Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український мінометний комплекс "БАРС-8ММК" на полігоні вразив своїми можливостями

"Барс-8ММК" оснащений 120-мм мінометом, він надточний і супершвидкий.

Розроблений держпідприємством "Укроборонсервіс" мобільний мінометний комплекс "Барс-8ММК" під час практичних занять артилерії ЗСУ на одному з військових полігонів Київщини продемонстрував свої високі бойові можливості. Про це повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром".

"У відповідності до завдання, "Барс-8ММК", який оснащений 120-мм мінометом та інтегрований у цифрову систему обміну інформацією, висунувся на позицію разом із традиційними мінометами. Враховуючи те, що час, який необхідний розрахунку нової машини для приведення її у бойовий стан, становить до 60 секунд, а координати цілі були моментально оброблені системою управління вогнем, "Барс-8ММК" першим відкрив вогонь та вразив всі цілі. Після чого першим покинув позицію, ще до того, як закінчили вести вогонь інші міномети", – наголосили в концерні.

Відзначається, що за ходом занять спостерігали Президент України Петро Порошенко, секретар РНБО Олександр Турчинов та начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

Як одну з причин такого успішного виконання поставлених задач в "Укроборонпромі" виділяють те, що мінометний комплекс "інтегрований у систему обміну інформацією на полі бою". Тобто мінометники отримують точні координати ворога у режимі реального часу. Інформація може одночасно надходити від дронів, контрбатарейної радіолокаційної станції тощо.

"Необхідно зазначити, що система "Барс-8ММК" може бути інтегрована з будь-якою інформаційно-управляючою системою вищого рівня управління військами, в тому числі С4, GIS, COM та інші. Саме ці системи використовуються у провідних арміях країн-членів НАТО", – резюмували в оборонному держконцерні.

 

 

 

Наші інтереси: 

Україна має сильну армію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи