Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія звернулася до Мінфіну США за дозволом на поставки свого "вітчизняного літака" до Ірану

Категорія:

Спецтема:

«Імпортозаміщення», «суверенітет», «національна гордість», «встаємо з колін», «вітчизняне виробництво», «не має аналогів у світі», «крила Батьківщини», «високотехнологічний експорт», «покажемо цим піндосам...»  Чесне слово, навіть трохи шкода патріотів, але все одно дуже хочеться побачити вираз їх обличчя, коли вони прочитають спочатку ці рядки, а потім новину нижче - пише російський аналітик Вадим Жартун. 

Вчора виробник авіалайнера Сухий Суперджет (хоча правильніше називати його Sukhoi Superjet 100), корпорація «Цивільні літаки Сухого» звернулася в офіс з контролю за іноземними активами Мінфіну США (Office of Foreign Assets Control, OFAC) за схваленням поставок своїх літаків до Ірану .

Саме так: російська компанія звертається до Мінфіну США з проханням дозволити їй експорт російських літаків до Ірану - партнера Росії на Близькому Сході, суверенної і незалежної держави. Може, вони ідіоти, зрадники, ці менеджери Сухого?

Ні, все простіше: перший і єдиний пострадянський пасажирський авіалайнер Superjet - це не зовсім вітчизняний літак. Близько 70% його комплектуючих (за дев'ять місяців 2016 року 72%), включаючи найбільш критичні - імпортні.

Авіоніку робить французька Thales і американська Hamilton Sundstrand. Двигуни SaM146 - PowerJet, російсько-французьке СП, засноване НВО «Сатурн» і французькою компанією Snecma. 

Кисневу систему, інтер'єр, двері - американська B/E Aerospace. Це якщо по-крупному. 

Допоміжні енергетичні установки, гідравліку, паливну систему, гальма та інші дрібниці теж роблять з імпортних комплектуючих або закуповують безпосередньо за кордоном.

І за допомогою одного кліка пальців американського мінфіну ці поставки припиняться. Про їх реальне імпортозаміщення можна навіть і не мріяти: для розгортання виробництва аналогів потрібні роки, мільярди і .. доступ до імпортних технологій, який закритий на десятиліття вперед через санкції.

Навіть якщо Росії продали б сучасне обладнання і вона якимось дивом змогла б ним користуватися, собівартість виробництва малих партій комплектуючих була б космічною, а конкурентоспроможність побудованого з них літака - нульовою. Без імпортних технологій РФ так сяк  зможе хіба що відновити будівництво Іл-76 або Іл-96, але для комерційних перевезень вони не годяться - занадто висока вартість експлуатації.

Кремль скільки завгодно може надувати щоки, вдаючи велич і важливість, але сувора правда полягає в тому, що коли ти зі своїм 1% світового ВВП плюєш в обличчя світовій спільноті, вона втирається. А коли вона плює в тебе - ти тонеш. Що, власне, Росія зараз і спостерігає.

Джерело

 

Наші інтереси: 

Велич Росії надумана. Міф.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Умом Россию не понять!"

ТО вони "піднялися з колін..."
ТО стають на коліна... :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Умом Россию не понять!"

ТО вони "піднялися з колін..."
ТО стають на коліна... :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Росія занадто інтегрувалася у світову економіку, тому зворотний хід надзвичайно болючий і, скоріше взього, вже неможливий.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!