Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 8

А кого ти вибереш між українцем Порошенком і євреєм Зеленським? (+аудіо)

Категорія:

Спецтема:

Перший тур перетворився на монопольне завоювання нових електоральних ніш і виявлення вертикальної структури суспільства. Другий тур веде до змагання етнічних ідентичностей. 

190408-poroshenko-zelenskyy.jpg

Тест на етнічну приналежність. Хто ти?
Тест на етнічну приналежність. Хто ти?

Аудіоверсія статті А кого ти вибереш між українцем Порошенком і євреєм Зеленським?

Президентські вибори-2019  вражають небаченою досі креативністю. Ще б пак, адже в першому турі було задіяно аж три інноваційні політтехнології. Команди, які їх застосували, обігнали конкурентів. Проте в другому турі працюватиме протилежна логіка.

Те, що реально відбулося, опинилося за межами розуміння політологів і політичних коментаторів. Але щоб це осягнути, треба знати ази інформаційної структури соціуму.

Почнімо з того, що народ – це соціальний організм, структура якого багато в чому подібна до структури окремого індивідууму. Судіть самі.

Чотири рівні розвитку людини

1. Інстинкти. Коли дитина тільки народилася, вона живе на інстинктах. Головним є інстинкт самозбереження. Він проявляється в тому, що дитина одразу ж намагається розрізняти своїх і чужих. Вона тягнеться до мами та інших родичів і сахається сторонніх. Зі своїми їй спокійно, а з чужими – тривожно – тому що небезпечно. Інстинкти – це перший інформаційний рівень.

2. Цяці. Другий рівень – це коли дитина ще немовлятко. Вона не розуміє слів, але в неї вже є образне мислення. Вона сприймає вигуки і жести. Тому її не переконують словами – їй просто показують «цяцю». На цьому рівні домінує права півкуля, яка відповідає за образно-чуттєве і конкретне мислення, музику, рухливість.   

3. Слова. Коли дитина навчилася говорити, вона багато запитує і довіряє сказаному. Вона любить казки. Таких дітей переконують слова. Тут домінує ліва півкуля, яка відповідає за логічне і абстрактне мислення, лічбу, виконання дій. Це третій інформаційний рівень.

4. Рефлексія. Частина людей піднімається ще вище і виробляє в собі здатність до самостійного, критичного мислення. У цих людей є рефлексія – спроможність спостерігати за собою «духовним зором», бачити себе зі сторони. Це четвертий інформаційний рівень.

Чотири прошарки соціуму

Соціум має подібну структуру з чотирьох прошарків. Позначимо ці соціальні страти умовними назвами: «етнічні», «емоційні», «довірливі» і «самостійні».

1. «Етнічні». Базовий інстинкт самозбереження проявляється через розрізнення своїх і чужих. У масштабах суспільства свої називаються «етносом», що означає «група своїх людей». Серед своїх спокійно і комфортно, серед чужих – тривожно і небезпечно. Етнічна приналежність – це реалізація природного інстинкту, який працює в будь-якої людини. Ослаблення етнічного інстинкту є загрозою для існування етносу. Що сильніше «чуття єдиної родини», то вища згуртованість етносу і більша його життєспроможність. Усі люди – етнічні.

2. «Емоційні». Цей соціальний прошарок складають люди, які довіряють своїм відчуттям і емоціям. Слова їх мало переконують, тому що логічне мислення є для них занадто виснажливим процесом. Зазвичай це прихильники «хліба і видовищ», любителі комедійних серіалів і «мильних опер». Зазвичай це молоді люди: поки подорослішають, їх найбільше цікавлять забави, ігри та інші «цяці». Проте багато хто залишається в незрілому стані протягом усього життя – це наївні.

3. «Довірливі». Найчисельніший прошарок суспільства складають люди, які піднялися над рівнем емоцій, аналізують фактаж і намагаються застосовувати логіку. Проте їхня логіка буває помилковою, а факти – вигадані або тенденційно підібрані. Сьогодні вони довіряють одній «логіці», а завтра – протилежній. Таких людей – переважна більшість. Вони довіряють словам.

Згідно з соціологією, дві останні групи – «емоційні» + «довірливі» – разом складають приблизно 95 відсотків населення. Саме їх позначають терміном «гомо сімплекс» – що значить «прості».

4. «Самостійні». Це люди, які володіють рефлексією – спроможністю спостерігати за собою. Вони довіряють не словам і навіть не окремим фактам, а цілісній, несуперечливій системі фактів. Для них головним критерієм істини є добрі плоди, досягнуті результати, продуктивність. Таких людей не більше 5 відсотків. Соціологи їх називають «гомо дуплекс» – що значить «подвійні», тому що вони мають орган самоконтролю. Їхній дух контролює психіку. Натомість «гомо сімплекси», тобто «прості», не мають такого органу.

Таким чином, маємо три соціальні прошарки. На вершині інформаційної піраміди суспільства перебувають «самостійні» – їх дуже мало. Нижче перебувають «довірливі» – це абсолютна більшість. Ще нижче розташовані «емоційні». Усі три групи стоять на базовому фундаменті інстинктів, тому усі три групи є «етнічними».  

Популісти: хотіли багато, отримали мало

Оскільки найчисельнішою є група «довірливих», то саме вона завжди була об’єктом передвиборчої агітації. Справді, адже «самостійних» занадто мало, щоб на них витрачати зусилля, а «емоційні» зазвичай взагалі не цікавляться політикою і не ходять на вибори. На демократичних виборах усе вирішує більшість, тобто «довірливі». Оскільки вони сприймають слова, то звична виборча кампанія – це завжди «ярмарка обіцянок» всіляких популістів. Перемагає той, хто наобіцяє переконливіше.

Саме за цією банальною схемою діяли майже всі учасники першого туру виборів-2019. Вони конкурували за голоси довірливої більшості. Оскільки претендентів на цей прошарок електорату було занадто багато, то кожному кандидату дісталося мало. За Юлію Тимошенко проголосувало 13%, за Анатолія Гриценка – 7%, за Ігоря Смешка – 6%, за Олега Ляшка – 5%, за Олександра Вілкула – 4%, за Руслана Кошулинського – 2%. Решта кандидатів набрали менше від 1%. Вибори показали, що група довірливих складає приблизно 42% виборців.

Новація Порошенка: ставка на самостійних

Першим, хто відійшов від усталеної схеми, став Петро Порошенко. Він зробив ставку на «самостійних», тому піарився не на обіцянках, а на своїх здобутках – армія, мова, церква, безвіз, стратегічний союз зі США, нові заводи, прозорість держзапкупівель, скорочення корупції, торгівля з Євросоюзом тощо.

Це була ризикована стратегія, але вона давала можливість сформувати стійке ядро, спроможне переконати решту електорату. Його підтримали 16% виборців. Це «самостійні», а також ті «довірливі», яких вони переконали.

Чому так багато? Тому що Порошенко став монополістом у цій електоральній ніші. До нього ніхто не працював з розумними людьми, оскільки вважалося, що на демократичних виборах  вони нічого не вирішують.

Новація Зеленського: ставка на емоційних

Володимир Зеленський нічого не обіцяв, його гасло – «Ні обіцянок, ні пробачень». Він показував, створював «картинки», а тому достукався до тих, у кого домінує образно-чуттєве мислення. Спрацював принцип: «Він мені подобається, тому я за нього голосую». На цьому рівні слова про політику не мають значення – їх усе одно ніхто не буде сприймати і, тим більше, аналізувати. Тут працюють емоції, відчуття, видовища та інші «цяці». За Зеленського проголосувало «по приколу» 30% виборців.

Новація Бойка: ставка на етнічних росіян

Ще далі пішов Юрій Бойко, оскільки звернувся до інстинкту розпізнавання своїх і чужих. Він став майже монопольним виразником російської етнічної меншини. Не російськомовних, а саме етнічних росіян. Тих, які вважають Росію не агресором, а Батьківщиною. Тих, які вважають прихід в Україну російських військ не окупацією, а визволенням.

Для того, щоб остаточно переконати виборців-росіян у своїй російськості, Бойко незадовго до першого туру демонстративно полетів у Москву і зустрівся з Дмитром Мєдвєдєвим – головою російського уряду, найближчим соратником Володимира Путіна. Це було відверте послання до своїх: «Я – росіянин, мені довіряє Москва, голосуйте за мене». І за нього проголосувало 12 відсотків виборців.   

Бойко звернувся до базового інстинкту. Для його електорату є несуттєвими ні реальний стан справ, ні політичні перспективи, ні навіть видовища. Його цікавить одне – об’єднання зі своїми, «визволення з української неволі».

Досі вважалося, що звертання до однієї етнічної групи автоматично відштовхує інших. Бойко застосував «етнічну інновацію» – і за розрахунками мав увійти до другого туру.  

Чому Тимошенко і Бойко не увійшли до другого туру

Згідно з московським задумом, до другого туру мали увійти Тимошенко і Бойко. Зеленському відводилася допоміжна і відволікаюча роль – створювати сприятливе тло для «реальних кандидатів», приймати на себе вогонь ворожої критики, створювати ситуацію хаосу, «розганяти зраду» проти діючого Президента.

Проте Порошенко виявився кращим стратегом. Він був зацікавлений у тому, щоб вийти у другий тур саме з Зеленським, який взагалі не є політиком. Для цього Порошенко не критикував Зеленського, натомість звільнив йому простір для легкого захоплення електорату. Тим більше, що у Порошенка Зеленський взагалі нічого не відбирав – надто великий вертикальний розрив між «самостійними» і «емоційними».  

Порошенко зіграв у піддавки. В результаті Зеленський настільки посилився, що несподівано для себе «відгриз» величезні електоральні шматки у всіх популістів, передусім у Тимошенко і Бойка. Відтак Зеленський набрав безпрецедентно велику частку голосів, мимоволі вибивши з гри двох основних промосковських кандидатів.

Згідно з початковим задумом, єврей Зеленський мав потрапити у другий тур з Тимошенко і підіграти їй у ролі зручного спаринг-партнера. Але він там зустрів Порошенка – і тепер замість шоу потрібна реальна змагальність. Звідси така хаотичність і розгубленість у поведінці Зеленського після перемоги в першому турі. Він опинився «не в своїй тарілці», змушений грати не свою роль.

Ось чому після першого туру Порошенко так відверто світився від радості. Він просто  випромінював оптимізм і впевненість. Вихід у другий тур із Зеленським – це для Порошенка ідеальний варіант.

Змагання етнічних ідентичностей

Як ми вже говорили, Юрій Бойко активував процес ідентифікації російського етносу в Україні. Він проголосив: «Я – етнічний росіянин» і сконсолідував свій електорат. Проте він не потрапив у другий тур, відтак вимушено передав «етнічну естафету» Зеленському.

Це значить, що сконсолідована Бойком група етнічних росіян у другому турі голосуватиме за Зеленського. Оскільки етнічний інстинкт є базовим, то за Зеленського проголосує «російська етнічна вертикаль», тобто переважна більшість етнічних росіян з усіх трьох соціальних страт – і «самостійні», і «довірливі», і «емоційні».

З другого боку, Зеленський ще з 2014 року позиціонує себе етнічним євреєм. Він вивчав іврит, мріяв емігрувати в Ізраїль. Свого часу Зеленський заявив на ТСН, «у мєня єврєйская кровь, я ґаварю па-русски». Головний спонсор Зеленського – єврейський олігарх Ігор Коломойський – заявляє в пресі, що Зеленський є стовідсотковим євреєм. Враховуючи славнозвісну єврейську солідарність, а також те, що Коломойський є лідером значної частини єврейства, то Зеленського підтримає «єврейська етнічна вертикаль».

Таким чином, Зеленський мимоволі стає виразником єврейської і російської етнічних меншин в Україні.

Це неминуче запускає процес консолідації «української етнічної вертикалі». У першому турі українці підтримували всіх кандидатів, в тому числі й Зеленського. Проте якщо у другому турі чітко поставити питання «За кого ти – за українця Порошенка чи єврея Зеленського?», то спрацює базовий інстинкт тяжіння до своїх. 

Олександр Малінін - Чорнобривці

Знак Води - Мамо

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Українська солідарність. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав аудіоверсію цієї статті. Більше аудіозаписів слухаємо на радіоканалі Нова Європа.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Я думаю, що лише після цих виборів ми зрозуміємо, у якій країні ми, насправді, живемо. Хотилось би вірити, що "Оскільки етнічних українців в Україні понад 80%, то Порошенко перемагає".

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цілком згідний з Вашими словами, пане Валерію!

Ми повинні зрозуміти, хто і чому не бере участі у виборах (це третина електорату); хто і чому голосує за ворожих до української державності кандидатів!

Цитата:
Я думаю, що лише після цих виборів ми зрозуміємо, у якій країні ми, насправді, живемо.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Згоден, але ця інформація має цінність лише у разі, якщо ці президентські вибори не будуть останніми.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

21 квітня я зрозумів, у якій країні, насправді, я живу!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Важливо усвідомити, що, згідно з загальним задумом, Зеленський не повинен був вийти в другий тур. Він був технічним кандидатом і виконував роль другого плану.

Тепер він сам не радий, що попав у таку халепу.

А все тому, що Порошенко з ним не боровся у першому турі.

Це той випадок стратегій війни, коли слабкість стає силою.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

У 2018 році багато хто думав, що Янукович через своє кримінальне минуле є непрохідним кандидатом, але сталося інакше. Непокоїть мене і те, що два перших президенти України фактично підтримали Зеленського. Це схоже на розгалужену змову проти Порошенко ціною України.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нічого дивного!
Обидва перші президенти були компартійними функціонерами! І обидва добре нажилися при своєму президентстві, грабуючи Україну!

Цитата:
Непокоїть мене і те, що два перших президенти України фактично підтримали Зеленського. Це схоже на розгалужену змову проти Порошенко ціною України.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Загалом, реклама Зеленського залишає суперечливі враження. Він демонструє риторику людини, якій вперто не вірили - тож тепер вона обіцяє зробити усім назло. Довести протилежне. Як на мене, це невдала стратегія, але не дивно, якщо на неї купляться ті, хто звик бачити у Зеленському Голобородька.
Або ті, кому "хто-небудь, аби не Порошенко"...

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Некомпетентний, несамостійний, недалекоглядний - таке моє враження від цієї реклами.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

і досить успішно

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

У моєму виборчому окрузі 45% проголосували за Бойко, 32% за Зеленського та 9% за Порошенка. А по списочному складу працівників-70%-75% українськи призвища. А у сусідньому виборчому окрузі більшість проголосували за Порошенка.
Зараз, на підприємстві де працюю, аврально та негласно почали просувати Зеленського. Підприємство додатково почала охороняти наче б то нацгвардія. Представників середньої керівної ланки, які відкрито підтримували Порошенка, неначе перегнули через коліно. На мій погляд, в окрузі готуються масово сфальшувати вибори у другому турі.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У вас справді така висока концентрація етнічних росіян (45%+)?

Тарнай Стрілець каже:
У моєму виборчому окрузі 45% проголосували за Бойко, 32% за Зеленського та 9% за Порошенка. А по списочному складу працівників-70%-75% українськи призвища. А у сусідньому виборчому окрузі більшість проголосували за Порошенка.
Зараз, на підприємстві де працюю, аврально та негласно почали просувати Зеленського. Підприємство додатково почала охороняти наче б то нацгвардія. Представників середньої керівної ланки, які відкрито підтримували Порошенка, неначе перегнули через коліно. На мій погляд, в окрузі готуються масово сфальшувати вибори у другому турі.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Судячи по призвищам, у нас етнічних московитів не більше 20-25%. Багато пенсіонерів розмовляючих мовою, у яких прописані дорослі діти і яким з-за цього не дають субсидію на комунальні послуги. Діти цих пенсіонерів живуть переважно на московії.
Особливо вражають вислані та нащадки висланих з Галичини. Тофанюки, Семенюки, Панасюки, Грицюки, Дмитруки, Почекаї -яро підтримують Бойка. Правда, деякі з них, одружені з москвинками і тепер бояцця за своїх дружин (сусід прямо про це говорив).

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав аудіоверсію цієї статті. Більше аудіозаписів слухаємо на радіоканалі Нова Європа.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Велике спасибі Богданові Дубу за прекрасне озвучення, особливо сподобався інтелігентно-кумедний музичний супровід для цієї статті :

https://www.ar25.org/radio/nova-yevropa.html
("А кого ти вибереш між українцем Порошенком і євреєм Зеленським?")

Ігор Каганець каже:
Додав аудіоверсію цієї статті. Більше аудіозаписів слухаємо на радіоканалі <a href="https://www.ar25.org/radio/nova-yevropa.html" class="bb-url" rel="nofollow">Нова Європа</a>.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Поняття етнічности зіграє важливу роль у другому турі, і примножить кількість голосів Порошенкові, а отже збереженню України.

Доказ цьому, коли переслала цю статтю одній молодій співрозмовниці, яка спочатку була за Зе, потім, прочитавши деякі інші наші матеріяли, заявила : "та ПП теж єврей...".

Сподіваюсь, що остаточно переконається твоєю статтею:

https://www.ar25.org/article/chy-ye-petro-poroshenko-etnichnym-ukrayincem-azbuka-nacionalizmu.html

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Недавно почув у одного відеоблогера думку що він не голосував свого часу за Януковича, але народ виявився мудрішим. В результаті останній активізувався, відбувся Майдан. Можлива перемога Зе це чергова мудрість народу для другого пробудження?

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Народ в цілому ніколи не буває мудрим. Особливість українського народу в тому, що він ніколи не поважав своїх провідників, він майже ніколи не йшов за ними. Причому, провідна верства українського народу завжди була напрочуд тоненькою і її легко здувало сильним вітром. Згадайте гетьмана Мазепу, гетьмана Скоропадського. Заздрість до видатного але свого завжди була сильнішою розуміння власного блага. Звідси і голодомори, як розплата за поразки.

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

На жаль, розмови з людьми не тільки мого регіону, підводять до думки про велику вірогідність перемоги Зе у другому турі. Тоб то до катастрофи, якщо, звичайно не задіяти інші, невиборчо-"демократичні" технології. Вчора підтримав Василя-закарпатця у розмові з місцевими робітниками "до 40". Ми з Василем намагались донести до співбесіднеків думку про катастрофічний обвал гривні, відсутність роботи, злет цін у рази, у разі перемоги Зе. Співбесідники просто не вірять чи не чують. І сказати що всі воне неукраїці-якось язик не повертається. Бо тоді виходить, що 90% молоді стали етнічними москвинами. Можливо помиляюсь...

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Дуже класний аналіз крізь призму етнічності та рівнів розвитку, який багато чого пояснює. Але є одна група, яку Ігор не врахував, і думаю, що на неї варто робити поправку. Значна частина суспільства належить до космополітів. Чи то ще радянської комуністичної закваски, чи сучасної "прогресивної" проєвропейської. Ці люди вороже ставиться до гасел "армія, мова, віра" і це саме в них алергія на Порошенка, який використовує риторику національного лідера. Вони радше проголосують за Зеленського, адже "какая разница какой язик". Ця ж група в аванграді т.зв. "антикорупціонерів-розслідувачів", яким байдуже про кого і що писати, аби лише здобути рейтинги. Я думаю про них не варто мовчати, адже неврахування мас може призвести до їх ошалілого повстання. Тому треба ще добряче попрацювати в ці останні дні:)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Згоден. "Космополіти" - це люди, які втратили інстинкт етнічної ідентичності. Вони зосереджені виключно на власних сьогоденних інтересах. Для них протиставлення "українець - єврей" є пустим звуком.

Але таких не багато. Найчастіше проти етносів виступають люди, які просувають інтереси свого етносу. Для них існує тільки один етнос. Тому що всіх інших не вважають за людей.

Богдан Бень каже:
Дуже класний аналіз крізь призму етнічності та рівнів розвитку, який багато чого пояснює. Але є одна група, яку Ігор не врахував, і думаю, що на неї варто робити поправку. Значна частина суспільства належить до космополітів. Чи то ще радянської комуністичної закваски, чи сучасної "прогресивної" проєвропейської. Ці люди вороже ставиться до гасел "армія, мова, віра" і це саме в них алергія на Порошенка, який використовує риторику національного лідера. Вони радше проголосують за Зеленського, адже "какая разница какой язик". Ця ж група в аванграді т.зв. "антикорупціонерів-розслідувачів", яким байдуже про кого і що писати, аби лише здобути рейтинги. Я думаю про них не варто мовчати, адже неврахування мас може призвести до їх ошалілого повстання. Тому треба ще добряче попрацювати в ці останні дні:)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікава думка, друже Богдане!
На мій погляд, саме космополіти складають більшу частину того електорату, який постійно не голосує на виборах, починаючи з 1991 року (близько третини виборців!)

Цитата:
Значна частина суспільства належить до космополітів. Чи то ще радянської комуністичної закваски, чи сучасної "прогресивної" проєвропейської.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андрій Будкевич.
0
Ще не підтримано

Г. Кайзерлінг спостерігаючи процеси, котрі відбувалися в сучасній йому Веймарській республіці, проникливо зауважив: "Який тип втілює нині масовий дух? Це - шофер... Техніка як така зрозуміла сама по собі, опанування нею спонукає людину до жадоби влади, а тому масова людина орієнтується передусім на образ шофера...".
А зараз в Україні обійняти посаду Президента може особа, яка є по формі і по змісту носієм ідей "русского міра", український народ, наша мова, історія, культура - йому чужі...
Чи почують українці застереження, зокрема, пана Ігоря Каганця?...

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Скорочений варіант цієї статті опублікував на Gazeta.ua - там її прочитає на порядок більше людей.
Посилання

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Говорить Igor Tverdokhlib на ФБ:

Ну що патріоти, які агітували за Зе?
Говорили балакали сіли і заплакали…
Жінка вашого кандидата, на початку війни закликала передавати в Росію відомості про пересування українських військ. УПС…
Ваш кандидат називає російські війська повстанцями ДНР та ЛНР. УПС…
А знаєте, що буде якщо він один раз це скаже в статусі Президента України? Через місяць Росія повернеться в усі міжнародні організації. Захід, єдиний хто потерпає від санкцій проти Росії, зніме санкції ще раніше. У нас же Російських військ нема, у нас громадянська війна, так сказав ЛЕГІТИМНИЙ Президент України. Бойовики надінуть голубі каски і зразу стануть миротворцями з РФ.

А проти вас – патріотів, слідчий комітет РФ буде порушувати кримінальні справи, як проти воєнних злочинців, які убивали мирних бурятських шахтарів і буде вимагати передачі вас до РФ для здійснення справедливого суду і покарання.

І пам’ятайте, по російським законам за антиросійський пост в соцмережах дають 6 років.

Ну, що вам тепер весело? Тоді смійтесь…

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ситуація змінюється щогодини. Олена Зеленська вже у базі "Миротворця" як інформатор бойовиків https://www.youtube.com/watch?v=URLZSN5Zdb8&amp;feature=share

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Якщо добре зрозуміла, Зе - викритий?!
Справді, все може змінитися на прекрасне: Всесвіт дбає !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Це посилання- справжня бомба: деякі "прикольники" вже сумніваються!

Ігор Каганець каже:
Ситуація змінюється щогодини. Олена Зеленська вже у базі "Миротворця" як інформатор бойовиків <a href="https://www.youtube.com/watch?v=URLZSN5Zdb8&amp;amp;feature=share" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=URLZSN5Zdb8&amp;amp;feature=share</a>

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Вибрали фарисея

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

....чому ми встигли збудувати комунізм, бо живемо вже в зрілому соціалізмі.. Що нам нагадує цей вислів? Швидкі переміни в розвитку старої системи, аж до її розпаду. Нас чекають бурхливі зміни в житті країни. Розуміння напрямів розвитку процесів нам допоможе "Народний оглядач" і жвава дискусія для кращого розуміння і гуртування громади. То ж вперед в нове до сонця. Залишилося вже менше, ніж пройшли!

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Хто б міг подумати в Україні 73% євреїв

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Інколи для початку кристалізації в насичений розчин додають активатор...Зеленський довго не буде президентом, можливо навіть менше терміну, але політичне життя країни пожвавішає. Повинен викристалізуватися справжній лідер нації.

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Це не євреї, це національно індеферентні люди. В критичний для України момент за чинного президента проголосувало тих же 25% виборців, що у 1991 році проголосували за Вячеслава Чорновола. Це і є доля національно орієнтованих українців в Україні. Як бачимо, з часом ця доля не зросла. Це і є справжній розклад національних і політичних сил в Україні. Таким він буде і для наступного покоління, можливо не одного. Нам потрібно і надалі всебічно підвищувати потенціал цих 25%. Решта піде за силою.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Виходить, що тільки чверть українців зберегла свій етнічний інстинкт. Решта потребує етнічної реабілітації.

Валерій Швець каже:
Це не євреї, це національно індеферентні люди. В критичний для України момент за чинного президента проголосувало тих же 25% виборців, що у 1991 році проголосували за Вячеслава Чорновола. Це і є доля національно орієнтованих українців в Україні. Як бачимо, з часом ця доля не зросла. Це і є справжній розклад національних і політичних сил в Україні. Таким він буде і для наступного покоління, можливо не одного. Нам потрібно і надалі всебічно підвищувати потенціал цих 25%. Решта піде за силою.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Думаю, так. Найгірше, що в першому турі мої студенти, серед яких більшість етнічні українці, або не голосували, або голосували проти Порошенка.

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Ооо. Говорили, балакали, та й сіли заплакані! То й мене, правнука діда козака зробили євреєм..Гарна спілка зібралась! Так от..про Чорновола люди майже нічого не знали і я в тому числі. Та Порошено дістав уже всіх своєю брехнею, тому і отримав "довіру народу".А вам, шановні, ніяк не дійде, що країна пішла далі своєю стежкою...не спитавши вашого дозволу. До слова..ураїнський нарід багатонаціональний. Якщо б Слава Вакарчук подав до ЦВК на президенство, то би він отримав бонус!

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Україна пішла стежкою, накресленою олігархами, при активній участі Московії. Більшість населення України стала елементарною жертвою маніпулятивних технологій засобів масової інформації, що контролюються саме олігархами. Ця далекоглядна маніпуляція почалась ще багато років тому, коли почав зніматись серіал "Слуга народу". Про всі вади чинного президента Ви, пане Іване, дізнались з олігархічних засобів масової інформації. Ви не самі прийшли до глобальних висновків. Вас до них непомітно підвели. Ви, мабуть, таки не єврей, але, схоже, і не українець.

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Так, у нас були не вибори, а багаторічна інформаційно-телевізйіна технологія по усуненню, переформатуванню, реваншу.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Ви не єврей, пане Іване! Ви гірше...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Та ні! В Україні 73% безвідповідальних космополітів!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Слуга всіх панів
Український поет Дмитро Павличко написав вірш на підтримку чинного президента України Петра Порошенка. Про це повідомив глава Національної спілки журналістів країни Юрій Дорошенко.

"Друг Петро, не бійся, веди на путінські мечі ...
Бери мене - я твій поет!
На сміливих сходить манна Божа,
не згине той, хто завжди йде вперед".

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

А Ви вже в "73-му кварталі"!
Вітаю, пане Іване. з ініціацією!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Дякую шановне панство! Будемо чекати кардинальних змін в розвитку країни, або імпічмент президента.

Гарно, дуже гарно.