Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна налагодила виробництво артилерійських снарядів калібру 122 мм та 152 мм

Категорія:

Про це Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив під час брифінгу в Ukraine Media Center. Він сподівається, що протягом декількох місяців будуть збільшені їхні обсяги. Вони вже випробувані. Вони працюють і будуть працювати на полі бою, зазначив Міністр оборони України.

22110501.jpg

Фото: UKRAINE FIGHTS

Також Олексій Резніков повідомив, що Україна наразі не планує виробляти боєприпаси калібру 155 мм для сучасних артсистем, повідомляє Армія Inform.

"Поки що, станом на сьогодні, виробництво 155-го калібру для сучасних артилерійських платформ натовського стандарту ми не налагоджуємо. Маємо надію, що будемо отримувати цю підтримку від партнерів. Але ми з вами маємо одну українську артустановку 155-го калібру «Богдана». Вона пройшла перші випробування. У нас є прямий діалог з виробниками. І якщо і далі буде відбуватися розвиток цієї 155-мм артсистеми, то відповідно під неї також буде налагоджено виробництво боєприпасів. Поки що снарядів 155-го калібру від наших партнерів нам достатньо", повідомив Олексій Резніков.

Окрім того, вже налагоджене виробництво 120-мм мін.

Нагадаємо, на початку 2019 року США надали Україні технологію виробництва снарядів 155 мм.

Два роки тому КБ "Південне" представило комісії Міністерства оборони нову надзвукову ракету класу "повітря-земля", яка призначена для знищення широкого спектра наземних, морських, а також радіоконтрастних цілей на оперативно-тактичної дальності до 110 км.

У 2021 році всесвітньо відомий виробник і постачальник обладнання для оборонної галузі Waterbury Farrel (Канада) повідомив про запуск спільного з канадською компанією GL Munitions INC, ГК" Укроборонпром "і ДАХК "Артем" проекту зі створення в Україні підприємства з виробництва боєприпасів для стрілецької зброї.

І де це все? Де ті п'ять зразків зброї, про які заявляли, що вони виведуть українське військо на рівень надсучасних армій світу?

Де ракети українського виробництва, які пройшли успішне вогневе випробування у 2016 році? Де РЛС "Збруч" від заводу "Арсенал"?

Чому перед війною зупинили виробництво ракет, як стверджує Тетяна Чорновол?

Чому саботували державне оборонне замовлення?

 

Наші інтереси: 

Воєнно-промисловий комплекс України повинен працювати на повну потужність. Україна може виготовляти власну зброю і не клянчити те, що сама може виробляти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи