Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Стратегічна п’ята колона: проект «російська Україна» або «інша Росія» (+аудіо)

Категорія:

Протягом кількох останніх років в Україні з’явилося чимало російськомовних інформаційних каналів. Які їхні цілі й на кого вони орієнтовані? І чому вони ненавидять Трампа?


Попередня стаття: 

Аудіоверсія: Стратегічна п’ята колона: проект «російська Україна» або «інша Росія»

Російськомовний простір в Україні має два виразно протилежні інформаційні потоки.

Два російськомовні потоки – за Росію і проти

Домінуючий потік, що просувається російською мовою, є проросійським – він генерується в Росії і тиражується в Україні проросійськими трансляторами – відеоканалами, сайтами, експертами, коментаторами, блогерами, учасниками соціальних мереж, етнічними росіянами на лавочках біля під’їздів тощо. Ці «спікери» вихваляють усе, корисне для Росії, і ганять усе, що корисне для України. Точніше, майже все, тому що дезінформація зазвичай подається у певній пропорції, наприклад 50 на 50 – для створення видимості правдоподібності.

Значно меншим є російськомовний проукраїнський потік. Він генерується українцями, які ведуть інформаційну війну проти Росії мовою ворога. Цей потік зосереджує увагу на поразках і труднощах Росії, відвертає росіян від агресії проти України, розповідає про небезпеки війни і неминучі втрати. Водночас він розповідає про успіхи України і дає проукраїнську інтерпретацію світових подій.      

Російські інтелектуали в Україні

Проте є ще й третій потік, спрямованість якого менш виразна. Його генерують російські інтелектуали, які проживають в Україні. Це етнічні росіяни, які мають громадянство України. Природно, вони мислять російською мовою, адже для них вона є рідною. Натомість українська мова для них є іноземною – нею важче сприймати, думати, писати, говорити.

Згадані російські інтелектуали негативно налаштовані щодо нинішньої російської держави, адже вона придушує їхнє прагнення до волі та творчості. Традиційний устрій Росії – це вертикаль примусу, в якій людина може бути або рабом, або рабовласником. Згаданій групі освічених росіян це не подобається.

Водночас вони з підозрою ставляться до будь-якої української держави – тому що вона передбачає панування української мови і цінностей українського етносу, а це те, що для них є чужим, не-рідним.

Проте їм було б комфортно, якби в Україні була створена така держава, в якій би етнічні росіяни почувалися як у себе вдома. Для цього треба все організувати так, щоб держава Україна була російською, але без притаманної росіянам диктатури. Це проект «російської України», або «іншої Росії» – на території України, але без Путіна.

Чому так важлива рідна мова

Нагадаємо, що рідна мова – це та, якою людському мозку найкомфортніше опрацьовувати інформацію. Мозок розрізняє рідну і нерідну мови миттєво – протягом перших 200 мілісекунд – і це об’єктивно фіксується за допомогою приладів. Розпізнавання відбувається без усвідомлення, «на автоматі» – тому що мозок «апаратно» (на рівні фізіології) налаштований на рідну мову.

Отже, між тонкою будовою мозку і рідною мовою існує нерозривний зв’язок. Яка рідна мова – такий етнічний тип мозку, така й етнічність. Етнічна мова формує етнічну структуру мозку і визначає етнічну приналежність людини.

Як бачимо, сучасні дослідження з нейрофізіології пояснюють, чому рідна мова так важлива для людини, особливо для здійснення складної, творчої діяльності. Відповідно, стає зрозумілішим глибинне прагнення творчих етнічних росіян до «російської України», – воно має фізіологічну основу. Як тільки креативні росіяни опиняються на території України, проект «російської України» перетворюється на біологічну неминучість. Ось така біополітика.

Спогади Павла Скоропадського

Щоб краще зрозуміти тип мислення «іншоросіян», згадаймо влучне спостереження гетьмана Української держави Павла Скоропадського про росіян, врятованих в Україні від більшовицьких репресій.

«Після приїзду людина мовчить, спить та їсть – це перша стадія. Друга – хвалить, каже що Україна – диво, і мова – милозвучна, і клімат – гарний, і Київ – красивий, і уряд – нормальний, одним словом, рай!», – згадував гетьман про тенденцію поведінки росіян у Києві.

Але за кілька тижнів, за словами Скоропадського, починалися ще дві стадії – критики. «За деякий час він бачить когось із тих, хто приїхав раніше. Після цього починається третя фаза. Він ще веселий та люб’язний, але їхав з візником, і він поганий. І бруківка місцями неякісна. "Дозвольте, кажеш йому, ви згадайте, що в Совдепії було… Дякуйте Богу, що живі"», – розповів гетьман.

Після цього, за його словами, людина йде і наступає четверта стадія.

«Він вже гарно одягнений, ситий, рум’яний. "Знаєте ви, що скажу – ваша Україна – маячня… Треба творити єдину неподільну Росію, та й українців ніяких нема, все це вигадка німців», – згадував Павло Скоропадський.

Три індикатори проекту «російської України»

Отже, прихильники «російської України» генерують власний інформаційний потік. Він не такий виразний, як генерований у Москві, проте все ж має деякі принципові ознаки, які можна застосувати як індикатори для його розпізнавання.  

1. Він принципово російськомовний

З одного боку, це вираження їхньої мрії про російську Україну, а з другого – вони по-іншому не можуть, адже є етнічними росіянами. Українська мова для них є іноземною. На побутові теми вони ще можуть говорити українською. Але там, де потрібне творче напруження інтелекту, – мало і недовго, адже це вимагає надмірних енергетичних затрат.

2. Він принципово антиукраїнський

Російські інтелектуали можуть по-різному ставитися до нинішньої держави Україна – від гострої критики до обережної лояльності. Що вони однозначно не сприймають, то це українську етнічну культуру, вважаючи її нижчою, неповноцінною, «сільською». Але якщо «садок вишневий коло хати» вони ще погоджуються терпіти, то питання українського націотворення викликає ворожість.

Це й зрозуміло, адже якщо відбудеться українська Україна, то їхній проект «російської України» точно не реалізується. Тому генерований ними інформаційний потік відверто спрямований проти українського націоналізму, тобто ідеології і практики перетворення аморфного українського етносу на організовану українську націю з власною Українською державою.

Як громадяни України, вони вважають за краще не демонструвати свого несприйняття української справи. Проте внутрішня негативна спрямованість ненароком проявляється у всіляких обмовках та іронічних жартах, у завуальованому приниженні та висміюванні українського. Хоча, якщо «понесе», то можуть увійти в раж і відверто висловитися, що вони про нас думають. Інформаційний потік, генерований прихильниками «російської України», має характер повільного отруєння, саботажу і прихованої ворожості.     

3. Він принципово антитрампівський

Інформаційний потік «російської України» спрямований проти президента США Дональда Трампа. Це може видатися дивним, але так є. Причина в тому, що Трамп є американським націоналістом і вважає нації найвищою цінністю. І це вже викликає підозри в «іншоросіян», адже для російської ментальності властивий етатизм – тотальне домінування держави і розуміння миру як вертикалі примусу. Націоналізм і етатизм є антагоністичними ідеологіями.

Насправді, виступаючи проти Трампа, прихильники «російської України» виступають проти націоналізму в цілому, але передусім – проти українського націоналізму. Саме цим можна пояснити їхнє істеричне несприйняття трампізму, тенденційні інтерпретації подій, опускання до відвертої брехні, фанатизм.

Причина такої неадекватності в тому що,  виступаючи проти націоналістичного Трампа, вони насправді виступають проти націоналістичної України. Будучи громадянами України, вони не можуть відверто виражати свою українофобію. Інша справа – далекі США: тут можна не стримуватися і «відриватися на повну». Для них заокеанський Дональд є безпечним об’єктом для «випускання пари» і задоволення свого вимушено стримуваного антиукраїнізму – свідомого чи підсвідомого. Нищівна критика американського Трампа спрямована на те, щоб не допустити появи «українського Трампа» – українського козиря, який поб’є російську карту (англійське слово «trump» означає «козир»).    

Чому це підривний проект

Він є підривним за самою своєю суттю, адже «російська Україна» негайно буде завойована Росією. Підступність цього проекту в його прихованості, яка досягається поступовим, розтягненим у часі, а тому непомітним розгортанням. Головним засобом маскування є те, що ці «іншоросіяни» висловлюються проти Путіна – і тому сприймаються українцями як «майже свої». Але не кожен ворог Путіна є другом України. Розгляньмо головні «бойові компоненти» цього проекту.

1. Руйнування національної мети

Правильна мета є головною цінністю будь-якої системи. Українська нація з власною державою сформується лише тоді, коли матиме правильну національну мету. Замість такої мети «іншоросіяни» пропонують утопію «кращої Росії», відтак дезорієнтують українців і руйнують їхнє бачення майбутнього.

2. Просування російської мови

Де сьогодні звучить російська мова, там завтра будуть російські танки. Це не метафора, а реальна російська політика. Просуваючи російську мову, «іншоросіяни» просувають російські світоглядні цінності, які є несумісними з українським світоглядом.

3. Підготовка антиукраїнських кадрів

Генеруючи російською мовою аналітику і корисні знання, «іншоросіяни» підтримують своїх одноплемінників у війні проти України.

4. Інформаційна допомога російській розвідці

Не секрет, що 99 відсотків розвідувальної інформації нині отримується з відкритих джерел. Досліджуючи зсередини ситуацію в Україні і транслюючи її російською мовою, вони допомагають Росії краще розуміти наші внутрішні процеси і ефективніше вести проти нас гібридну війну.

5. Протидія формуванню української еліти

«Іншоросіяни» поширюють ілюзію, що українці неспроможні до державотворення, а тому Україну врятують тільки російські інтелектуали.  Лише вони покажуть світло темним українцям.

Що робити?

1. Для початку маємо усвідомити наявність прихованої загрози. Проект «російська Україна» набуває дедалі виразніших ознак стратегічно спецоперації. По суті, це реалізація стандартного шаблону російської гібридної війни на етапі «деморалізації».  

2. Сприймаючи інформацію з того чи іншого російськомовного каналу, маємо чітко орієнтуватися, з ким маємо справу – проукраїнською пропагандою, «русскім міром» з Москви чи «іншою Росією» з України. За великим рахунком, від усього цього треба триматися подалі: проукраїнська пропаганда призначена не для нас, а «русскій мір» і «російська Україна» – це інформаційна отрута, тому може цікавити лише фахівців з інформаційної війни.   

3. Усвідомлення ситуації дозволяє використати проект «російської України» як антитезу для творення української України. Це тому, що призначенням антитези є створення опору, необхідного для повнішого розгортання Тези. Натомість завданням Тези є подолання опору антитези, відкриття в собі нових потенцій і вихід на вищий рівень розвитку.   

Продовження: Структура україномовного простору: чому нема націоналізму?


Додатково: 
 
Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 
Наші інтереси: 

Головна сила Москви - стратегічні спецоперації. Добре, що ми це вже знаємо. 

В тему: 
Дмитро Корчинський: За що я люблю нашого бідного брата Арестовича (відео)Третя війна з Росією: 6 таємних інструментів сталінізмуЛюди і орки, або Як помиритися з Мордором: розгадка загадкової російської душіСпецоперація «Кіса»: Чому США допомогли Китаю стати головною загрозою для вільного світуФейкові медіа показують лише погане, – Трамп ще раз прокоментував фото із Меркель на саміті G7Подвійні стандарти ліберальних ЗМІ: за що ліваки ненавидять ТрампаСтруктура і етапи гібридної війни: деморалізація, дестабілізація, захоплення влади, зачистка – розповідає Юрій БєзмєновІлюзія про добросусідство з Мордором і успішну проросійську Україну – це національна катастрофаВійна цивілізацій: головні козирі Великого Міжмор’я проти Континентального блокуРосійськомовних Москва вважає своєю власністю, а російську мову просуває в пакеті з лояльністю до імперії
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бард Рой.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Національна зверхність над усіма! Ну майже, над усіма.

Рівні нам лиш англосакси, частково нащадки вікінґів, бо вони там, нещасні, спотворені толерастією. Англосакси теж спотворені, але їх значно більше, аніж скандинавів - відсоток спотворености не такий високий. І нам арійцям-українцям треба носити (хоча б у собі) відчуття їхнього рятувальника від цієї самої спотворености - вони нам ще спасибі скажуть.

Це ж стосується й германців. Зашарканий виною (за Гітлера) нині народець, у якого оце германство застрягло на генетичному рівні. Але ж застрягло. Наша задача звільнити його з цих "покаянних" пут.

Франція? Згадаймо Ярославну, яка благала свого татуся забрати її з цього смердючого фекаліями та зачумленого Парижу.

Італійці? Це не ті римляни і ними вони ніколи не були. Це звичайні баклажани, яких у Румунії та Сороках - неофіційна циганська столиця в Україні - хоч греблю гати.

Євреї (або по-культурному і по-правильному, жиди)... Вони, як паличка Коха: живуть у кожному організмі, якщо він заслаб, вони активуються і роблять всілякі заподлянки - організм руйнуючи, самі жиріючи. А коли він міцний - вже самі, скидають картузи і ніжно, низько вклонившись, запитують: що побажаєте?

Московіти... Пригадую совєтський мультик про дракона, який змушував звірів його боятися. Якщо боїшся - він загрозливо збільшувався у розмірах. Так він, роздутий до гігантських розмірів, з'явився перед зайчиком і запитав, чи боїться він його, вухань відповів - аніскілечки. Дракон знітився і почав умовляти його забоятися хоч трішечки. І з кожною відмовою, ставав все менше, аж поки не перетворився у манюсінького горобчика.

Ось так і москалі, що стали драконами завдяки власним байкам про свої перемоги, брутальність і відчайдушність яких - на додачу - роздув Голівуд. А насправді це сциклива, недорозвинена, покірна, заздрісна та озлоблена (через оцю сцикливість) біомаса.

А ще нам треба кримських татарів призначити своїми молодшими братами і через них заприязнитися з мусульманським світом. Але лиш заприязнитися, не пускаючи їхніх біженців, як тухла Европа, до себе на ПМЖ.

Так само і з китайцями: з ними кєнтоватися, але з японцями - більше.

А серед сусідів оголосити поляків (а ще - хорватів) найбільшими нашими друзяками. Відтак інші сусіди, заткнувши свої пельки, забудуть свої мовні та територіяльні до Великої України пред'яви.

Тільки так!

Хай буде!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Використовуючи наведені три індикатори, ми можемо виявити конкретні інформаційні джерела, які працюють в парадигмі "російської України".
Давайте пропозиції у коментарях - буде цікаво!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Бард Рой.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Національна зверхність над усіма! Ну майже, над усіма.

Рівні нам лиш англосакси, частково нащадки вікінґів, бо вони там, нещасні, спотворені толерастією. Англосакси теж спотворені, але їх значно більше, аніж скандинавів - відсоток спотворености не такий високий. І нам арійцям-українцям треба носити (хоча б у собі) відчуття їхнього рятувальника від цієї самої спотворености - вони нам ще спасибі скажуть.

Це ж стосується й германців. Зашарканий виною (за Гітлера) нині народець, у якого оце германство застрягло на генетичному рівні. Але ж застрягло. Наша задача звільнити його з цих "покаянних" пут.

Франція? Згадаймо Ярославну, яка благала свого татуся забрати її з цього смердючого фекаліями та зачумленого Парижу.

Італійці? Це не ті римляни і ними вони ніколи не були. Це звичайні баклажани, яких у Румунії та Сороках - неофіційна циганська столиця в Україні - хоч греблю гати.

Євреї (або по-культурному і по-правильному, жиди)... Вони, як паличка Коха: живуть у кожному організмі, якщо він заслаб, вони активуються і роблять всілякі заподлянки - організм руйнуючи, самі жиріючи. А коли він міцний - вже самі, скидають картузи і ніжно, низько вклонившись, запитують: що побажаєте?

Московіти... Пригадую совєтський мультик про дракона, який змушував звірів його боятися. Якщо боїшся - він загрозливо збільшувався у розмірах. Так він, роздутий до гігантських розмірів, з'явився перед зайчиком і запитав, чи боїться він його, вухань відповів - аніскілечки. Дракон знітився і почав умовляти його забоятися хоч трішечки. І з кожною відмовою, ставав все менше, аж поки не перетворився у манюсінького горобчика.

Ось так і москалі, що стали драконами завдяки власним байкам про свої перемоги, брутальність і відчайдушність яких - на додачу - роздув Голівуд. А насправді це сциклива, недорозвинена, покірна, заздрісна та озлоблена (через оцю сцикливість) біомаса.

А ще нам треба кримських татарів призначити своїми молодшими братами і через них заприязнитися з мусульманським світом. Але лиш заприязнитися, не пускаючи їхніх біженців, як тухла Европа, до себе на ПМЖ.

Так само і з китайцями: з ними кєнтоватися, але з японцями - більше.

А серед сусідів оголосити поляків (а ще - хорватів) найбільшими нашими друзяками. Відтак інші сусіди, заткнувши свої пельки, забудуть свої мовні та територіяльні до Великої України пред'яви.

Тільки так!

Хай буде!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Бард Рой каже:
Національна зверхність над усіма! Ну майже, над усіма.
Рівні нам лиш англосакси, частково нащадки вікінґів, бо вони там, нещасні, спотворені толерастією. Англосакси теж спотворені, але їх значно більше, аніж скандинавів - відсоток спотворености не такий високий. І нам арійцям-українцям треба носити (хоча б у собі) відчуття їхнього рятувальника від цієї самої спотворености - вони нам ще спасибі скажуть.
Це ж стосується й германців. Зашарканий виною (за Гітлера) нині народець, у якого оце германство застрягло на генетичному рівні. Але ж застрягло. Наша задача звільнити його з цих "покаянних" пут.
Франція? Згадаймо Ярославну, яка благала свого татуся забрати її з цього смердючого фекаліями та зачумленого Парижу.
Італійці? Це не ті римляни і ними вони ніколи не були. Це звичайні баклажани, яких у Румунії та Сороках - неофіційна циганська столиця в Україні - хоч греблю гати.
Євреї (або по-культурному і по-правильному, жиди)... Вони, як паличка Коха: живуть у кожному організмі, якщо він заслаб, вони активуються і роблять всілякі заподлянки - організм руйнуючи, самі жиріючи. А коли він міцний - вже самі, скидають картузи і ніжно, низько вклонившись, запитують: що побажаєте?
Московіти... Пригадую совєтський мультик про дракона, який змушував звірів його боятися. Якщо боїшся - він загрозливо збільшувався у розмірах. Так він, роздутий до гігантських розмірів, з'явився перед зайчиком і запитав, чи боїться він його, вухань відповів - аніскілечки. Дракон знітився і почав умовляти його забоятися хоч трішечки. І з кожною відмовою, ставав все менше, аж поки не перетворився у манюсінького горобчика.
Ось так і москалі, що стали драконами завдяки власним байкам про свої перемоги, брутальність і відчайдушність яких - на додачу - роздув Голівуд. А насправді це сциклива, недорозвинена, покірна, заздрісна та озлоблена (через оцю сцикливість) біомаса.
А ще нам треба кримських татарів призначити своїми молодшими братами і через них заприязнитися з мусульманським світом. Але лиш заприязнитися, не пускаючи їхніх біженців, як тухла Европа, до себе на ПМЖ.
Так само і з китайцями: з ними кєнтоватися, але з японцями - більше.
А серед сусідів оголосити поляків (а ще - хорватів) найбільшими нашими друзяками. Відтак інші сусіди, заткнувши свої пельки, забудуть свої мовні та територіяльні до Великої України пред'яви.
Тільки так!

Дуже слушні думки.

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Цікавий сайт пана Антиколорадоса.
З одного боку явна антипутінський і антиросійський напрямок, з іншого - нищівна критика Трампа.
Більшість матеріалів - російською, коментарі десь навпіл, коментарі Антиколорадоса - українською.
Матеріали - цікаві, автор здається має якісь свої джерела.
Поки ще читаю, але іноді тональність викликає сумніви. Іноді додаю коментарі, хоча останнім часом - тільки відповіді на коменти.
До речі, автор палко підтримує Порошенка.
До російської України поки що не можу віднести. Але не подобається надто жорстке ставлення до "гобітів". Замало мудрості. Забагато прагнення дії як найскоріше. Але автор явно талановитий.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Основне спрямування сайту defence-line.org - інформаційна війна проти Мордору. Це пропаганда, тому там багато тенденційності. Хай росіяни собі читають, а нас цікавлять серйозніші джерела.

Щодо фанатичної антитрампівщини - це великий мінус для сайту. Або автор перечитався лівацьких ЗМІ (тоді він не дуже розумний), або це все ж таки "російська Україна".

Юр Цікавий каже:
Цікавий сайт пана Антиколорадоса.
З одного боку явна антипутінський і антиросійський напрямок, з іншого - нищівна критика Трампа.
Більшість матеріалів - російською, коментарі десь навпіл, коментарі Антиколорадоса - українською.
Матеріали - цікаві, автор здається має якісь свої джерела.
Поки ще читаю, але іноді тональність викликає сумніви. Іноді додаю коментарі, хоча останнім часом - тільки відповіді на коменти.
До речі, автор палко підтримує Порошенка.
До російської України поки що не можу віднести. Але не подобається надто жорстке ставлення до "гобітів". Замало мудрості. Забагато прагнення дії як найскоріше. Але автор явно талановитий.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Я так зрозумів, що критика йде з позиції емоційно-моральної, автору не подобається поведінка і вислови Трампа. Надто прямолінійне ставлення до посади президента, як майже до месії. Дивно. Мабуть є якась обмеженість в світогляді. Або перебільшення власних можливостей. Поки що не хочу ставити крапку, скоріше - три поспіль...

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Викликає запитання істерична лютість Антиколорадоса проти Трампа. Якби це була звичайна непоінформованість, то не було б такої пристрасності. Схоже, що тут зачіпається щось особисте, яке він сам не усвідомлює. Це особисте - люте несприйняття української України.

Юр Цікавий каже:
Я так зрозумів, що критика йде з позиції емоційно-моральної, автору не подобається поведінка і вислови Трампа. Надто прямолінійне ставлення до посади президента, як майже до месії. Дивно. Мабуть є якась обмеженість в світогляді. Або перебільшення власних можливостей. Поки що не хочу ставити крапку, скоріше - три поспіль...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

На ЛО деяки коментатори обережно підтримують Трампа, реакції автора ресурсу не відчув, реагують модератори. Але все одно цікаво, що буде далі?
До речі, автор нервово реагує на розповсюдження у ФБ власних матеріалів. Раніше він сам постив їх, зараз не бачу. І здається мою IP-адресу зараз заблокували, після репосту промови Сенцова на ютюбі. Дивно, наче на мозоль не наступав. Хоча можу помилятися.
І ще одне спостереження: позитив щодо Блумберга. Радіють заяві про висування його на президенти.
Одне з цікавих посилань його опонента в коментарі:https://www.washingtonexaminer.com/opinion/the-russians-are-meddling-in-...
Є ще відповідь іншого коментатора, eadfrith | Листопад 27, 2019 at 17:58, досить влучна, як на мене: https://defence-line.org/2019/11/bitva-starikov-chast-2/

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо там параноя, то можна чекати чого завгодно. Під гарячу руку можуть і забанити.

Юр Цікавий каже:
На ЛО деяки коментатори обережно підтримують Трампа, реакції автора ресурсу не відчув, реагують модератори. Але все одно цікаво, що буде далі?
До речі, автор нервово реагує на розповсюдження у ФБ власних матеріалів. Раніше він сам постив їх, зараз не бачу. І здається мою IP-адресу зараз заблокували, після репосту промови Сенцова на ютюбі. Дивно, наче на мозоль не наступав. Хоча можу помилятися.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Але ж ,напевно, наша місія змінити "мордомор".З нас він виріс...і нам його виховувати. Як не прикро, але все йде до цього.

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

1. Мордор виріс з Орди.
2. Уже раз (чи кільканадцять разів) Мордор намагалися виховати (нагадайте яким митрополитом).
3. Щоб епоха ельфів розквітала - Мордор мусить бути знищеним до кінця.

Іван Ведь каже:
Але ж ,напевно, наша місія змінити "мордомор".З нас він виріс...і нам його виховувати. Як не прикро, але все йде до цього.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Саме так. Це точна відповідь. Мордор використовував Україну, але у нас з ним не було нічого спільного (від "с - половини", "пополам", "на пару"), тому що в ментальності Мордора нема такого поняття - "спільне".

Він визнає тільки примусове домінування і підкорення. Спроби діяти спільно з Мордором (по-братськи) закінчувалися для України катастрофами.

Мордор не має нічого спільного з Руссю, він є продуктом Орди.

Місія України в тому, щоб ліквідувати Мордор як еволюційну антитезу і піднятися на вищий рівень розвитку.

Арсен Дубовик каже:
1) Мордор виріс з Орди.
2) Уже раз Мордор намагалися виховати (нагадайте яким митрополитом).
3) Щоб епоха ельфів розквітала - Мордор мусить біти знищеним до кінця.
Іван Ведь каже:<blockquote class="bb-quote-body">Але ж ,напевно, наша місія змінити "мордомор".З нас він виріс...і нам його виховувати. Як не прикро, але все йде до цього.</blockquote>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Мордор виріс із Орди та наших виродків. І, наші виродки його досі пітримують. Мордор не треба знищувати, це буде шкідливо, насамперед, для нас. Як Риму зашкодило знищення Карфагену, бо внаслідок цього карфагенські інтелектуали стали римськими жерцями та підмінили релігію Риму. Нам треба знов стати сильними та знов підкорити Мордор. Силою. Яскраво та переконливо для самих мордорців.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Та ні, Мордор, як і в свій час Карфаген, потрібен у якості відстійника. Малесенького такого відстійника-звалища...Бо, інакше, ті люди, які могли б, та хотіли б жити у Мордорі, заразять собою Україну. І, з Україною станеться щось подібне до того, що сталося з Римом.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Доктрина Трампа ніде не записана в чистому вигляді, але окремі пазли складаються в цілісну картину. Ось, наприклад:

"Кірон Скіннер, директорка Державного департаменту США з питань планування політики, у виступі на «Future Security Forum 2019» у Вашингтоні заявила, що стосунки з Китаєм для Сполучених Штатів — це «зіткнення з дійсно іншою цивілізацією та іншою ідеологією». «Це вперше, коли у нас буде великий по силі конкурент, який не належить до білої раси».
На думку деяких оглядачів, Скіннер привідкрила «доктрину Трампа». Згідно з нею, «культура та ідентичність є визначальними чинниками того, будуть відносини великих держав дружніми чи конфліктними». Відтак глибинною причиною конфронтації між США і Китаєм є культурні відмінності між Американською та Азійською цивілізаціями".

Це фрагмент зі статті Війна цивілізацій: головні козирі Великого Міжмор’я проти Континентального блоку.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Цілком згоден з вами, але я мав на увазі не фізичне знищення, бо це нам не тільки не підсилу, а і проти наших принципів. Але допомогти поховати мумію Леніна і змінити імперські амбіцїї РФ разом з теперішніми кремлівськими довгожителями можливо, хоч і здається фантазією. Кремль вводить цензуру і обмеження на інтернет! Значить він боїться ПРАВДИ.ІнФормацІйна війна повинна вестися всіма доступними і недоступними методами!

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гарно сказано! В інформаційній війні треба застосовувати все, що можна. І все, що не можна - також :)

Іван Ведь каже:
Цілком згоден з вами, але я мав на увазі не фізичне знищення, бо це нам не тільки не підсилу, а і проти наших принципів. Але допомогти поховати мумію Леніна і змінити імперські амбіцїї РФ разом з теперішніми кремлівськими довгожителями можливо, хоч і здається фантазією. Кремль вводить цензуру і обмеження на інтернет! Значить він боїться ПРАВДИ.ІнФормацІйна війна повинна вестися всіма доступними і недоступними методами!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Один лікар невропатолог студентської лікарні сказав так: якщо не можна, але дуже хочеться, то можна.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Не просто гарно сказано, але є правдою.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Іван Ведь каже:
Цілком згоден з вами, але я мав на увазі не фізичне знищення, бо це нам не тільки не підсилу, а і проти наших принципів. Але допомогти поховати мумію Леніна і змінити імперські амбіцїї РФ разом з теперішніми кремлівськими довгожителями можливо, хоч і здається фантазією. Кремль вводить цензуру і обмеження на інтернет! Значить він боїться ПРАВДИ.ІнФормацІйна війна повинна вестися всіма доступними і недоступними методами!

Генетично запрограмовані речі змінити вихованням?
Дуже наївна точка зору, на мій погляд.

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Вся російська еліта - це фарисеї, тому русскій мір саме вони проштовхують в Україні. Етнічні росіяни вони взагалі ні на що не мають впливу

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Так. Після вислову Путіна; "мочить всех в сортире" можна сказати, що рос. еліта це угрупування з "понятієм" крімінального світу.

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Існування етносу "росіяни" геть сумнівне!
Є "россияне" як узагальнююча політична самоназва(від ідеологів) народів Російської Федерації, який кожен окремо(!) - це окремий етнос. До того ж структура етносів РФії дуже(!) строката - від мордви і євреїв до евенків.
Треба їм (етносам РФії) допомагати в самоусвідомленні своєї самобутності.

Володимир Самотий каже:
Вся російська еліта - це фарисеї, тому русскій мір саме вони проштовхують в Україні. Етнічні росіяни вони взагалі ні на що не мають впливу

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Саме так!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дуже корисна праця!
Нарешті роз'яснення зв'язку "Трамп-Україна"!
А також, особливо актуальне - питання "російської України", яке багато хто недобачає!

У західній українській діаспорі деякі кола щиро намагаються шукати підтримки для України серед громадян західних держав. Інколи серед останніх трапляються нащадки москалів. Наші діяспорани навіть творять з ними спільні "дискусійні форуми" для поширення правди про Україну серед чужинців...

На моє запитання, чи можна взагалі з ними розмовляти, ось що відповів мені знайомий західний український дипломат:

"Дипломатичний арсенал широкий.
Треба мати якісь контакти через посередництво чи безпосередньо.
Контакти можуть бути подані до відома людей або таємні.
Там немає питання щирості...Там просто вирішуються інтереси".

Як сприймати цю відповідь?
Адже згадані "форуми" породжують всілякі проєкти, творять зв'язки, сприяють взаємному проникненню думок...

Наша діяспора не вміє лицемирити, як це майстерно роблять москалі, та ще "обтесені" західним джентельменством.

Більше того, нащадки москалів, навіть якщо лицемірства, якимсь чудом, позбулися, то на них завжди має око ФСБ. Тим більше, коли вони досі розмовляють московською мовою.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Усі росіяни є провідниками політики Москви, навіть якщо вони проти Москви. Їх об’єднує російська мова, відтак спільне уявлення про життя. Яка мова, таке й мислення. Яке мислення, така й поведінка.

Зірка Вітошинська каже:
Дуже корисна праця!
Нарешті роз'яснення зв'язку "Трамп-Україна"!
А також, особливо актуальне - питання "російської України", яке багато хто недобачає!
У західній українській діаспорі деякі кола щиро намагаються шукати підтримки для України серед громадян західних держав. Інколи серед останніх трапляються нащадки москалів. Наші діяспорани навіть творять з ними спільні "дискусійні форуми" для поширення правди про Україну серед чужинців...
На моє запитання, чи можна взагалі з ними розмовляти, ось що відповів мені знайомий західний український дипломат:
"Дипломатичний арсенал широкий.
Треба мати якісь контакти через посередництво чи безпосередньо.
Контакти можуть бути подані до відома людей або таємні.
Там немає питання щирості...Там просто вирішуються інтереси".
Як сприймати цю відповідь?
Адже згадані "форуми" породжують всілякі проєкти, творять зв'язки, сприяють взаємному проникненню думок...
Наша діяспора не вміє лицемирити, як це майстерно роблять москалі, та ще "обтесені" західним джентельменством.
Більше того, нащадки москалів, навіть якщо лицемірства, якимсь чудом, позбулися, то на них завжди має око ФСБ. Тим більше, коли вони досі розмовляють московською мовою.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Колись на" ОК" я спілкувався з громадянами РФ.. і тільки з неросійськими знаходив спільну мову про життя=буття. Деякі гордилися, що поріднилися з "рускіми", але більшість не сприймають російського менталітету і хочуть бути незалежними від московії . РФ це тюрма, або свобода для невільникіів!

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Мені досі здається, що наша перемога над Мордором здійсниться частково розпорошенням його імперії. Особисто принагідно заохочую громадян РФ шукати свої корені...

Невперше бачимо випадки, коли подекуди в автономіях РФ підносять голови.

Попри творення вісі зла (Париж-Берлін-Москва-Пекін) йде світом відцентрова течія.
Чому ж би вона не сягнула Мордору чи Китаю? Вистачить їй допомогти.

Зрештою, так імперії зникали, ні ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо Росія з Китаєм встигнуть перестрибнути в ультраіндастріал, то розвалу не відбудеться. Глибинне промивання мізків населення призведе до повного підпорядкування населення центральній владі та його консолідації навколо неї.

Зірка Вітошинська каже:
Мені досі здається, що наша перемога над Мордором здійсниться частково розпорошення його імперії. Особисто принагідно заохочую громадян РФ шукати свої корені...
Невперше бачимо випадки, коли подекуди в автономіях РФ підносять голови.
Попри творення вісі зла (Париж-Берлін-Москва-Пекін) йде світом відцентрова течія.
Чому ж би вона не сягнула Мордору чи Китаю? Вистачить їй допомогти.
Зрештою, так імперії зникали, ні ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Ніщо ще не програне, події розвиваються несподівано, і хаотично! Подивімось на стан Газпрому, на "Олімпійські санкції", повільне, але поступове міжнароднє визнання УПЦ...
Врешті-решт, на симпатії до Путіна, до Гонк-Конгу.

У Франції меркантильні прагнення щодо Китаю падають, течія "місцевого виробництва і торгівлі", та її "закрите коло" росте, тим більше, що воно пов'язане зі захистом довкілля.

Не зважаймо на блеф вісі зла.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, війна розгортається на всіх фронтах, на поверхні і в глибині, видима і невидима, по вертикалі і по горизонталі.

Зірка Вітошинська каже:
Ніщо ще не програне, події розвиваються несподівано, і хаотично! Подивімось на стан Газпрому, на "Олімпійські санкції", повільне, але поступове міжнароднє визнання УПЦ...
Врешті-решт, на симпатії до Путіна, до Гонк-Конгу.
У Франції меркантильні прагнення щодо Китаю падають, течія "місцевого виробництва і торгівлі", та її "закрите коло" росте, тим більше, що воно пов'язане зі захистом довкілля.
Не зважаймо на блеф вісі зла.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

... і все-таки не забуваємо озброюватися на всіх рівнях!!!

Ігор Каганець каже:
Так, війна розгортається на всіх фронтах, на поверхні і в глибині, видима і невидима, по вертикалі і по горизонталі.

Зірка Вітошинська каже:<blockquote class="bb-quote-body">Ніщо ще не програне, події розвиваються несподівано, і хаотично! Подивімось на стан Газпрому, на "Олімпійські санкції", повільне, але поступове міжнароднє визнання УПЦ...
Врешті-решт, на симпатії до Путіна, до Гонк-Конгу.
У Франції меркантильні прагнення щодо Китаю падають, течія "місцевого виробництва і торгівлі", та її "закрите коло" росте, тим більше, що воно пов'язане зі захистом довкілля.
Не зважаймо на блеф вісі зла.</blockquote>

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Були сумніви щодо Арестовича - це "інша Росія" чи все ж таки щось українське?

В одному з останніх інтерв’ю Олексій Арестович озвучив думку, що Трамп і Путін точно є спільниками.

По-перше, це індикатор підтримки "російської України".

По-друге, це суперечить фактичним результатам діяльності Трампа, тобто це або непоінформованість, або нещирість.

Російські демократія, гуманізм, логіка і здоровий глузд закінчуються там, де починається українське питання.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

До "стратегічної п’ятої колони" належить російський коментатор Іван Яковина (який у 2014 році втік з Росії в Україну). З відеоканалів це "Укрлайф".

Продовжуємо аналізувати інформаційний простір України.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що головним рупором проекту "російська Україна" є сайт "Хвиля" - hvylya.net
Назвали би відверто - "Волна", або ще краще - "Русская волна".

На роль головного аналітичного центру проекту "російська Україна" претендує Український інститут майбутнього https://www.uifuture.org/

Один з головних спікерів цього проекту - Юрій Романенко.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Десь три роки читав "хвилю". Непогана аналітика проскакувала. Там постійно друкується Почепцов. Але сайт поступово перетворився з замаскованого на відверто антиукраїнський. Вже більше року на нього не заходжу.

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Дотримуюсь тої ж думки.

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Спогади Павла Скоропадського. Заряд веселим настроєм. 1,5 хв. https://youtu.be/V0C_SRwnoK8

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гарна робота, Богдане! Ця річ актуальна доти, доки існуватиме Україна і Московія.

Богдан ДуБ каже:
Спогади Павла Скоропадського. Заряд веселим настроєм. 1,5 хв. <a href="https://youtu.be/V0C_SRwnoK8" rel="nofollow">https://youtu.be/V0C_SRwnoK8</a>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Повний варіант аудіо-п'єси скоро буде опубліковано на нашому радіо. На ютубі ж - урізаний варіант - без більшої частини музики. Тому раджу слухати саме з радіо Гартленд - фон має значення.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав аудіоверсію цієї статті. Слухаємо і поширюємо!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Варто дати можливість поширювати конкретний запис. Наразі бачу можливість поширювати посилання тільки на сам канал - https://www.ar25.org/radio/nova-yevropa.html

З часом аудіо буде опускатись вниз по списку, і якщо лінк розмістити сьогодні, то через пару місяців аудіо може бути вже десь в середині списку. Якщо ж публікуєш лінк на конкретне аудіо - твій знайомий завжди потрапить суто на нього.

Є різниця - що рекламувати медіа (лінк на радіо), а що ділитись цікавим знайденим матеріалом (лінк на конкретний звук).

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Можна давати посилання і на конкретний аудіофайл, так як у цій статті:

https://files.ar25.org/sites/default/files/strategichna_pyata_kolona_-_proekt_rosiyska_ukrayina_abo_insha_rosiya.mp3

Богдан ДуБ каже:
Варто дати можливість поширювати конкретний запис. Наразі бачу можливість поширювати посилання тільки на сам канал - <a href="https://www.ar25.org/radio/nova-yevropa.html" rel="nofollow">https://www.ar25.org/radio/nova-yevropa.html</a>
З часом аудіо буде опускатись вниз по списку, і якщо лінк розмістити сьогодні, то через пару місяців аудіо може бути вже десь в середині списку. Якщо ж публікуєш лінк на конкретне аудіо - твій знайомий завжди потрапить суто на нього.
Є різниця - що рекламувати медіа (лінк на радіо), а що ділитись цікавим знайденим матеріалом (лінк на конкретний звук).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

І як це !легко,зручно! робити?
Як поширювати лінк на прослуховування файлу? Як !легко,інтуїтивно! робити це з смарту?

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Відкрита зовнішня ворожість московитів сприяє консолідації української нації. На даному етапі вона корисна. Завуальована внутрішня ворожість носіїв "руського мира" є вкрай руйнівною і небезпечною для українського світу. Вона поступово буде переходити у категорію головного ворога нашого націотворення.
Дана стаття - блискуче попередження про цю небезпеку.

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Книга Павла Штепи "Московство" має бути настільною книгою справжнього українського політика....

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Арестович знову почав піарити проект російської України – він називається "Русь Україна" https://youtu.be/tjSfLTe-zrk Тобто спочатку "Русь", а потім "Україна", або, скорочено, просто "Русь".

До речі, історія Грушевського називалася "Історія України-Руси", тобто спочатку "Україна".

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тут Арестович конкретизує свої мрії про "полікультурну націю" – після 52:11. 
Чим це все закінчується, ми вже знаємо: Чотири стадії перебування москаля в Україні. За 100 років нічого не змінилося

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Все йде по плану - побудова великої хазарії від Уралу по Збруч, саме для цього поставили на трон цю зелену плісняву

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дехто дивується, навіщо Арестович ляпнув про те, що балістичну ракету Х-22 у Дніпрі збила українська ППО? Як він міг у це повірити?

Річ у тім, що Арестович не розуміє українців, зневажає їх, в усьому звинувачує і водночас боїться. Він це приховує, але інколи проговорюється. У даному випадку ці підсвідомі звинувачення виплеснулися на поверхню. Він повірив у те, у що хотів повірити, адже уявне збиття ракети українською ППО, яка після падіння зруйнувала будинок, підтверджує його переконання щодо недолугості та тотальної винуватості українців.  

Про це ми вже якось говорили: Дмитро Корчинський: За що я люблю нашого бідного брата Арестовича (відео)

 

Ігор Каганець wrote:

Тут Арестович конкретизує свої мрії про "полікультурну націю" – після 52:11. 
Чим це все закінчується, ми вже знаємо:

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Сторінки

  • Сторінка
  • of 2
  • >