Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 6

"Укроборонпром" показав топ-5 розробок минулого року

Категорія:

Зокрема йдеться про проекти "Вільха" та "Нептун", до створення яких залучено десятки підприємств оборонно-промислового комплексу.

У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що за 2018 рік було розроблено, продемонстровано та направлено на випробування декілька десятків нових та модернізованих зразків озброєння, військової техніки та їх основних складових частин, повідомляє прес-служба концерну.

"Серед всіх розробок найбільш значними є новітня крилата ракета "Нептун", оновлений високоточний 152-мм снаряд "Квітник", РСЗВ "Берест", оптико-прицільна станція ОПСН-І та контрбатарейний радар 1Л220УК", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що "Нептун" - це стратегічно важлива для обороноздатності України розробка ДККБ "Луч".

За даними концерну, під час випробувань вона знищила надводну ціль на відстані 280 км.

"Таким чином було доведено високу ефективність систем управління та розпізнавання цілей бортовим комплексом крилатої ракети", - заявили у прес-службі компанії.

у перспективі крилата ракета "Нептун" має стати основою нового протикорабельного комплексу, який повинен мати високу мобільність та маневреність.

Також повідомляється про створення високоточного снаряду "Квітник".

"У 2018 році ДП "НВК "Прогрес" завершило модернізацію високоточного 152-мм снаряду "Квітник" та провело повне імпортозаміщення компонентів російського виробництва, яких було понад 40%", - сказано у повідомленні.

"Квітник" – високоточний снаряд, який на відстані до 20 км влучає у ціль з похибкою у лічені сантиметри.

"Фактично, цей снаряд може поцілити у лист формату А4 першим пострілом. Така влучність досягається завдяки  лазерному наведенню, яке може здійснюватись з безпілотника або наземним корегувальником", - наголосили розробники.

"Квітник" може знищувати найзахищеніші цілі, наприклад, командні пункти, вузли зв‘язку, мости, переправи, опорні пункти, тощо і надає тотальну перевагу в контрбатарейній боротьбі.

Наразі у ДП НВК "Прогрес" повністю готові до проведення необхідних попередніх і державних випробувань "Квітника", серійного виробництва та чекають замовлень від Міністерства оборони України.

"Берест": більша потужність та точність вогню

 ДП "Шепетівський ремонтний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", минулого року здійснив глибоку модернізацію 122-мм реактивної системи залпового вогню.

"Унікальність цієї нової бойової машини, яка отримала назву БМ-21 УМ "Берест", що у ній використовуються виключно компоненти українського виробництва", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "Берест" може замінити БМ-21 "Град", що стоїть на озброєнні Збройних Сил України.

"Берест" встановлений на новому шасі від "КрАЗ" – 5401НЕ з колісною формулою 4х4. Загалом, "Берест", у порівнянні з "Градом", має більшу потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію у цифрові системи управління та наведення артилерії, більшу мобільність та потребує менше часу для відкриття вогню", - йдеться у публікації.

Ще одним відкриттям 2018 року стала оптико-прицільна станція ОПСН-І від "Ізюмського приладобудівного заводу".

За даними концерну, вона оснащена потужною оптикою, тепловізором, лазерним каналом управління та далекоміром, які дозволяють не тільки виявляти цілі, але і наводити на них високоточне озброєння.

В "Укроборонпромі" запевняють, що розробка "Ізюмського приладобудівного заводу" є універсальною, оскільки діаметр станції всього 43 см, що дозволяє її встановлювати не тільки на вертольоти, а і на безпілотні літальні апарати.

Також там додали, що стабілізована у всіх площинах оптико-прицільна станція може застосовуватись у бронетехніці та, при певних змінах конструкції, у морській техніці.

Ще одна видатна розробка минулого року, якою пишається підприємство, контрбатарейний радар  1Л220УК від НВК "Іскра".

Зазначається, що радар фіксує на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони та тактичних ракет, що дозволяє отримувати точні координати для удару у відповідь, а також проводити коригування вогню власної артилерії.

Повідомляється, що радар також веде стеження за повітряним простором, виявляючи безпілотники та авіацію противника.

У концерні додали, що 1Л220УК за своїми можливостями значно перевищує контрбатарейні радари, які зараз перебувають на озброєнні Збройних Сил України.

Наші інтереси: 

Розвиток сучасної Армії передбачає новітні військові засоби і сучасне озброєння, чим можна вже похвалитися ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи