Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американці випробували стратосферний аеростат для космічного туризму. Квитки вже продаються

Американська компанія World View вперше провела випробування стратосферного аеростата на новому майданчику в Тусоні, штат Арізона. Стартап планує використовувати повітряні кулі для спостереження за поверхнею Землі, а також для космічного туризму. 

Запуск стратосферного аеростата Stratollite вперше відбувся на майданчику в штабі-квартирі World View в Арізоні. Компанія відкрила новий випробувальний комплекс в Тусоні для запуску повітряних куль – для цього на території встановлено ​​спеціальний пусковий майданчик шириною 200 м.

Стартап зробив запуск після отримання дозволу від Федерального управління цивільної авіації США (FAA). Раніше компанія вже тестувала аеростати, але використовувала для цього інші пускові майданчики.

Як повідомляє GeekWire, під час запуску в Тусоні World View випробувала системи управління аеростата. Передбачається, що в майбутньому повітряні кулі будуть підніматися на висоту до 30 км. Пасажирські літаки в середньому піднімаються на висоту до 10 км, тоді як межа космосу встановлена ​​на позначці 100 км.

На висоті 30 км аеростати World View зможуть надавати супутникові послуги, в тому числі вести спостереження за поверхнею Землі, відстежувати погоду і лісові пожежі. Коштувати ці сервіси будуть дешевше, ніж у супутникових компаній.

Крім того, компанія буде відправляти туристів у космічні вояжі. Протягом кількох годин пасажири Stratollite зможуть спостерігати поверхню Землі і небо з незвичного ракурсу, не відчуваючи при цьому невагомості.

Літальний апарат буде знижуватися в міру того, як з нього буде виходити газ. Повертатися на Землю туристи будуть за допомогою парашутів. Компанія вже продає квитки за стратосферні польоти по $75 000.

Запуски аеростатів не будуть безпілотними. Як стало відомо в лютому минулого року, пілотувати перший політ буде колишній космонавт NASA Рон Гаран.

Наші інтереси: 

Космос стає ближчим, шкода тільки, що квитки такі дорогі...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

На заміну дорогим супутникам приходять дешеві стратосферні аеростати.

До речі, на висоті 30 км дуже спокійно, вітру там нема.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

На заміну дорогим супутникам приходять дешеві стратосферні аеростати.

До речі, на висоті 30 км дуже спокійно, вітру там нема.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!