Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сергій Жирнов, колишній офіцер КДБ, звинувачує Росію в убивствах

Спецтема:

«Я вважаю, що ця акція була виключно політична. Тому що цей замах стався за часом з прив'язкою до двох дуже важливих моментів. Перше – це виступ Путіна 1 березня перед Федеральними зборами з дуже жорсткою і страшною мілітаристською промовою, в якій він практично закликав до третьої світової або натякав на те, що Росія готова до ядерної війни. І друге – це, звичайно, "вибори" в лапках» (Сергій Жирнов).

Колишній старший офіцер служби нелегальної розвідки КДБ СРСР Сергій Жирнов, який отримав в 2001 році політичний притулок у Франції, в інтерв'ю Радіо Свобода пояснив, навіщо, на його думку, Кремлю знадобився замах на життя Сергія Скрипаля.



– Якщо розглядати з точки зору чисто шпигунських справ, то тут, звичайно, логіки немає. Про чисто шпигунські справи у відносинах з Росією можна зараз забути. Тому я вважаю, що ця акція була виключно політична, відношення до спецслужб вона практично не має. З цієї точки зору логіка тут є. Тому що цей замах стався за часом з прив'язкою до двох дуже важливих моментів. Перше – це виступ Путіна 1 березня перед Федеральними зборами з дуже жорсткою і страшною мілітаристською промовою, в якій він практично закликав до третьої світової або натякав на те, що Росія готова до ядерної війни. І друге – це, звичайно, "вибори" в лапках, тому що всі розуміють, що ніякого відношення до нормального виборчого процесу це не має. Але ця акція в Великобританії йде в скарбничку Путіну, тому що та кампанія, яка за нею пішла в Росії, безумовно, додасть йому голосів. З точки зору здорового глузду і логіки я б сказав так: я знаю зсередини не тільки спецслужби, а й західну систему державного управління, і російську теж, до речі, але західну насамперед. Президент США, прем'єр-міністр Великобританії, президент Франції і федеральний канцлер Німеччини Меркель підписали 14-го числа спільну заяву, в якій погодилися з тим, що, швидше за все, ця акція була організована російською стороною. Коли чотири керівники таких країн підписуються під такою заявою – це дуже серйозна річ, тобто за цим стоять аргументи. Якби були якісь сумніви, то ніхто з них не поставив би підпис під документом, в якому сумнівався б.

– Є безліч альтернативних версій, які, звичайно, підтримуються в самій Росії: нібито це сама британська розвідка, або Україна, або навіть Північна Корея. Хоч якась із цих версій здається вам такою, що заслуговує розгляду?

– Версій, звичайно, величезна кількість. При розслідуванні будь-якого злочину у слідчого 30-40 версій на папері виникає, потім він викреслює версії, які не відповідають дійсності. Наприклад, це замах вигідний мені особисто, тому що я перебуваю в положенні такого ж біженця у Франції, і звичайно, весь цей галас навколо цього злочину мені особисто вигідний. Це не означає, що я його отруїв. Серед тих версій, які ви проговорили, найбільш імовірною після російського сліду можна залишити українську версію. Тому що, звичайно, Україна має в своєму розпорядженні деякі отруйні речовини радянських часів і об'єктивно зацікавлена ​​в ускладненні відносин Заходу і Росії. Але до кінця в цю версію я не вірю, тому що за нею занадто багато ризиків. Якщо раптом з'ясовується, що за цим стоїть Україна, то Україна на цьому втрачає набагато більше, ніж Росія. А якщо підтверджується остаточно, що це російський слід, Росія, строго кажучи, нічого не втрачає, тому що Путін вже багато років поставив себе практично в ситуацію міжнародного ізгоя. На початку свого правління він ще шукав співпраці з Заходом. Після того, як його витурили з «Великої вісімки», він сказав собі, що втрачати більше нічого. Він грає на міжнародній арені свою роль поганого хлопця. У Парижі вчора відкривався книжковий салон, отож Макрон, президент Франції, на нього приїхав, але не прийшов в російський павільйон. Це дуже серйозний дипломатичний крок, тому що Макрон, звичайно, не прагне лаятися з Путіним, він його все-таки намагається гладити по шерсті. Якщо це сталося, то ті аргументи, які Тереза ​​Мей назвала Макрону, Трампу і Меркель, повинні бути абсолютно убивчими. У тому формулюванні, в якому це все було сказано, можна прочитати навіть такий сенс, що, можливо, у англійської розвідки є джерело в найближчому оточенні Путіна, який був присутній при тому, коли Путін віддавав цей наказ. Тому що коли прем'єр-міністр Англії перед парламентом і перед усім світом говорить highly probable – це означає у неї 200% впевненості в тому, що це російський слід.


Тереза Мей виступає в парламенті (скріншот з відео).


[Нагадаємо:

Колишній офіцер КДБ і ФСБ Борис Карпічков, розповів британським журналістам, що 12 лютого ц. р. отримав від колишнього колеги попередження про підготовку замахів на життя вісьмох політемігрантів, в тому числі на себе і на Сергія Скрипаля!


Кандидати на "ліквідацію":

  • ОЛЕГ Гордієвський, 79 років. Колишній співробітник ПГУ КДБ СРСР. Перебіжчик. Автор ряду книг з історії КДБ СРСР.
  • БІЛ Браудер, 53 років. Британський фінансист з США, який залишив Росію у 2005 році.
  • КРІСТОФЕР СТИЛЛ, 53 років. Колишній співробітник MI6, який нині працює в приватній розвідувальній фірмі.
  • ІГОР СУТАГІН, 53 років. Російський фахівець з ядерної зброї, звинувачений в шпигунстві на Великобританією, за що засуджений до 11-річного ув'язнення. Обміняний в 2010 році разом з Сергієм Скрипалем на російських «сплячих агентів» в американській шпигунської мережі, в тому числі з фатальною жінкою Анною Чепмен.
  • ЮРІЙ ШВЕЦЬ, 65 років. Колишній майор КДБ, який перебрався на проживання в Америку у 1994 році. Головний свідок у поліцейському розслідуванні 2006 року отруєння Олександра Литвиненка.
  • ВОЛОДИМИР РЕЗУН (літературний псевдонім ВІКТОР СУВОРОВ), 70 років. Колишній капітан ГРУ, який втік до Великої Британії в 1978 році. Автор гучних книг з історії радянської розвідки, військової історії і Другої світової війни.

Карпічков повідомив, що його контакт – один із старших офіцерів ФСБ, з яким він конспіративно спілкується по мобільному зв'язку, – сказав, що «зі мною трапиться щось погане. Позасудове вбивство типове для російської держави. Воно використовується проти будь-кого, хто вважається зрадником, політичним противником або навіть критиком».

Його контакт з ФСБ також повідомив, що в понеділок (5 березня), на наступний день після нападу на Скрипаля, відбулася колегія ФСБ на якій був присутній Путін, якого проінформували, що «удар був успішним». [1].

Таким чином, цілком вірогідно, що один із старших офіцерів ФСБ є таємним інформатором британської розвідки і, відповідно уряду Великої Британії.]


– Сергій Олегович, ви сказали, що з точки зору спецслужб це ніяк не виправдано. Навпаки, здається, що саме спецслужби зацікавлені в такого роду зловісних вбивствах для того, щоб залякувати потенційних перебіжчиків і підтримувати страх в своїх рядах?

 – Це і правильно, і неправильно. Якщо виходити з логіки холодної війни 60-70-х років минулого століття, то у спецслужб, як у злодіїв в законі, є свій закон, у них є свої джентльменські відносини, тобто вони намагаються, незважаючи на те що вони постійно порушують писані закони держави у всьому світі, вони все-таки намагаються між собою витримувати якісь рамки, як злодійські мафії. Тобто у кожного є свої сфери впливу, вони намагаються все-таки не йти на пряме протистояння. Тим більше що Скрипаль був засуджений судом, він відбув уже практично половину терміну, був обміняний в 2010 році на російських провалених шпигунів, яких видав заступник начальника американського відділу Управління С. Тобто з точки зору спецслужб його не можна було чіпати. Всі служби розуміють, що якщо починати мстити всім цим людям, то це бумеранг, який повернеться до тих, хто збирається таким чином мститися. Хоча те, що ви сказали, все-таки логічно в тому сенсі, що ускладнення напруженості, звичайно, вигідно спецслужбам. Ми всі прекрасно знаємо, що останні 15 років все західні служби в основному займаються ісламським тероризмом. Звичайно, російські служби в цьому сенсі на Заході втрачають, у них, може бути, фінансування знижено, кількість, кадровий склад не дуже високий. Якщо тут шукати якусь логіку, то звичайно, такий інцидент зіграє на руку спецслужбам. Але так можна дуже далеко зайти. Хоча в цій логіці давайте подивимося іншу сторону – російську. Радянський Союз зруйнувався в 1991 році, Росія представляє приблизно половину від Радянського Союзу. Візьміть Google Map і подивіться на будівлю штаб-квартири путінської розвідки в Ясеніві, там додалося дуже багато будівель. Візьміть Google Map і подивіться на штаб-квартиру Академії зовнішньої розвідки, вона практично збільшилася в два або три рази за кількістю будівель. Таким чином, якщо розглядати реальні речі в Москві, то активність путінських спецслужб збільшилася в чотири рази з моменту розпаду Радянського Союзу. Тобто країна зменшилася вдвічі, а будівель додалося в два рази більше: таким чином, в чотири рази активність шпигунська путінська збільшилася. Звичайно, західні служби думають про те, як їм боротися з цією загрозою. На тлі втручання путінських спецслужб в електоральний процес США, на тлі абсолютно доведеного втручання путінського режиму в електоральний процес у Франції, Захід, звичайно, стурбований, і спецслужби таким чином можуть грати на цьому. Але західні спецслужби, на відміну від тих міфів, які про них поширюють, поставлені в дуже жорсткі рамки. Це як за Андропова. При Андропові КДБ насправді підкорявся дуже жорстко ЦК КПРС, нічого не міг зробити без санкцій ЦК КПРС. Саме тому, до речі, Брежнєв призначив Андропова і зробив його кандидатом в члени Політбюро, таким чином він поставив КДБ під жорсткий вплив КПРС. Так ось західні служби теж стоять під жорстким впливом західних політиків. І хоча у когось можуть виникати якісь думки, реально їх реалізовувати, я так думаю, неможливо.

– Між вбивством Олександра Литвиненка і отруєнням Сергія Скрипаля можна поставити знак рівності? Це зроблено з однією і тією ж схемою з одними і тими ж цілями?

– Можна, звичайно, поставити, тому що це отруєння, тому що це використання дуже незвичайного реагенту. Але в разі Литвиненко все було набагато ясніше і простіше, тому що там слід Лугового видно всім, крім Путіна і Лугового. А у випадку зі Скрипаль нам з вами невідомі деталі. Англійська сторона не говорить поки про те, хто підозрюється і яким способом цей реагент потрапив в організм Скрипаля та його дочки Юлії.

– Нібито вона привезла його в чемодані з Москви. Але це поки не підтверджена інформація, а лише газетні спекуляції.

– Я про це подумав відразу. Тому що коли людина їде на Захід і відчуває, що її життя перебуває в небезпеці, головна її задача – це обмежити контакти з людьми, які приїжджають з Росії. Те, що його дочка і його син продовжували жити в Росії і він з ними бачився постійно – це дивна річ. Зрозуміло, що спецслужби, звичайно, в такому варіанті використовують будь-який канал – родичів, друзів, близьких і так далі. Тому це абсолютно не виключено.


Повністю інтерв'ю Сергія Жирнова (російською мовою) можна завантажити тут:


[Нагадаємо:

["Российский химик, участвовавший в разработке советского нервно-паралитического вещества, которое использовалось для отравления бывшего российского двойного агента на юге Англии, заявил, что только российские власти могли совершить атаку с применением такого смертоносного и сложного токсина.

Віл Мірзаянов

«“Новичок”, был изобретен, изучался и испытывался только в России. Никто в этой части света о нем не знал.

«Мирзаянов рассказал, что он несколько лет испытывал и совершенствовал химические отравляющие вещества из серии «Новичок», которые Россия в тайне создавала в последние годы «холодной войны».

«Вещество оказалось в десять раз более токсичным, чем более широко известный нервно-паралитический агент VX.

«Диссидент сообщил, что в рамках этой программы было произведено несколько тонн этого вещества, чего российские власти никогда не признавали.

«Вил Мирзаянов, которому 83 года, заявил, что у него нет сомнений, что ответственность за атаку несет президент России Владимир Путин, учитывая, что Россия сохраняет жесткий контроль над запасами «Новичка» и что это химическое вещество слишком сложное, чтобы его мог превратить в оружие негосударственный субъект.

«Кремль все время – как и все преступники – все отрицает. Это ничего не значит» [2]].

[Також вельми цікаве свідоцтво Клауса Цухольда, агента Штазі і КДБ, про наміри Путіна у 1980-х роках будь-якими засобами завербувати професора медицини, який має доступ до дуже делікатної інформації: даними дослідження по смертельним отрутам, які не залишають слідів, детальній настанові по законспірованим вбивствам. Методи варіюються від інсценованих самогубств до використання радіоактивних матеріалів. У дослідженні обговорювалися навіть такі варіанти, як отруєння миш'яком через пеніс шляхом статевого контакту [3].]


Засідання Ради Безпеки ООН:

Росія все заперечує!




Посилання:

[1]. Дмитрий Волчек. "Российские спецслужбы убивают". Бывшие сотрудники КГБ – о деле Скрипаля. 17.03.2018 // https://www.svoboda.org/a/29105795.html

[2]. Reuters. Разработчик «Новичка» винит российские власти в атаке на Скрипаля. 14 Март, 2018 // https://www.golos-ameriki.ru/a/mirzayanov-blames-russia/4297950.html

[3]. Агент КГБ в ГДР. 2015-08-03 // https://beam-truth.livejournal.com/1817957.html


Джерела:

  • Агент КГБ в ГДР. 2015-08-03 // https://beam-truth.livejournal.com/1817957.html
  • Дмитрий Волчек. "Российские спецслужбы убивают". Бывшие сотрудники КГБ – о деле Скрипаля. 17.03.2018 // https://www.svoboda.org/a/29105795.html
  • Reuters. Разработчик «Новичка» винит российские власти в атаке на Скрипаля. 14 Март, 2018 // https://www.golos-ameriki.ru/a/mirzayanov-blames-russia/4297950.html
  • Архів Військово-історичного Товариства «СПАДЩИНА».

Наші інтереси: 

Знати і пам’ятати, що Росія – підступний ворог! «Новачок» може бути застосований і проти наших політиків, військових, працівників спецслужб, поліції та патріотично налаштованих активних громадян.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Реакція російських політиків:

Цитата:
Член политического комитета партии «Яблоко» Сергей Митрохин считает, что... как ему кажется, других причин убивать Скрипаля, кроме как использовать это в целях предвыборного пиара, у Кремля не было.

«Тем самым хотели показать, что Путин всемогущ, и может расправиться с предателями в любой столице мира, – сказал он в интервью «Голосу Америки». – Поэтому совершенно не случайно это было сделано перед выборами. Никаких внятных аргументов в пользу какой-либо другой версии я пока не услышал».

Конечно, это только усилит международную изоляцию России, соглашается Сергей Митрохин. Но, по его словам, руководству страны и лично Путину это только на руку: «Изоляция создает атмосферу осажденной крепости, что способствует сохранению власти. Все против нас, все хотят нас уничтожить или загнать в угол, поэтому мы должны объединиться вокруг вождя для защиты родины. И с этой целью можно сделать все что угодно – с конституцией, законами, гражданами. Это сознательно выбранный курс на конфронтацию со всем окружающим миром с целью сохранения власти. Больше ничего за этим не стоит».

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Реакція російських політиків:

Цитата:
Член политического комитета партии «Яблоко» Сергей Митрохин считает, что... как ему кажется, других причин убивать Скрипаля, кроме как использовать это в целях предвыборного пиара, у Кремля не было.

«Тем самым хотели показать, что Путин всемогущ, и может расправиться с предателями в любой столице мира, – сказал он в интервью «Голосу Америки». – Поэтому совершенно не случайно это было сделано перед выборами. Никаких внятных аргументов в пользу какой-либо другой версии я пока не услышал».

Конечно, это только усилит международную изоляцию России, соглашается Сергей Митрохин. Но, по его словам, руководству страны и лично Путину это только на руку: «Изоляция создает атмосферу осажденной крепости, что способствует сохранению власти. Все против нас, все хотят нас уничтожить или загнать в угол, поэтому мы должны объединиться вокруг вождя для защиты родины. И с этой целью можно сделать все что угодно – с конституцией, законами, гражданами. Это сознательно выбранный курс на конфронтацию со всем окружающим миром с целью сохранения власти. Больше ничего за этим не стоит».

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Реакція російських політиків:

Цитата:
Оппозиционный политик Владимир Милов, представивший в среду в Москве доклад «Путин. Итоги. 2018», который он подготовил совместно с главой совета депутатов Красносельского района столицы Ильей Яшиным, уверен, что последствия для России будут самыми серьезными.

«Деятели из Кремля конкретно попались, – добавил он в комментарии «Голосу Америки» после презентации доклада. – Потому что, судя по всему, было использовано отравляющее вещество боевого назначения, которое не может оказаться у частных лиц. Оно могло быть доставлено в Британию только по линии спецслужб с санкции с самого верха. Потому что Путин – единственный руководитель, у которого есть очевидный мотив».

Как представляется Владимиру Милову, сейчас в Кремле как огня боятся новых перебежчиков: «Знаю, что во власти и силовых структурах есть очень много тех, кто недоволен действующей политикой. В тоталитарных режимах всегда хватает желающих сбежать чиновников, которые могут на Западе представлять какой-нибудь интересе. Например, в Северной Корее высокопоставленные перебежчики – распространенное явление. А для Путина будет страшным ударом, если сбежит какой-нибудь генерал ГРУ и все расскажет. Поэтому это был всем понятный месседж: ребята, мы вас и там достанем, причем не побрезгуем никакими средствами».

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Із заяви державного секретаря США Рекса Тіллерсона 13 березня 2018 року:

Цитата:
«Немає ніякого виправдання для таких атак - замаху на вбивство приватної особи на території суверенної держави, - і ми обурені тим, що Росія, схоже, веде себе подібним чином. Від України до Сирії, а зараз і в Сполученому Королівстві, Росія продовжує залишатися безвідповідальною силою, що сіє нестабільність в світі і відкрито нехтує суверенітетом інших держав і життями їх громадян».

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

У бесіді з кореспондентом «Голосу Америки» Михайлом Гуткіним на конференції PutinCon в Нью-Йорку Білл Браудер поділився своєю думкою про те, яких кроків слід чекати від Володимира Путіна в найближчі місяці після переобрання на пост президента.

«Оскільки в російській економіці триває стагнація, а кошти, що виділяються на соціальну сферу, продовжують скорочуватися, єдиний варіант для Путіна - створювати все більше неприємностей решті світу. Від злому за допомогою хакерів мереж електропостачання США і отруєння хімічною речовиною колишнього шпигуна, до вбивства і бомбардувань сирійського населення, а також знищення пасажирських літаків. Він намагається посіяти хаос за межами Росії. Це ті методи, які використовував і продовжить використовувати Путін, тому що ніяких наслідків для нього після всього цього немає», - говорить Браудер.

НАГАДАЄМО, що Білл Браудер один з кандидатів на знищення у списку, який повідомив Борису Карпічкову його контакт - старший офіцер ФСБ.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Президент України Петро Порошенко закликав міжнародних партнерів посилити санкціями тиск на Кремль.

Цитата:
«І не тільки за агресію проти України, але і за гібридну війну проти всього європейського і євроатлантичного співтовариства, за політичні вбивства за кордоном, і за придушення демократії в самій Росії», - зазначив український президент.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!