Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Радбез ООН треба замінити на ефективніші інституції – Резніков звинуватив ООН у потуранні злочинам Росії

Категорія:

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що Росія зробила все, проти чого створювали міжнародні безпекові інститути. Він звинуватив ООН у потуранні воєнним злочинам РФ та заявив, що за умови надання Україні потрібного озброєння і введення реальних санкцій російських загарбників можна вигнати з України за кілька місяців.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков написав у статті для Wall Street Journal. Він переконаний, що Радбез ООН треба замінити на нові й більш ефективні інституції.

"У війні Росії проти України загинули також післявоєнні світовий лад та безпека. Росія скоїла все те, для попередження чого створювалися міжнародні безпекові інституції. Як може Рада Безпеки ООН, де Москва має місце постійного члена, виконувати свою місію з підтримання миру? Про яку безпеку і співробітництво в Європі може йти мова, коли одна з держав-членів ОБСЄ напала на іншу і вбила тисячі мирних громадян? Ці організації не спрацювали. Як Лігу Націй, їх має замінити нова та ефективніша система міжнародних інституцій, здатних слугувати інтересам усіх країн, а не лише великих держав", – сказав Резніков.

За словами міністра, архітектура цієї нової системи має спиратися на досвід України та нагадав, що у 1994 році Україна відмовилася від третього у світі ядерного арсеналу, розраховуючи, що підписи світових лідерів на документі "чогось важать".

"Але у 2008 році Німеччина та Франція заблокували наш вступ до НАТО, фактично, заохотивши агресора. У серпні 2008 року Росія вторглася до Грузії, і світ заплющив очі. У 2014 році Росія атакувала Україну, і світ вирішив не втручатися. Зараз російські бомби стирають з лиця землі наші міста, і світ нездатний це зупинити", – сказав Резніков.

Він наголосив, що, перш за все, Україні потрібне важке озброєння для оборони та звільнення окупованих територій.

Також потрібно запровадити тотальне світове ембарго на російські нафту та газ і реальні санкції проти російських банківської системи та торгівлі.

"Якщо ви це все зробите, російські загарбники будуть вигнані з України за кілька місяців", – наголосив міністр.

Наші інтереси: 

Розуміти, що ООН та усі структури ООН, в тому числі ВООЗ та Червоний Хрест не виконують своїх функцій, натомість мають великий апарат на утриманні, який займається імітацією діяльності. Згадайте ЩО конкретно корисного зробила Рада безпеки ООН за останні роки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ООН
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи