Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 17

Джерелом надпотужної енергетики української мови є її первинність – проект «Код нації» (2014)

Категорія:

Мозок і українців, і росіян реагує на українську мову утричі активніше, ніж на російську. Це відбувається протягом перших 200 мілісекунд, коли мозок встигає тільки почути звук і упізнати в ньому людську мову. 

150104_kod_naciyi-2.jpg

Мозок реагує на кожне слово
Мозок реагує на кожне слово

У науково-популярному фільмі «Код нації», представленому в листопаді 2014 року телеканалом «Україна», розповідається про експеримент з нейрофізіології, в якому досліджували вплив української і російської мов на українців і росіян. Точніше, на те, як різні ділянки їхнього головного мозку реагують на українські та російські слова.

Керівником експерименту виступив кандидат біологічних наук Ігор Зима, старший науковий співробітник Навчально-наукового центру «Інститут біології». Він розповів, що кожне слово будь-якою мовою викликає реакцію головного мозку. Проте особливий резонанс викликають слова, пов’язані з минулим людини, умовно кажучи, закладені в її геном.

У експерименті взяли участь три групи досліджуваних:

1) українці, які в повсякденному житті послуговуються українською мовою,

2) російськомовні українці,

3) росіяни – громадяни Росії, які української мови не знають.

Теоретично російська має впливати на росіян так само, як українська на україномовних українців. Але що показав експеримент?

Спочатку було досліджено реакцію на особливу групу слів. Це слова-символи, які мають особливе значення для кожного українця чи росіянина:

Українські: людина, країна, воля, хата, рушник, вишиванка...

Російські: герой, победа, отечество, мир...

Найважливіше було простежити роботу мозку протягом першої півсекунди, точніше – перших 600 мілісекунд від моменту початку промовляння слова.  

Виявилося, що реакція російськомовних українців була близькою до реакції україномовних українців. Мозок обох груп українців однаково ретельно опрацьовує кожне слово: розпізнає, будує асоціації, генерує образи, шукає спогади, вмикає емоції. Так і має бути, поки що нічого дивного. Українська мова, яка лунає довкола, впливає навіть на тих, хто розмовляє російською.

Дивною виявилася реакція росіян. Їхній мозок працює так само до моменту початку так званої «свідомої фази», тобто протягом перших 500 мілісекунд. Нормально відбувається обробка смислу слова, вмикання емоцій, формування власного ставлення до слова. А далі починається свого роду аномалія: мозок блокує всі процеси, раптово знижує електричну активність; процес пошуку спогадів, виникнення асоціацій та образів припиняється. Слова перестають мати будь-який сенс.

Таке відбувається тільки зі словами, що позначають цінності українців. І це при тому, що ці слова схожі на російські і зрозумілі росіянам. На решту українських слів такої реакції не було: навпаки, вони викликали у росіян позитивні емоції. Так реагує мозок, і це відбувається незалежно від бажання людини.

Але чому росіяни блокують сприйняття українських цінностей навіть на рівні активності головного мозку? Ігор Зима це пояснює передусім шаленою антиукраїнською пропагандою в Росії.

(Від себе додамо, що така неадекватна реакція пояснюється "комплексом плагіатора", адже для нього найбільшим ворогом є автор. Наявність України є для Росії постійним і вкрай болючим нагадуванням про її вторинність. Докладніше про це у статті Центр і периферія, або пробудження Пульсара).

Проте, як зазначив Ігор Зима, найголовнішим результатом експерименту є те, що отримали під час перших 200 мілісекунд. Це проміжок, коли мозок встигає тільки почути звук і упізнати в ньому людську мову, сприйняти склади та саме слово.

Мозок розпізнає мову як свою або чужу. Але ми маємо дещо третє. Мозок і українців, і росіян активно реагує саме на українську мову.

Автори фільму наголошують: українська мова надзвичайно сильно впливає на мозок і україномовних, і російськомовних українців. Значно сильніше, ніж російська.

На мозок росіян українська мова також впливає надзвичайно сильно. Значно сильніше, ніж російська! В усіх тестах, в усіх тестованих.

Україномовні українці чують українську мову і реагують на неї утричі активніше, ніж на російську.

Червоний графік – реакція на українську мову, а чорний – на російську.

Російськомовні українці чують добре знайому, але не першу мову. 

Росіяни чують чужу і незрозумілу мову – і реагують так само, як українці. Активніше, ніж на рідну російську! Дивно, але це факт. Червоний графік – українська, чорний – російська.

Що це означає?

Є дві наукові гіпотези:

1. Росіяни впізнають українську мову завдяки генетичній пам’яті.

2. Звукові частоти при українській вимові здатні викликати в мозку людини ефект резонансу – тому й реакція особлива.  

Ігор Зима стверджує, що висновки другої гіпотези все одно ведуть до першої. Наприклад, може бути резонанс на українське «гекання», а це пращурна вимова.  

Може саме тому таємниче збудження ділянок головного мозку стається на стадії розпізнавання, коли відбувається щось схоже на те, як дитина впізнає голос матері, навчившись вирізняти його з безлічі інших звуків.

Якщо українська мова змушує працювати мозок активніше в тих, хто її чує, якщо активність мозку впливає навіть на ріст волосся, то хіба не може так само це впливати і на ментальність. Чи пояснює це, як іноземці стають українцями? Щось відбувається з ними, коли вони чують українську мову?

У фільмі «Код нації» не дали прямої відповіді на ці запитання. Проте головне сказано: на українську мову росіяни, а може й інші неукраїнці, активно реагують тому, що це первинна мова людства, принаймні, арійських (індоєвропейських) народів. Вона є ключем до потужної енергетики часів «коли все почалося», часів Золотої доби Трипілля, коли арійська раса переживала своє дитинство і ще була єдиною.

Відтак, найімовірніше, що українська мова активізує мозок кожної європейської людини, адже Україна – це географічний центр і першоджерело Європи. Активізація мозку означає активізацію всього людського організму, зокрема, поліпшення здоров’я і творчих можливостей.

Цей фільм підтвердив те, про що ми дізналися ще у 2007 році, займаючись практикою самооновлення Живим Словом. Виявилося, що заради швидшого одужання люди переходять на україномовний варіант Живого Слова, бо «україномовні тексти ефективніші за російськомовні приблизно в 3—5 разів». Тепер ми це розуміємо завдяки графікам активності головного мозку, які свідчать, що у всіх резонанс на українські слова принаймні утричі сильніший, ніж на російські.

Описане відкриття набуває особливої актуальності тому, що нині відбувається формування нової української нації. Для того, щоб активно творити і перемагати, вона має стати україномовною, а не двомовною. Це просто, адже 80–90% громадян України спроможні говорити українською мовою.

Наступним кроком після заснування Української держави стане формування Центрально-Європейського союзу – Співдружності Міжмор’я, творення якої почнеться зі об’єднання слов’янських народів. Успішність цього геополітичного проекту багато в чому визначатиметься тим, наскільки активно у ньому застосовуватимуться переваги української мови. Про це у статті: Діловою мовою Міжмор’я буде Сенсар.       

У фільмі також розповідається про те, що українська традиційна вишиванка посилює біополе українців у півтора–два рази, проте зовсім не діє на іноземців, далеких від української культури.

Натомість українська мова діє безпосередньо на мозок – незалежно від того, наскільки людина, що її чує, близька чи далека до українства.

Це дозволяє зробити висновок, що головним чинником націотворення є українська мова. А вже після цього іноземець, що опанував українську мову і  став українцем, почне реагувати на українську культуру, зокрема, зможе посилювати своє біополе, одягаючи українську вишиванку.

Хай Буде!     

 

 

Наші інтереси: 

Українцем є той, хто мислить українською мовою. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Первинними для московитів мають бути угрофінські мови, які не належать до арійських мов. Тому щодо московитів результати експерименту викликають здивування.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Висновок: Відтак, найімовірніше, що українська мова активізує мозок кожної європейської людини, адже Україна – це географічний центр і першоджерело Європи. Активізація мозку означає активізацію всього людського організму, зокрема, поліпшення здоров’я і творчих можливостей. А чому б цьому ж Зимі не поширити цей експеримент на інших європейців, наприклад, німців?

Зображення користувача Гринь Братер.
0
Ще не підтримано

Це потужний і міцний фундамент для розбудови майбутньої України! Красно дякую Друже Ігоре.

Хай Буде!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

На скільки я зрозумів, для експерименту були взяті москалі, що проживають в Україні. А от який би був результат, якби до експерименту були залучені москалі з глибин Московії, що ніколи не чули українскої мови і в генах яких немає арійської крові.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Всі москалі вийшли з укранської колиски: вухи мови не чули, а в генах вона присутня.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

Взагалі-то, москалі - це нащадки угро-фінських племен. При чому тут українська колиска?

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Саме так. Такі дослідження з виходом на широку аудиторію ніколи не бувають результатом чистого наукового пошуку. Хтось їх заохочує і спрямовує їх висновки. Будьте обережні.

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Первинними для московитів мають бути угрофінські мови, які не належать до арійських мов. Тому щодо московитів результати експерименту викликають здивування.

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

<blockquote><strong>Сергій Ждан wrote:</strong> Всі москалі вийшли з укранської колиски: вухи мови не чули, а в генах вона присутня.
</blockquote>На цю тему вже стільки написано, що не варто повторювати радянський наратив.