Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Як тепер називається "вищий навчальний заклад": з'явилася нова назва

Світ:

Кабінет міністрів України скасував термін "вищий навчальний заклад" ("виш") згідно з новим законом про освіту . Відтепер подібні установи будуть називатися "заклад вищої освіти". Відповідну постанову Кабмін ухвалив на своєму засіданні 25 квітня, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Документ також посилює відповідальність за порушення академічної доброчесності під час отримання вченого звання. Віднині за таке порушення не лише відмовлятимуть у присвоєнні звання, а й позбавлятимуть його.

Також постанова дещо полегшує вимоги для отримання вчених звань для осіб з інвалідністю першої групи. Окрім того, уряд змінив можливості діячів культури та мистецтв у отриманні вченого звання доцента.

"У попередній редакції порядку вчене звання доцента присвоювалось діячам культури та мистецтв, які мають суспільне визнання, в результаті чого отримали почесне звання "Народний артист України", "Народний художник України", "Народний архітектор України", "Заслужений діяч мистецтв". Тепер цей список розширено званнями "Заслужений артист України", "Заслужений художник України", "Заслужений архітектор України", "Заслужений працівник культури України", "Заслужений майстер народної творчості України", – пояснив заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич.

Нагадаємо, 25 вересня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав закон про освіту, який Верховна Рада прийняла 5 вересня 2017 року. У Президента переконані, що закон дозволить провести глибоку всеосяжну освітню реформу, яка підвищить якість освіти і конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці.

Наші інтереси: 

За зміною назви повинна слідувати зміна суті.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи