Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські війська будуть бити ворога надзвуковою ракетою "Блискавка"

КБ "Південне" представило нову надзвукову ракету класу "повітря-земля" комісії Міністерства оборони. Ракета під назвою "Блискавка" призначена для знищення широкого спектра наземних, морських, а також радіоконтрастних цілей на оперативно-тактичної дальності до 110 км.

Після пуску для управління ракетою на середній ділянці польоту використовується інерціальна навігаційна система в поєднанні з системою GPS. На кінцевій ділянці польоту для виходу на ціль і її поразки можуть використовуватися три типи головок самонаведення. По радіоконтрастним випромінюючим цілям планується використовувати пасивну головку самонаведення; по морських цілях — активно-пасивну; по наземних цілях буде застосовуватися головка самонаведення з комплексаціей оптики радіолокаційного каналу, пише Ділова столиця.

"Блискавка" може оснащуватися як фугасною проникаючою, так і осколково-фугасною бойовою частиною в залежності від типу цілей. Як заявлено, ракета може застосовуватися з літаків типу Су-24 або модернізованого Су-27. КБ "Південне" також пропонує рішення, що передбачають можливість використання цієї зброї з інших типів літаків.

БМП "Кевлар-Е"

Ця бойова машина піхоти від приватної компанії "УКРІННМАШ" виготовлена ​​на шасі САУ 2С1, де замість башти зі 122-мм гарматою зроблена надбудова для збільшення висоти десантного відділення і встановлений бойовий модуль БМ-3М "Штурм". 

Екіпаж бойової машини складається з трьох чоловік (командир, навідник-оператор, механік-водій), десантне відділення вміщує 6 бійців.

БПЛА "Грім"

Приватна компанія НВП "Атлон-Авіа" (входить до складу "Ліги оборонних підприємств України») оприлюднила відео-презентацію своєї нової розробки — ударного БПЛА ST-35 "Грім". Ця розробка являє собою високоточний засіб ураження цілей, здатний знищити ворога навіть на закритій позиції з використанням різних типів бойових частин (термобаричної, кумулятивної або осколково-фугасної).

Високоточний боєприпас, розроблений "Атлон-Авіа", може виконати завдання з максимальною ефективністю і мінімальними супутніми втратами, зокрема серед цивільного населення та інфраструктури. Комплекс має модульну, легкозбірну конструкцію, що дозволяє транспортування його переносної версії силами з трьох піхотних бійців.

Також вперше представлений мобільний варіант ST-35 "Грім", розташований на бронеавтомобілі. Він може мати до восьми комплектів боєприпасів і до 16 елементів Мультикоптеру для запусків. "Грім" має радіус дії до 30 км і здатний триматися в повітрі до однієї години.

ЗРК ближньої дії

КБ "Луч" веде розробку ЗРК ближньої дії, а також повітряного і корабельного комплексу, озброєного ракетами РК-10 і оснащеного оптико-прицільною станцією наведення (ОПСН). Як зазначає Defense Express, це поєднання дозволить створити комплекси, здатні знищувати цілі на відстані до 10 км. Саме таку заявлену дальність польоту має ракета РК-10, яка наводиться за допомогою лазерного каналу управління. Водночас дальність виявлення цілей за допомогою ОПСН становить 12 км.

Для повітряного і морського комплексу планується використання РК-10 в тому вигляді, в якому вона була продемонстрована на виставці "Зброя та безпека" в 2019 році. Водночас для ЗРК ближньої дії розробляється спеціальна версія РК-10, в якій використані напрацювання з інших проектів ГККБ "Луч". Зокрема в головній частині, судячи з усього, будуть розміщені імпульсні двигуни, як в ракеті "Вільха", що забезпечить підвищену маневреність під час польоту.

Дальність ураження цілей ЗРК цієї версії РК-10 становить до 10 км по дальності і до 3,5 км по висоті. Максимальна швидкість ракети складає до 550 м/с (близько 2000 км/ч), а маса бойової осколково-фугасної частини з неконтактним підривачем — 8,2 кг. Засіб управління ракети залишається без змін — лазерний канал наведення.

Таким чином, по дальності пуску нова розробка ГККБ "Луч" вдвічі перевищує можливості аналогічного за призначенням ЗРК "Стріла-10", яке стоїть на озброєнні Збройних Сил України. Крім того, швидкість ракети більше в 1,5 рази.

Безпілотник-розвідник Повітряних Сил ЗСУ отримав модернізовану версію

Українська компанія АВК "Skyeton" розробила модернізовану версію безпілотника ACS-3 (Raybird-3), що використовується в Збройних силах України для повітряної розвідки.

Громадянська версія безпілотника Raybird-3 встановила рекорд України з тривалості безперервного перебування в повітрі, а саме 24 години 31 хвилину. Оновлений ACS-3M отримав новий японський інжекторний двигун, нове програмне забезпечення і можливість установки нового корисного навантаження — малогабаритного радара з синтезованою апертурою.

Завдяки новому двигуну висота польоту збільшилася з 3000 м до близько 4500 м. Він також має автоматичну корекцію подачі палива, що в сукупності забезпечує близько 15% економії палива. Не менш важливе оновлення в модернізованому ACS-3M — нове програмне забезпечення. Його ключова складова — клієнт-серверна архітектура.

Раніше у безпілотника ACS-3 було одне робоче місце, яке взаємодіяло з одним літальним апаратом. Тепер до наземної станції управління можна підключити будь-яку кількість літаків і, навпаки, до одного літака будь-яку кількість користувачів. У нове програмне забезпечення також інтегровано повноцінне керування камерою — для цього у користувача є додаткове вікно, в яке можна перемикатися при необхідності. Як стверджують в Skyeton, на нове програмне забезпечення зможуть перейти всі клієнти — як нові, так і діючі оператори безпілотника ACS-3.

Наші інтереси: 

Розробка новітньої зброї та техніки. Сучасне оснащення Української армії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, чому у назві статті згадується лише ракета "Блискавка"? Якщо у самій статті йдеться про декілька видів нових озброєнь?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, чому у назві статті згадується лише ракета "Блискавка"? Якщо у самій статті йдеться про декілька видів нових озброєнь?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

це своєрідний рекламний трюк... в даному випадку позитивний...

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

треба виправити помилку: замість "головка самонаведення з комплексаціей оптики" варто написати "головка самонаведення з комплектацією оптики"