Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 890
  • Переглядів: 944

Чому саботували державне оборонне замовлення – генерал Сергій Кривонос про провал підготовки до війни

Влада не готувалася до цієї війни. Державне оборонне замовлення не працювало, як треба було. КБ "Луч", яке виготовляло чудову протитанкову зброю, і завод "Артем", який виготовляв артилерійські снаряди великого калібру, стояли без державного замовлення. В лютому 2020 року влада намагалася заморозити програму ракетобудування, зокрема комплексів "Нептун" та "Вільха".

220827kryvonos-1.jpg

Сергі́й Григо́рович Кривоно́с – генерал-майор Збройних сил України
Сергі́й Григо́рович Кривоно́с – генерал-майор Збройних сил України, перший заступник Командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ (2016–2019)

Військових, які неодноразово звертали увагу на військові загрози, влада не слухала, каже Сергій Кривонос, генерал-майор Збройних сил України, перший заступник Командувача Сил спеціальних операцій ЗС України у 2016-2019 рр., заступник секретаря РНБО у 2019-2020 рр.

Він нагадав, що в січні 2022 року 50 млрд грн. забрали у ЗСУ. А на ці кошти можна було б закупити снаряди до гармат. Один снаряд тоді коштував 24-27 тисяч грн. На третій-четвертий день цієї війни Українська армія вже відчувала "снарядний голод".

Ані Армію, ані народ влада не готувала до цієї війни, каже Кривонос. Але українці спроможні, не очікуючи команди зверху, швидко мобілізуватися і захистити свій дім, свою країну.

"Влада боїться ініціативного народу. Зараз є намагання переписати історію піврічної давнини, що вони все знали, готувалися і всім керували. Ні. Тільки завдяки українському народу все сталося так, що наразі називають українським чудом", – каже Сергій Кривонос і зауважує, що зараз вивчають в усіх військових закладах світу, як українці воювали на початку цієї війни.

Звичайно, що були помилки. Тому не треба під час війни самим собі брехати, каже Кривонос і закликає українців не вірити брехунам.


Ще одне відео на цю ж тему:

Ми вистояли, бо в Чернігові та Харкові військові не чекали команд з Києва боронити свій дім – Кривонос

Наші інтереси: 

Український народ спроможний до самоорганізації. Він має скинути баласт паразитичної верхівки і створити народну державу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи