Ігор Каганець's picture
Ігор Каганець
  • Visits: 11
  • Hits: 13

Маги і політики, або як відростити голову

Народний біль подає сигнал SOS і вмикає механізм регенерації національної еліти. Головною умовою її об’єднання є політична ідеологія. Сигналом до її активації є вмикання енергетичного реактора релігії.

Біологічні і біосоціальні пропорції

Ми вже з’ясували, що народний організм складається приблизно з 5% людей, спроможних до самостійного, критичного мислення. Решта 95% схильні підтримувати рішення, які їм пропонують.

Це нагадує структуру людського організму, в якому маса голови (в середньому 5 кг) становить приблизно 5% від маси тіла атлетично розвиненої людини.

Згадані 5% самостійно мислячих також мають структуру. За грубими оцінками, фундаментальною інноваційною творчістю займається 1–2%, решта 3–4% здійснюють інтелектуальне забезпечення творчого процесу. Тобто співвідношення приблизно 1:3.

Цей соціологічний факт також має біологічний аналог: співвідношення маси головного мозку (в середньому 1,3 кг, тобто 1,5–2% до маси тіла) і маси решти голови (3,7 кг) відповідає тій самі пропорції 1:3.

Маги і політики

Зауважимо, що в Ісуса Хреста було троє найближчих учнів – Іван та Яків Заведеї (Воанергес) і Симон Петро. Вони мали магічні здібності. Брати Воанергес (Діти Блискавки) вміли керувати вогняною стихією, одного разу навіть хотіли спалити «небесним вогнем» негостинне самарянське село. А Петро вмів ходити по воді, тобто йому була ближча водяна стихія.

Співвідношення трьох магів до решти дев’яти апостолів 1:3. Отже, маємо ще одну природну пропорцію: на одного мага потрібно три інтелектуала.

Як це спроектувати на сучасне суспільство? Цариною соціально активних магів є релігія, а цариною соціально активних інтелектуалів – політика. Політика може здійснюватися тільки за наявності цілісної ідеології.

Творцями ідеології є 5% населення – інтелектуали. Інтелектуали творять ідеологію і поширюють її на всю націю. Такою ідеологією є постнаціоналізм.

Поширені в народі уявлення і звичаї раніше називали язичництвом (від «язик» – народ, що розмовляє однією мовою). Тобто язичництво – це стихійний націоналізм.  

Ідеологія повинна мати метафізичну, релігійну основу. Її спроможні творити маги, які становлять 1% населення. Релігія інтелектуалів, які складають 5% народу, називається аріянством (від «арії» – шляхетні).

Аріянство окультурює і ушляхетнює народні звичаї, відтак язичництво поступово набуває ознак аріянства. Історичними прикладами масового аріянства є Римська імперія за часів аріянського імператора Костянтина Великого та його наступників (4–5 ст.), готські королівства, які охоплювали всю Європу (від Кавказу до Атлантики) і Північну Африку (Королівство вандалів і аланів), Русь часів Володимира Великого.     

Голова і тіло

Будь-яка жива біологічна система має орган керування і орган виконання. Те ж саме стосується біосоціальних організмів: від мурашників до людських спільнот. У народів роль колективної голови виконують організовані 5% населення.

Організм добре почувається і успішно розвивається тоді, коли роль голови виконують маги і політики. Цю голову народ вирощує самостійно. Це частина його крові і плоті.

«Вирощування голови» – це біосоціальний механізм регенерації народного організму. Навіть якщо повністю фізично знищити національну еліту – через одне покоління знову будуть ті ж самі 5% Homo duplex. Саме 5%, бо більше – шкідливо. Це той випадок, коли одна голова добре, а дві – погано.

Регенерація голови

Сигналом до вирощування голови є страждання народу, спричинені  відсутністю власної еліти. Народний біль подає сигнал SOS і вмикає механізм регенерації національної еліти.

Ось як про це писав Євген Маланюк: «Справді, на перший погляд, є то чудом нашої історії: обезголовлений національний організм — власним внутрішнім зусиллям — вирощує собі голову. Провідна верства — здрібнілі князі й боярство, пізніше навіть єпископат — втягається механізмом польської державности... І от, на зміну відумерлій аристократії „несподівано", бо в історично-короткім часі, з'являється аристократія нова, з'являється „чудом", бо ніби з „нічого" зроджена. Козацтво... було зроджене з лона обезголовленого національного тулубу».

Умовою об’єднання еліти і формування нею «голови» є формування політичної ідеології. Сигналом до її активації є вмикання енергетичного реактора релігії (див.: Аріянство – віра козаків).

У наших українських реаліях це виявляється в тому, що політичною ідеологією Української держави є екологічний націоналізм, а його релігійним ядром – аріянство.

Поєднання істинної релігії і чесної політики народжує надпотужну силу, ім’я якої – магічний націоналізм.

«Коли релігія і політика їдуть в одному возі і править ним живий святий – ніщо не зможе стримати їхній рух» (Френк Герберт, «Дюна»). 

Продовження: 

Наші інтереси: 

Як нагорі, та і внизу. Пізнаємо біосоціальні пропорції.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Юра Корольчук's picture
0
No votes yet

у них на лобі написано) (фізіогноміка), а взагалі коли треба вони самі проявляються

Волю не здобувають на одинці

Comments

Ія Подолянка's picture
0
No votes yet

Коротко стисло зрозуміло.Кожне слово на вагу золота .Навіть більше.

cBіт Розумний's picture
0
No votes yet

Чи може і як (якщо може) людина визначити в собі мага? Думаю, що з інтелектуалом простіше.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

ДЗен ДЗелень's picture
0
No votes yet

Маг знає, що він маг.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Ось так вирішуються проблеми народу і країни..А не біганням за МВФ та іншими паразитами...Чудова стаття..

Вірю в те, що розумію.

Олексій Репецький's picture
0
No votes yet

Де знайти магів?

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Поставимо запитання по-іншому: Як розпізнати волхва?

Олексій Репецький wrote:
Де знайти магів?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Юра Корольчук's picture
0
No votes yet

у них на лобі написано) (фізіогноміка), а взагалі коли треба вони самі проявляються

Волю не здобувають на одинці

Тарнай Стрілець's picture
0
No votes yet

Чув думку мага. Навіть на змоскальщеній території України двоє з трьох-потенційні маги. На московській території- троє з сотні потенційні маги. Цей маг активно воює за майбутнє України. Світогляд та ідеологію НО, поки що, не сприймає.

Олексій Репецький's picture
0
No votes yet

А як ви знаєте, що ця людина маг? І Яким чином вона веде боротьбу?

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Олексію, людина, здатна творити ДИВА, і є МАГ. І про воза сказано правильно, та де ж той СВЯТИЙ? Коли він з"явиться в Україні - це помітять і оцінять всі! В Індії ще недавно жив маг БабА. Для бідного чоловіка він створив МИРОТОЧИВУ МОНЕТУ, продуктивність цієї монети 2 л запашного мира за добу. Про це свідчить очевидець всього цього Анатолій Кондратьєв.

Юра Корольчук's picture
0
No votes yet

Сучасні релігії у Країні і тим-більше невелика - Аріянство не можуть обєднати достатньої кількості людей для створення щільного поля (енергетичне, торсіонне чи магнітне) в межах держави в силу взаємного заперечення та несприйняття принципів характерних відкритим нерівноважним системам.
Створити та активувати поле державної влади і відповідно ідентифікувати людей, що мають задатки для реалізації влади можна лише відкритими чесними виборами (коло, всенародним сприйняттям). Звичайно це можна досягти імітацією сильної влади, як у Москві, чи чесних виборів як у нас, але поле тоді виходить імітоване та функціонує за рахунок використаних засобів обману, корупції, примусу, грошей і т.д.
Підозрюю - булава якраз і символізує зосередження управління таким полем в одній особі.

Волю не здобувають на одинці

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Ось типовий текст аріянської релігії: Чарльз Ганел. Майстер-ключ
Подібна література нині видається мільйонними накладами. Вся література з самовдосконалення - це аріянство.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Андерс Фальке's picture
0
No votes yet

Посилання не активне...

Миролюбність і озброєність!

Творимир Здобудьволя's picture
0
No votes yet

Я б уточнив: Поєднання істинної релігії і чесної політики народжує надпотужну силу,

Немає релігії понад істину

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Добре сказано. Саме так.

Творимир Здобудьволя wrote:
Я б уточнив: Поєднання істинної релігії і чесної політики народжує надпотужну силу,

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!