Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Вакцинація в Європі: у Бельгії обов’язковим є 1 щеплення, у Франції – 11

Категорія:

Як і в Україні, європейці з року в рік все менше довіряють вакцинам і все менше роблять щеплення. Проте фармацевтичне лобі не здається. Так, у Франції замість трьох щеплень обов’язковими зробили одинадцять. Тим часом у сусідній Бельгії обов’язкова вакцина тільки одна, а у Нідерландах, Швеції, Австрії, країнах Балтії вакцинація взагалі не є обов’язковою. 

​Реєструючи новонародженого в мерії, кожен житель Бельгії отримує офіційний документ із попередженням: з другого по п’ятнадцятий місяць життя ваша дитина повинна обов’язково отримати щеплення від поліомієліту – це королівський указ від 1967 року.  Про це повідомляє Радіо Свобода

У Бельгії це – єдина обов’язкова вакцина. Інші – від кору, дифтерії, паротиту та інші – рекомендовані і повністю оплачуються державою. В лікарській книзі навіть сума вказана: на щеплення дитини держава витратить понад 300 євро. Але відмов від рекомендованих вакцин у королівстві стає з кожним роком все більше, як і у сусідній Франції. До цього року у цій країні було три обов’язкових щеплення: від дифтерії, правцю і поліомієліту. І все частіше в останні роки французи намагалися уникати решти.

Втім, така пересторога має свою історію. 20 років тому у пресі один за одним виникали скандали, пов’язані із щепленнями від гепатиту B, що кілька десятків дітей отримали ускладнення – розсіяний склероз. Десять років тривали розслідування, подавалися позови до суду, що саме спричинило хворобу, так і невідомо, але неприємний осад залишився, і французи з тих пір все частіше казали щепленням «ні».

Тому французький уряд уряд вирішив взятися за дисципліну. Бо соромно перед світом, пояснив прем’єр-міністр.

Лише в останній момент із законопроекту забрали піврічне ув’язнення для батьків, які не вакцинують своїх дітей. Тепер кожна дитина, народжена після 1 січня 2018 року, повинна бути щеплена. Хоча тим, хто ослухається, каже міністр охорони здоров’я, крім докорів сумління, нічого не загрожує.

«Не буде покарання для таких сімей. Ціль – не покарання, ціль – це повернути довіру до вакцин. Не буде ні штрафів, ні ув’язнень. Але якщо одного дня дитина, яка стала інвалідом внаслідок відсутності вакцинації, захоче подати в суд на батьків, вона може це зробити», – залякує міністр охорони здоров’я Франції Марісоль Турен.

У Нідерландах, Швеції, Австрії, країнах Балтії вакцинація взагалі не є обов’язковою. 

Наші інтереси: 

Знати європейську практику. Етатизм - це завжди війна держави проти суспільства. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи