Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 5

Шість продуктів, які уповільнюють старість після п'ятидесяти

Світ:

Спецтема:

До переліку продуктів, які позитивно впливають на організм, увійшли авокадо, жирна риба, зелень, ягоди, оливкова олія, горіхи та насіння.

Дієтологи, лікарі та експерти з питань харчування вважають авокадо відмінним джерелом корисних для серця жирів і клітковини, вітамінів групи В, A, C, E і K і калію. Крім того, авокадо відмінно впливає на якість шкіри, пише Еatthis.

Жирні сорти риби типу лосося, тріски та оселедця багаті омега-3 жирами. Це не тільки знижує ризики захворювання Альцгеймером, але і допомагає при запаленій старіючій шкірі. 

Попри те, що хвороба Альцгеймера є генетичним захворюванням, американські вчені з'ясували, що постійна дієта з жирними кислотами омега-3 знижує ризики її розвитку в старості.

Ягоди, як і авокадо, теж багаті вітаміном А. Чорниця, ожина, малина і полуниця багаті антиоксидантами та біологічно активними сполуками, які активно борються зі старінням організму.

Чорниця багата антоціанами, які також захищають шкіру і нейтралізують запальні процеси в організмі.

Капуста, шпинат, листя салату та інша листова зелень теж допомагають повільніше старіти, особливо після 50 років.

У зелені міститься багато поживних речовин, мінералів, клітковини та протизапальних сполук, які захищають клітини ДНК і запобігають старінню.

Не обов'язково її їсти в сирому вигляді. Тушкована капуста теж відмінно підійде, радять дієтологи.

Практично у всіх рецептах домашнього догляду за тілом вказана оливкова олія. Чим вона так корисна?

Масло оливи складається з мононенасичених жирних кислот (олеїнова кислота), які позитивно впливають на організм і омолоджують шкіру. Шкіра людини складається з жирних кислот, які схожі з кислотами оливкової олії.

Клітини шкіри постійно оновлюються і потребують постійного забезпечення жирними кислотами. Тут на виручку приходить оливкова олія.

Також наголошується, що оливкова олія використовується в дієтах Блакитних зон, регіонів світу, де люди живуть довше за все.

Старіюча з віком шкіра потребує відновлення. Для цього також відмінно підійдуть горіхи або насіння.

Вони насичені корисними жирними кислотами омега-3 і вітаміном Є, який підтримує не тільки шкіру, але і здоров'я всього організму.

Доведено, що цей вітамін покращує функцію нашої імунної системи і метаболізм. Крім того, він зменшує запалення в організмі, яке з віком посилюється.

Наші інтереси: 

Дбати про своє здоров'я та довголіття.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Гарна тема. Звичано цієї їжі достатньо для життя без фіз. навантажень. А от для активного життя з навантаженням потрібні вже більш калоріні продукти. От, як мед, молоко і молочні продукти, а також мед. Без сала і м"яса можна обітися! Хоча це кому як.

Гарно, дуже гарно.

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, що більшість з цих продуктів споживаються саме сирими, без термообробки.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Гарна тема. Звичано цієї їжі достатньо для життя без фіз. навантажень. А от для активного життя з навантаженням потрібні вже більш калоріні продукти. От, як мед, молоко і молочні продукти, а також мед. Без сала і м"яса можна обітися! Хоча це кому як.

Гарно, дуже гарно.