Зображення користувача Андрій Гарас.
Андрій Гарас
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Лобісти канабісу прагнуть запустити в Україні наркотичну індустрію – Руслан Кухарчук

Категорія:

Світ:

У промоутерів конопляного легалайзу нема нічого святого. Їхня головна мета – заробляти шалені гроші на канабісі й легалізації наркотиків. Заради цього вони будуть використовувати найбрудніші й найманіпулятивніші техніки.

1.png

Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Коментар НО: «Ця стаття є дуже важливою для прочитання. Вона дещо об'ємна, але заслуговує на увагу, оскільки правдиво розкриває сутність так званого медичного канабісу, його просування в Україні, виявляє лобістів цієї теми та катастрофічні наслідки, які може мати дозвіл на його використання».

Канабіс в Україні – дуже «багатостраждальна» рослина. Як її тільки не намагалися легалізувати, на яких кобилах до неї лише не під’їжджали. Все почалося ще десь у 2005 році, коли у Києві провели перший так званий «Конопляний марш». Потім ще кілька років поспіль українські планокури проводили ці свої дійства. Тоді у середині нульових їхні вимоги були відверті, неприховані й не завуальовані під медицину. Вони просто вимагали дати їм право курити шмаль і не арештовувати за виявлення у кишені пакуночка з травою.

Але багаторічні зусилля любителів марихуани узаконити свої пристрасті й вподобання не знаходили необхідної підтримки ані в суспільстві, ані в парламенті. Бо одне лише слово – «наркотики», – і відразу виникає закономірна відраза та інші негативні емоції. А тому у підсумку довелося визнати – треба шукати інший спосіб для конопляного легалайзу. І тут раптом згадали (точніше – придумали) історію про чудодійні медичні властивості рослин конопель – канабісу.

Тоді було ухвалене рішення – почати розгойдувати словосполучення «медичний канабіс», щоб воно лунало ледь не з кожної праски. Типу, це ж ми тепер не про наркотики, це ж ми тепер про медицину і здоровЛя пацієнтів. Але найкумедніше, що промотують концепцію так званого «медичного канабісу» ті ж самі люди, які у 2005 році організовували «Конопляні марші» за право безперешкодно курити траву. Як от Тарас Ратушний.

Так, з 2019 року починається марафон появи все нових і нових канабісних законопроектів з різними експериментальними назвами, які б не різали слух, а навпаки сприяли м’якому просуванню цієї наркотичної ініціативи. Згадаємо про кожний з них…

2019 рік

Легалізацію канабісу штовхають зі словосполученням «право особи на життя». Група народних депутатів з різних фракцій першого пост-революційного скликання реєструє законопроєкт №10313 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права особи на життя». Тут вперше почали застосовувати в контексті коноплі аргумент про медицину. Але кумедно те, що профільним комітетом став чомусь не Комітет з охорони здоров’я, а Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин. Мабуть, спрацювало колективне підсвідоме, бо головне в розумінні авторів – право людини на коноплю, а не на здоров’я.

Але вже за три місяці співавтори відкликали законопроєкт і поховали його. Бо шансів у нього не було жодних. Прожив цей законопроєкт від 20 травня до 29 серпня і… сконав.

2020 рік

Словосполучення «право особи на життя» не допомогло українській коноплі, тому в розробку пішли слова «наука» і «промисловість». 29 грудня група народних депутатів вже чинного скликання з різних фракцій реєструє законопроєкт №4553 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науково-технічній діяльності та промисловості». Тут вже до справи долучається нардеп Ольга Стефанишина, яка далі постійно буде пробувати просувати через Раду конопляну та іншу різноманітну дичину.

Але й навіть така науковоподібна і технократична назва не допомогла, автори відкликали законопроєкт як безперспективний. Цей прожив трохи довше, але теж сконав через п’ять місяців – 28 травня наступного року.

2021 рік

Цього разу вирішили слово «промисловість» з назви прибрати. Може, хоч це допоможе.

2 червня група нардепів реєструє законопроєкт №5596 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності». Тут слід зазначити, що рослини конопель в Україні завжди були дозволені в науково-технічній діяльності. Але яке це має значення? Треба просто брехати й робити свою справу, вважають автори законопроєкту.

На відміну від попередніх законодавчих ініціатив, цю навіть поставили на голосування. Але отримали – повний провал. Верховна Рада відмовилася підтримати цей проєкт закону. Бо депутати добре розуміли мотиви цього канабісного легалайзу. Принаймні, більшість з них. Бо йшлося не про науку, а про наркоту.

2022 рік

В Україні розгорнулася найбільша війна в Європі після Другої світової. Прямо в цей момент наші воїни боронять у кривавій боротьбі Сєвєродонецьк, що на Луганщині. І от прямо у ці дні на засідання Уряду з подачі Міністерства охорони здоров’я ухвалюють рішення про реєстрацію проєкту закону № 7457 з назвою «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни».

Цього разу суб’єктом законодавчої ініціативи вперше виступає вже не група нардепів, а Кабінет міністрів України. І водночас продовжують експериментувати з назвою. При чому цього разу МОЗ і Кабмін вдаються до максимально безсоромних маніпуляцій, експлуатуючи тему війни та поранених військових. Цей законопроєкт донині є актуальним, саме його зараз намагаються пропхати в Верховній Раді хоча б у першому читанні.

У промоутерів конопляного легалайзу нема нічого святого. Їхня головна мета – заробляти шалені гроші на канабісі й легалізації наркотиків. Заради цього вони будуть використовувати найбрудніші й найманіпулятивніші техніки.

І якщо вже навіть запевнення в подоланні ПТСР за допомоги коноплі не допоможе, тоді я вже не знаю, як той легалайз протягнути.

Хто лобіює

Лобістів багато. Але наведемо тут лише одну ілюстрацію про системний лобізм наркотиків. В Україні у цій справі лідирує організація, яка має назву – на хвилиночку – “100% життя”. Це колишня – ЛЖВ («Мережа людей, які живуть з ВІЛ»). Керівник – Дмитро Шерембей. Це ресурсна структура, працює в Україні понад 20 років. Тематика наркотиків завжди була в переліку їхніх ключових пріоритетів.

Тепер – увага! Саме ЛЖВ (“100% життя”) у двохтисячних виконала стратегічне завдання – просування і впровадження метадонової програми в Україні. Йдеться про так звану замісну терапію, яка передбачає легальне і безкоштовне поширення синтетичних наркотиків серед наркозалежних. Спочатку – за рахунок міжнародних донорів. Потім – за рахунок державного бюджету України. Зусиллями ЛЖВ та Дмитра Шерембея ринок закупівель метадону зріс рекордно за рахунок такої величезної країни, як Україна.

І ще раз – увага! До легалізації метадону в Україні метадонових наркоманів у нас була мізерна кількість. У реабілітаційний центрах – 1 з 10. Але зараз саме метадон є ГОЛОВНИМ НАРКОТИКОМ В Україні, від якого гинуть наркозалежні українці. У реабілітаційних центрах понад 80% наркозалежних – саме метадонщики та амфетамінщики.

Ідея так званої замісної терапії була використана для максимального масштабування наркотичної біди й максимального збільшення доходів виробників цієї смерті. І чи в курсі ви, що метадон дуже часто і досі називають «лікарським засобом»?

А зараз “100% життя” і Шерембей з однодумцями типа Стефанишиної розгойдують свою нову тему конопляного легалайзу – під будь-яким приводом. Лобіювання навколонаркотичних ініціатив – звична для них багаторічна справа. А у підсумку – загибель українців і надприбутки бенефіціарів легалайзу.

А Комітет Верховної Ради України з питань здоров’я нації під керівництвом Михайла Радуцького не забариться – відразу і поспіхом підтримає конопляні наркотичні ініціативи. Бо стоїть надзавдання – екстренно легалізувати канабіс і створити в Україні ще один потужний наркоринок, поки суспільство займається війною.

З метадоном вдалося – тепер люди гинуть.

З коноплею дуже хочуть, щоб теж вийшло.

Закінчені негідники.

ВІДПОВІДІ НА ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ

І наостанок коротко пройдемося по основним питанням стисло:

Чи існує медичний канабіс?

– Ні, такого поняття як «медичний канабіс» не існує. Є просто рослини конопель різних сортів, які відрізняються рівнем вмісту тетрагідроканнабінолу (ТГК) і каннабідіолу (КБД).

Чого добиваються промоутери т.з. «медичного канабісу»?

– Вони добиваються законодавчого дозволу на вирощування саме наркотичної коноплі – з якої потім роблять марихуану та інші препарати психоактивної дії. Тобто йдеться про намагання добитися законного дозволу на культивацію рослин з високим вмістом ТГК і КБД.

Тобто «медичний канабіс» – це про наркотики?

– Так, коли ви чуєте словосполучення «медичний канабіс», йдеться саме про рослини з наркотичним потенціалом.

Чому всюди говорять про «медичний канабіс»?

– Тому що просувати закон про легалізацію права «покурити траву» складнувато. Це робили з 2005 до 2017 року. Потім придумали словосполучення «медичний канабіс» – і справи у них пішли дещо краще.

Чи дозволено в Україні вирощувати коноплі?

– Так, дозволено, і ніколи не було заборонено. В Україні давно діють десятки підприємств, які абсолютно легально вирощують коноплі з низьким вмістом ТГК/КБД і переробляють їх для подальшого використання у легкій та харчовій промисловості. В Україні навіть діє багато десятиліть державна академічна установа – Інститут луб’яних культур, – яка займається цим питанням.

Чи мають рослини коноплі медичний/терапевтичний потенціал?

– Таке припущення можна зробити. Але станом на зараз чутки про чудодійні медичні властивості рослин коноплі занадто перебільшені. І тим більше немає підстав стверджувати про унікальні і незамінні медичні властивості рослин коноплі.

І все ж таки може доцільно допустити використання медичних препаратів, вироблених з рослин з високим вмістом ТГК/КБД?

– З цим жодних проблем нема. Якщо українські медичні академічні установи і Міністерство охорони здоров’я ухвалять рішення про доцільність використання відповідних медичних препаратів, для цього видається відповідний наказ МОЗ. Давати дозвіл на використання медичних препаратів – це повноваження уряду. Для цього не потрібна участь парламенту і не потрібні нові закони.

Чому тоді конопляні лобісти хочуть саме закон?

– Вони виконують замовлення великих міжнародних фармакологічних корпорацій – передусім з Канади та Німеччини. Це абсолютно лобістський комерційний проєкт, покликаний перетворити Україну на велику європейську плантацію з вирощування наркотичної коноплі. Все це робиться в інтересах кількох великих міжнародних гравців, які вже зараз виробляють саме наркотичні препарати саме для наркотичних, а не медичних цілей (хто був в Канаді в останні роки – тим пояснювати це не потрібно).

Чи отримує голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Радуцький, Стефанишина та інші промоутери т.з. «медичного канабісу» гроші за цей легалайз?

– Ви вже знаєте відповідь на це запитання.

Сподіваюся, що народні депутати України не дозволять цим лобістським і смертоносним ініціативам імплементуватися у закон і у життя.

Джерело

На завершення

[12 липня 2023]: Надвечір почали розкачувати тему, що Рада національної безпеки і оборони України закликала легалізувати канабіс. Це брехня, як майже і все, що говорять лобісти запуску ринку вирощування і переробки наркомістких конопель в Україні. РНБО не проводила засідань з цього приводу. РНБО не ухвалювала ніяких рішень з цього приводу. РНБО не закликала голосувати за законопроєкт №7457.

Утім на сайті РНБО вранці у середу з'явилося повідомлення з подібними формулюваннями «Ухвалення законопроєкту № 7457 буде ще одним кроком у напрямку гуманізму та зорієнтованості на потреби людей». Це не позиція Ради нацбезпеки і оборони, адже РНБО такого рішення не ухвалювала. Але, безсумнівно, це є лобістський крок збоку людей в апараті РНБО, які відповідальні за розміщення інформаційних публікацій на своєму сайті.

Пояснення просте. Зараз у легалайз канабісу екстрено вкинуті величезні гроші. Тому сьогодні фейсбучок вибухає по цій темі. Опініон лідери масово і екстрено висловлюються ЗА, дуже часто отримуючи гроші або інші стимули. Причому аргументи дуже «солідні», типу, як у журналіста Михайла Ткача – цитата: «Усі депутати, які не проголосують за медичний канабіс -  ментальні росіяни». Типова придурошна комунікація, коли вже взагалі геть немає що сказати, і у відчайдушних спробах врятувати канабіс верзеш усіляку дурню.

Яких тільки цифр і сльозливих (звісно, брехливих) історій ми вже не чули. І почуємо ще більше. Цифри про кількість українців, яких «врятує канабіс», варіюються від 2 000 000 до 6 000 000. Тобто, кажуть вони, кожному п'ятому потрібні наркомісткі коноплі і препарати з них. Ви чуєте, що вони верзуть? Утім, нічого дивного – коли вирішується доля потенційних доходів у десятки мільйонів у валюті, дозволяється нести будь-яку нісенітницю.

Прямо зараз відбувається спроба запустити в Україні нову індустрію, яка покликана перетворити Україну на глобального гравця на ринку наркотичних рослин (вирощування і переробка). Мета лобістів канабісного легалайзу, щоб слово «Україна» звучало в одному наркотичному ряді з Афганістаном, Колумбією і Північною Кореєю. Так, Північна Корея – піонер і гігант на ринку канабісу. Мабуть, також й через це одурманений тамтешній народ дозволяє чинити з ним те, що нині є. Саме тому наша позиція очевидна і категорична – проти! А прізвище кожного депутата, який голосуватиме ЗА, - назавжди увійде у перелік нарколобістів (З телеграм-каналу Руслана Кухарчука).

Наші інтереси: 

Викривати та поширювати правду. Другосигнальні гомініди не мають нічого святого. Навіть у такі важкі й кризові для України часи вони думають лише про гроші. Навіть ціною смертей (від передозування та отруєння) тисяч, якщо не мільйонів, українців. І ще хтось сумнівається, що психопати серед нас?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
1
Середнє: 1 (1 голос)

Канабіс - канський біс...

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Леонід Українець.
1
Середнє: 1 (1 голос)

Канабіс - канський біс...

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вакцини, маски та локдауни якось не дуже врятували. Тепер усіх врятує "травка". Розгортається чергова афера. 

Якби їх справді цікавила допомога тим, хто страждає від болю, вони могли б це зробити цивілізованим шляхом. "Якщо українські медичні академічні установи і Міністерство охорони здоров’я ухвалять рішення про доцільність використання відповідних медичних препаратів, для цього видається відповідний наказ МОЗ. Давати дозвіл на використання медичних препаратів – це повноваження уряду. Для цього не потрібна участь парламенту і не потрібні нові закони" – цитата зі статті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дія на організм людини (з Вікіпедії): "Подібно до інших наркотичних речовин, марихуана впливає на координацію рухів. Дослідження американських вчених показали, що пілоти після паління сигарет із марихуаною відчували значні ускладнення при зльоті та посадці на складних етапах керування літаком. При цьому льотчики не помічали помилкових дій".

Що стосується допомоги хворим і пораненим, то їх треба нормально забезпечувати знеболюючими, передусім у лікарнях. Якщо треба, хай буде канабіс, але як лікувальний засіб для тих, кому це справді необхідно, а не масовий засіб втечі від реальності.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ті, хто проти легалізації марихуани, стверджують, якщо в країні дозволять легкі наркотики, то їх будуть курити скрізь, на розі кожної вулиці.

Ще одним мінусом реформи називають ризик збільшення кількості тих, хто вживає наркотики, і як наслідок – частки тіньового наркоринку.

До негативних наслідків вживання канабісу деякі лікарі також відносять тривожність, схильність до параної, застерігають від вживання марихуани з тютюном. Результати дослідження, яке проводили вчені Нової Зеландії протягом 20 років, показують втрату до восьми балів IQ у молодих людей, котрі почали вживати марихуану до 18 років.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Якщо коротко - наркотики - це отупіння і геноцид нації.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Які наслідки легалізації у країні легких наркотиків?
ChatGPT
Наслідки легалізації легких наркотиків можуть бути різними і залежать від конкретних політик, які впроваджуються, а також від контексту країни, її культури, економічної ситуації та інших факторів. Оскільки моя інформація актуальна до вересня 2021 року, мені не відомо точних наслідків легалізації усіх країн, які можуть статися пізніше.

Однак, можемо розглянути загальні тенденції та припущення, які зазвичай обговорюються щодо можливих наслідків легалізації легких наркотиків:

Зниження злочинності: Легалізація може зменшити злочинність, пов'язану з торгівлею наркотиками. Законна реґуляція та контроль над обігом наркотиків може призвести до зменшення чорного ринку і боротьби зі злочинністю, пов'язаною з ним.

Економічні наслідки: Легалізація може створити нові ринки, робочі місця та джерела податків для держави. Також, витрати на правоохоронні органи можуть знизитися, оскільки менше ресурсів буде витрачатися на боротьбу з наркотиками.

Здоров'я та безпека: Законна реґуляція може дозволити кращий контроль якості та чистоти наркотиків, що може знизити ризик передозувань та ускладнень здоров'я.

Соціокультурні наслідки: Легалізація може призвести до зміни сприйняття суспільством наркотиків і вплинути на поведінку людей стосовно їх вживання.

Збільшення вживання: Однак, деякі хвилювання стосуються можливого збільшення вживання наркотиків через доступність та зниження соціального стигми.

Міжнародні наслідки: Легалізація може спричинити напругу з іншими країнами, особливо якщо вони мають строгі антинаркотичні політики.

Регулювання і моніторинг: Ключовим елементом легалізації є розробка ефективних регуляторних механізмів, що дозволять контролювати обіг наркотиків та їх вживання, мінімізувати негативні наслідки і максимізувати позитивні.

Ці наслідки можуть бути більшими чи меншими в залежності від конкретних умов. Історичні приклади легалізації марихуани в деяких штатах США чи Латинській Америці можуть дати загальне уявлення про можливі наслідки, але важливо розуміти, що кожна країна має унікальні умови та потребує власних досліджень перед прийняттям таких рішень.

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Якщо коротко, то дайте мертвим робити себе мертвими.