Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рада міністрів ОБСЄ вперше відбудеться без РФ – Дмитро Кулеба

Категорія:

Міністри закордонних справ країн НАТО на зустрічі у Бухаресті 29-30 листопада обговорять надання нової зброї, боєприпасів та військового обладнання для України, а міністерське засідання ОБСЄ у Лодзі вперше пройде без РФ.

Про це повідомив глава українського МЗС Дмитро Кулеба у відеозверненні, розміщеному на Facebook.

"Ввечері я вирушу у міжнародне відрядження: спочатку до Бухареста на засідання Ради міністрів НАТО, а потім до Лодзю на засідання Ради міністрів ОБСЄ. Зустріч НАТО буде вперше порівну присвячена питанням оборони (а це – нова зброя, нові боєприпаси, нове військове обладнання для України) та енергетики, тому що енергетика також перетворилася на зброю. Буде більше рішень і для українського війська, і для українського народу, який чинить опір", – уточнив міністр.

Він додав, що зустрінеться, зокрема, з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, держсекретарем США Ентоні Блінкеном, керівником європейської дипломатії Жозепом Боррелем.

"Рада міністрів ОБСЄ вперше пройде без російського міністра, і це правильно, нічого йому робити. Вони тільки імітують переговори, тільки імітують дипломатію, насправді вони зробили свій вибір, і цей вибір - це війна та воєнні злочини", – зазначив Кулеба.

Раніше повідомлялося, що Польща не допустить делегацію із РФ на міністерське засідання ОБСЄ, яке відбудеться у Лодзі. У МЗС Росії назвали "неприйнятним випадом" рішення Варшави.

Нагадаємо, Зеленський закликав ОБСЄ стати лідером у боротьбі з російським терором 24 листопада, виступаючи на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Також у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про заяву Верховної Ради щодо визнання необхідності реформування Організації Об’єднаних Націй та виключення з ООН Росії.

 

Наші інтереси: 

Країну-агресорку потрібно викинути звідусіль і позбавити будь-яких прав. Це буде справедливо. Схоже, у світі вже дозріли до ліквідації психопатичного Мордору.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи