треба знати його напам’ять.

kalendar-8.jpg

Ритуальний календар Гартленду
Ритуальний календар Гартленду
Попередні статті:

Для чого потрібні свята

Кожне свято ставить перед людиною вищі цілі і заохочує її до розвитку шляхом вироблення корисних звичок. Відтак весь календар Гартленду – це система, спрямована на те, щоб гобіт став людиною, людина – арієм, арій – ельфом, ельф – боголюдиною.  

Мнемотехнічний каркас: три принципи

Для початку треба усвідомити три головні принципи внутрішньої організації календаря:

1. Існує чотири концентричні кола свят: сезонне, сонячне, рольове та ельфійське. Відтак свята чергуються саме в такій послідовності: після сезонного свята йде сонячне, потім рольове, потім ельфійське, далі знову сезонне, сонячне, рольове, ельфійське і так далі.

2. Тривалість між святами становить приблизно три тижні. В арійській нумерології 21 день (три тижні) – це час, потрібний для вироблення нової звички. Оскільки кожне свято сприяє виробленню нової корисної звички, то три тижні – це період активної підготовки до наступного свята.

3. Сезонні свята відзначаються у перший день початку сезону – це очевидно. Сонячні свята – у перший місяць початку сезону на рівнодення і сонцестояння 21–25 (після третьої неділі місяця) – це також очевидно. Рольові свята відзначаються у другу неділю другого місяця сезону, а ельфійські – у першу неділю третього місяця сезону. Якщо рахувати кола від центру, то коло №1 – ельфійське, №2 – рольове, відтак номер святкової неділі відповідає номеру кола.  

Цих трьох принципів досить для запам’ятовування і відтворення календаря. Розгляньмо докладніше як вони працюють.

Сезонні свята: «коло гобітів»

З цим найпростіше, адже ці свята відзначаються у перший день зими, весни, літа і осені:

  • 1 грудня – Свято зими,
  • 1 березня – Свято весни,
  • 1 червня – Свято літа,
  • 1 вересня – Свято осені.

Ця свята є найбільш очевидними і зрозумілими навіть для простих гомо сапієнсів – «гобітів». Це зовнішні свята – свята сезонного кола, або «кола гобітів». Відзначаючи ці свята, гобіти привчаються до порядку, структурують свій річний цикл життя, опановують ази планування.  

Сонячні свята: «коло людей»

Люди – це ті гомо сапієнси, які починають відчувати, що є втіленими духовними сутностями. Вони прагнуть чогось вищого і, в порівнянні з гобітами, спроможні до складнішого мислення. Тому їм легше зрозуміти сенс сонячних свят, які відзначаються на сонцестояння (коли найкоротший або найдовший день) і рівнодення (коли однакова тривалість дня і ночі).

Згадані свята – це «коло людей», адже люди прагнуть стати реалізованими людьми – аріями, тобто сонячними. Відтак людське календарне коло є колом сонячних свят. Вони святкуються з 21 до 25 числа кожного першого місяця сезону:

  • 21–25 грудня – Різдво
  • 21–25 березня – Паска
  • 21–25 червня – Купало
  • 21–25 вересня – Урожай   

Перехід від людини до арія є найважчим, тому кожне сонячне свято триває протягом 5 днів і має чітку внутрішню структуру.  

Рольові свята: «коло аріїв»

Арії (сонячні, шляхетні) – це реалізовані люди, які очистилися від шкідливих звичок, позбулися хронічних хвороб і помилкових світоглядних стереотипів. Що досконаліша система, то швидше вона вдосконалюється. Тому арії прагнуть стати ельфами – універсальними істотами з боголюдськими ознаками. Для прискореного розвитку і вироблення універсалізму арії циклічно проходять ролі учня, учителя, організатора і політика. Ці свята відзначаємо кожної другої неділі другого місяця сезону:

  • друга неділя січня – Свято учнів,
  • друга неділя квітня – Свято вчителів,       
  • друга неділя липня – Свято організаторів-господарів,
  • друга неділя жовтня – Свято державників-воїнів.

Ельфійські свята: «коло ельфів»

Ельфи – це універсальні арії, які піднялися над варнами і твердо стали на шлях боголюдського перетворення, що є релігійною метою аріянства. На досягнення цієї мети спрямовані 4 ельфійські свята, які відзначаються кожної першої неділі третього (останнього) місяця сезону:

  • перша неділя лютого – Свято очищення,
  • перша неділя травня – Свято освячення,
  • перша неділя серпня – Свято спасіння,
  • перша неділя листопада – Свято вдячності.

Свято Гартленду і релігійна мета

Свято Гартленду – це свято заснування боголюдської цивілізації нового циклу. Досягнення боголюдського стану і заснування цивілізації, керованої боголюдьми – це ідеальна релігійна мета аріянства. Проміжним (компромісним) варіантом є заснування Гартленду – українського ядра нової цивілізації, сформованого на 4 фундаментальних основах:

Будь-яка система починається з мети. Понад те, розвиток і саме життя системи визначається ясним і постійним усвідомленням її мети. Тому найголовнішим інструментом організації державної системи є календар, який постійно нагадує про мету.

Ритуальний календар Гартленду передбачає відзначення 16-ти головних свят.  Відзначаючи кожне з цих свят, ми тримаємо в центрі уваги головну мету. Цією метою є Гартленд, тобто Серцевинна земля або Серце світу, Внутрішнє Міжмор’я.

Суперсвято цивілізаційної мети спеціально відзначаємо 25 серпня – одразу ж після Дня Незалежності. Свято Гартленду – це символічне Сонце, навколо якого обертаються 16 планет ритуального календаря Золотої ери.

Як ми вже говорили, кожне свято спрямоване на формування однієї з 16 корисних звичок. Про які фундаментальні звички йде мова? Про це поговоримо у наступній статті.

Продовження«Коло гобітів»: Оздоровлюйся! Роби те, що любиш! Тримайся за своїх! Даруй!

Еней - Вітре Гнатий 

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.

Хто такі гобіти, люди, арії та ельфи? Чому арії бажають стати ельфами?

 

 

Наші інтереси: 

Реалізуємо формування прекрасних світів! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Календар Гартленду - це чудово і потрібно! Новій державі потрібен новий календар. Надзвичайна вдячність Ігорю Каганцю! А арійський Новий рік не ввійшов у календар?

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Календар Гартленду - це чудово і потрібно! Новій державі потрібен новий календар. Надзвичайна вдячність Ігорю Каганцю! А арійський Новий рік не ввійшов у календар?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Арійський Новий рік (22 березня) входить до групи свят Паски (Переходу) 21-25 березня.

Тут докладніше.

Ія Подолянка каже:
Календар Гартленду - це чудово і потрібно! Новій державі потрібен новий календар. Надзвичайна вдячність Ігорю Каганцю! А арійський Новий рік не ввійшов у календар?

Все, що робиться з власної волі, – добро!